Národní knihovna

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Národní knihovna  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Národní knihovna
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Líbí se vám návrh nové Národní knihovny?
ANO
43%
 43%  [ 25 ]
NE
56%
 56%  [ 32 ]
Celkem hlasů : 57

Autor Zpráva
YUD

PříspěvekZaslal: st říjen 24, 2007 11:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Teď byla v televizi velmi zajímavá tisková konference architektů protestujících proti výsledkům a především průběhu výběrového řízení na národní knihovnu. Tvrdí, že soutěž byla neregulérní a zmanipulovaná, že v komisi zasedli porotci, kteří od počátku Kaplického projekt podporovali, byly porušeny podmínky soutěže a především Kaplického projekt neodpovídá zadaným podmínkám (např. nedodržel podmínku, podle níž měl být archiv umístěn nad zemí).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
AHOLA

PříspěvekZaslal: st říjen 24, 2007 11:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

O com tolko debatujete....Aj tak len sedite pri internete, do kniznice nechodite a ani nepojdete a pozerate Sex v meste, Big Brother a pocuvate Evu a Vaska
YUD

PříspěvekZaslal: st říjen 24, 2007 11:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AHOLA napsal:
O com tolko debatujete....Aj tak len sedite pri internete, do kniznice nechodite a ani nepojdete a pozerate Sex v meste, Big Brother a pocuvate Evu a Vaska

Ale tak!
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: st říjen 24, 2007 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AHOLA napsal:

Hele, já sedím v knihovně u internetu, čtu si knižní verzi Sexu ve městě, za chvili přijde můj starší brácha a walkmana jsem si zapomněl.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Ondřej1

PříspěvekZaslal: st říjen 24, 2007 11:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Možná kdyby všechny ty knihy zdigitalizovali a pak spálili, tak by nemuseli stavět žádnou knihovnu.

Edit: Vyrýsoval jsem a vidím, že tam nikdy žádné svaly nebyly :)
Diana

PříspěvekZaslal: st říjen 24, 2007 12:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ondřej napsal:
Možná kdyby všechny ty knihy zdigitalizovali a pak spálili, tak by nemuseli stavět žádnou knihovnu.

To by nešlo. Já např. doma knihy při čtení očuchávám..
Hydr0gen

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 9:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wow, výsledek hlasování mě překvapil.

Stavba se mi původně nelíbila, ale po těch kecech Béma a spol., a po nějakém to čtení, jsem pro všemi 10ti.

Ondřejovo rozdělení lidí není daleko od pravdy. Topolánek, ač poslední dobou buran, řekl docela trefné přirovnání k minulosti a opět v tom figuruje stavba v Paříži. Řekl, že si na návrh zvyká, asi jako si lidi museli zvykat na Centre George Pompidou. A to je taky úlet, co teprv jak se asi řvalo v době, kdy se to stavělo.

Zkroťte trochu vaše emoce, nemusíte se tak vylejvat, že se vám něco nelíbí . A zkuste trochu víc argumentovat. Proč delší přízpěvky jsou od příznivců, zatímco odpůrci (až na zakladatele) hodí akorát hnus hnus a tři blející smajlíky*a16*. Tak nebo tak, pokud to bude stát, bude to neuvěřitelná bomba, na kterou se budou jezdit dívat lidi z celýho světa ještě dávno po nás. Opravdu představte si to... Moderní organický design, 0 ostrých ploch, skvělá funkčnost, vevnitř pravděpodobně příjemné prostředí a rozhodně skvělej výhled na Prahu. Chce mi někdo říct, že za 50 let to nebude jeden z důvodů proč se v Praze stavit za architekturou???

Jak tu někdo řekl, Praha potřebuje moderní architekturu. O to spíš než další stadion nebo další hotel ( ). A moderní architektura prostě je odvážná.
Hydr0gen

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:
Ondřej napsal:
Diana napsal:
Čertík by z krabičky nevyletěl dřív...
Faye jen vyjádřila svůj vlastní názor, tak proč ta ironie?
Jenom udávám příklad spojení staré architektury s velmi moderní, která ve své době taky mnohé staromilce rozčilovala a dnes přijde všem naprosto normální, ba dokonce krásná. Uvidíte, že jednou bude i Jižní město pod patronátem UNECSO, jakožto ojedinělý komplex...

To určitě neuvidíme, protože i kdyby se tak stalo ( taky se to stát nemusí ), tak všichni budeme čuchat ke kořínkům.
A srovnávat vzdušný vzhled Petřínské rozhledny s fialovo-zeleným obrovským monolitem snad ani nelze.

Diano promiň, ale to snad nemyslíš vážně? Myslim tu poslední větu... To je fakt absurdní.
John Chipsa

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 9:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rozhodně proti !!!, Praha je krásné město, krásná archytektůra, krásná historie. Nejsem nějakej skeptickej k tomu dílu, ale podle mě by se hodilo jinám. At postavěj něco, co tam padne, něco archytekturicky krásného a co bude ladit k Praze.....
keba

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 10:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to je Archi názor
ygg

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 11:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

keba napsal:
Tak to je Archi názor

Spíš ArchY
YUD

PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2007 1:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hydr0gen napsal:
Wow, výsledek hlasování mě překvapil.

Stavba se mi původně nelíbila, ale po těch kecech Béma a spol., a po nějakém to čtení, jsem pro všemi 10ti.

Ondřejovo rozdělení lidí není daleko od pravdy. Topolánek, ač poslední dobou buran, řekl docela trefné přirovnání k minulosti a opět v tom figuruje stavba v Paříži. Řekl, že si na návrh zvyká, asi jako si lidi museli zvykat na Centre George Pompidou. A to je taky úlet, co teprv jak se asi řvalo v době, kdy se to stavělo.

Zkroťte trochu vaše emoce, nemusíte se tak vylejvat, že se vám něco nelíbí . A zkuste trochu víc argumentovat. Proč delší přízpěvky jsou od příznivců, zatímco odpůrci (až na zakladatele) hodí akorát hnus hnus a tři blející smajlíky*a16*. Tak nebo tak, pokud to bude stát, bude to neuvěřitelná bomba, na kterou se budou jezdit dívat lidi z celýho světa ještě dávno po nás. Opravdu představte si to... Moderní organický design, 0 ostrých ploch, skvělá funkčnost, vevnitř pravděpodobně příjemné prostředí a rozhodně skvělej výhled na Prahu. Chce mi někdo říct, že za 50 let to nebude jeden z důvodů proč se v Praze stavit za architekturou???

Jak tu někdo řekl, Praha potřebuje moderní architekturu. O to spíš než další stadion nebo další hotel ( ). A moderní architektura prostě je odvážná.

Ano, to by všechno bylo moc hezké, pokud by ta soutěž byla regulérní, což nebyla, jak jsem napsal ve svém příspěvku. Četls ho?
Hydr0gen

PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2007 10:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podívej, to je možný, já jsem v komisi neseděl, nemůžu říct tak ani tak.

Nicméně ti, řvou teď, že byla neregulérní to přece museli vědět, že to tak je, mohli řvát předem a nemuseli do ní vstupovat.

Pokrytectví?

Kdyby jí vyhrál někdo jinej, tak by se samozřejmě neřvalo.

Jinak když se podíváš na ostatní návrhy, tak taky není o co stát - většinou to byly nějaký krychle, až na to kávový zrno.
Diana

PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2007 10:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hydr0gen napsal:
Diana napsal:
Ondřej napsal:
Diana napsal:
Čertík by z krabičky nevyletěl dřív...
Faye jen vyjádřila svůj vlastní názor, tak proč ta ironie?
Jenom udávám příklad spojení staré architektury s velmi moderní, která ve své době taky mnohé staromilce rozčilovala a dnes přijde všem naprosto normální, ba dokonce krásná. Uvidíte, že jednou bude i Jižní město pod patronátem UNECSO, jakožto ojedinělý komplex...

To určitě neuvidíme, protože i kdyby se tak stalo ( taky se to stát nemusí ), tak všichni budeme čuchat ke kořínkům.
A srovnávat vzdušný vzhled Petřínské rozhledny s fialovo-zeleným obrovským monolitem snad ani nelze.

Diano promiň, ale to snad nemyslíš vážně? Myslim tu poslední větu... To je fakt absurdní.

To myslím naprosto vážně. Je to můj názor a máš právo s tím nesouhlasit.
YUD

PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2007 10:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hydr0gen napsal:
Podívej, to je možný, já jsem v komisi neseděl, nemůžu říct tak ani tak.

Nicméně ti, řvou teď, že byla neregulérní to přece museli vědět, že to tak je, mohli řvát předem a nemuseli do ní vstupovat.

Pokrytectví?

Kdyby jí vyhrál někdo jinej, tak by se samozřejmě neřvalo.

Jinak když se podíváš na ostatní návrhy, tak taky není o co stát - většinou to byly nějaký krychle, až na to kávový zrno.

Vemu to popořadě.

Neregulérnost soutěže se většinou projeví až ve chvíli, když proběhne, logicky

Tahle informace zazněla na tiskové konferenci, kde vystupovali členové České komory architektů. Nikdo z nich se soutěže nezúčastnil právě proto, že jim (prý, podle jejich slov) bylo už z pohledu na panel porotců jasné, že to nebude úplně ok. Čili ten jejich protest nebyl ani tak proti návrhu samotnému, ale proti průběhu soutěže (což znamená, že sekundárně i proti návrhu, nebo't podmínky soutěže nesplnil).

A co se týče ostatních návrhů-už je to nějakou dobu, co jsem je viděl, ale byly tam podle mě (subjektivně!) rozhodně lepší.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Národní knihovna Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: