|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Líbí se vám návrh nové Národní knihovny? |
| ANO |
|
43% |
[ 25 ] |
| NE |
|
56% |
[ 32 ] |
|
| Celkem hlasů : 57 |
|
| Autor |
Zpráva |
SCHWACA

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 10:34 am Předmět: |
|
|
| Diana napsal: | | Budova by se spíš hodila jako aquapark nebo jiné zábavní centrum někde na okraji města. |
no dyt to rikam ze mi to pripomíná plaveckou
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
slevac
|
Zaslal: po říjen 22, 2007 10:40 am Předmět: |
|
|
Pepíci v Praze chctějí být zas jednou zajímaví.Stát chce na jedné straně šetřit a na druhé straně rozhazuje.Radši to měli dát do zdravotnictví nebo infrastruktury.Je to stejné,jako by někdo horkotežko platil třebas nájem a měsíční výdaje a koupil s itelevizi za 30 000m- .Jsou to klauni.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 10:47 am Předmět: |
|
|
ja sem rozhodne PRO knihovnu...a jedinej kdo tady skuci sou politici
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 10:47 am Předmět: |
|
|
| SCHWACA napsal: | | Diana napsal: | | Budova by se spíš hodila jako aquapark nebo jiné zábavní centrum někde na okraji města. |
no dyt to rikam ze mi to pripomíná plaveckou |
Nebo šmoulí domeček..Taková ta barevná houba, jestli si to dobře pamatuji.
|
|
| nahoru |
|
 |
Zeleny Jëlen

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 10:56 am Předmět: |
|
|
| Diana napsal: | | Budova by se spíš hodila jako aquapark nebo jiné zábavní centrum někde na okraji města. |
tak nějak... totální ne"f"kus,kterej nazapadá do zástavby, komunistum se smáli,co stavej,ale co má bejt tohle? příště přijde budova ve tvaru vstyčenýho prostředníčku rovnou vedle Hradčan?
Naposledy upravil Zeleny Jëlen dne po říjen 22, 2007 11:11 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 10:59 am Předmět: |
|
|
Tohle mě zaujalo, tak to přeposílám.
"Dům se má líbit všem. Na rozdíl od uměleckého díla, jež se nepotřebuje líbit nikomu. Umělecké dílo je soukromou věcí umělce. Dům jí není. Umělecké dílo je posláno do světa, aniž je kdo potřebuje. Dům vyhovuje určité potřebě. Umělecké dílo není odpovědné nikomu, dům komukoliv. Umělecké dílo chce vytrhnout lidi z pohodlí. Dům má sloužit pohodlí. Umělecké dílo je revoluční, dům konzervativní. Umělecké dílo ukazuje lidstvu nové cesty a myslí na budoucnost. Dům myslí na přítomnost. Člověk miluje vše, co slouží jeho pohodlí. Nenávidí vše, co jej chce vytrhnout z navyklého a zajištěného stavu a co jej obtěžuje. A tak miluje dům a nenávidí umění."
Adolf Loos, Architektura, 1910
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 4:18 pm Předmět: |
|
|
Architekt Kaplický se, podle mě, se svým pojetím architektury uplatní spíš jako designér komerčních budov, které nevyžadují takovou míru reprezentativnosti. Třeba jím navržený obchodní dům Selfridges v Birminghamu se mi líbí. A to je taky oblast, kde si myslím, by měl se svými návrhy zůstat.
Selfridges-Birmingham (UK): http://image.blog.livedoor.jp/modernarchitecture/imgs/a/7/a768fbe1.jpg
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 4:55 pm Předmět: |
|
|
Pripomina mi to aferu okolo nasho narodneho divadla, ktore malo tiez obrovsky rozpocet a dlho sa nemalo z coho dostavat. Pre informaciu a porovnanie
stare slovenske narodne divadlo
nove slovenske narodne divadlo
_________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
| nahoru |
|
 |
smetak

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 5:14 pm Předmět: |
|
|
No jo, ale porad to nevypada jak zelenej kemr.
Nahodou to divadlo se mi moc libi. _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
Black Dragon

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 5:21 pm Předmět: |
|
|
To divadlo vypada dobre, to je normalni budova... _________________ ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Douglas

|
Zaslal: po říjen 22, 2007 5:57 pm Předmět: |
|
|
Dragone, tak to sory;-).
Diano, ta budova splnuje obe kriteria, je to pojetim umelecke dilo a vyuzitim prakticky dum.
Tri miliardy moc nejsou, je to, jak uz tady zaznelo, za moderni, plne a dlouhodobe vyuzitelnou budovu. Kdyby meli pred lety narikat nad tim kolik stoji Karluv most, Klementinum a ja nevim co jeste, tak se asi porad budou stavet panelaky.
A jeste me zarazi fakt, ktery tady uz taky zaznel - ti co nejdriv za tu budovou, tak jak stoji ted, orodovali, tak po ni plivou, ale jsme v cesku, ze... _________________ Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: út říjen 23, 2007 9:46 am Předmět: |
|
|
Asi jsi to úplně neochopil. Posílám výňatek z výše uvedeného textu :
"Člověk miluje vše, co slouží jeho pohodlí. Nenávidí vše, co jej chce vytrhnout z navyklého a zajištěného stavu a co jej obtěžuje."
Musíš uznat, že cca 50% lidí by pohled na tuto "budovu" vytrhnul z navyklého stavu. Lidově řečeno, neskutečně by je to sralo.
Ale je to jen můj názor, další XY lidí má třeba jiný.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ondřej1

|
Zaslal: út říjen 23, 2007 11:35 am Předmět: |
|
|
Kdyby byli ve společnosti pouze lidi, co chtějí kolem sebe vidět jen to, co už znají, a kteří mají strach z jakékoliv změny, tak stále ještě běháme v kůžích a bydlíme v jeskyni. Protože jak by to vypadalo postavit vedle krásné kamenné jeskyně nějakou hnusnou moderní chatrč? S tím přeci nemůžeme souhlasit.
Dobrý příklad je ta Eiffelovka, ve své době naprosto kontroverzní stavba, která "bude hyzditi Paříž" a dnes asi vůbec nejznámější stavba Evropy. _________________ Nerad se vytahuju, a proto skrývám svaly pod vrstvou tuku
Edit: Vyrýsoval jsem a vidím, že tam nikdy žádné svaly nebyly :)
|
|
| nahoru |
|
 |
hytuk
|
Zaslal: út říjen 23, 2007 11:38 am Předmět: |
|
|
Pokud by se měli lidi řídit tím cos tady napsala jen těžko by lidstvo zažilo něco jako vývoj. Ke knihovně dodávám že se naprostá většina uměleckých děl v době svého vzniku nesetkala s kladnou odezvou široké veřejnosti, zdá se totiž, že narozdíl od potřebných vyjadření veřejnosti ke v všeobecným změnám způsobeným např. politickými rozhodnutími (ale o věcech které z politiky vycházejí,nikoliv o čemkoliv do čeho chce politika zasáhnout) je veřejnost tím nejhloupějším a nejpovrchnějším soudcem. Argumentovat tím, že půjdu po letné s dětma a z toho monstra se mi zvedne žaludek, je hloupost nad hloupost a pádnějšího argumentu laik jen těžko dohledá. V tomhle smyslu chápu Kaplického požadavek na odbornou, nikoliv veřejnou diskuzi. Jak řekl někdo z MIB: člověk je chytrý, ale lidi jsou blbí
|
|
| nahoru |
|
 |
hytuk
|
Zaslal: út říjen 23, 2007 11:39 am Předmět: |
|
|
| Ondřej napsal: | Kdyby byli ve společnosti pouze lidi, co chtějí kolem sebe vidět jen to, co už znají, a kteří mají strach z jakékoliv změny, tak stále ještě běháme v kůžích a bydlíme v jeskyni. Protože jak by to vypadalo postavit vedle krásné kamenné jeskyně nějakou hnusnou moderní chatrč? S tím přeci nemůžeme souhlasit.
Dobrý příklad je ta Eiffelovka, ve své době naprosto kontroverzní stavba, která "bude hyzditi Paříž" a dnes asi vůbec nejznámější stavba Evropy. |
Já se tady s tim píšu a von mi to vyfoukne
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|