Oddo ty se snažíš teďka rýsovat nebo nabírat? podle fotek si dost zkvalitnil hmotu. Je to good. Jak vypadá tvůj aktuální jídelníček teďka a jak vysoko držíš B/S/T ? dík za odpověď
Oddo ty se snažíš teďka rýsovat nebo nabírat? podle fotek si dost zkvalitnil hmotu. Je to good. Jak vypadá tvůj aktuální jídelníček teďka a jak vysoko držíš B/S/T ? dík za odpověď
Ahoj, jídelníček sem psal o stránku dozadu, tak si to dohledej :) ale asi tě zklamu B/S/T nepočítám :) kdyby tě zajímalo ještě něco, klidně se ptej :)
Pauzy mezi cvikama relativní nula, mezi sériema do 2 minut.
Našel jsem si tento typ tréninku na T-Nation, tak sem to vyzkoušel a super :) I když to byl jeden z těch tréninků, kdy sem myslel, že mi rupne cévka Potil sem se jako prase (10% Draper :D) a dost těžko se to udýchávalo :) ale pocit z toho mám výborný...
Pushpress JČ
Přítahy v předklonu
Power clean
Čelní dřep
Den 2
Čistá silovka 5/3/1 Wendler (Military nebo Benchpress)
Kruháč
Tlaky na ramena v sedě
Shyby
Benchpress s JČ
Bulharské dřepy
Cílem bylo udělat nějaký trénink, aby pokryl všechny hlavní svalové skupiny, s tím že den 2 je právě co nejvíc odlehčený na střed těla, aby se mi nepřetěžovala spodní záda. Jel bych to stylem 1+1, 3 tréninky do týdne.
Co ostatní na to?
Hrozně bych uvítal názory lidí co mají s podobným stylem tréninku zkušenosti ( Seva, Frozz, Ustinov, Luster, Magion atd .)
Ne v pohode, aspon jde videt ten zapal do toho zeleza, snazis se hodne nacist, pak uz chybi jen trpelivost a vule a setrvat aspon 6-8 tydnu u jedne rutiny, pak otestovat maxka , deload, vyhodnotit trenink dle nabrane sily nebo svaloviny a klidne zase jinou rutinu, ale ne menit co 2 tydny... ikdyz se da samozrejme jet treninky i intuitivne (chce to znat telo), ja to delam tak na pul, jedu rutinu a do toho intuitivne pridavam bw treninky s gymnastickymi prvky a neco na fyzu...
Tak k treninku:
Wendler urcite supr, jenom mam k nemu par pripominek.
Je celkem dost nudny, proto sis ho okorenil. Ja bych ho rozhodne nemohl jet rok v kuse jak on sam doporucuje, to by me zabilo. Jen jednou jsem jel 2 cyklusy za sebou. Dalsi minus je nizka frekvence drepu a benchu. Drep se mi sice zvetsil na konci cyklu ale chtelo by to jeste pridat jeden trenink s nizsii intenzitou. To stejny bench, tam jsem si i zhorsil maxko. U me benchovani jednou tydne nepripada v uvahu pokud chci na nem silit. Ale skvele mi wendler zabral na deadliftu a pressu. Tam mi to hodilo 20kg na deadlift behem jednoho cyklu a 5 kg na press.
Takze kazdy jsme jiny, nekomu bencovani jednou tydne funguje, nekdo se zlepsuje i na deadliftu 2 tydne a neodpali si CNS. Musis vzdy brat v potaz individualitu. Ja si kazdou rutinu pozmenim pro sebe. I doplnkovy cviky. Prece nepojedu cviky u kterych ty svaly neprocitim, nebo mi znich boli upony, klouby jen proto, ze je to psany.
Ke kruhaci: co od toho ocekavas, narust sily nebo kondice? oboji se jaksi neda kombinovat a pri vyssich vahach je to vzdy o hubu. Takze bych spise jel tu horni variantu s klasickymi doplnky co ti nejlip fungujou, nepotrebujes to mit pestry ale potrebujes vyselektit ty nejucinnejsi cviky pro tve telo. Ja klidne budu shybovat 2x tydne, nez abych jednou jel pritahy v predklony, protoze znich ty zada proste necitim, to uz mam vypozorovany za ty roky. Ponech si to co nejvic jednoduchy, v jednoduchosti je sila. Vim ze si nedavno mel kulturistickou chvilku ale ver ze pro naturala je pro nabrani hmoty lepsi zvysit silu v klasickych silovych cvikach nez jet ultra spesl cviky od Kai greena o 20 opak. To nech pro nasypance a geneticky obdarene, kterych je asi 2% z cele populace.
K tomu Wendlerovi, sliboval jsem si od něj spíš než nějaké závratné silové přírustky tak minimálně, že si tu sílu udržím a v kombinaci s tím silovým kruháčem to zase pomalu vyčistím tu hmotu ať to nějak vypadá.
Jinak souhlasím s tebou MT 2x týdně by mě seškvařila CNS, a stejně tak potřebuju ty benche minimálně 2x týdně jinak se nezlepším, ale zhorším. Ale od těžkých benchů 2x týdně už sem po MMBP programu vyléčený a moje lokty na to nemají hezké vzpomínky, takže místo klasického benche bych dal určitě JČ.
Takže kdybych to měl shrnout, Wendler na začátek pro udržení/zvýšení síly, kruháč silovější pro fat burn effect + těžké váhy, aby mi neslezly všechny svaly co mám při restrikci kalorií. A na závěr vždy nějaké doplňky spíš rehab. charakteru jako face pulls, pullovery na protažení, apod.
Ja tomuhle sice moc nerozumim, ale jakmile vidim napsano Wendler, tak se mne vybavi slova jako nuda, odpocinek, dovolena, nic nedelani, ztrata casu a podobne...
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Po tréninku ještě důkladný strečink v oblasti beder hlavně, pobolívají poslední dobou spodní záda, patrně přetížené, tak strečuju co to dá :) asi se dám na jógu, docela mě to baví
Máme tu léto, tréninky venku, a pro mě to znamená takový malý challenge, našel jsem si pár BW cviků, které bych se rád naučil.
Seznam:
Mountain climbers DONE!
Pike roll out (balon)
Dragon Walks
Hanging knee to elbow (hrazda)
Jumping lunges DONE!
Lawnmower extension (TRX)
Burpees DONE!
Archer Pushups (TRX)
Frozen V-Sit
Hanging leg raise (hrazda) DONE!
Spiderman pushups DONE!
Single leg box jumps (box)
Single leg burpee DONE!
Archer pullups (hrazda)
Hindu pushups DONE!
Clapping pullups (hrazda)
Diamond pushups DONE!
Hanging wipers (hrazda)
Fingertip pushups
Hanging leg raise to lever (hrazda)
Clapping pushups DONE!
One arm hanging leg lifts (hrazda)
Chest tap pushups
Dragon flags (lavice)
Crucifix pushups AB crunch shredder dips (hrazda)
Pistol squat
Muscle ups (hrazda)
L seat
Standing ab wheel rollouts (kolečko)
Muay thai pushups
Bodyweight triceps extension (osa)
Triple clap pushups
Hannibal leg flutters for men (hrazda)
Lalanne pushups
One arm pushups DONE!
One arm one leg pushups
Thigh slap pushups
Aztec pushups
Superman pushups
One handed clap pushups
Back flip burpees
360‘ pushups
Pár těch cviků z toho seznamu už zvládnu, ale na valnou většinu budu muset ještě hooodně potrénovat
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru