|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
madball

|
Zaslal: pá březen 28, 2014 6:34 am Předmět: |
|
|
Celkem by mě zajímalo, jak jsi zjistil, kolik bílkovin tvoje tělo využije z jednorázové dávky...
Respektive je využije, ale v tomhle případě na tvorbu glukózy, ne na budování a opravu svalů.
60-70% příjmu ze sacharidů se moc nedoporučuje. To už je příjem, pro sportovce s velkým výdejem při závodech nebo těsně před nima, kde je velká energetická náročnost.
Ano, je zbytečný do sebe ládovat sacharidy horem dolem, pokud je glykogen na maximu, to opravdu povede k přibírání tuku, což časem může vést k inzulínové rezistenci.
Tělo si dokáže vytvářet glukózu z bílkovin, proto se v dietě doporučuje větší množství bílkovin, aby se ty bílkoviny nebraly ze svalů. Ale pro tělo to není zrovna nejefektivnější způsob. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kubaz

|
Zaslal: pá březen 28, 2014 8:58 am Předmět: |
|
|
tenhle problem se da velmi lehce vyresit tim, ze budes sacharidy ve vetsich davkach tech cca 80g+ budes davat pouze na snidani,obed a po treninku
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: pá březen 28, 2014 12:23 pm Předmět: |
|
|
Samozřejmě, že se to dá vyřešit tím, že budeš dávat zároveň sacharidy, ale to je právě problém lowcarb diet, proto jsem napsal to, co jsem napsal. Pokud někdo vykonává intenzivnější činnost po nějakou dobu, tak potřebuje glukózu, pokud není, tak se vytváří z bílkovin. Proto je potřeba větší množství bílkovin/BCAA, aby se energie netvořila z těžce nabytých svalů.
Samozřejmě to množství bílkovin, který dokáže tělo zpracovat závisí na více faktorech. Jiný to bude u 160cm/40kg slečny, která sedí v kanceláři a večer jde na procházku se svým yorksheerem a jiný to bude u 200cm/120kg chlapa, kterej těžce manuálně maká nebo sportuje. Samozřejmě na to bude mít vliv genetika atd. To, co je nahořený napsaný je prostě průměr. A já ani nevím, jak se bude využitelnost bílkovin s časem po konzumaci snižovat. Respektive jsem na to nikde zatím nenarazil.
Btw., dát 80gB a k tomu třeba 200gS z pevné stravy je už celkem výkon, když vezmu v potaz, že je to cca 400g steak a 1kg brambor. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: pá březen 28, 2014 12:59 pm Předmět: |
|
|
Výborné posty madballe, jsi jeden z mála tady, kdo o tom takto přemýšlí.
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: pá březen 28, 2014 1:04 pm Předmět: |
|
|
Jo to jsem pochopil, že tělo si vytváří glukozu z bílkovin. Pokud máš málo sacharidů ve stravě tzn, je pravděpodobný, že se svaly budou vytvářet minimálně.
Normálně to máš tak, že musíš příjmout větší množství energie, něž jakou vydáš, aby si se hmotnostně zlepšil. Duležité jsou i jiné faktory tvrdost tréninků, regenerace, atd
Asi to bude znít debilně, ale pár věcí se tu příčí "objem pro nabírající jedince " kde máš větší příjem než výdej, tak z čeho brát více energii ? z části z bílkovin a sacharidů a největší příjem připadá podle toho na tuky ( při ních se dějí hormonální pochody a stavba tkání)?
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: pá březen 28, 2014 6:31 pm Předmět: |
|
|
Pátek:
Dnes byl na školení Moog, super člověk co to má v hlavě přesně všechno naplánovaný. Na konci jsem se ho zeptal jestli nám zapózuje...prej že ne...a on na oplátku mě vyzval na pózing a šel jsem jako chlap  takže pak tu bude možná postnutý video
Musel jsem si vyčistit hlavu z toho přemýšlení o stravě
Lěžko lehký
Lehký
Záda:
Přítahy vč v předklonu:
1x12..50kg
1x10..60kg
1x10..60kg
1x8..60kg
Přítahy vrchní kladky k hrudníku:
1x12..50kg
1x12..50kg
1x12..50kg
Ramena:
Rozpažky triset:
1x6..5kg + 1x6..7,5kg + 1x6..10kg
1x6..7,5kg + 1x6..10kg + 1x6..12,5kg
1x6..7,5kg + 1x6..10kg + 1x6..12,5kg
Biceps:
Scottovka jč:
1x10..12,5kg
1x10..12,5kg
1x10..12,5kg
1x10..12,5kg
Břicho:
Přítahy nohou ve visu:
10, 10, 10
Ještě jsem chtěl dát zákopy, ale z hackenů mě bolí prdel takže nic
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: pá březen 28, 2014 6:37 pm Předmět: |
|
|
| shooter napsal: | Jo to jsem pochopil, že tělo si vytváří glukozu z bílkovin. Pokud máš málo sacharidů ve stravě tzn, je pravděpodobný, že se svaly budou vytvářet minimálně.
Normálně to máš tak, že musíš příjmout větší množství energie, něž jakou vydáš, aby si se hmotnostně zlepšil. Duležité jsou i jiné faktory tvrdost tréninků, regenerace, atd
Asi to bude znít debilně, ale pár věcí se tu příčí "objem pro nabírající jedince " kde máš větší příjem než výdej, tak z čeho brát více energii ? z části z bílkovin a sacharidů a největší příjem připadá podle toho na tuky ( při ních se dějí hormonální pochody a stavba tkání)? |
Lépe vyjádři myšlenky, nechápu, co jsi chtěl napsat, a že jsem si s tím lámal hlavu.
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: pá březen 28, 2014 7:44 pm Předmět: |
|
|
Mám milion myšlenek  ale nevím jak je napsat,...možná budu vypadat za exota co tomu nerozumí, ale jdu s tím do hloubky
Mám za to, že příjem by měl být větší než výdej pokud chci nabrat. Je tomu opravdu tak?
Tak mi do háje odpovězte z čeho tu energii přijmout pokud je maximum bílkovin (aby byli potřebné jak se udává podle madballa ) kolem 1-1,5g/kg což máš pro mě 75kg (300-450kcal), sacharidy omezené kolem 2-3g (600-900kcal) o jsi dejme tomu na 1350kcal (to nemáš ani BMI, který je odhadem 1800kcal u mě) tzn. že další energii musíš příjmout z tuků?
Za další pokud jíš jen samotný tuk s bílkovinama, neměla by hrozit aterioskleroza. Za tu ateriosklerozu můžou sacharidy ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: pá březen 28, 2014 7:52 pm Předmět: |
|
|
| shooter napsal: | | ...Mám za to, že příjem by měl být větší než výdej pokud chci nabrat. Je tomu opravdu tak?.. |
Nabrat váhu ano, nabrat svaly.. ne nutně, ale v 90% jo.
| shooter napsal: | | Tak mi do háje odpovězte z čeho tu energii přijmout pokud je maximum bílkovin (aby byli potřebné jak se udává podle madballa ) kolem 1-1,5g/kg což máš pro mě 75kg (300-450kcal), sacharidy omezené kolem 2-3g (600-900kcal) o jsi dejme tomu na 1350kcal (to nemáš ani BMI, který je odhadem 1800kcal u mě) tzn. že další energii musíš příjmout z tuků? |
Jo
| shooter napsal: | | Za další pokud jíš jen samotný tuk s bílkovinama, neměla by hrozit aterioskleroza. Za tu ateriosklerozu můžou sacharidy ne? |
Příčinou aterosklerózy nejsou přímo sacharidy. Spíš jejich těžký nadbytek. Tzn. denně dávky slazených nápojů (glukózo-fruktózový sirup) a cukru.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: pá březen 28, 2014 9:45 pm Předmět: |
|
|
Je vidět, že máš málo glukózy.  V tom úryvku je 2-2,5g bílkovin, případně 1,6-1,8, což tě samozřejmě na kcal moc nevytrhne (480-750kcal). A o tak málo sacharidech jsem taky nikdy nic nepsal. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: pá březen 28, 2014 9:50 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | Je vidět, že máš málo glukózy. V tom úryvku je 2-2,5g bílkovin, případně 1,6-1,8, což tě samozřejmě na kcal moc nevytrhne (480-750kcal). A o tak málo sacharidech jsem taky nikdy nic nepsal. |
Jdu se střelit
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: po březen 31, 2014 7:41 pm Předmět: |
|
|
Pondělí:
Ten debilní čas mě ničí. Dneska zničenej. Říkám si prdním na to. Pak jsem se rozhodl jít a to je na tom to nejlepší.
Ksakru, krční páteř zase zlobí. Minulý týden v pátek při tlakách na multipresu jsem tlačil tak, že jsem si natáhl pravou část krčních svalů. grrr
Těžký:
Nohy:
Čelní dřepíky:
1x12..74kg
1x10..80kg
1x8..84kg
1x6..90kg
1x4..94kg
1x2..100kg
noo ty nohy odpálený, dělali mi problém slízt schody z posilky, zejtra budu potřebovat berle
Prsa:
Tlaky s jč:
1x12..30kg
1x10..32kg
1x8..36kg
1x6..40kg
1x4..42kg
1x4..44kg
Triceps:
Bench na úzko:
1x4..60kg
1x8..50kg
1x8..50kg
1x8..50kg
1x8..50kg
Lýtka:
Výpony ve stoje:
1x12..90kg
1x12..90kg
1x10..100kg
1x10..100kg
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: po březen 31, 2014 8:27 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Příčinou aterosklerózy nejsou přímo sacharidy. Spíš jejich těžký nadbytek. Tzn. denně dávky slazených nápojů (glukózo-fruktózový sirup) a cukru. |
Myslím, že to opravdu nemůžeš tak lehce zjednodušit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: po březen 31, 2014 8:33 pm Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | | citace: | | Příčinou aterosklerózy nejsou přímo sacharidy. Spíš jejich těžký nadbytek. Tzn. denně dávky slazených nápojů (glukózo-fruktózový sirup) a cukru. |
Myslím, že to opravdu nemůžeš tak lehce zjednodušit. |
Tu úzkou množinu příčin jsem jenom trochu zúžil
Abych to dovysvětlil - nedá se říct, že v některých asijských zemích, kde denní příjem sacharidů dosahuje i 60% z celkového množství kcal, zrovna řádí kardiovaskulární onemocnění. - sacharidy pocházejí povětšinou z rýže.
Na druhou stranu v USA, kde denně průměrný člověk stopí litr nějakého slazeného nápoje a ročně 60kg cukru, je růst obezity a nemocí s ní spojených snad bezesporu.
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: út duben 01, 2014 7:12 pm Předmět: |
|
|
Úterý:
Těžký
Záda:
Shyby paralel:
1x12..bw+5kg
1x10..bw+5kg
u toho mě začala opět vystřelovat bolest z krku
Veslování: OK
1x12..40kg
1x10..50kg
1x8..60kg
1x6..70kg
1x5..75kg + 1x5..50kg + 1x5..40kg
Přítahy jč na šikmé v lehu:
1x8..27,5kg
1x8..27,5kg
1x8..27,5kg
Ramena:
Přítahy jč k bradě:
1x12..17,5kg
1x10..17,5kg
1x8..17,5kg
1x6..17,5kg
1x6..20kg
Biceps:
jč ve stoje:
1x10..20kg
1x10..20kg
1x8..20kg
1x6..20kg
Břicho:
Přítahy nohou ve visu:
10, 10, 10, 10, 10
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|