|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Magumi

|
Zaslal: so srpen 25, 2012 5:03 pm Předmět: |
|
|
Rozcvička
Dřepy
10x20
6x60
3x100
2x120
1x140
3x160
3x170
2x175 PR
8x140 atg
12x100 atg
Bulharské dřepy s JČ
10 bez JČ
10x27.5
10x27.5
10x27.5
Rumunské tahy
10x160
10x160
Předkopávání
12x70
12x70
12x70
Zakopávání
10x60
10x60
10x60
Kolo - 5 minut na prohřátí
Strečink
Zpátky po přestávce a rovnou jubilejní třístý příspěvek. Trochu jsem vylepšil dřepy. Je poznat, že jsem z toho vypadl, nemohl jsem se do toho úplně dostat, ale na druhou stranu mi odpočinek pomohl.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 9:24 pm Předmět: |
|
|
Rozcvička
Military press
10x20
6x40
3x60
3x70
3x80
3x85
3x85
3x80
9x70
7x70
11x60
Zapažky
10x10
10x12.5
10x15
10x15
10x15
10x15
10x12.5
Rozpažky
10x12.5
9x15
8x15
8x15
8x15
12x12.5
12x12.5
Přítahy k bradě JČ
10x25
10x25
10x25
Cvičení na rotátory
10x12.5+10x12.5
10x15+10x12.5
10x15+10x12.5
10x15+10x12.5
Břicho
Cizo 20
Dragon flag 14, 11
Cizo 20
Tlaková síla mi jde vždycky po přestávce dolů, takže jsem byl docela rád i za těch 85. Dal jsem víc sérií na zapažky a rozpažky a přidal cvičení na břicho, abych si uvolnil spodní záda ze včerejška. Nějací drsoni dneska v posilce nejdřív třičtvrtě hodiny cvičili břicho (sedlehy na šikmé lavičce, předkopávání), a když jsem pak cvičil rotátory, mohl jsem je pozorovat, jak se strašlivým křikem pumpují ve stojanu na dřepy biceps s velkou tyčí a dva a půl kilovýma kotoučema. Měl jsem dost neodbytný pocit, že to musí být nějaká skrytá kamera.
P.S. Ty překlapy, ach jo.
Naposledy upravil Magumi dne út srpen 28, 2012 9:44 am, celkově upraveno 4 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 9:44 pm Předmět: |
|
|
...jsem si teď vzpomněl k té skryté kameře.
Kdyč cvičím dosedy, mrtvoly nebo přemístění, tak většinou o pauzách posedávám na stojanu na dřepy, protože jsem si tam nějak zvykl a většinou tam bývalo volno. Tak měsíc zpátky za mnou došel mladej klučina, jestli budu používat tu osu, co je ve stojanu. Ja řekl, že ne. Pak jestli budu potřebovat ten stojan. Já ho s radostí uvolnil, že si klučík dá dřepy. Nahodil 2,5kg na každou stranu a začal cvičit biceps. Měl jsem silný nutkaní za ním dojít, že si ze mě snad dělá srandu, ale nakonec jsem se na to vykašlal.
Každopádně mě dostal. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po srpen 27, 2012 2:18 pm Předmět: |
|
|
pěkný dřepy (dvojnásobek sama sebe? slušný), tahy (10x se ohnout se 160??? nechápu), military press (vytlačit vlastní váhu?)... už kdybys teď zabrzdil, tak si ty váhy můžu dát do plánu nejmíň na příští tři roky  to se nemůžeš zlepšovat podle cviku tak 2-5 kg za půl roku jako ostatní normální lidi?  ale ne, pěkně ti ta síla roste, tak ať ti to ještě vydrží.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út srpen 28, 2012 9:38 am Předmět: |
|
|
Re: Madball - to jsi mě rozesmál; člověk se těší, že konečně uvidí dřepovat taky někoho jinýho a on zase biceps.
Re:Vlk - Díky moc. K dvojnásobku se u dřepu pomalu blížím; mám v plánu časem přihodit ještě tak pět kilo a pak pomalu zvyšovat počet opakování.
S RDL mi to taky vrtá hlavou, je pravda, že se neohnu až dolů jako u klasického tahu, ale i tak mi připadá zvláštní, že jsem měl v červenci takové problémy přehoupnout se přes dvě stě. Mám pocit, že to bylo hlavně kvůli regeneraci, i teď by mi trvalo minimálně deset dní, než by se spodní záda vzpamatovala (ne, že bych jim deset dní dovolil :-)). Kdybych nebyl taková stará herka a nebál se, že se odrovnám ještě nadýl, klidně bych si na RDL naložil i víc, silově je tam myslím rezerva. Asi by to chtělo trenéra, aby na mně u mrtvého tahu kouknul, a řekl mi, co dělám blbě.
------------------------------------------------------------------------------
Rozvička (dlouhá)
Dřepy
10x20
6x60
6x100
3x120
3x120
3x120
12x60
Rumunské pro tah ování
10x20
10x20
10x20
10x20
Bulharské dřepy
4x10
Předkopávání
12x55
12x55
12x55
Zakopávání
12x45
12x45
12x45
Břicho
Cizo 4x20
Strečink
Lehký, regenerační trénink, odcházel jsem odpočatější, než jsem přišel, takže intenzita tak akorát.
Mimochodem, když už jsem nakousl tu regeneraci a cyklování, jak to máte s nasloucháním vlastnímu tělu? Jaké signály sledujete a jak na ně reagujete? Jak už jsem tady jednou psal, po té dlouhatánské přestávce jsem se ocitl v situaci, kdy moje tělo reaguje úplně jinak, než jak jsem byl zvyklý kolem dvaceti; je to, jako by mi ho někdo úplně vyměnil a docela s tím bojuju. Například nemůžu vůbec brát za bernou minci bolest svalů, protože ty mě bolí v podstatě pořád; připadám si jako nějaký pitomec, když i po deseti měsících odcházím z posilovny unavený, ale po svých a pak se pět dní nemůžu pořádně hýbat, zatímco jako mlaďocha mě museli odnášet a na schodech jsem se musel držet zábradli oběma rukama, ale druhý den jsem byl v pořádku a mohl si to klidně zopakovat. Takže sleduju bolest kloubů, vazů a šlach, jestli nepřekračuje nějakou přijatelnou míru a pečlivě sleduju dynamiku při rozcvičování a zahřívacích sériích, připadně změny nálady, ale svaly samotné mi moc informací nedávají.
|
|
| nahoru |
|
 |
Rachela

|
Zaslal: út srpen 28, 2012 10:02 am Předmět: |
|
|
Dynamiku. Vzdy sledujem dynamiku. Ked ma bolia klby, slachy, dokonca aj ked ma boli spodny chrbat, tak sa mi vykonnost velmi nemeni. Ale ked nemam dynamiku, som slabsi o 20%, rychlost je pre mna vsetko. Vacsinou to citim uz pocas dna, ze som doslova pomaly, a potom ked sa v posilke rozcvicujem a idem nejake vyskoky na box, je to dobre vidiet. Ked som malo explozivny, hned mi je jasne, ze dnes budem pracovat na technike a PRka si necham na iny trening, ked budem rychly. _________________ Wilks? Makes little guys feel better about lifting less. Means nothing. I came up with my own formula that makes weaker guys like me to feel better: it's a combination of bw, years training, leverages, excuses, potential and heart :D:D:D
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út srpen 28, 2012 10:41 am Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | Mimochodem, když už jsem nakousl tu regeneraci a cyklování, jak to máte s nasloucháním vlastnímu tělu? Jaké signály sledujete a jak na ně reagujete? Jak už jsem tady jednou psal, po té dlouhatánské přestávce jsem se ocitl v situaci, kdy moje tělo reaguje úplně jinak, než jak jsem byl zvyklý kolem dvaceti; je to, jako by mi ho někdo úplně vyměnil a docela s tím bojuju. Například nemůžu vůbec brát za bernou minci bolest svalů, protože ty mě bolí v podstatě pořád; připadám si jako nějaký pitomec, když i po deseti měsících odcházím z posilovny unavený, ale po svých a pak se pět dní nemůžu pořádně hýbat, zatímco jako mlaďocha mě museli odnášet a na schodech jsem se musel držet zábradli oběma rukama, ale druhý den jsem byl v pořádku a mohl si to klidně zopakovat. Takže sleduju bolest kloubů, vazů a šlach, jestli nepřekračuje nějakou přijatelnou míru a pečlivě sleduju dynamiku při rozcvičování a zahřívacích sériích, připadně změny nálady, ale svaly samotné mi moc informací nedávají. |
Prosím tě jaký jsi ročník? Já jen abych věděl co mě čeká - prozatím v 31 jsem zpozoroval akorát řádově vyšší šanci se zrakvit (viz rameno a záda), ale regenerace jakž-takž funguje
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út srpen 28, 2012 10:41 am Předmět: |
|
|
| Rachela napsal: | | Dynamiku. Vzdy sledujem dynamiku... |
Díky za odpověď, jsem rád, že to vidíš podobně. To rozdělení na těžké a lehké tréninky taky pomáhá, i psychicky. Když to mám naplánované, necítím se tolik jako blbec, že zvedám tak málo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út srpen 28, 2012 10:47 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: |
Prosím tě jaký jsi ročník? Já jen abych věděl co mě čeká - prozatím v 31 jsem zpozoroval akorát řádově vyšší šanci se zrakvit (viz rameno a záda), ale regenerace jakž-takž funguje |
Jsem ročník 1975, a myslím, že před pěti šesti lety bych byl taky ještě docela v pohodě, a že se to začíná zhoršovat až tak po pětatřicítce. Jsem docela motivovanej dostat se do formy do čtyřiceti, aby bylo co udržovat, obávám se, že pak už to tolik neporoste.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: út srpen 28, 2012 1:25 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | Octopuss napsal: |
Prosím tě jaký jsi ročník? Já jen abych věděl co mě čeká - prozatím v 31 jsem zpozoroval akorát řádově vyšší šanci se zrakvit (viz rameno a záda), ale regenerace jakž-takž funguje |
Jsem ročník 1975, a myslím, že před pěti šesti lety bych byl taky ještě docela v pohodě, a že se to začíná zhoršovat až tak po pětatřicítce. Jsem docela motivovanej dostat se do formy do čtyřiceti, aby bylo co udržovat, obávám se, že pak už to tolik neporoste. |
Kurňa, nestraš. Já asi už teď říkám, že to není jako před 5ti lety a to jsem 81ka.
Jinak mám to podobně jako ty a Rachela. Pokud je dynamika u rozcvičování špatná, tak je mi taky jasný, že to na žádný výkony nebude.
S cyklováním ale bojuju, protože moje tvrdohlava nechce snižovat váhy, ikdyž vím, že to je ku prospěchu. Ale určitě by to chtělo kolem PRek poslouchat tělo, a když to X tréninků nepůjde, tak prostě shodit váhy a jít spíš do objemu práce a menší intenzity a zkusit vypeakovat později. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út srpen 28, 2012 4:02 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: |
Kurňa, nestraš. Já asi už teď říkám, že to není jako před 5ti lety a to jsem 81ka.
Jinak mám to podobně jako ty a Rachela. Pokud je dynamika u rozcvičování špatná, tak je mi taky jasný, že to na žádný výkony nebude.
S cyklováním ale bojuju, protože moje tvrdohlava nechce snižovat váhy, ikdyž vím, že to je ku prospěchu. Ale určitě by to chtělo kolem PRek poslouchat tělo, a když to X tréninků nepůjde, tak prostě shodit váhy a jít spíš do objemu práce a menší intenzity a zkusit vypeakovat později. |
Každý může reagovat jinak, ale třicítka bývá pro hodně sportovců dost kritická, co tak sleduju.
Já až donedávna taky necykloval a pokaždé se snažil cvičit nadoraz, ale teď s těmi dřepy se mi to zalíbilo - když mám těžký trénink, snažím se pokaždé zlepšit PR, když mám lehký, je to jen na rozhýbání a prokrvení bolavých partií a na techniku. Ale ještě jsem nevymyslel, jak to udělal s fullbody tréninkem, co plánuju na podzim.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st srpen 29, 2012 4:08 pm Předmět: |
|
|
Rozcvička
Military press
10x20
6x40
3x60
3x70
3x80
3x85
3x85
3x85
3x80
7x70
10x60
Zapažky
10x12.5
10x15
10x15
10x15
10x12.5
Rozpažky
10x12.5
10x15
10x15
9x15
12x12.5
12x12.5
Cvičení na rotátory
10x15+10x12.5
10x15+10x12.5
10x15+10x12.5
Břicho
Cizo 20, 20, 20
Šlo to docela dobře, sice jsem nepřidával váhově, ale zvládl jsem o jednu těžkou sérii víc, což mě potěšilo. Doplňky jsem zkrátil, bylo málo času.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá srpen 31, 2012 3:49 pm Předmět: |
|
|
Rozvička
Dřepy ATG
10x20
6x60
6x100
1x120
3x140
3x140
3x140
12x60
Rumunské pro tah ování
10x20
10x20
10x20
Bulharské dřepy
4x10
Břicho
Cizo 3x20
Nestálo to za nic. Měl jsem naplánovaný těžký trénink, ale cítil jsem se vyčerpaný, slabý jak moucha a celkově pod psa; málem jsem se na to rozcvičce vykašlal, ale nakonec jsem aspoň párkrát dřepnul, abych si procvičil techniku. Ach jo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po září 03, 2012 8:59 am Předmět: |
|
|
Rozvička
Mrtvý tah
6x60
3x100
3x140
2x160 (ostrá bolest, konec)
Tlaky JČ vsedě
10x15
10x22.5
8x32.5
8x37.5
8x40
Zapažky
10x15
10x15
9x15
Rozpažky
10x15
10x15
10x15
Kliky na bradlech
10xBW
8xBW + 20
8xBW + 40
10xBW + 50
Břicho
Cizo 20, 20, 20, 18
Strečink
Dneska najíždím na (staro)nový program, fullbody třikrát týdně. Mrtvý tah moc nevyšel, mám pocit, že ta bolest spodních zad, co mě pořád trápí, asi nebudou jen unavené vzpřimovače, bolí to ostře a lokálně; neznáte někdo v Praze dobrého sportovního ortopeda/terapeuta, který by mě vyšetřil? Když tak PM. Tlaky a kliky na bradlech OK.
Jo, ten nový trénink - mám v plánu něco takového,
Pondělí:
Mrtvý tah: 3x3 / RDL: 3-4x10
Tlaky JČ: 3-4x8
Rozpažky a zapažky: 3x8
Kliky na bradlech: 3x8 + zátěž
Břicho
Středa:
Benč: 3x5, 1x12
Bulharské dřepy: 3x12
Shyby: série po 5 opakováních
Rotátory 3x10
Břicho
Pátek :
Dřep: 3x5, 2x8
Military press: 3x3, 1x12
Cable cross 3x8
Přítahy JČ na lavičce: 3x8
Břicho
ale nevím, jak to půjde, musím dát do pořádku ta záda. Zvláštní, že RDL zvládám líp, než klasický mrtvý tah, asi je tam ve spodní poloze nějaký problém. No nic, jdu si dát brufen.
Edit: Ještě nějaké úpravy programu. Samozřejmě uvítám všechny komentáře a doporučení.
Naposledy upravil Magumi dne po září 03, 2012 5:30 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|