|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Magumi

|
Zaslal: čt duben 24, 2025 12:03 pm Předmět: |
|
|
Třetí týden, druhý trénink
Dneska v Aréně. Věnoval jsem rozcvičce ještě víc času než obvykle, bylo to třeba, kolena bolí.
Přemístění silou z nízkého visu, s kontaktem
do 4 x 3 x 50
Přemístění + výraz
3 + 1 x 60
3 + 1 x 70
3 + 1 x 80
8 x 3+1 x 88
Hmm, nevím, jestli to bylo ono, zdálo se mi to takové upachtěné. Možná jsem si to měl natočit. Ale dodržel jsem dvojnásobek předepsaného objemu, i když jsem váhal, jestli neubrat, když mám další trénink zítra.
Nadhozové výtahy z visu od kolen + z nízkého visu
6 x 3 + 3 x 100
Asi oki, na poslední sérii jsem trochu moc vychladl a už mi úplně nesedla.
Vysoké trhové výtahy od boků + reverse nordic
5 x 10 x 30 + 5 x 10
Koukám, že tady jsem se od prvního týdne moc neposunul.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
vlk#

|
Zaslal: čt duben 24, 2025 2:18 pm Předmět: |
|
|
s tou 88 už je to pořádná práce, viděl jsem tě s 87.5 v Karlíně, takže odpracováno máš ;)
říkal jsem si, že dnes asi půjdeš do Areny, takže taky dojdu nebo tě zkusím přemluvit na Václavák, kde máš taky platformy, ale jak ráno pršelo a jak bychom se jenom minuli tak na půl hodinky, tak jsem nakonec nechal trénink na poledne, v takovém počasí se nejlíp dospává :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá duben 25, 2025 1:04 pm Předmět: |
|
|
Třetí týden, třetí trénink
Carmelitě nebylo moc dobře, ale statečně se odhodlala, i když věděla, že jí čekají těžké dřepy.
Trh
do 12 x 2 x 63
3 x 2 x 70
Jsem tele, mělo to být 6x2x65, ale špatně jsem si to zapamatoval a naložil si o dvě kila míň. Přišel jsem na to, až když jsem to celé odcvičil. Přidal jsem si teda aspoň tři série se 70, abych si potěžkal něco těžšího.
Zadní dřep
4 x 100
2 x 120
8 x 4 x 130
Byl jsem po těch trzích poměrně rozhýbaný, tak jsem vylezl na pracovní váhu rychle a rychle to i odpumpoval.
French press vstoje + barbell curl
6 x 8 x 25+ 6x 8 x 25
Rozložil jsem si to na tři série, abych mohl spotovat Carmelitu na benči.
Starfish side plank + hollow rock
6 x 10 sekund každá strana + 6 x 12
Není to moc zábava a vypadám u toho pumpování i těhle kravinek na střed těla jak pako, ale snažím se ty doplňky poctivě dát všechny, když to jen trochu jde.
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá duben 25, 2025 1:57 pm Předmět: |
|
|
| Carmelita napsal: | A Pendley Row bys do toho zapojit nechtěl? |
Tak jo, příště si je dám s tebou. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po duben 28, 2025 1:35 pm Předmět: |
|
|
Třetí týden, čtvrtý trénink
V neděli jsme si s Vlkem užívali pánský klub v Karlíně; no, užívali, já si užíval, Vlk makal jak blázen. :) Ráno se mi moc nechtělo, bolely mě záda i kolena, ale nějak jsem se vypravil. Když jsem pak stál na zastávce, dostal jsem od Carmelity fotku, jak se připravuje v Extrifitu na svůj trénink. Byla to super motivace, abych se nenechal zahanbit, tak jsem se rozhodl, že se budu taky snažit, co to půjde.
Trh se stopkou od kolen
do 6 x 3 x 57.5
Silově OK, technicky je pořád co zlepšovat
Přemístění + přední dřep + výraz
do 6 x 1+1+2 x 87.5
Neměl jsem moc času, čekala mě rodinná oslava, tak jsem nepřidával série, aby zbylo aspoň trochu času na saunu. Technika jak co - přemístění nevyšlo vždycky úplně podle představ, u některých výrazů jsem nezafixoval zadní nohu v dobrém úhlu.
Pauzovaný přední dřep + přední dřep
do 5 x 1+3 x 125
Síla mi ještě nějaká zbyla, snažil jsem se tu stopku pěkně prosednout. Trochu jsem si u toho pochroumal záda, zbytek neděle byl dost krušný, ale pokusím se dát na zítřejší trénink zase dohromady.
Bulharské dřepy
4 x 8+8 x 30
Z tohohle cviku na závěr páli nožky.
Vlk byl úžasný, zvládl skvěle své těžké tahy a pak si ještě pumpoval military, zvládl i krásné shyby. Má můj velký obdiv.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá květen 02, 2025 2:21 pm Předmět: |
|
|
Čtvrtý týden, první trénink
Po nedělním tréninku se mi rozhasily záda, tak jsem musel vynechat úterní trénink, nemohl jsem se hýbat bolestí. Do čtvrtka to ale trochu povolilo a když Vlk dal vědět, že bychom si mohli ve čtvrtek dát nostalgický trénink ve staré Factory, nemohl jsem odolat.
Trh
8 x 3 x 60
Dorazil jsem trochu dřív a tak se mi podařilo trochu rozhýbat, než dorazil Vlk, ale i tak jsem potřeboval další čas navíc, aby to povolilo. Pocit nostalgie ze starého fitka byl veliký, stejně jako připomínka, jak moc ty výkony poklesly za ty roky, takže to byl tak trochu hořkosladký návrat. Ale zvládl jsem trh bez bolesti, takže si nemám na co stěžovat.
Trhový vtah z nízkého visu + výtah z visu u kolen
5 x 3 + 3 x 80
V plánu bylo 70, ale chtěl jsem zkusit trochu těžší váhu.
Tempovaný dřep (5 sekund dolů) + 5 sekundy stopka
do 4 x 5 x 125
Mělo být pět sérií, ale vůbec to nešlo; jednak to bylo těžší, ale hlavně jsem dost cítil ta záda, tak jsem tady skončil dřív.
Na závěr jsme si dali s Vlkem dvě kolečka sauny, to bylo moc fajn, a pak mě Vlk doprovodil až na Hlavák i s tím svým bolavým kolenem, až mě dojal svou starostlivostí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá květen 02, 2025 2:38 pm Předmět: |
|
|
Čtvrtý týden, druhý trénink
V Extrifitu s Carmelitou, která si dneska bohužel obnovila zranění - něco si natáhla posledně na těch pendley rows. Mysleli jsme, že to bude dobré, protože deadlift v neděli zvládla, v úterý jsme si dali pauzu a dneska ráno byla OK, veslo jí šlo super, zvládla i dřepy s osou, ale pak jí to dohnalo a nakonec si bolestí ani nezvládla natáhnout návleky. Poslal jsem jí z fitka za naši skvělou obvoďačkou, která jí naštěstí hned vzala, našla jí svalové zranění zad, dostala injekci a léky a do pondělka nařízený klid. Zvládá to s úsměvem, ale vidím na ní, že to hodně bolí. Paní doktorce říkala, že trenér bude dneska spát na gauči. :)
Přemístění silou z nízkého visu, s kontaktem + přemístění od boků + výraz
do 5 x 3 + 1 + 1 x 55
Ok
Přemístění + výraz
2 + 1 x 60
2+ 1 x 60
2 + 1 x 80
2 + 1 x 90
8 x 2+1 x 93
Asi oki, dodržel jsem dvojnásobný objem, ale mohlo to být technicky lepší.
6 x 3 + 3 x 105
Šlo to, ale ke konci už to nelítalo úplně dobře.
5 x 10 x 30 + 5 x 10
Tohle jedu váhově nad plán, ale i tak musím příště přidat
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po květen 05, 2025 9:34 am Předmět: |
|
|
Čtvrtý týden, třetí trénink
Carmelita je bohužel pořád porouchaná, protrpěla celý víkend na lécích, do toho jí chytl nějaký kašel; dneska budeme řešit s Dr. jak dál. Asi budeme muset ještě chvíli počkat, až přejde ta akutní fáze a pak zajdeme na fyzio, nechat si poradit cviky, abychom jí spravili.
Já měl odpočinkový víkend, po dlouhé době, sobotu jsem napůl prospal, v neděli jsem měl po tréninku saunu, do toho nějaké to hraní s dětmi v parku, teď jsem se po ránu nacpal sladkým pečivem, abych "doplnil energii" - tahle výmluva se vždycky hodí. :) Mmch, Carmelita vymyslela geniální strategii, jak počítat denní kalorický příjem; klíčové je odlišit příjem denní a příjem noční. Když je denní příjem podle tabulek, tak se noční příjem nepočítá a všechno je v pořádku. :)))
Trh
do 12 x 2 x 70
Trochu jsem se toho bál; není to zas tak těžká váha, ale měl jsem starost, aby mi s tím, jak to ztěžkne, neodešla technika. Nakonec to nebylo tak hrozné, ale pořád by to mohlo být lepší. Uvidíme příští týden - ten třetí trénink pátého týdne programu byl pro mě minule kritický, tak doufám, že teď to konečně překonám.
Mmch, na platformě vedle mně zase tahal ten supersilný mladík, o kterém jsem tady už psal, se svým trenérem, a já si konečně vzpomněl, odkud toho trenéra znám - je to Petr Petráš. :) Včera končili na 280, a když jim zbývalo posledních pár sérií, dorazila mladá powerlifterka, 16-17, a začala je vyhazovat, že si chce taky zacvičit. Petráš se samozřejmě nedal, ale hned poznal, že ta slečna to se zvedáním bere vážně a vyptal se jí na její maxka. Když je slyšel, uznale pokýval a začal slečnu dohazovat tomu svém svěřenci. :))
Zadní dřep
4 x 100
2 x 120
7 x 5 x 130
Docela to šlo. V apce jsem měl napsané míň; jak jsem nedokončil ty tempové dřepy posledně, tak mi to shodilo váhy na zadní dřepy, ale zdálo se mi zbytečné jít zase níž, když jsem se včera cítil ok.
6 x 8 x 30 + 6x 8 x 30
Přihodil jsem a dneska ty ruce docela cítím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st květen 14, 2025 11:50 am Předmět: |
|
|
Nemám moc čas zapisovat, tak jen rychle,
Čtvrtý týden, čtvrtý trénink
Tenhle trénink byl s Vlkem ve staré Factory, moc jsem si to užil.
Trh se stopkou od kolen
do 6 x 3 x 62.5
Docela to šlo.
do 8 x 1+1+1 x 92.5
Měly být čtyři série, jsem rád, že jsem zvládl všech osm a dodržel dvojnásobek předepsaného objemu.
do 5 x 1+2 x 132.5
OK
Bulharské dřepy
5 x 8+8 x 30
Vlk trénoval jak šílenec, zvedal parádní váhy. Po našem tréninku ještě zůstal, než jsem absolvoval kolečko se ségrou, pomáhal a radil. Na závěr jsme si dali saunu a pak mě Vlk doprovodil až k vlaku.
Pátý týden, první trénink
Solo v Extrifitu
Trh
8 x 3 x 65
No, mohlo to být lepší
Trhový vtah z nízkého visu + výtah z visu u kolen
6 x 3 + 3 x 85
Chtěl jsem zkusit něco těžšího.
Zadní dřep
do 5 x 5 x 140
Dal jsem si to namísto pauzovaného dřepu.
Pátý týden, druhý trénink
Pátý týden jsem posledně nedokončil, takže se bojím, jak to půjde tentokrát. První pokus o tenhle trénink jsem vzdal - sice jsem do té posilky dorazil a dohlížel na Carmelitu, která se snaží statečně vrátit ze zranění, ale samotného mě bolelo rameno natolik, že jsem to raději odpískala a raději jen celý trénink mobilizoval a rehabilitoval.
Přemístění + výraz
do 6 x 2 + 1 x 100
První trojciferné nadhozy po dlouhé době, nervy pracovaly. Bylo to těžké a technicky to mohlo být určitě lepší, jedno přemístění jsem omylem dal do polo, protože jsem to nakopnul moc silou a nešlo mi se pod to vtáhnout, u jednoho výrazu jsem zapomněl jít pod činku.
6 x 3 + 3 x 110
Nedržel jsem záda v takové hyperextenzi, jako by bylo třeba.
5 x 10 x 35 + 5 x 10
Začnu dávat ty reverse nordic po větším počtu opakování. Mohl bych si vzít kotouček a dělat to s váhou, ale asi mi víc prospěje ty kolena a úpony prohřát větším počtem opakování.
Zítra mě čekají (na mně) těžké trhy, snad to půjde líp, než při tom posledním fiasku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt květen 15, 2025 1:58 pm Předmět: |
|
|
Pátý týden, třetí trénink
Aréna. Byl jsem z těch trhů hodně nervózní, i když jsem si snažil vysvětlit, že o nic nejde, a taky naštvaný, když se ukázalo, že to nejde. Ale nějak jsem to doklepal.
Trh
2 x 3 x 40
2 x 3 x 50
2 x 2 x 60
2 x 2 x 65
2 x 2 x 70
12 x 2 x 75
Měly být 4 série, ale jak se ta váha přehoupne přes 70, kazí se mi technika, tak jsem toho dal víc, abych měl alespoň nějaká dobrá opakování - netrefoval jsem to dobře, blbě to chytal, hodně opakování bylo urvaných silou a vysoko. Ke konci už to bylo lepší, ale potřebuju s touhle váhou víc času. Rozhodl jsem se ale, že ten trénink nebudu zkoušet znovu, jako posledně, půjdu dál a uvidím.
Zadní dřep
4 x 70
3 x 100
2 x 120
1 x 140
5 x 5 x 145
Do 140 dlouhé stopky. Silově asi Ok, záda jsem cítil, ale dalo se to vydržet.
6 x 8 x 30 + 6x 8 x 30
Pumpování jak pako. : (
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: čt květen 15, 2025 4:49 pm Předmět: |
|
|
To bol teda drepung - pecka! _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: pá květen 16, 2025 11:28 am Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | To bol teda drepung - pecka! |
Ano - pohádka - také bych chtěla takhle dřepovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: ne květen 18, 2025 1:24 pm Předmět: |
|
|
Pátý týden, čtvrtý trénink
K tomuhle tréninku jsem se posledně nedostal, tak jsem rád, že jsem konečně dneska uzavřel pátý týden. Dneska opět vedle Petráše a jeho synovce, je zážitek trénovat vedle někoho, kdo tahá takové váhy.
Trh se stopkou od kolen
do 6 x 2 x 65
Pořád si nejsem úplně jistý v té poloze u kolen, tak jsem toho dal raději víc. Poslední nástup už se mi zdál trochu lepší.
do 6 x 1+1+1 x 100
V plánu byly tři série, ale chtěl jsem dát svůj obvyklý dvojnásobek. Silově to nebylo tak hrozný, ale přemístění mohlo být technicky lepší a u výrazu mám pořád sklon zapomínat jít pod činku.
do 6 x 1+1 x 140
Taky jsem šel dvojnásobek předepsaného objemu, poctivé stopky - vždycky jsem napočítal do tří. V rámci rozcvičky jsem si dal 1+1 se 130 bez pásku, potěšilo mě, že mě při tom nebolely záda.
Bulharské dřepy
5 x 8+8 x 36
Je fajn na závěr ty nožky trochu napumpovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|