náhrada za mrtvý tah

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - náhrada za mrtvý tah  Úvodní stránka -> Trénink -> náhrada za mrtvý tah
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mmks

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ale já tady nechtěl poradit. Naopak jsem psal na dotaz, že mě to třeba se už k mrtvému tahu vrátit nedaří a že si myslím, že někdy to prostě už nejde. Jen pro mě byla zajímavá informace, že by to šlo s tím KB.
Odborníků jsem vyzkoušel v době akutních problémů několik, takže vím, co čekat.
A trenéra fakt ne. Už mě to tak nebere, aby to pro mě bylo tak nutné to překonat, prostě když nemůžu cvičit mrtvolu a další cviky, tak si najdu jiné. (bavím se samozřejmě o posce, o KB kde vím h*vno, by to bez něj nešlo)

A když už tady na někoho křičím přes velké písmena, tak si radši zkontroluju gramatiku. Vím, že sám sekám chyb, ale toto bije do očí ;-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Judson

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 7:59 pm    Předmět: Re: náhrada za mrtvý tah Odpovědět s citátem

majak8000 napsal:
Zdar, chtěl bych při cvičení zad vynechat mrtvý tah, mám prostě pocit že mě ten cvik jednou pošle na invalidní vozík, myslíte že je vhodné když ho nahradím cvikem kettlebell swing ?
díky za komenty

Lol, tak pod to se podepisu, jednou pulkou zadku uz na tom invalidním vozíku sedim a na mrtvolu uz vzivote ani nesahnu.
Moocha

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě udivuje, jak lidi za svoje problémy viní cvik a ne sebe
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:

Asi tak
Judson

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 8:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Moocha napsal:

Asi tak

Tak samozrejme, stalo by se to kdybych ho necvicil, spise ne
Big Muscle

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 9:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stalo by se to, kdybys to cvičil dobře, spíš ne
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

majak8000 napsal:
ZeleznaKoule napsal:
Co je cílem?

mám silový trénink jako doplněk k jiným sportům, jde mi o to udržet nějakou rovnováhu, horní část zad a ramena jedu celkem poctivě, ale cejtím že spodní záda zanedbávám, nechci skončit s vyhřezlou plotýnkou a potřebuju aby mi záda drželi i při tvrdším kontaktu nebo pádu

Swing.
Poman

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:

Představa že když cvičím technicky dobře, že je pak zdravý je docela zábavná:)
Vše má své hranice a omezení. Najít co je pro koho ještě zdravý je dosti složití a extrémně individuální s mnohou proměných. Zrovna včera jsem měl na toto téma velmi vášnivou debatu s jednou fyzioterapeutkou...

Mrtvola - ano

Pro každýho (to si myslim i o swingu atd.) - rozhodně ne

Zabezpečí mi 200kg technicky ok mrtvola (doplň si jiný podobný cvik) zdravý záda - rozhodně ne

Zabezpečí mi 200kg technicky ok mrtvola (doplň si jiný podobný cvik) zničený tělo v dlouhodobém horizontu (aneb cvičíme to týdně měsíce a roky) - ano
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 10:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Zabezpečí mi 200kg technicky ok mrtvola (doplň si jiný podobný cvik) zdravý záda - rozhodně ne

To nikdo ani netvrdí, nebo?

Poman napsal:
Zabezpečí mi 200kg technicky ok mrtvola (doplň si jiný podobný cvik) zničený tělo v dlouhodobém horizontu (aneb cvičíme to týdně měsíce a roky) - ano

To je dost relativní a záleží na mnoha dalších faktorech. Je-li 200kg moje 1MO a cvičím to každý týden, pak to je bez debat :) Je-li to moje max, které dám dvakrát do roka a ve zbytku času cvičím s mozkem, pak to nutně zničený tělo znamenat nemusí.
magion

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 10:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Čemu říkáš zničený tělo? Zničený tělo má totiž každej druhej člověk se sedavou prací.

Popíráš snad, že se nedá zvedat do pokročilého věku? Pokud vím tak powerlifting je unikátní v tom, že jako jeden z mála sportů se dá dělat do hodně pozdního věku.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne listopad 02, 2014 11:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Big Muscle napsal:

Vše má své hranice a omezení. Najít co je pro koho ještě zdravý je dosti složití a extrémně individuální s mnohou proměných. Zrovna včera jsem měl na toto téma velmi vášnivou debatu s jednou fyzioterapeutkou...

Mrtvola - ano

Tady se ale nemluvilo o dlouhodobém horizontu, když se ten cvik dělá dobře, tak riziko zranění je stejný, jako u každýho jinýho cviku.

Že si u toho někdo zničil záda nebylo tím, že by se dlouhodobě přetěžoval, ale že to prostě dělal blbě a kdyby to blbě nedělal, tak to má na tělo stejnej dopad, jako jakejkoliv jinej cvik s velkou váhou v dlouhodobým měřítku.
drlift_

PříspěvekZaslal: po listopad 03, 2014 7:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:

Myslim, ze pokud cvicis technicky slusne a mas rozumne poskladany trenink, tak ti 200kg mrtvola telo nezhuntuje ani nahodou (plati pro prumerneho chlapa rekneme od 90kg+).

Tyhle nizky vahy jsou podle mne pro zdravi jen prospesne a verim, ze vetsine lidi by vetsi "salamy" u patere nejspis pomohly od dost problemu se zady.
arkan

PříspěvekZaslal: po listopad 03, 2014 7:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Big Muscle napsal:

Mrtvola - ano

Zabezpečí zdravý záda ,ale musí to být v kombinaci s posilováním břicha a tím se zpevní celý korzet středu těla.Benče ,dřepy desítky let, většinou maximální váhy co mi forma v den tréninku dovolí.
Někteří fyzioterapeuti mají názorovou deformaci s povolání .

Cvičím mrtvoly od roku 1984 a rozhodně se s tím nemažu .
spekounP

PříspěvekZaslal: po listopad 03, 2014 8:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

arkane, doufam, ze ve tvym veku budu taky takovej hardcore dedek
Hulkie

PříspěvekZaslal: po listopad 03, 2014 9:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

drlift_ napsal:
Poman napsal:

Myslim, ze pokud cvicis technicky slusne a mas rozumne poskladany trenink, tak ti 200kg mrtvola telo nezhuntuje ani nahodou (plati pro prumerneho chlapa rekneme od 90kg+).

Tyhle nizky vahy jsou podle mne pro zdravi jen prospesne a verim, ze vetsine lidi by vetsi "salamy" u patere nejspis pomohly od dost problemu se zady.

To je jako kdyby André z klubu miliardářů řekl, že utratit měsíčně dvěstě tisíc je naprosto normální a že to jsou v podstatě běžné výdaje průměrné rodiny... Anebo Lex Steele, že 28 je v pohodě a většina slečen to přijde úplně normální.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - náhrada za mrtvý tah Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: