Jaká aerobka je nej ?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jaká aerobka je nej ?  Úvodní stránka -> Trénink -> Jaká aerobka je nej ?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

...
Běh
44%
 44%  [ 30 ]
Kolo/Rotoped
29%
 29%  [ 20 ]
Švihadlo
1%
 1%  [ 1 ]
Crossový trenažer
4%
 4%  [ 3 ]
Stepper
2%
 2%  [ 2 ]
Jiné
17%
 17%  [ 12 ]
Celkem hlasů : 68

Autor Zpráva
ygg

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 9:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Frei Frei....

Ne, pokud jsou konkrétní zkušenosti a názory na něco rozdílné, tak je to ok....co není ok je tvoje snaha to vydávat za obecně platný fakt/dogma. Někomu to funguje, někomu ne, takže jediné co se dá skutečně prohlásit, je to, že by si to měl každý vyzkoušet a sám posoudit jak se to v jeho konkrétním případě jeví. To je právě ten problém s empirickými poznatky, pokud nejsou racionálně zdůvodněny.

Konec konců, platí to i pro tebou uváděný příklad Hájka a mléčných výrobků...on je vyřazuje (pokud jsem to správně pochopil), někdo naopak ne. Oběma to funguje, jedná se opět o čistě individuální věci, kde si každý sám musí projít cestou pokusu a omylu.

A k tomu lhaní.....já ti pro tvůj pocit klidně pár těch placek a diplomů vyhrabu a nafotím.....a k tomu ti připíšu, že jsi neskutečně drzý spratek, který si mne vůbec nemá co brát do huby.

A porosím pak moderátory, ať tyhle kraviny smažou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Freimen

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 9:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Frei Frei....

Ne, pokud jsou konkrétní zkušenosti a názory na něco rozdílné, tak je to ok....co není ok je tvoje snaha to vydávat za obecně platný fakt/dogma. Někomu to funguje, někomu ne, takže jediné co se dá skutečně prohlásit, je to, že by si to měl každý vyzkoušet a sám posoudit jak se to v jeho konkrétním případě jeví. To je právě ten problém s empirickými poznatky, pokud nejsou racionálně zdůvodněny.

Konec konců, platí to i pro tebou uváděný příklad Hájka a mléčných výrobků...on je vyřazuje (pokud jsem to správně pochopil), někdo naopak ne. Oběma to funguje, jedná se opět o čistě individuální věci, kde si každý sám musí projít cestou pokusu a omylu.

A k tomu lhaní.....já ti pro tvůj pocit klidně pár těch placek a diplomů vyhrabu a nafotím.....a k tomu ti připíšu, že jsi neskutečně drzý spratek, který si mne vůbec nemá co brát do huby.

A porosím pak moderátory, ať tyhle kraviny smažou.

tak koukám, že jsi jak dubnové počasí a opravdu říkáš jen co se ti hodí...

HNED V PRVNÍM PŘÍSPĚVKU TÉTO DISKUSE píšu " na principu empirie , že na to není studie neznamená, že něco nefunguje, myslím , že to ale bude mít co dočinění s termoregulací a celkově vlivem teploty na intenzitu metabolismu... " a " Samozřejmě s tím nemusíš souhlasit ... "

Opravdu z toho necítím, že bych to vydával za dogma a nikde hlavně nemám " tisíc keců, co je kouba za debila "...

Ty jsi tu sprostý jako dlaždič, zatímco já nepoužil jediné vulgární slovo, a přesto jsem já drzý spratek, protože jsem se dnes dozvěděl, že nejsi ten, za koho jsi se vydával a já ti léta baštil? Tobě to nebylo blbé, když jsem se tě tady tolikrát zastal s tím, že daný člověk vůbec neví s kým má tu čest atd. přitom ty jsi si to celé vymyslel ? Je mi z tebe docela smutno...
secret78

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 9:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tomi99 napsal:
AHOLA napsal:
citace:
anaerobna cinnost = spalovanie tuku 0 %

myslim, ze toto neplati....

ano, za "normálních" podmínek to neplatí, ale v případě (nízkosacharidové) diety se platnost té rovnosti zvyšuje.

Resume:

Druh aerobky Dieta During workout Post workout
────────────────────────────────────────
aerobní_______ne______fat______________nic
anaerobní_____ne______carb_____________fat
aerobní_______ano_____fat______________nic
anaerobní_____ano_____protein___________fat
────────────────────────────────────────

Pozn: During workout a Post workout znamená z jakého zdroje jsou hrazeny energ. nároky během tréninku a po tréninku

neviem si to dost dobre predstavit
Kadd

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 9:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Freimen napsal:

Znovu (stejně jako na úvodu) říkám, že přesný mechanismus neznám, ale myslím si, že se jedná o zásah do termoregulace, kdy vzrůstá tělesná teplota, při níž se jak známo zintenzivňuje metabolismus - např. i v klidu při teplotě (způsobené např. virózou, úpalem, čímkoliv) se nárůst teploty o jeden stupeň rovná vzrůstu srdečního tepu o 10 úderů za min (což samozřejmě spotřebovává více energie)

takže když mám tepovku 180 tak mám 49°C ?

Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
Freimen

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kadd napsal:
Freimen napsal:

Znovu (stejně jako na úvodu) říkám, že přesný mechanismus neznám, ale myslím si, že se jedná o zásah do termoregulace, kdy vzrůstá tělesná teplota, při níž se jak známo zintenzivňuje metabolismus - např. i v klidu při teplotě (způsobené např. virózou, úpalem, čímkoliv) se nárůst teploty o jeden stupeň rovná vzrůstu srdečního tepu o 10 úderů za min (což samozřejmě spotřebovává více energie)

nevím, jestli jsi to otočil naschvál a nebo jen z nepozornosti, nárůst tělesné teploty způsobuje nárůst tepové frekvence , nikde přece nepíšu, že nárůst tepové frekvence jakkoliv ovlivňuje tělesnou teplotu
ygg

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Frei já nevím za koho jsi mě měl, a je to tvůj problém, ale pro tvůj klid duše ti ty placky a diplomy večer nafocené pošlu. Třeba se ti bude líp spát a nebudeš smutný:-)))).

Jen jsem zvědav, co budeš plácat za nesmysly pak:-))))
Kadd

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 9:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Freimen napsal:
Kadd napsal:
Freimen napsal:

nevím, jestli jsi to otočil naschvál a nebo jen z nepozornosti, nárůst tělesné teploty způsobuje nárůst tepové frekvence , nikde přece nepíšu, že nárůst tepové frekvence jakkoliv ovlivňuje tělesnou teplotu

ani jedno jen jse ptám jestli to funguje i obráceně. a z tvé odpovědi vyplývá, že nefunguje. to mi stačí dík

Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
Freimen

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 9:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Frei já nevím za koho jsi mě měl, a je to tvůj problém, ale pro tvůj klid duše ti ty placky a diplomy večer nafocené pošlu. Třeba se ti bude líp spát a nebudeš smutný:-)))).

Jen jsem zvědav, co budeš plácat za nesmysly pak:-))))

já tu plácám 2-3 roky, že jsi několikanásobný mistr československa, jak jsem ti to tady několik let věřil a tolikrát to použil v diskusi proti nějakým volům, kteří na tebe měli kecy a nevěděli, s kým se baví - tzn. nevím, jestli nesmysly (resp. smyšlenky) neplácám poslední 2-3 roky, ne dnešní ráno, kdy jsem se dozvěděl, že to za koho se vydáváš není pravdivé...
ygg

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 9:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Frei...klid...večer ty placky a diplomy uvidíš...pokud mi tedy nevysvětlíš, že jsem si je vypůjčil od souseda
Qwake

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 9:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

+ Hlasování

Tvorba webu na míru - http://wenam.cz
Freimen

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Frei...klid...večer ty placky a diplomy uvidíš...pokud mi tedy nevysvětlíš, že jsem si je vypůjčil od souseda

ty mě asi stále nechápeš, já tě tu měl 2-3 roky za ikonu (byl jsem na tvé straně) a dnes mi tom výstupu se slovníkem puberťáka jsem znejistil, až jsem se dozvěděl pro mě šokující informace (které mě osobně mrzí, protože jsem tě měl za velmi moudrého a rozvážného staršího závodníka, od kterého se mám co naučit co do názorů i vystupování)
ygg

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 10:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechápu...opakovaně ti říkám, že navečer dostaneš fotku toho co tě zajímá...a ty mi opakovaně pláčeš že jsi se zklamal
CIZO

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 10:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak ja osobne povazuju slapani na kole v mikine a sustakovce na kokotinu ale at kazdy dela jak uzna za vhodne a zjisti jestli top funguje nebo ne

jinak vetsi vydej energie je v chladnejsim prostredi takze kdyz je moznost tak provozovat trenink/aerobku pri teplote cca nizsi nez 20 stupnu, to je zas moje empirie

Derek Poundstone
Freimen

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 10:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
tak ja osobne povazuju slapani na kole v mikine a sustakovce na kokotinu ale at kazdy dela jak uzna za vhodne a zjisti jestli top funguje nebo ne

jinak vetsi vydej energie je v chladnejsim prostredi takze kdyz je moznost tak provozovat trenink/aerobku pri teplote cca nizsi nez 20 stupnu, to je zas moje empirie

oprav mě, jestli se mýlím, ale při zátěži (aerobní, anaerobní) se spotřebovává více energie - jak známo, až kolem 70 % energie při metabolismu se přemění na teplo, organismus se tedy zahřeje tím, že musí spotřebovávat energii na svalovou činnost, ze které je jako odpadní produkt teplo...

Tzn. větší efekt nechat tělo termoregulovat by tedy bylo sedět někde ve studenéím prosřední, ještě lépe ležet, nikoliv tam šlapat a tím vyrábět (chtě nechtě) teplo, které při svalové činnosti (při šlapání) energetickým metabolismem vzniká...
CIZO

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 10:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Freimen napsal:

oprav mě, jestli se mýlím, ale při zátěži (aerobní, anaerobní) se spotřebovává více energie - jak známo, až kolem 70 % energie při metabolismu se přemění na teplo, organismus se tedy zahřeje tím, že musí spotřebovávat energii na svalovou činnost, ze které je jako odpadní produkt teplo...

Tzn. větší efekt nechat tělo termoregulovat by tedy bylo sedět někde ve studenéím prosřední, ještě lépe ležet, nikoliv tam šlapat a tím vyrábět (chtě nechtě) teplo, které při svalové činnosti (při šlapání) energetickým metabolismem vzniká...

obavam se ze cinnost metabolismu bude slozitejsi nez aby se to dalo takhle jednoduse odvodit... pri treninku sice produkujes teplo ale dost pochybuju ze to znamena ze telo tim padem uplne potlaci funkci termoregulace v zavislosti na teplote prostredi

Derek Poundstone

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jaká aerobka je nej ? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: