|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
cohen999
|
Zaslal: čt červenec 17, 2025 8:57 am Předmět: |
|
|
Z Partizanskej luky na Kamzik a naspat. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
nikkon
|
Zaslal: čt červenec 17, 2025 10:27 am Předmět: |
|
|
| cohen999 napsal: | Z Partizanskej luky na Kamzik a naspat. |
No ja som bol z Knižkovej doliny hore, ale vlastne som chcel ísť pôvodne na Biely kríž,
kam sa ide z vedľajšej doliny (ulica Potočná). Tam je zo zdola po Biely kríž 3,5km a výškových
takmer 270m.
Z Partizánskej na Kamzík a späť by bolo tiež fajn, ale bez malého. To by sa už nudil dosť.
|
|
| nahoru |
|
 |
nikkon
|
Zaslal: po červenec 28, 2025 10:00 am Předmět: |
|
|
19/07/2025 sobota
beh cezpoľný / cross / rozbitá lesná asfaltka
11,23km
čas: 01:18:21
priemrné tempo 06:58/km
278 m nastúpaných
priemerné tepy 156/min (80% maxima) - 53% času som bol v zóne 4 - prahové tepy a 41% zóna 3 - aeróbna.
Do kopcov som sa snažil bežať (nekráčať)
Naposledy upravil nikkon dne út červenec 29, 2025 8:30 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
nikkon
|
Zaslal: po červenec 28, 2025 2:26 pm Předmět: |
|
|
22/07/2025 utorok
beh mestský - snaha o nízke tepy
13,73km
čas 01:42:29
priemerné tempo 07:29/km
priemerné tepy 130/min - 67% maxima tepu (95% času v tej zóne 2)
Kacírska myšlienka, s ktorou bežci nebudú súhlasiť: tepy sa neznižujú behom v nízkych tepoch,
ale behom vo vysokých tepoch. Nedeľu som mal ťažký beh v kopcoch, ktorý bol od konverzačného
tempa veeľmi vzdialený a mal som čo robiť, aby som v tých kopcoch neprešiel do chôdze.
No a zrazu utorok na to pri mestskom behu nižšie tepy a úplne na pohodu (aj keď tempo teda pomalé fakt) a
odbehol som skoro 14km bez toho, aby som sa v podstate akokoľvek namáhal.
Niečo, ako keď po 100kg benchpresse idete tlakovať 60...
Naposledy upravil nikkon dne út červenec 29, 2025 8:30 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: po červenec 28, 2025 3:01 pm Předmět: |
|
|
| nikkon napsal: | | Kacírska myšlienka, s ktorou bežci nebudú súhlasiť: tepy sa neznižujú behom v nízkych tepoch, ale behom vo vysokých tepoch. | Mas pravdu aj nemas. Tvoja veta mala zniet - tepy sa znizuju aj behom vo vysokych tepoch. Preto sa trenuju rozne intervaly, kde ides cielene na vysoke tepy a vysoke tempo, aby si potom na nizkych tepoch bezal rychlejsie. Ale behy na nizkych tepoch musis bezat tiez, lebo maju svoje specificke benefity (regeneracia, naplnanie zakladnej vytrvalostnej bazy atd.).
Keby si nemal v treningu intervaly, stane sa co? Zacnes stagnovat a dokonca sa zacnes po nejakom case aj zhorsovat.
Lenze keby si vynechal pomale behy, stane sa co? To velmi zavisi od toho, ci by si ich nahradil dalsimi intervalmi, pripadne ci by si ich uplne vynechal. V prvom pripade mohlo prist k pretrenovaniu/zraneniu, v druhom pripade k stagnacii (menej behas) a casom kvoli strate vyssie spominanych benefitov pomalych behov aj k zhorseniu.
Cize ak si zoberieme idealny rozvrh hobby bezca, co su 4 treningy tyzdenne, ak 1 venujeme intervalom, dalsie 2 musia byt pomale a ten posledny moze byt v kopcoch, lebo tam prichadzaju aj silove benefity. Ale ak by bol aj ten stvrty trening dlhy pomaly beh, je to uplne v poriadku, lebo ulohou pomalych behov je regenerovat intervalovy naklad.
Posledna poznamka je k tvojej kombinacii behov z posledneho obdobia, ano, dlhymi behmi v kopcoch si nabral silu a zlepsil si si aj vytvralost, evidentne mas dobru formu, takze od Tatier k Dunaju bude brnkacka. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
nikkon
|
Zaslal: po červenec 28, 2025 3:27 pm Předmět: |
|
|
23/07/2025 streda
double KtB goblet drep
24+24kg 8 - 8
32+32 kg 1 - 2 - 3 - 4 - 4
(z poslednej série už 5ka nebola)
single KtB goblet drep
36kg 5 - 5 - 10
zhyby
3 - 3 - 3 - 3
predkop
30kg 20 - 20 - 12 - 12 - 12 - 12
Extra krátke pauzy - na také vypálenie
horná kladka príťahy
46kg 8 / 50kg 8 / 55kg 6 / 59kg 6 / 41kg 10
|
|
| nahoru |
|
 |
nikkon
|
Zaslal: po červenec 28, 2025 3:37 pm Předmět: |
|
|
27/07/2025 nedeľa
beh mestský
15,62km
čas: 01:56:35
priemerné tempo 07:28/km
Priemerné tepy 136/min (1:04 v zóne 3, 51:26 v zóne 2)
No pomalých 15,5km.. ako pomalé boli, ale tepy neboli až tak dole, ako utorok.
Dôvodom mohlo byť dosť značné množstvo vyprážané syru, čo som zjedol na neskorý obed :D
Pocitovo to bolo ľahlé, ale iritovalo ma, že tie tepy nešli nižšie.
Inak už mesiac každý den kašlem a mám hlieny - ale bez akýchkoľvek iných príznakov. Žiadna teplota, bolesť hrdla ani nič iné.. pomaly to ustupuje.
|
|
| nahoru |
|
 |
nikkon
|
Zaslal: út červenec 29, 2025 8:44 am Předmět: |
|
|
28/07/2025 pondelok
posilovňa
zhyby - široký nadhmat (pasívny vis - aktívny vis - príťah - dolu - vyvesiť)
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1
lopatkové príťahy do aktívneho visu
8 - 6 - 5
príťahy horná kladka - široký nadhmat
36kg 6 / 46kg 6 / 55kg 6 / 64kg 6
extenzie 45°
20 - 20 - 20 - 20 - 20
príťahy horná kladka - úzky V adapter
46kg 12 / 50kg 12 / 55kg 12
krčenie ramien - shrugs
s jednoručkami + na bradlách
.........27,5kg 8 + BW 10
.......27,5kg 10 + BW 10
.......27,5kg 10 + BW 10
pri krčení ramien s JČ a na bradlách vlastne pôsobia protichodné sily
je to taký antagonistický dvojset
|
|
| nahoru |
|
 |
nikkon
|
Zaslal: pá srpen 08, 2025 8:08 am Předmět: |
|
|
29/07/2025 utorok
zhyby
1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1
bol som s drobcom na ihrisku, tak medzi tým, ako sme sa hrali, som si dal
pár zhybov (pasívny vis - aktívny vis - koncetrovaný zhyb a dole...)
|
|
| nahoru |
|
 |
nikkon
|
Zaslal: pá srpen 08, 2025 8:12 am Předmět: |
|
|
03/08/2025 nedeľa
beh mestský (sám)
14,09km
čas: 01:41:37
priemerné tempo: 07:13/km
priemerné tepy: 134/min (snaha udržať ich dolu - myslel som, že budú nižšie ešte) - malo by to
byť 69% z max
podľa garminu som bol 01:17:56 v zóne 2 - 76% tréningového času.
|
|
| nahoru |
|
 |
nikkon
|
Zaslal: pá srpen 08, 2025 8:25 am Předmět: |
|
|
05/08/2025 utorok
beh na hrádzi - konečne som sa dokopal aj k intenzite
beh rozcvička
3000m
čas: 00:23:49
priemerné tempo: 07:56/km
priemerné tepy: 129/min
beh intenzita
3000m
čas: 00:13:11
priemerné tempo: 04:23/km (1.km 04:27..........2.km 04:20..........3.km 04:23)
priemerné tepy: 163/min (84% z max, zóna 4,4 vraj)
Ako - bolo to fakt nadoraz. Prvé 2 km som to pocitovo ešte držal a tretí som už hrozne
bojoval o to, aby som nespomalil. aktuálne by som to rýchlešie nedal veru. Voľakedy onehdá
som týmto tempom vedel zabehnúť aj 10km pretek. Teraz to bola fakt hranica toho tempa
pri tých 3000m.
Naposledy upravil nikkon dne pá srpen 08, 2025 8:52 am, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
nikkon
|
Zaslal: pá srpen 08, 2025 8:36 am Předmět: |
|
|
06/08/2025 streda
beh na Biely kríž z Rače
beh hore
4000m
stúpanie: 290m
čas: 28:24
priemerné tempo: 07:05/km
priemerné tepy: 167/min
uuuf  deň pred tým intenzita na rovine a potom intenzita do kopca.
Bol som s kamarátom a ten ma celkom ťahal. Keby idem sám, také tempo by som
asi neudržal, resp. ani nezačal tak rýchlo. Bolo to fakt nadoraz a rýchlejšie by to
nešlo ani kúsok...
beh dole
3460m
klesanie 255m
čas: 21:53
priemerné tempo: 06:19/km
priemerné tepy: 140/min
Dva intenzívne dni po sebe - bude to chcieť trochu oddychu.
Ale fajn to bolo..
|
|
| nahoru |
|
 |
nikkon
|
Zaslal: pá srpen 08, 2025 9:35 am Předmět: |
|
|
| cohen999 napsal: | | nikkon napsal: | | Kacírska myšlienka, s ktorou bežci nebudú súhlasiť: tepy sa neznižujú behom v nízkych tepoch, ale behom vo vysokých tepoch. | Mas pravdu aj nemas. Tvoja veta mala zniet - tepy sa znizuju aj behom vo vysokych tepoch. Preto sa trenuju rozne intervaly, kde ides cielene na vysoke tepy a vysoke tempo, aby si potom na nizkych tepoch bezal rychlejsie. Ale behy na nizkych tepoch musis bezat tiez, lebo maju svoje specificke benefity (regeneracia, naplnanie zakladnej vytrvalostnej bazy atd.).
Keby si nemal v treningu intervaly, stane sa co? Zacnes stagnovat a dokonca sa zacnes po nejakom case aj zhorsovat.
Lenze keby si vynechal pomale behy, stane sa co? To velmi zavisi od toho, ci by si ich nahradil dalsimi intervalmi, pripadne ci by si ich uplne vynechal. V prvom pripade mohlo prist k pretrenovaniu/zraneniu, v druhom pripade k stagnacii (menej behas) a casom kvoli strate vyssie spominanych benefitov pomalych behov aj k zhorseniu.
Cize ak si zoberieme idealny rozvrh hobby bezca, co su 4 treningy tyzdenne, ak 1 venujeme intervalom, dalsie 2 musia byt pomale a ten posledny moze byt v kopcoch, lebo tam prichadzaju aj silove benefity. Ale ak by bol aj ten stvrty trening dlhy pomaly beh, je to uplne v poriadku, lebo ulohou pomalych behov je regenerovat intervalovy naklad.
Posledna poznamka je k tvojej kombinacii behov z posledneho obdobia, ano, dlhymi behmi v kopcoch si nabral silu a zlepsil si si aj vytvralost, evidentne mas dobru formu, takze od Tatier k Dunaju bude brnkacka. |
No len ja keď som sa v behu sústredil len na 400m a 1000m, tak som mal najrýchlejšie časy
aj na pretekoch 10km. Je pravda, že som mal o skoro 10 rokov menej, čo môže znamenať,
že telo absenciu tých regeneračných behov odpustilo viac.
Ale teraz ako som behával trochu vyššie objemy pri nízkej intenzite, tak zlé to síce nie je,
ale tá rýchlosť tam fakt chýba. Skúsim postupne aj intenzitu behu pridávať a uvidím, čo z toho
bude. Len je tu ešte jedna vec... dlhšie behy v nízkej intenzite (Z2) sa s posilovňou celkom
dajú kombinovať. Ale keby sa sústredím na vysokú intenzitu behu a krátke trasy, tak viem, že
na prípadné dvíhanie budem mať ešte menej kapacity. Tak - či onak - ten tréning nie je ideálny,
ale aspoň som z pohybu nevypadol nejak dramaticky a aspoň čosi do toho vkladám.
Len je teda napríklad otázka, či sa mi ešte niekedy podarí 10 km za 45 min... o 140kg drepe
mám tiež pochybnosti. Ale tak - pokračujem a aj keď mám rôzne fázy, tak je to stále lepšie,
než sa na to vybodnúť.
Naposledy upravil nikkon dne pá srpen 08, 2025 12:17 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá srpen 08, 2025 10:42 am Předmět: |
|
|
| nikkon napsal: | | Ale tak - pokračujem a aj keď mám rôzne fázy, tak je to stále lepšie, než sa na to vybodnúť. |
dobrý přístup
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: út srpen 12, 2025 8:45 am Předmět: |
|
|
@nikkon . ja som na tom uplne rovnako, pred 10 rokmi a minus 10-timi kilami som mal polmaraton za 1:54, teraz za 2:04... tak to proste je. Minuta za kazdy rok a kilo.  Samozrejme, ze by to slo zlepsit, ale chcelo by to viac sa sustredit na beh. A to sa mi uplne nechce, lebo cvicim a beham pre radost, spokojnost a zdravie. Ambiciam som dal zbohom, je to uz v mojom veku trosku kontraproduktivne, len by som sa zbytocne zranil a fakt mi to nie je treba.
Na druhu stranu, ked pritlacis na intervaloch, zrychlenie sa dostavi, takze tomu obetuj jeden trening tyzdenne a ak je priorita beh, zvolni v silovom treningu. Ako si spravne poznamenal, nemozes mat vsetko. Potvrdzujem. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|