|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so duben 14, 2012 6:25 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Draper

|
Zaslal: so duben 14, 2012 6:25 pm Předmět: |
|
|
Pekne. Mozna uz se te na to nekdo ptal, ale jak hluboko drepujes? A je to s volnou nabo na MP? Predpokladam ze s volnou. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so duben 14, 2012 6:28 pm Předmět: |
|
|
Dnes volná činka. dřepuji i v MP - jak kdy.
Měřím 192 cm a dřepuji na nízkou lavičku. Horní strana stehen paralelně se zemí, tj. spodek stehen pod paralel.
Tj. není to dřep ass to grass. Nikdy jsem to tak necvičil a zatím nevidím důvod to nějak měnit.
Ta lavka tam je proto, abych měl jistotu, že hloubka je pořád stejná.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: so duben 14, 2012 6:34 pm Předmět: |
|
|
Tak potom napíšem drep taký a taký nie, ked má ešte takéto všelijaké špecifiká? Mulťák je tiež niečo iné... _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so duben 14, 2012 6:38 pm Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | Tak potom napíšem drep taký a taký nie, ked má ešte takéto všelijaké špecifiká? Mulťák je tiež niečo iné... |
Jaký bych měl psát dřep? Je to dřep na (resp. lehce pod) paralel s volnou činku.
To, že dřepám s mojí výškou na nízkou lavičku na tom nic nemění. Takto to neošidím a vždy musím na stejnou hloubku-tj. minimálně stejně hluboko, spíše hlouběji než Orava. To,že to lifterům neleze pod vousy je sice možné, ale mě jako kondičákovi úplně jedno.
btw - zkus si někdy dřepnout 200 kg s volnou a pak v MP a porovnej co je těžší, garantuji ti, že s volnou dáš víc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: so duben 14, 2012 6:46 pm Předmět: |
|
|
Nehádam sa, výkon je perfektný, no s osobitnou špecifikáciou. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so duben 14, 2012 6:49 pm Předmět: |
|
|
Děkuji.
Každopádně bych byl rád, kdybych s 200 kg časem přidal nějaké to opakování navíc. Jím teď víc, tak snad se to odrazí i na síle.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: so duben 14, 2012 7:22 pm Předmět: |
|
|
Jestli se ti povede dát do kupy rameno, ještě se možná dočkáme zajímavých čísel i jinde :)
|
|
| nahoru |
|
 |
ikski
|
Zaslal: so duben 14, 2012 9:10 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Turakam napsal: | | Tak potom napíšem drep taký a taký nie, ked má ešte takéto všelijaké špecifiká? Mulťák je tiež niečo iné... |
Jaký bych měl psát dřep? Je to dřep na (resp. lehce pod) paralel s volnou činku.
To, že dřepám s mojí výškou na nízkou lavičku na tom nic nemění. Takto to neošidím a vždy musím na stejnou hloubku-tj. minimálně stejně hluboko, spíše hlouběji než Orava. To,že to lifterům neleze pod vousy je sice možné, ale mě jako kondičákovi úplně jedno.
btw - zkus si někdy dřepnout 200 kg s volnou a pak v MP a porovnej co je těžší, garantuji ti, že s volnou dáš víc. |
pis Drep na box ... ono se to nezda ale ten dosed pomaha u vykonu sakra hodne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so duben 14, 2012 11:13 pm Předmět: |
|
|
On není box jako box. Pokud je nad paralel, tak to pomůže, takto mě to dnes u jednoho opakování dost potrápilo, protože jsem si tam na sekundu dole sedl a vstát bylo sakra horrší. Odcvičím to na paralel i bez lavičky, jen každé opakování není úplně stejně hluboko. Ověřeno.
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: so duben 14, 2012 11:46 pm Předmět: |
|
|
| ikski napsal: | | Deadlift napsal: | | Turakam napsal: | | Tak potom napíšem drep taký a taký nie, ked má ešte takéto všelijaké špecifiká? Mulťák je tiež niečo iné... |
btw - zkus si někdy dřepnout 200 kg s volnou a pak v MP a porovnej co je těžší, garantuji ti, že s volnou dáš víc. |
pis Drep na box ... ono se to nezda ale ten dosed pomaha u vykonu sakra hodne. |
Cvičil jsi někdy dosedy? dosedy jsou naopak těžší než klasický dřepy....nikdy nedáš na dosed to co na dřep. Už i logicky, tím že dole uvolníš svaly, je to o poznání těžší.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: ne duben 15, 2012 12:06 am Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | grogy napsal: |
Cvičil jsi někdy dosedy? dosedy jsou naopak těžší než klasický dřepy....nikdy nedáš na dosed to co na dřep. Už i logicky, tím že dole uvolníš svaly, je to o poznání těžší. |
Záleží na hloubce. 10 cm může udělat desítky kilo rozdíl oproti klasickýmu dřepu jak směrem nahoru, tak směrem dolů. |
tak to je jasný, ale já jsem mluvil čistě o rozdílu dřep-dosed při stejný hloubce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: ne duben 15, 2012 8:14 am Předmět: |
|
|
Já obdivuju už jen fakt, že někdo kurva dokáže ze stojanu zvednout 200 kilo, natož s tím dřepnout. Pro drtivou většinu lidí se mnou v čele je tohle utopie i kdybych začal sypat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne duben 15, 2012 8:28 am Předmět: |
|
|
Nerad jsem tu vyvolal tuto diskuzi:o))
Každopádně dřepy cvičím pořád stejně, tj. lze jasně sledovat diferenci mezi tréninkem v lednu, únoru, březnu a dubnu. Je tam vzestupná tendence. zpočátku jsem se šetřil a měl rezervu. Teď už tam není. resp. v jednotkách kg.
Nemám ambice v čemkoliv soutěžit a splnil jsem si svůj cíl, jako kondičák dřepnout 200x5. Budu spokojený, pokud dám do léta 200 % bw 5x (momentálně odpovídá cca 210x5)...jen s opaskem a bandážemi a samozřejmě načisto. tento týden ne, ale až budu v Galantě, kde mají normální klec na dřepy zkusím víc a bez nízké lavičky.
Podle mých zkušeností to bude na paralel minimálně se stejnou hmotností...zkusím a dám vědět.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|