|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
madball

|
Zaslal: po leden 07, 2013 7:34 pm Předmět: |
|
|
Jj, skoro trojnásobnej.
Začalo to tím, že jsem na basketu přepadl přes borca při výskoku na prdel a narazil si zápěstí, ale to už je v pohodě.
Pokračovalo přes bolest pat, že nechodím teď na tréninky, protože po tom nemůžu došlápnout na paty, teď už naštěstí jen na pravou. To absolutně netuším z čeho je a přemýšlel jsem, že bych ti napsal PMku, abys mi doporučil, kam s tím jít. Za obvoďačkou se mi nechce.
A skončilo u mrtvol, že jsem si trošku přepálil spodní záda a po poslední sérce jsem s tím frajersky odcházel do stojanu na dřepy, akorát se mi to začalo trochu sypat z osy, takže tam jsem to asi načnul a na dalším tréninku dorazil, že mi v v předposlední sérce u posledního opáčka na 3x lehce zátahlo dole v pravým vzpřimovači. Na omak je to v pohodě, ale při natažení, tedy zakulacení spodních zad je to poměrně nepříjemný. Pomalu se to lepší. Doufám, že to bude v pohodě a snad s tím nebudou problémy.
Njn, starej vůl. Ale ta pata mě sere, protože nevím, z čeho to je. Možná je to třeba od achilovky.
A s ramenama mám problémy už dlouho, to bude asi ještě ze softballu. :) _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
madball

|
Zaslal: po leden 07, 2013 7:39 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po leden 07, 2013 8:10 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | Co ty už jsi taky mrzák? |
Pomane ty mas fakt dobrej job. Zaloz si soukromou praxi, jen Brnaci z tohohle fora by ti vydelali balik. Tady mas dalsiho kripla https://forum.ronnie.cz/post1003159.html#1003159 a dalsi a dalsi budou _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: po leden 07, 2013 8:12 pm Předmět: |
|
|
Ty jseš vůl.
Já Pomana prudit nechci, spíš jen ani nevím, kam jít, protože se doktorům vyhýbám jako čert kříži. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
DMS
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: út leden 08, 2013 12:46 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | Na omak je to v pohodě, ale při natažení, tedy zakulacení spodních zad je to poměrně nepříjemný. Pomalu se to lepší. Doufám, že to bude v pohodě a snad s tím nebudou problémy. |
Snad nemas to co ja a prejde te to, ja jsem si takhle zadelal na pravy spodek a po mesici ho dorazil. Asi na to mela vliv i moje skolioza. Rehabilitace spociva v tom, ze posiluju spise levy bok a pravy protahuju, protoze je "vice namakany" a ty dabelske zkracovacky co me naucili, lahoda
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: st leden 09, 2013 7:13 pm Předmět: |
|
|
Foresten: Dík. Doufám a myslím, že to tak hrozný nebude. Jen první tejden to bylo hodně nepříjemný. Hrotit to nebudu. Teprve po měsíci pomalu zařadím dosedy, aby zas zesílil střed těla a nějakej tejden na to zkusím zas mrtvolky. Budu se snažit na to nespěchat.
09.01.2012 - BG
lehce veslo
něco na nohy
bp
ložisková za 10, stopky
...
6-7x5x100
oproti minule už i nějaký kilčo rezerva, první 3 op. lehký, 4.zpomalovalo a 5. začínalo v posledních sérkách tuhnout
něco na záda a ramena _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: pá leden 11, 2013 7:22 pm Předmět: |
|
|
To si tady quotnu, protože se mi to hodně líbí, ikdyž dneska jsem to nedodržel, ale budu se tím snažit alespoň trochu řídit, protože tímhle způsobem mě baví a vyhovuje cvičit.
| Míra Raptor napsal: | ...
Existuje možnost jak s velmi zajímavou přesností odhadnout okamžité maximum, aniž bychom se o něj v tréninku pokusili. Jedná se o autoregulační trénink propagovaný M. Tutschererem. Pomocí dosažené rychlosti činky pro naši sérii odvodil zátěž korespondující s cílovým procentem maxima. Zjistíte to jak sami na sobě, tak jako pozorovatel někoho jiného (jako trenér / sparing).
Mike Tutscherer odvodil deset stupňů projevu rychlosti činky, které korespondují s Prilepinovou tabulkou. No jo, nevyhnem se jí.
Mike říká:
1-6 - jsem schopný zvýšit rychlost činky v dráze pohybu
7 - dynamické opakování - při zapojení maximálního úsilí vykonán pohyb s maximální rychlostí, ale nejsem schopný zrychlovat
8 - mám 2-3 čisté opakování v rezervě
9 - mám 1 čisté opakování v rezervě
10 - nemám opakování v rezervě (ukončení tréninku na dané intenzitě)
Čísla 1-10 dobře korespondují s Prilepinovou tabulkou. Číslo 10 znamená 100%, číslo 9 je vyjádřením 90%, číslo 8 je naše cílová 80% intenzita, 7 koresponduje s tzv. dynamickými úsilím na 70% maxima (vzpomeňme na pominutého Simmonse) atd.
Vztahy platí pro počty opakování do v rozsahu do 6. Vyšší počty opakování už nelze převádět. (Tady asi odpadl poslední vytrvalý kulturista). Stejný vztah kdysi vyjádřil Prilepin při sestavování své tabulky. Proto používá i pro intenzity pod 70% maxima nejvíce 6 opakování, i když byste jich dokázali naplácat jistě více, ale s neefektivní rychlostí na čince.
Převedeno pro náš konkrétní trénink by uvedené znamenalo, že máme naplánováno 5 x 3op s projevem rychlosti 8.
Postupným rozcvičením bychom prošli rychlosti 1-6 a při objevení projevu rychlosti 7 bychom mohli dobře odhadnout další váhu pro projev rychlosti 8. Trénink bychom ukončili při objevení se 9-tky.
Pokud bychom používali známý program Sheiko, obsahuje většinou před pracovními sériem 2 „předpracovní série“ na kterých se dá intenzita budoucích pracovních sérií velmi dobře otestovat.
Systém má podle mých zkušeností více pozitiv než negativ. Negativně může zapůsobit fakt, že je postavený na autoregulaci, tedy samoohodnocení vlastního výkonu. Záleží jen na lifterovi, aby byl natolik sebekritický, že nebude 9 považovat za 8 a naopak, aby byl na sebe natolik tvrdý, aby 7 nepovažoval za 8.
Projev rychlosti činky se ale může mírně lišit v chápání ze strany vykonavatele pohybu a ze strany pozorovatele pohybu (a nemusí to souviset s Einsteinovou teorií speciální relativity). Někdy mohou oba vyhodnotit stejnou rychlost mírně jinak. Dával bych přednost pocitu vykonavatele. Cvičené oko pozorovatele se velmi rychle přizpůsobí a začne vyhodnocovat stejně.
Pozitivem systému je samozřejmě použití co nejefektivnější zátěže a tím dosažení co nejvyššího růstu síly v čase. Přidanou hodnotou je zvýšení koncentrace při tréninku a použití maximálního úsilí na submaximální zátěži. Každé opakování se stává právě tím opakováním na kterém záleží. Cvičící si představuje ideální rychlost a snaží se jí dosáhnout použitím maximálního úsilí, čímž aktivuje co největší počet motorických jednotek. To pomáhá v přípravě na pracovní série i v samotném provedené pracovních sérií.
... |
11.01.2012 - BG
Dnes ve znamení tricáky do sraček, protože ramena už tam jsou.
veslo
zákop + lýtka + předkop
bp
ložisková za 10, bez stopek
5/ 50 - 70 - 90 - 110 (retard by rád napsal Drejprdova 120ka, ale bohužel už nemůže )
6x3x115
Příště určitě přidávat nebudu, protože dneska by to bylo tak 9-10, ale zas to byl třetí bench obden.
hárlej
tric + bic ez
zadní ramena + kladka tric
lehoučce strečink _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: po leden 14, 2013 7:23 pm Předmět: |
|
|
14.01.2012 - BG
veslo
zákop + předkop
bp
ložisková za 10, stopky
...
5/ 50 - 70 - 90 - 100
2-3x5x105
3x4x105
3x3x105
bez stopek
12x90
zase na doraz, doufám, že to s tímhle počítáním dotáhnu alespoň na těch 6x5x110 se stopkama, což by bylo takový mini PR
příště určitě nepřidávat
obrácenej peckdeck
ramenostroj
shyby podhmat
...
4x5x15
2x4x15
trocha břicha a trocha strečinku
snad už to půjde pomalinku líp _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: st leden 16, 2013 7:38 pm Předmět: |
|
|
16.01.2013 - BG
Koukám, že nahoře furt žiju v 2012 :).
Odfláklý jídlo, nevyspanej, takže jsem to chtěl dát lehčeji, což jsem moc nedodržel, a proto pocitově nic moc. Zkusíme dokrmení 1/4kg rejže.
Možná dám trochu krok zpět u bp. V pátek se uvidí.
veslo
zákop + předkop
bp
ložisková za 10, bez stopek
...
6/ 60 - 80 - 90 - 100
3/ 110 - 115
1+1 (s dopomocí) / 120
4x6x95
+ nějaký lýtka o pauzách
hárlej
tric + bic ez _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st leden 16, 2013 9:48 pm Předmět: |
|
|
co se to stalo s tím benchem?
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: čt leden 17, 2013 5:24 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | co se to stalo s tím benchem? |
Nevím, co máš na mysli.
Jestli máš na mysli váhu, tak si ke všem číslům přičti cca 7-8kg (pokud bys chtěl počítat osu za 20, tak přičti 10, pokud počítaš 15kg za 20, tak přičti cca 13 a máš podváženou BG váhu ;) ), aby to bylo porovnatelný s dřívějšíma zápisama.
Ale pořád to bude nic moc, to je pravda.
Momentálně začínaj bejt trochu víc unavený ramena a tricály, když dostávají celkem sadu skoro obden. Takže musím buď trochu zvolnit nebo jim dát volno, ještě uvidím. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt leden 17, 2013 5:29 pm Předmět: |
|
|
Aha, no škoda, že to nepočítáš normálně :D Já to přepočítávat určitě nebudu.
Ale i tak je to bídá, měl jsi tam i víc, než 3x3x125kg dřív, pokud si to pamatuju.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: čt leden 17, 2013 5:32 pm Předmět: |
|
|
Nepamatuju si to přesně, ale myslím, že cca po 3 měsících cvičení po pauze bylo PRko cca 6x3x125 a u toho to myslím zůstalo až do teď. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: pá leden 18, 2013 8:08 pm Předmět: |
|
|
18.01.2013 - BG
Dnes trošku s rozumem v hrsti.
veslo
bp
...
6x5x100
ložisková za 10, poslední sérka stopky, cca 1-2op. rezerva na sérku
shyby podhmat
6x5
6x5x10
zákop + předkop
trochu lýtka + břuch + strečink
Na konci zkoužška mrtvoly cca 3x5x75, papírek, max. soustředění na techniku, takže mi dráha připadala tak o 20cm kratší než normálně , ale ještě min. měsíc nee, ale záda se tvářily líp, než při pokusech o dosedy. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|