Kliky

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kliky  Úvodní stránka -> Trénink -> Kliky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mablung

PříspěvekZaslal: so září 24, 2011 7:55 am    Předmět: Re: Kliky Odpovědět s citátem

M1ku napsal:
Ahoj, mám dotaz ohledně kliků. Chtěl bych se zeptat, jestli je k nečemů dobré, když každé ráno budu cvičit třeba 60 kliků a potom jdu do školy. Nebo jestli je to nesmysli a jeto k ničemu. Jinak se snažím o co největší nárůst svalů.
Díky za odpovědi.

Jak už bylo psáno, zpevníš si tělo a podle mě si rozproudíš organismus, takže tě potom čeká kratší dieta ;-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kuše

PříspěvekZaslal: pá únor 17, 2012 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zdarec, mám dotaz... když se dělají kliky se správným provedením, napr 1,5x širka ramen, neni to podobny, co bench? pri benchi tlacim cinku, tady tlacim telo nahoru....
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá únor 17, 2012 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

podobný to je... to ano
kuše

PříspěvekZaslal: pá únor 17, 2012 7:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no ja ted jezdim kliky misto benche, dbam na spravnou techniku, tak jsem zvedavej, jak to na sobe poznam :)
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá únor 17, 2012 7:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kuše napsal:
zdarec, mám dotaz... když se dělají kliky se správným provedením, napr 1,5x širka ramen, neni to podobny, co bench? pri benchi tlacim cinku, tady tlacim telo nahoru....

Podobný ano, ne stejný. U benche zvedáš kompletní váhu na čince, u kliků nezvedáš celou svojí váhu (to bys musel dělat ve stojce;-)).
(beru to tak, že vážíš např. 80kg. Takže srovnávám 10x klik s 80kg a 10x bench s 80kg)
kuše

PříspěvekZaslal: pá únor 17, 2012 8:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
kuše napsal:

Podobný ano, ne stejný. U benche zvedáš kompletní váhu na čince, u kliků nezvedáš celou svojí váhu (to bys musel dělat ve stojce;-)).
(beru to tak, že vážíš např. 80kg. Takže srovnávám 10x klik s 80kg a 10x bench s 80kg)

ne, myslel jsem třeba: na benchi celkem 80kg - 11 opakování x 15 kliků s mým tělem (vážím 90kg).. je mi to jasný, že ta váha nebude stejná, počet opakování se bude měnit, ale jde mi o ten pohyb
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá únor 17, 2012 8:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kuše napsal:
Frozz. napsal:
kuše napsal:

ne, myslel jsem třeba: na benchi celkem 80kg - 11 opakování x 15 kliků s mým tělem (vážím 90kg).. je mi to jasný, že ta váha nebude stejná, počet opakování se bude měnit, ale jde mi o ten pohyb

dej si ruce na vahu jako pri klicich a mas jasno, kolik zvedas pri kliku
me to vychazi asi na 80% hmotnosti
Loudy

PříspěvekZaslal: pá únor 17, 2012 8:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
kuše napsal:
Frozz. napsal:
kuše napsal:

Mě to vychází na nějakých cca 72%, což je nějakých 58kg a když porovnám bench s klikama, to je jako nebe a dudy

Odhadem bych dal 58kg na benchi tak 4x a kliků zvládnu mnohem víc, ale asi záleží na každym, jak to má
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá únor 17, 2012 8:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:

80% to nebude, spíš méně.
Váha - 80kg.
Takže na bench:
80kg = 100%.
64kg = 80%

Takže když bych měl subjektivně srovnat 1 klik a 1x64kg bench, je to úplně něco jiného. Ale to jen takový upřesnění, viděl bych to tak na 55-60%.
Velký Joe

PříspěvekZaslal: po duben 02, 2012 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravim, mám problém vždy jsem dělal bud kliky nebo bench. Ted jsem sehnal od kamoše bench a dělám kliky 4 série po 35 a pak du na ten bench a dám to jen tak tak. Myslíte, že si za nějakou dobu na to tělo zvykne a nebo to dělat po benči? A nebo jak to dělá kámoš ten dělá kliky v netreningové dny. Doufam , že jste mě pochopili a že , že něco poradíte. Dík
Draper

PříspěvekZaslal: po duben 02, 2012 6:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jezismarja...
tak je asi logicke, ze ti ty kliky vezmou na bench trochu sily a proto je vykon horsi. Zalezi, jaky cvik a co je tvoji prioritou, jestli oba, tak bych v jednom treninku zacal benchem tezce a dojel se klikama a v dalsim bych zacal klikama (treba i se zatezi nebo nejaka pokrocilejsi forma kliku, kdyz jich ses schopnej delat v seriich pres 30) a dojel se lehce benchem (lehci vaha, vice opakovani).
Dalsi varianta je, jak sam pises, klikovat ve volne dny.
Velký Joe

PříspěvekZaslal: po duben 02, 2012 6:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dik. To jsem chtěl slyšet , že to mužu dělat v netreningové dny.
Svalík

PříspěvekZaslal: po duben 02, 2012 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chtěl bych se zeptat jak je možné, že když se v kliku opřu o váhu tak mám
61kg a kliků udělám 30 až na zem bez zadýchání, ale v posilce na bench zvednu sotva 35kg.

Prosím nepište o tom jak je tento dotaz blbej

děkuji
Merrao

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2012 6:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus si posilování trochu spojit s fyzikálními zákony,...:)
Za další pochybuji, že kliky děláš bez nohou, tak bez nich by to asi logicky bylo o hodně těžší...
8Shade

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2012 9:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Svalík napsal:
Chtěl bych se zeptat jak je možné, že když se v kliku opřu o váhu tak mám 61kg a kliků udělám 30 až na zem bez zadýchání, ale v posilce na bench zvednu sotva 35kg.

Osobně bych to přirovnal spíš k multipresu, jelikož podle mě u kliku nepracuje tolik stabilizačních svalů jako u čistýho benche. Na druhou stranu, jsou to pořád rozdílný cviky a zlepšení v jednom neznamená automaticky zlepšení v druhym. Jestli se chceš zlepšit u benche, tak jezdi bench nebo zkus k těm klikům aspoň přidat nějaký závaží na záda a postupně navyšovat. To si myslim, že by mohlo pomoct víc na sílu než dělat pořád okolo 30ti opakování s vlastní vahou.

EDIT: tu stablizaci jsem myslel vyvinutou jen v oblasti hrudníku a rukou, ale je to asi jen muj subjektivni pocit, že bench mi přijde těžší stabilizovat než klik (kde žádnej problém nemam stejně jako u multipressu)...

Naposledy upravil 8Shade dne út duben 03, 2012 3:33 pm, celkově upraveno 1 krát

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kliky Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: