Minimalistické boty - běh

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Minimalistické boty - běh  Úvodní stránka -> Trénink -> Minimalistické boty - běh
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Váš názor?
Mám, a jsou super.
3%
 3%  [ 1 ]
Mám, klasické jsou ale lepší.
10%
 10%  [ 3 ]
Nemám, ale líbí se mi, možná si je pořídím.
35%
 35%  [ 10 ]
Nemám, nelíbí, nechci :-)
21%
 21%  [ 6 ]
Slyším o tom poprvé.
28%
 28%  [ 8 ]
Celkem hlasů : 28

Autor Zpráva
Sei

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S tímhle rozdíl nepoznáte
Frozz.

PříspěvekZaslal: po březen 25, 2013 2:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

"Aqua lite jsou boty s nejlepší propriocepcí na světě, jsou vítězem celosvětového časopisu Runner's World jak Best debut pro rok 2012."

Vypadají mooc dobře, asi si je na léto pořídím :

Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po březen 25, 2013 2:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pak referuj, ja zatim pouzivam klasiku, prijde mi ze na asfalt/teren je lepsi pevnejsi podrazka co vic propruzi
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po březen 25, 2013 2:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Frozz. napsal:
Docela by mě zajímal pocit při běhu v přírodě, po kamenech, větvích, jednoduše po nerovném terénu.
Ty svaly musí asi opravdu pracovat lépe a intenzivněji jak u klasických běžeckých bot, kde je daleko větší komfort a menší vytíženost pro nohy.

Sluníčko svítí, ptáčci zpívají, potůček zurčí, kolem přeběhne srnka, zajíc vokusuje blín a Frozz vyje na měsíc protože ho zkurveně bolí kolena
Nejdříve se podívej na svou techniku běhu a případně jí změň na vhodnou pro tyhle boty. Jestliže bys dopadal na paty a koupil jsi si tyhle boty, tvoje sepětí s přírodou by bylo ve formě trávy kterou bys konzumoval na zmírnění bolestí ...

Frozz.

PříspěvekZaslal: po březen 25, 2013 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
pak referuj, ja zatim pouzivam klasiku, prijde mi ze na asfalt/teren je lepsi pevnejsi podrazka co vic propruzi

Já už mám jedny (teda dvoje) podobné boty, jako jsou tyto, a v přírodě i na silnici se mi s nima běhá úžasně, je ale potřeba si na ně zvyknout a mít správný styl běhu přes špičku. Já už jiné nekupuji, kromě zimních, samozřejmě, ty mám klasiky :-).
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po březen 25, 2013 2:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Peter Ustinov napsal:

Já už mám jedny (teda dvoje) podobné boty, jako jsou tyto, a v přírodě i na silnici se mi s nima běhá úžasně, je ale potřeba si na ně zvyknout a mít správný styl běhu přes špičku. Já už jiné nekupuji, kromě zimních, samozřejmě, ty mám klasiky :-).

tak tam budu mit problem
ja jsme klasicky patar
haino

PříspěvekZaslal: po březen 25, 2013 3:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A jak se v nich běhá z kopce 20-30%?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Frozz.

PříspěvekZaslal: po březen 25, 2013 3:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

haino napsal:
A jak se v nich běhá z kopce 20-30%?

Nevím, sklon 15° není zase tolik abych kvůli tomu šel pěšky, nemám žádný problém, většinou běhám s těmahle botama v lese, kde se různorodý terén rychle střídá. Pokud je kopec už velký, místo toho, abych si kurvil kolena, ten kousek radši sejdu.
Magumi

PříspěvekZaslal: po březen 25, 2013 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já asi čtyři měsíce v bosobotách poměrně intenzivně chodil (tak 12-15 kilometrů denně) a do toho každý den naboso 40-45 minut skákal přes švihadlo, a mám pocit, že mi to hodně prospělo. Mimo jiné mě to naučilo vnímat chodidla a nohy úplně jinak než dřív. Ale doporučoval bych začínat opatrně a pomalu, mám nárty o polovinu širší a vyšší než normální lidi , a i tak to někdy dost bolelo.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po březen 25, 2013 7:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

běhání v těchto botách není vhodné pro každého - určitě ne pro začátečníka a ne pro chlapy nad 90 kg a ne hned nasolit třeba dvacítku v těch botách. Doporučuje se nejprve kombinovat s klasickou botou a pak zvyšovat poměr v prospěch minimalistické boty. Jinak si říkáte o problémy se šlachama. Osobně jsem příznivcem tohoto typu běhu, jen svoji kondicí a hlavně hmotností by to byla sebevražda.

P.S. Krupička dělá hezkou reklamu botám, akorát ten je jaksi někde jinde nehledě k tomu, že je občas zraněný (což dle mě nesouvisí s botama, ale objemem).
Frozz.

PříspěvekZaslal: po březen 25, 2013 8:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máš pravdu Deadlifte, já s tím běžel první den 8km po asfaltu (vím, hlupák, četl jsem že se musí pomalu, ale pohltilo mě to ) a další, teď nekecám, 4 dny jsem měl lýtka, chodidla a holeně solidně vyřazený. Takže pro příznivce: pěkně v klidu, nepospíchat, zezačátku třeba i v těch botách jen chodit, pak až běhat 20, 30, 40% z celkového objemu.

Zítra ráno má být nějaká novinka, tak jsem zvědavý, co VIVObarefoot vymysleli, pak to sem hodím.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: po březen 25, 2013 8:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Progresivita, progresivita, progresivita. Vyběhnout na patnáctku první den, co mám tyhle boty, je fakt kravina...

Stokilovej chlap by měl první tejden běhat jen k brance a zpátky. (otázka taky je, čeho má těch sto kilo).
Frozz.

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 10:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak mám další .... Vivobarefoot ULTRA . Jsou peckový, krásný, lehoučký, cítím povrch, ohebný, snadno se myjí, nepotí se v nich noha. Běh jsem ještě nezkoušel.

"No heel, no midsole, no arch support, no gimmick."

Merveill

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 2:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PeterNu - jedná se o kmen zvaný tarahumarové, ale u nich to je do jisté míry způsobeno geneticky a také stravou, která je velice zajímavá. O tomto kmenu se mnohé dočteš v knize Born to run, což je naprosto skvělá kniha a pokud máš jen chvíli času, tak ti doporučuji si ji přečíst, stojí to doopravdy za to.

Deadlift - Nemyslím si, že tyto boty by nebyly určené pro začátečníky. Pokud se bude řídit radami, kterých je na internetu spoustu, tak si je může obout i začátečník. Právě se s tím bude, podle mě, lépe sžívat, když nemá zaběhlou a naučenou nějakou techniku, styl běhu. Tyto boty ho donutí se naučit správnou techniku, jinak bude trpět.

Celkem mě štve, že v ČR většina prodejců nemá ve své nabídce minimalistické boty, co jsem četl, tak mají velké obavy, že nebudou žádané a neprodají se. V Americe, pokud si správně pamatuji, tento typ bot zaznamenal nárůst prodeje o nějakých 297%!

A abych ještě doplnil, tak právě příští týden se chystám si zakoupit minimalistické boty a rozhoduji se mezi New Balance MR10YB2 a New Balance MR20BK1 . Nemohu se dočkat, až se v nich budu moci proběhnout, především pak mě láká běhání v nich bez ponožek díky antibakteriální úpravě.

Jaké z těchto botou byste si raději vybrali vy?
Frozz.

PříspěvekZaslal: so červenec 13, 2013 3:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vzal bych ty černý.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Minimalistické boty - běh Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: