|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Používáte opasek? |
| Ano, samozřejmě! |
|
22% |
[ 26 ] |
| Ne, nikdy! |
|
23% |
[ 27 ] |
| Občas, vybraně.. |
|
37% |
[ 44 ] |
| Ne, ale uvažuji nad koupí. |
|
17% |
[ 20 ] |
|
| Celkem hlasů : 117 |
|
| Autor |
Zpráva |
badboy

|
Zaslal: po květen 03, 2004 8:33 am Předmět: |
|
|
| zacatecn1k napsal: | | tuberacek napsal: | | Jakej je rozdil mezi lifterskym a kult. drepem? |
asi 300kg
IMHO u lifterskyho mas cinku posazenou vic dozadu,co nejniz a sirokej postoj (zkrati se draha + zapojis hamstringy), |
Na doplneni - zapoji se zadek a spodni zada, provadi se dost v predklonu, holen zustava kolmo k podlaze (kolena nejdou dopredu) a tim predklonem vyrovnavas.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
tuberacek

|
Zaslal: po květen 03, 2004 1:54 pm Předmět: |
|
|
| badboy napsal: | | zacatecn1k napsal: | | tuberacek napsal: | | Jakej je rozdil mezi lifterskym a kult. drepem? |
asi 300kg
IMHO u lifterskyho mas cinku posazenou vic dozadu,co nejniz a sirokej postoj (zkrati se draha + zapojis hamstringy), |
Na doplneni - zapoji se zadek a spodni zada, provadi se dost v predklonu, holen zustava kolmo k podlaze (kolena nejdou dopredu) a tim predklonem vyrovnavas. |
Jo tak to ja koukam delam lifterskej ;)) Akorat nechapu 300kg+ wtf? Se musi ta cinka snad zlomit ;)) Dneska zkusim delat vic kulturistickej, asi to dam pro jistotu na multipressu, a uvidim co na to spodni zada....
|
|
| nahoru |
|
 |
dobsa
|
Zaslal: po květen 03, 2004 4:45 pm Předmět: |
|
|
| tuberacek napsal: | | Jo tak to ja koukam delam lifterskej ;)) Akorat nechapu 300kg+ wtf? Se musi ta cinka snad zlomit ;)) Dneska zkusim delat vic kulturistickej, asi to dam pro jistotu na multipressu, a uvidim co na to spodni zada.... |
to pochybuju - na prvni pohled to moc "prirozeny" neni
ja mam teda zkusenost, ze kdyz me boli zada, tak jedine u kulturistickyho drepu (a kolena vlastne taky)
s lifterskym no problem, takze na (ne)bolest zad je IMHO lepsi
|
|
| nahoru |
|
 |
Sešívaný

|
Zaslal: po květen 03, 2004 9:11 pm Předmět: |
|
|
| Pavel_P napsal: |
Hele a co se týče toho wristwrap pásu - já jsem se toho docela bál - aby zápěstí nebylo moc šetřený - myslím si, že zápěstí by člověk měl udržovat pořádně silný - na obyčejný tréning jsem si nebyl jist vhodností jeho zpevňování. Co ty si o tom myslíš? Jak moc to zpevněný zápěstí pomáhá? |
Pokud si člověk to zápěstí neutáhne, tak to je jakoby tu omotávku neměl. Zase ale někdy hodí, třeba když mě zápěstí bolí, tak to utáhnu a jedu dál.
|
|
| nahoru |
|
 |
badboy

|
Zaslal: út květen 04, 2004 7:46 am Předmět: |
|
|
| dobsa napsal: | | tuberacek napsal: | | Jo tak to ja koukam delam lifterskej ;)) Akorat nechapu 300kg+ wtf? Se musi ta cinka snad zlomit ;)) Dneska zkusim delat vic kulturistickej, asi to dam pro jistotu na multipressu, a uvidim co na to spodni zada.... |
to pochybuju - na prvni pohled to moc "prirozeny" neni
ja mam teda zkusenost, ze kdyz me boli zada, tak jedine u kulturistickyho drepu (a kolena vlastne taky)
s lifterskym no problem, takze na (ne)bolest zad je IMHO lepsi |
No jasne, z lifterskyho nemaj zada bolet, ale maj pri nem pomahat a ty kolena vlastne setris tim, ze nejdou dopredu. Kdyz jsem delal kult. drepy a predkopaval, tak sem to dotah s kolenem az na ortopedii, ted delam "snad" liftersky a No problem
|
|
| nahoru |
|
 |
DrLift
|
Zaslal: út květen 04, 2004 9:12 am Předmět: |
|
|
Jestli se trochu predklonis nebo ne nehraje az takovou roli. Dulezite je hlavne nepovolit zada a drzet je stale propla (ne kulatit je!). Pak neni duvod aby zada bolela.
|
|
| nahoru |
|
 |
Daniel-James

|
Zaslal: út květen 04, 2004 11:56 am Předmět: |
|
|
| Sešívaný napsal: | | Já používám opasek na suchý zip od Harbingeru. Někdo mi říkal, jestli se nebojím, že mi prdne, ale myslím, že jsou to zbytečné obavy. Mám tento opasek dva roky a nikdy jsem s ním neměl sebemenší problém. Zatím sem s ním jel největší váhu 200 kg při mrtvém tahu. Perfektně mi sedí. Občas, když si ho zapomenu, tak si půjčím kožený od někoho jiného, ale ten mi tak dobře nesedí (asi je to taky otázka zvyku). |
No tak ja jsem dostal tenhle opasek a kdyz jsem si ho poprve utahoval kolem pasu tak mi rupla preska.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hack

|
Zaslal: út květen 04, 2004 5:30 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Sešívaný

|
Zaslal: út květen 04, 2004 10:16 pm Předmět: |
|
|
| Daniel-James napsal: | | Sešívaný napsal: | | Já používám opasek na suchý zip od Harbingeru. Někdo mi říkal, jestli se nebojím, že mi prdne, ale myslím, že jsou to zbytečné obavy. Mám tento opasek dva roky a nikdy jsem s ním neměl sebemenší problém. Zatím sem s ním jel největší váhu 200 kg při mrtvém tahu. Perfektně mi sedí. Občas, když si ho zapomenu, tak si půjčím kožený od někoho jiného, ale ten mi tak dobře nesedí (asi je to taky otázka zvyku). |
No tak ja jsem dostal tenhle opasek a kdyz jsem si ho poprve utahoval kolem pasu tak mi rupla preska. |
Tak tos měl smůlu, protože já už s ním cvičím 2 roky a ještě ani jednou necuknul a to sním jedu každý trénink mrtváku a dřepu. Klidně s ním chodím na maximálky a tam bych nešel s opaskem, kterým bych si nebyl 100 % jistý, protože určitě není žádný med, když by mi třeba v půlce pohybu při mrtváku s 200 kg rupl pásek.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hack

|
Zaslal: pá květen 07, 2004 5:56 pm Předmět: |
|
|
Já s tím sice nemám velké zkušenosti, ale z mého pohledu se mi jeví klasický kožený opasek jako odolnější..no nevim třeba se pletu.....
|
|
| nahoru |
|
 |
Sešívaný

|
Zaslal: so květen 08, 2004 9:03 am Předmět: |
|
|
| Hack napsal: | | Já s tím sice nemám velké zkušenosti, ale z mého pohledu se mi jeví klasický kožený opasek jako odolnější..no nevim třeba se pletu..... |
Odolnější každopádně bude, ale víc sedí ten na suchý zip. Náš vedoucí má kožený pásek snad 20 let a je pořád pevný. Já mám na suchý zip 2 roky a stále drží jako nový, ale vím, že 20 let asi nevydrží. Přesto preferuju na suchý zip, protože za sportovní výživu vyhodím tisíce ročně, tak mě zezabije, když si jednou za několik let koupím nový kvalitní za zhruba 800.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hack

|
Zaslal: út květen 18, 2004 4:35 pm Předmět: |
|
|
V souvislosti s tím mě napadá otázka. Kolik utrácíte za opasky a další jiné potřeby s tím související?..
|
|
| nahoru |
|
 |
DrLift
|
Zaslal: st květen 19, 2004 6:51 am Předmět: |
|
|
| Sešívaný napsal: | | Hack napsal: | | Já s tím sice nemám velké zkušenosti, ale z mého pohledu se mi jeví klasický kožený opasek jako odolnější..no nevim třeba se pletu..... |
Odolnější každopádně bude, ale víc sedí ten na suchý zip. Náš vedoucí má kožený pásek snad 20 let a je pořád pevný. Já mám na suchý zip 2 roky a stále drží jako nový, ale vím, že 20 let asi nevydrží. Přesto preferuju na suchý zip, protože za sportovní výživu vyhodím tisíce ročně, tak mě zezabije, když si jednou za několik let koupím nový kvalitní za zhruba 800. |
Tady asi hodne zalezi na tom na co opasek pouzivas. Na kulturistiku s opaskem na suchy zip nejspis vystacis, ale pokud by jsi se rozhodl pro lift tak asi tezko. Tam jsou pozadavky na opasek trosku jine a opasek dostava vic zabrat....
|
|
| nahoru |
|
 |
Sešívaný

|
Zaslal: st květen 19, 2004 7:43 am Předmět: |
|
|
| DrLift napsal: | | Sešívaný napsal: | | Hack napsal: | | Já s tím sice nemám velké zkušenosti, ale z mého pohledu se mi jeví klasický kožený opasek jako odolnější..no nevim třeba se pletu..... |
Odolnější každopádně bude, ale víc sedí ten na suchý zip. Náš vedoucí má kožený pásek snad 20 let a je pořád pevný. Já mám na suchý zip 2 roky a stále drží jako nový, ale vím, že 20 let asi nevydrží. Přesto preferuju na suchý zip, protože za sportovní výživu vyhodím tisíce ročně, tak mě zezabije, když si jednou za několik let koupím nový kvalitní za zhruba 800. |
Tady asi hodne zalezi na tom na co opasek pouzivas. Na kulturistiku s opaskem na suchy zip nejspis vystacis, ale pokud by jsi se rozhodl pro lift tak asi tezko. Tam jsou pozadavky na opasek trosku jine a opasek dostava vic zabrat.... |
Já to používám i na lift, ale zatím tahám tak kolem 500 kg celkově, takže mi ještě ten suchý zip stačit. Zatím jsem ho nejvíc zatížil 200 kg na mrtváku a zatím držel v pohodě. Samozřejmě až ty váhy budou višší, tak asi budu muset přejít ke koženému, ale bude se mi těžce zvykat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: st květen 19, 2004 10:49 am Předmět: |
|
|
| Sešívaný napsal: | | DrLift napsal: | | Sešívaný napsal: | | Hack napsal: | | Já s tím sice nemám velké zkušenosti, ale z mého pohledu se mi jeví klasický kožený opasek jako odolnější..no nevim třeba se pletu..... |
Tady asi hodne zalezi na tom na co opasek pouzivas. Na kulturistiku s opaskem na suchy zip nejspis vystacis, ale pokud by jsi se rozhodl pro lift tak asi tezko. Tam jsou pozadavky na opasek trosku jine a opasek dostava vic zabrat.... |
Já to používám i na lift, ale zatím tahám tak kolem 500 kg celkově, takže mi ještě ten suchý zip stačit. Zatím jsem ho nejvíc zatížil 200 kg na mrtváku a zatím držel v pohodě. Samozřejmě až ty váhy budou višší, tak asi budu muset přejít ke koženému, ale bude se mi těžce zvykat. | co by ti nevydžel opasek na s.zip? vydží neboj
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|