|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Líbí se vám návrh nové Národní knihovny? |
| ANO |
|
43% |
[ 25 ] |
| NE |
|
56% |
[ 32 ] |
|
| Celkem hlasů : 57 |
|
| Autor |
Zpráva |
jarousek

|
Zaslal: ne říjen 21, 2007 11:01 pm Předmět: |
|
|
Azmodan taky bys knucel kdybys napriklad vyhral soutez ale nic nedostal ani medaili
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Azmodan

|
Zaslal: ne říjen 21, 2007 11:11 pm Předmět: |
|
|
| jarousek napsal: | | Azmodan taky bys knucel kdybys napriklad vyhral soutez ale nic nedostal ani medaili |
Jde o to jak se prezentuje. Staví se do pozice šikanovanýho utlačovanýho chudáčka, místama ztrácí i poslední špetky seriózonsti. (Na mě tak působí, ale to je jedno stejně to je OT) _________________ Šťasten ve svém šílenství hlupák objal Ďábla.
|
|
| nahoru |
|
 |
jarousek

|
Zaslal: ne říjen 21, 2007 11:24 pm Předmět: |
|
|
Ja nevim ale podle me do urcity miry je sikanovanej proc, teda jeho vyhrany plan nechtej postavit? Podotykam vyhrany. Kvuli tomu ze sou nejaky maly parcely? To jako nevedeli driv kdyz ho zahrnuli mezi plany do souteze? Proste je to divny...
|
|
| nahoru |
|
 |
SCHWACA

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 6:55 am Předmět: |
|
|
Když jsem viděl fotku, kde by to mělo stát a jak by to vypadalo, bylo to jako pěst na voko.
Nepřijde mi to jako knihovna ale spíš něco jako aquapark, tohle se asi pro knihovnu moc nehodí a 3 mld. lze vrazit do užitečnějších věcí ,kde jsou opravdu potřeba. Tohle je projekt, kde by se zas napakovalo hafo ksichtů, co už takhle jsou napakovaný.
Kaplický (teda pokud si dobře pamatuju jmeno toho návrháře nebo co to je) zřejmě nedal kufřík s odměnou na to správné místo, tak se ta knihovna najednou přestala někomu líbit
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 7:01 am Předmět: |
|
|
| Black Dragon napsal: | Kaplicky je kokot, naprostej ... 3 miliardy za tuhle sracku a kdo to sakra zaplati?! my! VUBEC !
Boha jeho, ale nejvic sem se nasral, kdyz nas Brnensky primator (dement) navrhl, ze kdyz to v praze nechcou, tak by to mohlo stat v Brne
Ta "knihovna" je proste strasna ... |
| ChickenEater napsal: |
1. nevkusna, mozna jsem moc konzervativni,ale fakt bych byl pro neco umirnenejsiho, tohle je hnus
2. predrazena.. jak neco takovyho muze stat 3 mld.? vazne potrebujeme knihovnu za 3 mld? |
Já k tomuto vyjádřím svůj názor. Nevím jestli jste si dostatečně uvědomili, co to knihovna vůbec je. 3 miliardy rozhodně nebude stát ta zmiňovaná chobotnice, řečená blob. Je nutné uložit řádově milióny knih a to tak, aby nepodléhaly zkáze. Do Klementina se už víc skoro nevejde a nesmírně cenné historické knihy je potřeba uchovat i pro další generace.
Například v Paříži udělali knihovnu jako krásnou skleněnou budovu. Jenže někomu nedošlo, že knihy nemají rády ostré sluneční světlo a tak museli stavitelé všechny okna zastavět drahými dřevěnými deskami, aby tam to slunce nepálilo.
V této "naší" nové knihovně má být několik klimatizovaných podzemních pater, ve kterých budou knihy jako v bavlnce.
A jestli je 3 miliardy moc? Je to dost, ale pokud to pomůže vzdělanosti českého národa, jako že o tom není pochyb, protože knihovna slouží hlavně studentům filosofie, lingvistiky dalších podobných věd a samozřejmě i vědcům, tak je to přiměřená suma.
Já osobně, kdybych mohl určit kam půjde těch 7000+ Kč co dám na daních, tak bych je dal rozhodně na vzdělání a na to, aby mladí studenti mohli studovat zadarmo a navíc ještě v nové a podle mě krásné knihovně. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 7:06 am Předmět: |
|
|
| SCHWACA napsal: | Když jsem viděl fotku, kde by to mělo stát a jak by to vypadalo, bylo to jako pěst na voko.
Nepřijde mi to jako knihovna ale spíš něco jako aquapark, tohle se asi pro knihovnu moc nehodí a 3 mld. lze vrazit do užitečnějších věcí ,kde jsou opravdu potřeba. Tohle je projekt, kde by se zas napakovalo hafo ksichtů, co už takhle jsou napakovaný.
Kaplický (teda pokud si dobře pamatuju jmeno toho návrháře nebo co to je) zřejmě nedal kufřík s odměnou na to správné místo, tak se ta knihovna najednou přestala někomu líbit |
Opravdu to na fotkách vypadá neschůdně a moc nápadně, ale když se člověk dívá na Letnou ze spodu, tak pochybuju, jestli by to z centra bylo vůbec vidět. Letná je na kopci a sama o sobě je to velká rovina. Navíc ta knihovna by měla stát hodně daleko od stráně toho kopce. Takže je jakoby schovaná tím kopcem.
S tou odměnou máš asi pravdu. Ona totiž je tu možnost, že knihovna by překážela soukromému ale konzervativnímu olympijskému hotelu a v hotelech je víc peněz, než mají studenti po kapsách... _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po říjen 22, 2007 7:46 am Předmět: |
|
|
tenhle vzhled Nár. knohovny se mi do Prahy moc nehodí...ale takovému Brnu by to seklo mnohem víc:o)))....Praha je přeci jenom caput regni...a tam se takto ultramoderní stavby nehodí....
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
|
| nahoru |
|
 |
Black Dragon

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 7:53 am Předmět: |
|
|
Snazit se prosazovat a uz vubec vymyslet neco tak neskutecne nechutnyho jako je tahle "knihovna" to uz naprosto bohate staci...
Co se ceny tyce, tak to je jeste horsi.. mam na mysli v kombinaci se vzhledem, protoze platit za takovej hnus tolik prachu, boha jeho...
A do Brna? ne...
Douglasi, mno za ty 3 roky co uz mam odpracovany, tak sem neco malo odvedl, takze ano, my... _________________ ...
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 8:10 am Předmět: |
|
|
| Black Dragon napsal: | Snazit se prosazovat a uz vubec vymyslet neco tak neskutecne nechutnyho jako je tahle "knihovna" to uz naprosto bohate staci...
Co se ceny tyce, tak to je jeste horsi.. mam na mysli v kombinaci se vzhledem, protoze platit za takovej hnus tolik prachu, boha jeho...
A do Brna? ne...
Douglasi, mno za ty 3 roky co uz mam odpracovany, tak sem neco malo odvedl, takze ano, my... |
Co člověk, to názor. Já sám o účelnosti a vzhledu můžu jen opatrně polemizovat, protože nemám žádné vzdělání v oboru architektury. Za sebe můžu říct, že se mi to líbí, protože už mě nebaví skleníky, který jsou dobrý tak akorát pro únik tepla. A tohle má nápad, tohle má odvahu. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Daniel-James

|
|
| nahoru |
|
 |
B-Boy Void

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 10:05 am Předmět: |
|
|
jistě že ano _________________ [URL=http://imageshack.us][img:d302903d49]http://img151.imageshack.us/img151/2303/tegkt6.jpg[/img:d302903d49][/URL]
|
|
| nahoru |
|
 |
Zeleny Jëlen

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 10:09 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Josef

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 10:18 am Předmět: |
|
|
Líbí a myslím že konzervativních budov je všude dost.
Zaráží mě, že když teda ten projekt vybrali jako vítězný, i Bém, který je teď proti, pro něho hlasoval, tak teď ho nikdo nechce a všici jsou proti realizaci.
Připadne mi to jako zajímavá budoval. Eifelovu věž taky nikdo nechtěl a teď je dominantou.
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 10:32 am Předmět: |
|
|
Budova by se spíš hodila jako aquapark nebo jiné zábavní centrum někde na okraji města.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|