MORICO's Logbook ~ hybridní trénink: posilování / kolo

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 113, 114, 115  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - MORICO's Logbook ~ hybridní trénink: posilování / kolo  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> MORICO's Logbook ~ hybridní trénink: posilování / kolo
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kid

PříspěvekZaslal: po listopad 15, 2010 4:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Morico napsal:
nejsem prostě pořád schopnej ohnout spodní záda (narovnat je) ... reps. jsem schopnej, ale jenom v hlubokym dřepu, což je pro mt nepoužitelný .. pořád to vidim na nějakou malou flexibilitu a dneska jsem možná přišel na to, čeho ... zkoušel jsem hamstringy, ty sou podle mě v pohodě > ve stoje snožmo dosáhnu bez prolémů na zem, při troše úsilí položim i dlaně ... ostatní taky relativně dobrý, ale zjistil jsem že když jsem v poloze - sedim na zemi, roztáhnu nohy a snažim se předklonit, tak toho nejsem schopnej s rovnýma zádama, když je ohnu, tak to jde (taky žádná sláva ale jde to), ale jak je mam mít narovnaný a předklonit se, tak to nejde téměř vůbec ... takže musim nějak tohle "strečovat" ... třeba v tej pozici se za něco přitahovat ?? ... ani nevim co to je, že to nejde, že by něco jako zkrácený boky ??

Něco někde pokrácené asi bude, ale já to pořád spíš vidím, že něco někde nefunguje jak má. Zaměř se na GMka a přidej si i mrtvoly se zapojením negativní fáze - to tě líp naučí držet spodek zad. Odhozy tě svádějí ojebávat techniku.

Jinak hamstringy ve stoji moc dobře neotestuješ, to je test celkové ohebnosti.

A břicho buď nepíšeš nebo šidíš
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Morico

PříspěvekZaslal: po listopad 15, 2010 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dík, ale já ještě rozhodně spokojenej nejsem ... pořád jsou mírně zakulacený spodní záda a to se mi nelíbí :)

Dneska jsem ale potvrdil svojí teorii o nedostatečnej flexibilitě ... normálně používam 15kg kotouče, takže jsem je zkusil nahradit postupně 20kg a pak 25kg koutoučema, který mají samozřejmě větší průměr a u 25cítek jsem schopnej ty záda uržet v dokonalej pozici už odspoda (nezkoušel jsem teda větší váhy, protože MT jsem dneska nejel, ale myslim že to pude i u velkých) ... tak velký kotouče nejsou řešení, ale alespoň sem zjistil, kde je zakopanej pes ... takže budu zlepšovat flexibilitu a do tý doby budu asi používat 20kg kotouče, abych to zádum aspoň trochu usnadnil.
digitalm

PříspěvekZaslal: po listopad 15, 2010 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no najbeznejsie na MT je pouzivat kotuce s priemerom olympijskych kotucov, vacsie, ani mensie podla mna zmyslel nemaju.
kid

PříspěvekZaslal: po listopad 15, 2010 6:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na rozvíjení flexibility ale pozor. Jdeš na to dost živelně a pokud nevíš, co a jak je pokrácené, tak můžeš nadělat víc škody než užitku.

Buď na netu nebo v Tlapákovi si nastuduj, jak se dá provést dignostika pokrácenosti svalových partií a až podle toho se protahuj.

Bez toho se dá tak provádět nějaká základní sestava, ty už inklinuješ k druhému extrému a to by také nemuselo dopadnout.
Morico

PříspěvekZaslal: po listopad 15, 2010 6:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Něco někde pokrácené asi bude, ale já to pořád spíš vidím, že něco někde nefunguje jak má. Zaměř se na GMka ...

- Celej tenhle cykus co mam teď naplánovanej je zaměřenej hlavně na GMka, takže OK :)

kid napsal:
a přidej si i mrtvoly se zapojením negativní fáze - to tě líp naučí držet spodek zad. Odhozy tě svádějí ojebávat techniku.

- Negativní fázi u mrtvol přidat můžu, dokud nepojedu velký váhy, pak už mi přijde bezpečnější to pouštět, ale teď se ještě chvilku budu držet relativně nízko, takže se o to pokusim...

kid napsal:
A břicho buď nepíšeš nebo šidíš

- Na břicho jsem zapomněl jenom v pátek, tak jsem si ho pak dal ještě doma a zapomněl napsat a dneska jsem ho odcvičil, ale zapomněl zapsat ... dnešní jsem doplnil do zápisu :)

kid napsal:
Na rozvíjení flexibility ale pozor. Jdeš na to dost živelně a pokud nevíš, co a jak je pokrácené, tak můžeš nadělat víc škody než užitku. Buď na netu nebo v Tlapákovi si nastuduj, jak se dá provést dignostika pokrácenosti svalových partií a až podle toho se protahuj. Bez toho se dá tak provádět nějaká základní sestava, ty už inklinuješ k druhému extrému a to by také nemuselo dopadnout.

- Super, přesně něco takový jsem chtěl vědět jestli existuje, něco jako nějakej "index" zkrácenosti ... seženu tlapáka a mrknu na to.

- Jenom se tak zeptam, abych se taky něco dozvěděl ... proč na flexibilitu pozor ? Napadá mě, že akorát přehnaná flexibilita "středu" by mohla bejt kontraproduktivní - myslel si to tak ? Nebo i velká flexibilita např. spodku těla může bejt na obtíž ?

Díky moc za rady!
Morico

PříspěvekZaslal: po listopad 15, 2010 6:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

digitalm napsal:
no najbeznejsie na MT je pouzivat kotuce s priemerom olympijskych kotucov, vacsie, ani mensie podla mna zmyslel nemaju.

Větší než 20cky rozhodně používat nebudu a 15tky jsem používal z několika důvodů ...
- jednak jich je poblíž stojanu víc než dvacek:D
- jednak mi vyhovalo přidávat tak po těch 30kg
- a jednak jsem chtěl bejt menším průměrem "připravenej na vše" :)

... stejně jsem koukal že při použití 15tek bych na činku víc jak 220-230 nedostal, takže přejdu na ty 20cky --- ty be tak měly odpovídat průměrem těm olympijským ne ?

Naposledy upravil Morico dne pá listopad 19, 2010 3:46 pm, celkově upraveno 1 krát
digitalm

PříspěvekZaslal: po listopad 15, 2010 7:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Morico napsal:
... stejně jsem koukal že při použití 15tek bych na činku víc jak 220-230 nedostal, takže přejdu na ty 20cky --- ty be tak měli odpovídat průměrem těm olympijským ne ?

No pokial pouzivas tie cierne s drziakmi pokryte gumou, tak to si myslim, ze 25ky su ako olympijske... alebo je este moznost... ze ani 20ky a ani 25ky nie su presne ako olympijske, lebo jedny su trochu mensie, druhe trochu vacsie
kid

PříspěvekZaslal: po listopad 15, 2010 7:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Samozřejmě jsem myslel negativní fázi u mrtvol u několika lehčích sérií. U těch težších je odhoz určitě bezpečnější ale hůř se pak učíš aktivovat ty svaly, co se tam někde ulejvají.

K té flexibilitě - obzvlášť u silových sportů se to nesmí přehánět, účel je dostat se u jednotlivých partií na hranici normality (tzn. nezkrácenosti) a nesnažit se jít dál.

Když to hodně přeženu - vytahané kšandy ti také kalhoty neudrží na místě.
Tomas.11

PříspěvekZaslal: po listopad 15, 2010 10:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

este ja doplnim nieco k flexibilite: ked to prehanas s mobilitou - ides za hranicne polohy, tak sa moze vytvorit hypermobilita, ktora vo vyssom veku vedie k opotrebovaniu klbu (ides za hranicnu polohu a trie sa kost o kost), neskor k artroze.
Strecing je fajn, ale neprehanat to.
Morico

PříspěvekZaslal: út listopad 16, 2010 8:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

16.11.2010 - Úterý:

Jump rope : 15 min kombinace :
.... ► Snožmo
.... ► Po jedné noze
.... ► Střídavě jednou po pravé, jednou po levé
Morico

PříspěvekZaslal: st listopad 17, 2010 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

17.11.2010 - Středa: 09:20 ~ 11:20

Warm-Up :
◇ 10 min chůze do kopce (10°-13°), rychlost 4-6 kmph
◇ krátký statický strečink, výdrž v poloze 2-5 sec

Goodmornings : 3*5
Warm-Up: Zakopávání: 30x5
☞ 10*15, 10*35, 6x40, 5x70, 5x70, 5x70

CG Benchpress : 4*10 ~ 55% 1RM
Warm-Up: Stahovaní horní kladky s provazy: 35x7.5
☞ 12x15, 10x35, 8x65, 10x75, 10x75, 10x75, 9x75 - miss u posledního opak (ups ☻) - první dvě série lehoučký, 3 normál a čtvrtou missnu :D

Powerclean+MilitaryPress (PushPress) : 8*2 ~ 65% 1RM (dynamika / technika)
☞ 8x35, 6x55, 2x65, 2x65, 2x65, 2x65, 2x65, 2x65, 2x65, 2x65 - je znát mít unavený tricepsy z toho benche ... první tři série military press od čtvrtý už trochu s dopomocí nohou... přemístění lehoučký

DOPLŇKY :

Benchpress s JČ - JEDNORUČ :
☞ 10x15+10x15, 10x20+10x20, 10x25+10x25, 10x25+10x25 - takhle unilaterálně je to supr, krásně to bralo i core

Incline Benchpress s JČ :
☞ 10x25, 10x25

Biceps s JČ v sedě :
☞ 10x10, 10x15, 10x17.5, 10x17.5, 10x17.5

Biceps s EZ "21" nadhmatem :
☞ 21x15, 21x15, 21x15 - předloktí pálilo snad víc než bicepsy :)

CORE 1: Zkracovačky s nohama na míči :
☞ 3 x max

CORE 2: Ball Plank Crunch :
☞ 3 x max (cca 10x) - tohle je HC

Celk.čas: 1h:49min, ∅ HR: 134 bpm, Highest HR: 174 bpm, 5 916 kJ

Strečing :
◇ Statickej strečing celýho těla: 30-45 sec v poloze
◇ Coach Pedlay: Upper body stretches

Přidávam video: 8 série dynamických dřepů z pondělí a 4 série přemístění s výrazem z dneška ...

A na závěr ... můj dnešní potréninkový snack :)

Morico

PříspěvekZaslal: pá listopad 19, 2010 3:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

19.11.2010 - Pátek: ??

Omylem sem si to smáznul, takže to sem někdy (možná :-) doplnim ...

Naposledy upravil Morico dne po listopad 22, 2010 12:00 pm, celkově upraveno 1 krát
Morico

PříspěvekZaslal: po listopad 22, 2010 11:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

22.11.2010 - Pondělí: 09:15 ~ 10:45

Warm-Up :
◇ 5 min eliptical, brzda 8-10
◇ 5 min chůze do kopce (10°), 5 kmph
◇ krátký statický strečink, výdrž v poloze 2-5 sec

Goodmornings : 3*5
Warm-Up: Zakopávání: 30x7.5
☞ 10*15, 8*35, 6x55, 5x75, 5x75, 5x75 - zatim pořád docela lehký, při poslední sérii trochu znatelná únava spodních zad

Dřep ATG : 8*2 ~ 70% 1RM (dynamika / technika)
☞ 10x55, 8x75, 5x95, 2x120, 2x120, 2x120, 2x120, 2x120, 2x120, 2x120, 2x120 - na to jak sem byl na začátku tréninku línej, to docela šlo ... pauzy max 60s a až do nějaký 6 série byla dynamika dobrá

Dřep ATG - 100kg for max reps :
17x100 - PR - ku podivu síla neubejvala a dech docela v pohodě vystačil ... co bylo ale strašný bylo pálení .. nejsem už zvyklej odplavovat kys. mléčnou, takže od 10 opak to bylo docela peklo :) ... příště zkusim dát 20 a natočim si to... a když to pude, tak bude následovat 110 for max atd.

CG Benchpress : 4*10 ~ 60% 1RM
Warm-Up: Stahovaní horní kladky s provazy: 2x30x7.5
☞ 10x15, 10x35, 8x55, 10x80, 10x80, 10x80, 10x80 - nebudu kecat, bylo to těžký jako prase, hlavně zase tim, že to prostě od druhý série pálilo jak čert ... 3 série krize, totál na krev, čtvrtou sem se hecnul a byla snad snazší než první :)

DOPLŇKY : dneska sem neměl moc čas, takže sem dal z doplňků jenom core

Janda Sit-Ups :
☞ 3 x max

Ab roll s fitballem + Mohamedány ve stoje s lanem : Supersérie
☞ 3 x max

Celk.čas: 1h:30min, ∅ HR: 129 bpm, Highest HR: 182 bpm, 4 602 kJ

Strečing :
◇ Statickej strečing celýho těla: 30-45 sec v poloze
◇ Coach Pedlay: Upper body stretches
Morico

PříspěvekZaslal: st listopad 24, 2010 4:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnešní trénink odložen na zítra ...
... místo toho si dávam už druhý pozápočtový kuře od shish kebaps na zličíně, který mi uvařil turek, co mi vždycky připomene ciza, takovej o 40kg hubenější balkanskej dvojník
Morico

PříspěvekZaslal: st listopad 24, 2010 9:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

24.11.2010 - Středa:

Jump rope : 10 min kombinace :
.... ► Snožmo
.... ► Po jedné noze
.... ► Střídavě jednou po pravé, jednou po levé

Tak dneska aspoň tak :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - MORICO's Logbook ~ hybridní trénink: posilování / kolo Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 113, 114, 115  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: