|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Alena

|
Zaslal: út říjen 18, 2005 4:19 am Předmět: |
|
|
| TheStrongBoy napsal: | No, ze soutěžního hlediska mě zajímaj jen strongmeni. Proč? Je to na dlouho, ale kdo vyhrává tam, ten je komplexně nejlepší, je to nejobjektivnější ze všech silovejch sportů, každej má výhodu v jiný disciplíně (např. výška, úpony atd.).
A podle toho taky uzpůsobuju svůj trénink, kromě klasickejch cviků dělám i další věci na vytrvalost, flexibilitu a tak.
Na to, že síla i velikost celkem je, tak pro mě není problém udělat třeba provaz a podobný hovadiny.
Jinak vřele doporučuju mrknout na Pudzian.pl , mrkněte na video a řekněte jestli to není paráda (oproti super tlusťochům v gigamegaultra dresech).
Každej má něco jinýho, ale mě tohle odvětví připadá prostě nej. |
což o to, že se ti nejvíc líbi Strongman, to je asi v pořádku, jinak ty argumenty by moc neobstály.
V liftu např. výška roli hraje. Kdo je vysoký, má výhodu do mrtvoly, kdo je malý, má výhodu do benče.
Vzpomenu-li si na svou krátkou vzpěračkou dráhu.Když jsem trénovala s naší vzpěračskou reprezentací na Olympu, tak tam rozhodně nouze o aerobní aktivity nebyla, aerobní příprava trvala měsíc. Strečínk povinný před i po tréninku, speciální tréninky na dynamiku. Pamatuju si, jak jsem byla velmi zklamaná, že to se silovým tréninkem mělo prachmálo společného, když jsem léto strávila na běžeckým oválu, tak jsem odešla, protože jsem ztratila důvěru v to, co dělám. Nějak mi v tom slepičím mozku neseplo, jak je možné, že ty kluci i přes to, že běhají na oválu, pak dřepou přes 300 kg.
Jaké bylo mé překvapení, když jsem si našla trenéra na lift, a on mě vyhnal na kolo, a to v dávkách daleko drastičtějších, než co se po mně do té doby chtělo.
Každý obhajuje vždycky to, co má sám rád, často ale neobjektivně hodnotí něco, čemu až zas tolik nerozumí.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 9:03 am Předmět: |
|
|
Aleno, si trochu zabředla do svého tréninku ...
Silnýchlapec tyto silové odvětví charakterizoval přesně. Cvičila si podle zvláštních tr. postupů, které se v powerliftingu neuplatňují tak proč na jejich základě zpochybňuješ jeho příspěvek?
|
|
| nahoru |
|
 |
LJ

|
Zaslal: út říjen 18, 2005 9:33 am Předmět: |
|
|
| Jurass napsal: | Aleno, si trochu zabředla do svého tréninku ...
Silnýchlapec tyto silové odvětví charakterizoval přesně. Cvičila si podle zvláštních tr. postupů, které se v powerliftingu neuplatňují tak proč na jejich základě zpochybňuješ jeho příspěvek? | To není to nejhorší, nejhorší je, že tu příhodu čtu už nejmíň potřetí ...
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: út říjen 18, 2005 9:44 am Předmět: |
|
|
Jen pár poznámek...
Ty soutěže jsou opravdu divácky atraktivní,chlapi tam většinou i hodně dobře vypadají (otázka je,jak by vypadali oblečení do lifterských dresů  )a síla se jim upřít nedá.Ale srovnávat se závody v liftu se to taky nedá...mimo jiné i proto,že je asi velký rozdíl ve striktním výkladu pravidel v liftu a pravidly na těchto soutěžích..povolené pomůcky jsou taky odlišné a v neposlední řadě strongmany nenahánějí dopingoví komisaři...je to pěkné,ale lift je proti tomu prostě sport se striktními pravidly
Pro Jurasse:Alena opravdu popsala hlavně svůj trénink...ale tvrdit,že takhle nikdo kromě ní netrénuje je z tvé pozice poněkud troufalé  ...jistě máš velké a obdivuhodné teoretické znalosti,jistě už toho máš sám poměrně dost odcvičeno...ale nemusíš nesouhlasit za každou cenu _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
Naposledy upravil PetkaB dne út říjen 18, 2005 10:10 am, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Mrmza

|
Zaslal: út říjen 18, 2005 9:48 am Předmět: |
|
|
| Jurass napsal: | Aleno, si trochu zabředla do svého tréninku ...
Silnýchlapec tyto silové odvětví charakterizoval přesně. Cvičila si podle zvláštních tr. postupů, které se v powerliftingu neuplatňují tak proč na jejich základě zpochybňuješ jeho příspěvek? |
IMHO nezpochybňovala. Jenom konstatovala FAKTA.
Že se tréningové postupy neuplatňují? Částečně jako doplněk u WSB určitě ano. A pokud řekneš že kardio ne, že nemá silový přínos OK, ale určitě pro celkovou kondici ano. Hold někdo před přípravou běhal a někdo skákal na bednu a lítal na treadmilu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 10:10 am Předmět: |
|
|
neběhá se na oválu, nestrečuje se jak o život, nejezdí se na kole...
ale to je jedno, možná sem to nepochopil
P.S. omlouvám se Aleně že sem na ni tak vyjel, ale podle sebe nesuď jiné
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: út říjen 18, 2005 10:24 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: út říjen 18, 2005 10:37 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 10:40 am Předmět: |
|
|
| PetkaB napsal: | | Jurass napsal: | 260kg mrtvola, a už mě neserte |
Budiž ti útěchou,že jí budeš moct předvést i když nedáš základ na dřep...jen jestli ti to bude něco platný |
ty máš taky krámy?
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: út říjen 18, 2005 10:43 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
TheStrongBoy
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 10:45 am Předmět: |
|
|
Jednak díky za reakce a jednak
To Alena: Nevím jak si to pochopila, ale z mejch slov mělo vyplynout, že právě strongmani nejvíc eliminujou vliv genetický stavby (např. mrtvola s autem zvýhodňuje malý, zvedání betonovejch koulí velký s dlouhejma rukama, veliký a tlustý mají víc hrubá statický síly, menší zase třeba dýl vydržej atd.).
A
Troška teorie
To, že má někdo do liftu nevýhodu a dřepne s dlouhejma nohama 300, znamená, že musí vyvinout mnohem víc síly, než ten co dá 300 s krátkejma. Kdo je reálně silnější? Vim, je to jen fyzika.
Např. Magnus ze Švédska, má dva metry, s trojbojem by se nikam nedostal (do 900kg  ), ale to neznamená, že není sakra silnej, aby nasekal všem a vyhrál mistra světa.
Jestli ste mrkli na toho Pudziana a viděli jak dřepá přes 300kg v trenkách s prd páskem a slabejma bandážema a pak skáče přes švihadlo, není o čem mluvit.
Nakonec, většina borců, co má opravdu sílu, má super výkony kdekoliv, např. Savickas (lift), Bergmanis (i vzpírání) a tak. Ale názor, co mi nikdo nevyvrátí, je ten, že mistr světa v liftu je nejlepší lifter, mistr světa ve vzpírání nejlepší vzpěrač a mistr světa strongmenů nejsilnější muž na světě.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 10:45 am Předmět: |
|
|
| PetkaB napsal: | | Jurass napsal: | | PetkaB napsal: | | Jurass napsal: | 260kg mrtvola, a už mě neserte |
Budiž ti útěchou,že jí budeš moct předvést i když nedáš základ na dřep...jen jestli ti to bude něco platný |
ty máš taky krámy? |
Ne,jen jsem "opisovala" tvůj styl |
vlastně sem se jenom píchl do prstu... BTW to že bych nedal hloubku se nebojim
|
|
| nahoru |
|
 |
m4l

|
Zaslal: út říjen 18, 2005 10:53 am Předmět: |
|
|
4TheStrongBoy: jj zajimavej nazor/myslenka...
hele jak to je udelany stema strongestm. se sypkou?? maj tam nejaky testy ze nemuzou jit nasypany na soutez nebo se to nehlida?? asi nehlida co?
|
|
| nahoru |
|
 |
DrLift
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 11:08 am Předmět: |
|
|
| m4l napsal: | 4TheStrongBoy: jj zajimavej nazor/myslenka...
hele jak to je udelany stema strongestm. se sypkou?? maj tam nejaky testy ze nemuzou jit nasypany na soutez nebo se to nehlida?? asi nehlida co? |
Nic takovyho se tam nehlida.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|