|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Váš názor? |
| Mám, a jsou super. |
|
3% |
[ 1 ] |
| Mám, klasické jsou ale lepší. |
|
10% |
[ 3 ] |
| Nemám, ale líbí se mi, možná si je pořídím. |
|
35% |
[ 10 ] |
| Nemám, nelíbí, nechci :-) |
|
21% |
[ 6 ] |
| Slyším o tom poprvé. |
|
28% |
[ 8 ] |
|
| Celkem hlasů : 28 |
|
| Autor |
Zpráva |
Sei

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frozz.

|
Zaslal: po březen 25, 2013 2:26 pm Předmět: |
|
|
"Aqua lite jsou boty s nejlepší propriocepcí na světě, jsou vítězem celosvětového časopisu Runner's World jak Best debut pro rok 2012."
Vypadají mooc dobře, asi si je na léto pořídím  :
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po březen 25, 2013 2:31 pm Předmět: |
|
|
pak referuj, ja zatim pouzivam klasiku, prijde mi ze na asfalt/teren je lepsi pevnejsi podrazka co vic propruzi _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po březen 25, 2013 2:36 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Frozz. napsal: | Docela by mě zajímal pocit při běhu v přírodě, po kamenech, větvích, jednoduše po nerovném terénu.
Ty svaly musí asi opravdu pracovat lépe a intenzivněji jak u klasických běžeckých bot, kde je daleko větší komfort a menší vytíženost pro nohy. |
Sluníčko svítí, ptáčci zpívají, potůček zurčí, kolem přeběhne srnka, zajíc vokusuje blín a Frozz vyje na měsíc protože ho zkurveně bolí kolena
Nejdříve se podívej na svou techniku běhu a případně jí změň na vhodnou pro tyhle boty. Jestliže bys dopadal na paty a koupil jsi si tyhle boty, tvoje sepětí s přírodou by bylo ve formě trávy kterou bys konzumoval na zmírnění bolestí ... |
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: po březen 25, 2013 2:49 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | pak referuj, ja zatim pouzivam klasiku, prijde mi ze na asfalt/teren je lepsi pevnejsi podrazka co vic propruzi |
Já už mám jedny (teda dvoje) podobné boty, jako jsou tyto, a v přírodě i na silnici se mi s nima běhá úžasně, je ale potřeba si na ně zvyknout a mít správný styl běhu přes špičku. Já už jiné nekupuji, kromě zimních, samozřejmě, ty mám klasiky :-). _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po březen 25, 2013 2:53 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | Peter Ustinov napsal: | | pak referuj, ja zatim pouzivam klasiku, prijde mi ze na asfalt/teren je lepsi pevnejsi podrazka co vic propruzi |
Já už mám jedny (teda dvoje) podobné boty, jako jsou tyto, a v přírodě i na silnici se mi s nima běhá úžasně, je ale potřeba si na ně zvyknout a mít správný styl běhu přes špičku. Já už jiné nekupuji, kromě zimních, samozřejmě, ty mám klasiky :-). |
tak tam budu mit problem
ja jsme klasicky patar _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
haino

|
Zaslal: po březen 25, 2013 3:10 pm Předmět: |
|
|
A jak se v nich běhá z kopce 20-30%?
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: po březen 25, 2013 3:15 pm Předmět: |
|
|
| haino napsal: | | A jak se v nich běhá z kopce 20-30%? |
Nevím, sklon 15° není zase tolik abych kvůli tomu šel pěšky, nemám žádný problém, většinou běhám s těmahle botama v lese, kde se různorodý terén rychle střídá. Pokud je kopec už velký, místo toho, abych si kurvil kolena, ten kousek radši sejdu. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po březen 25, 2013 4:27 pm Předmět: |
|
|
Já asi čtyři měsíce v bosobotách poměrně intenzivně chodil (tak 12-15 kilometrů denně) a do toho každý den naboso 40-45 minut skákal přes švihadlo, a mám pocit, že mi to hodně prospělo. Mimo jiné mě to naučilo vnímat chodidla a nohy úplně jinak než dřív. Ale doporučoval bych začínat opatrně a pomalu, mám nárty o polovinu širší a vyšší než normální lidi  , a i tak to někdy dost bolelo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po březen 25, 2013 7:46 pm Předmět: |
|
|
běhání v těchto botách není vhodné pro každého - určitě ne pro začátečníka a ne pro chlapy nad 90 kg a ne hned nasolit třeba dvacítku v těch botách. Doporučuje se nejprve kombinovat s klasickou botou a pak zvyšovat poměr v prospěch minimalistické boty. Jinak si říkáte o problémy se šlachama. Osobně jsem příznivcem tohoto typu běhu, jen svoji kondicí a hlavně hmotností by to byla sebevražda.
P.S. Krupička dělá hezkou reklamu botám, akorát ten je jaksi někde jinde nehledě k tomu, že je občas zraněný (což dle mě nesouvisí s botama, ale objemem).
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: po březen 25, 2013 8:05 pm Předmět: |
|
|
Máš pravdu Deadlifte, já s tím běžel první den 8km po asfaltu (vím, hlupák, četl jsem že se musí pomalu, ale pohltilo mě to  ) a další, teď nekecám, 4 dny jsem měl lýtka, chodidla a holeně solidně vyřazený. Takže pro příznivce: pěkně v klidu, nepospíchat, zezačátku třeba i v těch botách jen chodit, pak až běhat 20, 30, 40% z celkového objemu.
Zítra ráno má být nějaká novinka, tak jsem zvědavý, co VIVObarefoot vymysleli, pak to sem hodím. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: po březen 25, 2013 8:21 pm Předmět: |
|
|
Progresivita, progresivita, progresivita. Vyběhnout na patnáctku první den, co mám tyhle boty, je fakt kravina...
Stokilovej chlap by měl první tejden běhat jen k brance a zpátky. (otázka taky je, čeho má těch sto kilo).
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: so červenec 13, 2013 10:57 am Předmět: |
|
|
Tak mám další .... Vivobarefoot ULTRA . Jsou peckový, krásný, lehoučký, cítím povrch, ohebný, snadno se myjí, nepotí se v nich noha. Běh jsem ještě nezkoušel.
"No heel, no midsole, no arch support, no gimmick."
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Merveill
|
Zaslal: so červenec 13, 2013 2:08 pm Předmět: |
|
|
PeterNu - jedná se o kmen zvaný tarahumarové, ale u nich to je do jisté míry způsobeno geneticky a také stravou, která je velice zajímavá. O tomto kmenu se mnohé dočteš v knize Born to run, což je naprosto skvělá kniha a pokud máš jen chvíli času, tak ti doporučuji si ji přečíst, stojí to doopravdy za to.
Deadlift - Nemyslím si, že tyto boty by nebyly určené pro začátečníky. Pokud se bude řídit radami, kterých je na internetu spoustu, tak si je může obout i začátečník. Právě se s tím bude, podle mě, lépe sžívat, když nemá zaběhlou a naučenou nějakou techniku, styl běhu. Tyto boty ho donutí se naučit správnou techniku, jinak bude trpět.
Celkem mě štve, že v ČR většina prodejců nemá ve své nabídce minimalistické boty, co jsem četl, tak mají velké obavy, že nebudou žádané a neprodají se. V Americe, pokud si správně pamatuji, tento typ bot zaznamenal nárůst prodeje o nějakých 297%!
A abych ještě doplnil, tak právě příští týden se chystám si zakoupit minimalistické boty a rozhoduji se mezi New Balance MR10YB2 a New Balance MR20BK1 . Nemohu se dočkat, až se v nich budu moci proběhnout, především pak mě láká běhání v nich bez ponožek díky antibakteriální úpravě.
Jaké z těchto botou byste si raději vybrali vy?
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: so červenec 13, 2013 3:12 pm Předmět: |
|
|
Vzal bych ty černý. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|