Tak ono to není jen o váze, ale taky o rychlosti, jakou do toho půjdeš. Rozhodně je podle mě lepší nevyužívat toho moc často. Ale když máš kolena v pohodě, tak asi vydržíš dýl než já. :)
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
cely den som sa citil jak keby malo srdce svalovicu, dost zvlastny pocit..tak nejak malo kyslika. Pri benchi som hned pri prvom opakovani zistil ze je to tazke jak krava, posledne opacko som tam trapne musel vrieskat na nahodneho fesaka lebo ma privalila cinka. Este som sa popri tom zacal taky zavaleny rehotat jak postihnuty, co uz. Zvyskom treningu som sa tak nejak dotrmacal. Mrtvola posledna seria druhe opacko uz zle, normalne som citil ze mi vypina brucho.
Sranda ze tam prisiel strasne nabuchany typek a zacal robit predne drepy, poslednu seriu s nejaku nenormalnu vahu, ale stvrtinovy rozsah pohybu..zaujimave ale asi mu to funguje.
konečně rozumný trénink s rozumnýma váhama, k tomu bych se klidně připojil ;) to "zavalení" znám, člověk to tam chce dorazit "do počtu", ale ono už to jaksi nejde :) a při cvicích, kde je nejprve negativní fáze, je to poněkud nepříjemné ;) zrovna v úterý jsem jel 3x8x90 a to poslední opakování už bylo taky na hraně. přitom taková lehká váha... ale ty počty opakování unaví :)
ale ten hang clean (přemístění od kolen, pokud jsem to správně dohledal), do toho bych nešel ;) to je na mě moc dynamické a u nás ve fitku na to ani nemáme místo :) a 80 už mi připadá jako docela hodně.
presne, chcel som to tam narvat dopoctu a uhnal som si trapas akurat hehe. Minule som to spravil s rovnakou vahou ..snad zasa nabuduce.
Inak ten hang clean robim v drepovacom racku kde mam tie "zarazky" niekde pod vajcami takze je to viac od pasu ako od kolien. Su tu aj 70kg borci co davaju 90 takze asi tak :) Hang ma velku vyhodu v tom ze je lahsi na technicke prevedenie oproti normalnemu premiestneniu zo zeme, aspon sa mi tak zda.
mrtvola:
5x60
5x110
2x140 bez trhaciek
2x160
2x170
zhyby:
5xbw
3xbw+10
3xbw+20
7xbw+30
7xbw+20
bench dneska fajn, este seriu som pridal, aj v poslednej serii rezerva.
pri mrtvole sa mi vypinal obraz, dnes sa fakt nedalo..rovnako drep strasne tazky, stale mam pocit ze mi nestiha brucho. Zhyby celkom fajn, neviem ci som dal niekedy 7 s 30kg.
Mal som zaujimavy pokec s nasou novou obludou co u nas cvici, o naturalnych kulturistoch. Zaujimave..
Svalovicu na chrbat mam, takze mrtvolu som vyhodil dnes. Bench nic moc, este nie som pri sile. Drep boxy neskutocne megatazka 110. Ten rozjazd z lavicky je presne moj mrtvy bod, sialene. Hlava mi nebere ze niektori obdarenejsi jedinci tu slahaju 200 v seriach (ze madball!). Military 75 tazka, ale 80 tam letela celkom pekne, nejak som sa skoncentroval lepsie. Legpress funky laktatovy horror.
mě zase hlava nebere ten nepoměr legpressu a dřepů... vždyť 8x250 nebo 20x200 to musíš mít stehna, že nějakých 150 na dřepu je nic. a ten "laktátový horror" mě pobavil, to budu používat ;)
tiez sa mi zdalo ze je v tom nepomer, ale ked som pozeral na internete tak 2:1 ani 3:1 nieje ziadna vynimka.
Ak niekto robite drep aj legpres tak napiste pls :)
Tak ta moje lavka je poměrně vysoká (ale vyhovuje mi :)) )
takže když jdeš hloubš, tak to máš náročnější. A na zítřek už se moc netěším, spíš na týden po tom a deload. :)) A navíc nedám na shyby to, co ty.
Legpress se nedá porovnávat. Jednak máš spoustu variant strojů (hlavně vertikál a 45stupňů je obrovskej rozdíl) a jednak tam svaly pracují trochu jinak a bez dopomoci spodních zad. Když jsem to zkoušel před rokem u nás v BG na vertikálu, tak 180 pod paralel bylo celkem HC na jedno opakování a 180 to má i jako maximum.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
ako vravis, variant je vela, plus do hry vsupuje kopec dalsich faktorov. Jedina vec co sa da povedat naisto, je ze ten co drepne vela, bude vela aj legpresovat. Naopak to uz take jasne nieje.
A ta vyska lavicky..hm.. zda sa mi ze ta moja je o chlp nizsie ale ani par cm navyse by ma nespasilo. Jednoducho sa pri tom dost trapim. Teraz neviem preco ale v hlave mi svieti slovne spojenie "ustinov-mrtvola" hehe
Ina posilka, bench kotuce alebo tyc podvazene.
Mrtvola druhe opakovanie zle, ohlo ma..nejak nejde karta na mrtvolu v poslednej dobe, brucho som davno necvicil. Aj ked tie kotuce sa mi zdalo ze maju mensi priemer..
Os citelne hrubsia, pri mrtvole sa strasne smykala.
Legpres velmi srandovny stroj, taky som nevidel este.
ad military. Taky hromotlk co ma videl cvicit ma skritizoval ze to idem napicu pretoze chodim plny rozsah. Ze ked cvicim ramena mam cvicit ramena a ked triceps tak triceps :)
Vyskusal som si superserie bez prepnutia v laktoch a fakt som citil ramena z toho..clovek sa uci cely zivot :))
Zhyby podhmat, naposledy som to skusal na strednej. Take anatomicky tvarovane drzadla tam boli..je to ine no..tazsie
na ten benč musíš mít pěknou rezervu, když i ve čtvrté sérii dáš osm opáček, fakt dobrý
a mrtvola je taky pěkná... kdys tam měl naposledy 200?
a ještě legpress vs. dřep, úplně napřímo to není ani jedním směrem. pokud jedeš horizontální legpress v plném rozsahu, tam jsou poměrně izolovaná stehna a moc to neošidíš. ale dřep... poloha tyče, rozkrok, hloubka, překlon, dráha zdvihu... mnohem komplexnější. proto jsem k tvým výkonům na legpressu psal, že musíš mít hodně dobrá stehna a že by se to mělo využít při dřepu.
ad bench, ako som pisal, podla mna to tam mali podvazene..na ego ale dobre :)
Mrtvolu som nedavno skusal 200, viac nehrozi asi aj pre to ze som (mo)mentalne nastaveny viac na bench.
Legressom ma neutesuj. Po tom co som videl 50 kilovu zensku legpresovat 200+ v niekolkych seriach uz nikdy nebudem na tento cvik pozerat rovnako :))) (aj ked to nebolo na tom nasom legprese)
Ostava len tvrda drina a snad sa dockam aspon priemernych vysledkov na tom drepe :)
bench:
8x60
5x80
8x95
7x95 (+naozaj maly dotuk na 8.)
8x80 (ledva ledva)
hang clean:
5x50
5x60
3x70
3x80
na plane bol bench ale jedina lavicka bola obsadena tak som zacal zhyby na ktorych som si samozrejme unavil ramena. Hang clean sadol dnes dobre technicky (na mna)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru