|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mablung
|
Zaslal: so září 24, 2011 7:55 am Předmět: Re: Kliky |
|
|
| M1ku napsal: | Ahoj, mám dotaz ohledně kliků. Chtěl bych se zeptat, jestli je k nečemů dobré, když každé ráno budu cvičit třeba 60 kliků a potom jdu do školy. Nebo jestli je to nesmysli a jeto k ničemu. Jinak se snažím o co největší nárůst svalů.
Díky za odpovědi. |
Jak už bylo psáno, zpevníš si tělo a podle mě si rozproudíš organismus, takže tě potom čeká kratší dieta ;-)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kuše
|
Zaslal: pá únor 17, 2012 7:43 pm Předmět: |
|
|
zdarec, mám dotaz... když se dělají kliky se správným provedením, napr 1,5x širka ramen, neni to podobny, co bench? pri benchi tlacim cinku, tady tlacim telo nahoru....
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: pá únor 17, 2012 7:44 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: pá únor 17, 2012 7:49 pm Předmět: |
|
|
no ja ted jezdim kliky misto benche, dbam na spravnou techniku, tak jsem zvedavej, jak to na sobe poznam :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: pá únor 17, 2012 7:52 pm Předmět: |
|
|
| kuše napsal: | | zdarec, mám dotaz... když se dělají kliky se správným provedením, napr 1,5x širka ramen, neni to podobny, co bench? pri benchi tlacim cinku, tady tlacim telo nahoru.... |
Podobný ano, ne stejný. U benche zvedáš kompletní váhu na čince, u kliků nezvedáš celou svojí váhu (to bys musel dělat ve stojce;-)).
(beru to tak, že vážíš např. 80kg. Takže srovnávám 10x klik s 80kg a 10x bench s 80kg) _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: pá únor 17, 2012 8:10 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | kuše napsal: | | zdarec, mám dotaz... když se dělají kliky se správným provedením, napr 1,5x širka ramen, neni to podobny, co bench? pri benchi tlacim cinku, tady tlacim telo nahoru.... |
Podobný ano, ne stejný. U benche zvedáš kompletní váhu na čince, u kliků nezvedáš celou svojí váhu (to bys musel dělat ve stojce;-)).
(beru to tak, že vážíš např. 80kg. Takže srovnávám 10x klik s 80kg a 10x bench s 80kg) |
ne, myslel jsem třeba: na benchi celkem 80kg - 11 opakování x 15 kliků s mým tělem (vážím 90kg).. je mi to jasný, že ta váha nebude stejná, počet opakování se bude měnit, ale jde mi o ten pohyb
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá únor 17, 2012 8:32 pm Předmět: |
|
|
| kuše napsal: | | Frozz. napsal: | | kuše napsal: | | zdarec, mám dotaz... když se dělají kliky se správným provedením, napr 1,5x širka ramen, neni to podobny, co bench? pri benchi tlacim cinku, tady tlacim telo nahoru.... |
(beru to tak, že vážíš např. 80kg. Takže srovnávám 10x klik s 80kg a 10x bench s 80kg) |
ne, myslel jsem třeba: na benchi celkem 80kg - 11 opakování x 15 kliků s mým tělem (vážím 90kg).. je mi to jasný, že ta váha nebude stejná, počet opakování se bude měnit, ale jde mi o ten pohyb |
dej si ruce na vahu jako pri klicich a mas jasno, kolik zvedas pri kliku
me to vychazi asi na 80% hmotnosti _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
Zaslal: pá únor 17, 2012 8:36 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | kuše napsal: | | Frozz. napsal: | | kuše napsal: | | zdarec, mám dotaz... když se dělají kliky se správným provedením, napr 1,5x širka ramen, neni to podobny, co bench? pri benchi tlacim cinku, tady tlacim telo nahoru.... |
ne, myslel jsem třeba: na benchi celkem 80kg - 11 opakování x 15 kliků s mým tělem (vážím 90kg).. je mi to jasný, že ta váha nebude stejná, počet opakování se bude měnit, ale jde mi o ten pohyb |
me to vychazi asi na 80% hmotnosti |
Mě to vychází na nějakých cca 72%, což je nějakých 58kg a když porovnám bench s klikama, to je jako nebe a dudy
Odhadem bych dal 58kg na benchi tak 4x a kliků zvládnu mnohem víc, ale asi záleží na každym, jak to má
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: pá únor 17, 2012 8:37 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: |
me to vychazi asi na 80% hmotnosti |
80% to nebude, spíš méně.
Váha - 80kg.
Takže na bench:
80kg = 100%.
64kg = 80%
Takže když bych měl subjektivně srovnat 1 klik a 1x64kg bench, je to úplně něco jiného. Ale to jen takový upřesnění, viděl bych to tak na 55-60%. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Velký Joe
|
Zaslal: po duben 02, 2012 5:55 pm Předmět: |
|
|
Zdravim, mám problém vždy jsem dělal bud kliky nebo bench. Ted jsem sehnal od kamoše bench a dělám kliky 4 série po 35 a pak du na ten bench a dám to jen tak tak. Myslíte, že si za nějakou dobu na to tělo zvykne a nebo to dělat po benči? A nebo jak to dělá kámoš ten dělá kliky v netreningové dny. Doufam , že jste mě pochopili a že , že něco poradíte. Dík
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po duben 02, 2012 6:09 pm Předmět: |
|
|
Jezismarja...
tak je asi logicke, ze ti ty kliky vezmou na bench trochu sily a proto je vykon horsi. Zalezi, jaky cvik a co je tvoji prioritou, jestli oba, tak bych v jednom treninku zacal benchem tezce a dojel se klikama a v dalsim bych zacal klikama (treba i se zatezi nebo nejaka pokrocilejsi forma kliku, kdyz jich ses schopnej delat v seriich pres 30) a dojel se lehce benchem (lehci vaha, vice opakovani).
Dalsi varianta je, jak sam pises, klikovat ve volne dny. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Velký Joe
|
Zaslal: po duben 02, 2012 6:19 pm Předmět: |
|
|
Dik. To jsem chtěl slyšet  , že to mužu dělat v netreningové dny.
|
|
| nahoru |
|
 |
Svalík
|
Zaslal: po duben 02, 2012 7:32 pm Předmět: |
|
|
Chtěl bych se zeptat jak je možné, že když se v kliku opřu o váhu tak mám
61kg a kliků udělám 30 až na zem bez zadýchání, ale v posilce na bench zvednu sotva 35kg.
Prosím nepište o tom jak je tento dotaz blbej
děkuji
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: út duben 03, 2012 6:32 am Předmět: |
|
|
Zkus si posilování trochu spojit s fyzikálními zákony,...:)
Za další pochybuji, že kliky děláš bez nohou, tak bez nich by to asi logicky bylo o hodně těžší...
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: út duben 03, 2012 9:38 am Předmět: |
|
|
| Svalík napsal: | | Chtěl bych se zeptat jak je možné, že když se v kliku opřu o váhu tak mám 61kg a kliků udělám 30 až na zem bez zadýchání, ale v posilce na bench zvednu sotva 35kg. |
Osobně bych to přirovnal spíš k multipresu, jelikož podle mě u kliku nepracuje tolik stabilizačních svalů jako u čistýho benche. Na druhou stranu, jsou to pořád rozdílný cviky a zlepšení v jednom neznamená automaticky zlepšení v druhym. Jestli se chceš zlepšit u benche, tak jezdi bench nebo zkus k těm klikům aspoň přidat nějaký závaží na záda a postupně navyšovat. To si myslim, že by mohlo pomoct víc na sílu než dělat pořád okolo 30ti opakování s vlastní vahou.
EDIT: tu stablizaci jsem myslel vyvinutou jen v oblasti hrudníku a rukou, ale je to asi jen muj subjektivni pocit, že bench mi přijde těžší stabilizovat než klik (kde žádnej problém nemam stejně jako u multipressu)...
Naposledy upravil 8Shade dne út duben 03, 2012 3:33 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|