|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Magumi

|
Zaslal: út červenec 23, 2024 3:18 pm Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | Výkony všade mega, samozrejme, ale čo ma upútalo sú tie zhyby To je absolútne šialený výkon na to, že zhyby nejak nejazdíš.
Užite si teda dovolenku (predpokladám, že aj s rodinou) a poriadne oddýchnite, nech je rachot po návrate. |
Děkuju moc. Ty shyby mě taky překvapily, ale nezlobím se.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: út červenec 23, 2024 3:19 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | užij si dovolenku, odpočinek ti prospěje!
čelňáky půjdou ještě dál, až si trochu odpočineš, výtahům pauza jenom prospěje, shyby jsou šílenost, vím, že jak se člověk na nějaké amrap sérii uvaří, tak už tam pak je velmi obtížně ždíme další, no a benče nebýt na konci, tak to tam taky máš, ty ti šly vždy parádně :)
ty jak se pustíš do objemu, tak ti tam ty svaly hned začnou skákat :D |
Děkuju, kamaráde. Ta přestávka bude fajn hlavně na vazy a klouby, i když pak nejspíš budu po návrat skuhrat. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út červenec 23, 2024 3:20 pm Předmět: |
|
|
| seeya napsal: | | uz vyskusaj ten snatch.. si tak nabombovany ze 100 powersnatch musi ist uplne lahodne |
Tělo na to není připravené. Ale na jaře, až si Carmelita odzávodí, se do toho zkusím postupně dostat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: st červenec 24, 2024 7:16 am Předmět: |
|
|
Nemám slov, proste legenda! _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út srpen 06, 2024 9:17 am Předmět: |
|
|
Tak jsem zpátky z dovolené. :) Dlouhodobě mi asi těch čtrnáct dní bez činky pomůže trošku zahojit některé bolístky, ale je to teda cítit, že jsem z toho vypadl. Dneska jsem si dal jen hodinku doma na žíněnce a pak v garáži hodinu mazleníčka s činkou, jak tomu říká Carmelita a pár dřepíků. Odpoledne se do garáže nejspíš vrátím se synkem.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út srpen 06, 2024 2:20 pm Předmět: |
|
|
vítej zpátky, kamaráde, opatrně a bacha na svalovku, jestli ještě víš, co to je :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út srpen 06, 2024 6:29 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | | vítej zpátky, kamaráde, opatrně a bacha na svalovku, jestli ještě víš, co to je :D |
Děkuju, kamaráde. :)
Svalovku znám důvěrně, pozor dávám. Po těch čtrnácti dnech spíš řeším, že se tělo vůbec nechce hýbat, navíc jsem si trochu při tom chození namohl pravé chodidlo, či co, takže budu opatrný.
Odpolední trénink se synkem obnášel lehké přední dřepy a thrustery (přední dřep s přechodem od pushpressu), lehké benče, tahy a shyby, ale fakt lehoučké, jen na zahřáti. Zítra ráno se do garáže nedostanu, musím nejmladšího vzít k doktorce, takže asi až odpoledne dám další kolo hýbání a zahřívání. A snad se zítra konečně dostanu i k tomu, abych si přečetl, co jste tady všichni nazvedali za těch čtrnáct dní. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt srpen 08, 2024 6:36 pm Předmět: |
|
|
Včera jsem se do garáže nedostal, dneska krátký solo podvečerní trénink v garáži - mazleníčko s osou, trhustery, přední dřepy.
"Mazleníčko" obnášelo kromě protahování a zahřívání taky nácviky techniky na vzpírání - trhy silou, dřepy vzpažmo, trhy od pasu bez nakopnutí, přemístění silou a od boků, různé verze tlaků, push pressy, výrazy, všechno v různých kombinacích, spousta rychlých nástupů, a pak totéž se 40 kily, abych to trochu cítil.
Technika tam není, hodně jsem to zapomněl, ale tělo si přece jen ty polohy trochu pamatuje a dobře se mi hýbalo.
Thrustery (přední dřep s plynulým přechodem do push pressu) jsem si vyjel do 2x100, to šlo docela dobře, mám takový pocit, že můj osobáček býval 1x100.
Přední dřepy byly slabší, cítil jsem se v tom pohybově dobře, ale vyjel jsem si jen do 2x130 a i to bylo těžké. Asi tělo bude potřebovat toho času trochu víc, než se vrátí.
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: čt srpen 08, 2024 6:51 pm Předmět: |
|
|
Jak dlouho ti to trvalo? Psal jsi krátký ale cviků jsi teda vyjmenoval... :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá srpen 09, 2024 8:21 am Předmět: |
|
|
| MilanT napsal: | | Jak dlouho ti to trvalo? Psal jsi krátký ale cviků jsi teda vyjmenoval... :D |
Něco přes hodinu, měl jsem minimální přestávky. Chtěl jsem stihnout vzpírání na olympiádě, váhovou kategorii do 73. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: so srpen 10, 2024 10:49 am Předmět: |
|
|
Další solo dopolední trénink v garáži.
Stejně jako posledně, mobilita, protahování a zahřívání s osou, pak nácvik techniky na vzpírání - trhy silou, dřepy vzpažmo, trhy od pasu bez nakopnutí, přemístění silou a od boků, tlaky v nůžkách, push pressy a potom jsem šest kombinovaných sérií 40 kily na trhy i na nadhozy, tzn dohromady 12 sérii po třech cvicích, v každém cviku tři opakování. Dneska to bylo malinko přesnější a ostřejší. Měl jsem velmi krátké přestávky, něco kolem půl minuty, takže to spíš připomínalo crossfit, nebo, troufnu si to říct?, možná i kardio. Myslím, že mi za tu hodinu tepovka neklesla pod 120.
Potom následovaly rychlé thrustery, opět do 2x100 a s přestávkami jen na naložení kotoučků, a šlo to líp než včera. Mám radost, že jsem potvrdil osobáček oproti době, kdy jsem vzpíral s Tomášem.
Přední dřepy a další silové věci bych si dnes odpoledne rád dal se synkem, jestli ho ukecám, aby šel - chodí na brigádu a vstává v půl páté, takže odpoledne už toho má plné kecky.
....
Odpolední seance se synkem, šlo mu to moc pěkně, nechal se vést a hezky se zlepšil v technice dřepu.
Já si dal přední dřepy do 2 x 4 x 120 a benče do 2 x 4 x 120.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út srpen 13, 2024 8:44 pm Předmět: |
|
|
Další sólo v garáži.
Nějaká ta mobilita, pak "mazleníčko" s osou a vzpěračská rozcvička, nejdřív s osou a pak se 40, tak jako posledně.
Potom thrustery, vyjel jsem si do 1x110, což je osobáček.
Přední dřepy jsem si dal do 2 x 4 x 125 a pak benče do 2 x 4 x 125.
Do konce pobytu v Praze stihnu asi ještě jeden, možná dva tréninky a pak zase začnu s Carmelitou cvičit a zapisovat pravidelně ve standardním formátu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: so srpen 17, 2024 11:35 am Předmět: |
|
|
Další solo v garáži, asi poslední tenhle rok mimo plán.
Zase mobilita, mazleníčko, vzpěračská rozcvička, thrustery do 2 x 100.
Pak jsem si zkusil po dvou letech výrazy do nůžek. Dostal jsem se na 1 x 120, což není špatné (PR mám 125), ale technika tam moc není, sice si pamatuju ty polohy, ale není to tak ostré a dynamické, jak by mělo být a nejsem si moc jistý s činkou nad hlavou, jak jsem to teď hrozně dlouho necvičil. Ale ani jsem nečekal, že by si tělo hned vzpomnělo a na vyzkoušení to stačí.
Jinak, kdyby někoho zajímalo, proč jsem těch posledních čtrnáct dní dělal blbiny, i když se ke vzpírání chci vrátit až příští rok, má to dva důvody - chtěl jsem si otestovat mobilitu a polohy a dát kloubům a vazům ještě nějaký ten čas na odpočinek, než najedu na programu. S tím prvním jsem docela spokojený, bál jsem se, že to bude horší, to druhé se brzy ukáže. Cítím ramena, protože nejsem zvyklý zvedat věci nad hlavu, ale u benče by to snad nemělo vadit a aspoň teď vím, že na jaře, až skončím silovku, budu muset být na ramena opatrnější.
Myslím, že tak měsíc dva potrvá, než se vrátím na čísla před dovolenou, těch čtrnáct dní úplně bez zvedání a dalších čtrnáct dní hraní s činkou mi na síle hodně ubralo, ale nemělo by to vadit, nikam nespěchám.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: út září 17, 2024 7:06 am Předmět: |
|
|
No kamže si zmizol? _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út listopad 05, 2024 12:28 pm Předmět: |
|
|
Po dlouhé době se vracím k zapisování.
Nevím, jestli to tady Carmelita zmiňovala, ale měl jsem v druhé polovině léta delší přestávku, nejdřív jsem měsíc rajzoval, pak jsem dostal zápal plic, ze kterého jsem se nemohl spoustu týdnů vyhrabat a když jsem konečně dobral léky a trochu se vzpamatoval, dorazila mě nějaká viroza, nebo možná covid.
V druhé půlce září a během října jsem se snažil dát dohromady, ale nešlo to. Síla spadla o desítky kilo, a ani po měsíci a půl jsem ten přední dřep nevytáhl výš než na 140 na RPE 9, push press na ufučených 120 a RDL na 4 x 10 x 140, a to se mi zapisovat nechtělo.
Můj původní plán byl docvičit si silovku s Carmelitou někdy do začátku dubna na její MČR Masters. Doufal jsem, že do té doby tu sílu trochu posunu, abych měl do vzpírání slušný základ. Ale když jsem se asi před týdnem dozvěděl, že se republika masters posouvá na začátek prosince, rozhodl jsem se, že se nebudu dál trápit, a že se ke vzpírání vrátím už teď, i když jsem slabý, jak věchýtek. Na lift jsem ale úplně nezanevřel, teď o víkendu jsem si dodělal trenérskou licenci na silový trojboj.
Ale k tréninku. Protože sám si program na vzpírání nenapíšu, vybral jsem si program od https://www.sikastrength.com/. Moc se mi ti kluci líbí, mají super youtube kanál, který pravidelně sleduju a věřím jim, že vědí, o čem mluví. Jedu přes jejich apku, ale budu si to zapisovat i tady, ať se na to zpětně můžu podívat. Program je nastavený na čtyři tréninky týdne, tři mesocykly po čtyřech týdnech, končí těžšími pokusy a pak se to dá točit znovu. Aplikace sama upravuje trénink podle toho, co člověk aktuálně zvládne.
Dneska první trénink prvního týdne, je to pochopitelně lehké, ale dva roky jsem to nedělal, tak bude trvat, než si vzpomenu, jak na to. Nebudu zapisovat věci na zahřátí, mobilitu a rozcvičku.
Trh
6 x 3 x 42.5
Přidal jsem si před každým trhem výtah; vím, jak bych to teoreticky měl dělat, ale je to nejisté. Pozitivní zpráva je, že nebyl problém s polohami ani s mobilitou, tak snad to půjde.
Trhové výtahy
6 x 4 x 50
Ok, snažil jsem si hlídat polohu, ale mělo by to být plynulejší a přesnější, o dynamice nemluvě, ale to teď asi nemusí tolik řešit.
Pauzovaný zadní dřep + zadní dřep
6 x 3+3 x 92.5
Zadní dřepy jsem dělal naposledy v srpnu 2023, takže to bylo taky trochu nejisté, ale snažil jsem se o poctivý vzpěračský highbar.
Shyby + dipy
6 x 6+8
Tohle už nebylo v programu, ale inspiroval mě Turakam těmi svými úžasnými výkony a tak bych chtěl tyhle dva cviky zapojovat pravidelně. Shyby jsou i fajn na protáhnutí a dekompresi páteře, na dipech bych měl posílit ramena a tricepsy, což se mi na vzpírání hodí mnohem víc než benč, který mě tak jako tak nebaví.
Belt squat
8 x 50
8 x 100
8 x 120
6 x 8 x 140
Chci zachovat nějaký ten objem na nohy, abych zase nepřišel o všechny svaly, beltsquat je ideální, protože je ze všech cviků na nohy nejbližší dřepu a zároveň nezatěžuje páteř a nepřidává na systémové zátěži. Taky nad rámec programu
Lu raises
¨
4 x 15 x 5
Jen na protažení ramen, budu to dělat jako zdravotní cvik, ne primárně na hypetrofii, a taky mimo program.
Další tréninky budou ve čtvrtek, pátek a v neděli.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|