|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
SimsonCZ

|
Zaslal: st prosinec 28, 2011 10:33 pm Předmět: |
|
|
Tak, čtvrt roku jsem se k tomu nedostal, s příchodem nového roku je čas změn a předsevzetí , proto to zde trochu doplním.
Naposledy jsem tu psal, že chci trochu zhubnout a jako aerobku jsem zařadil kondiční box. Shodil jsem z maximálních 109,5 na současných cca 95-96 kilo a bude to pokračovat dál , momentálním cílem je váha 88kg, dobrá kondice, ale pořád dostatek sil.
Hlavním důvodem tohoto rozhodnutí je, že box mě chytl natolik, že ho beru jako regulérní druhý sport vedle trojboje . Doteď jsem sice absolvoval jen jeden, výjimečně dva tréninky v týdnu, to se ale brzy změní, protože ho doplním o MMA , které mě vždy fascinovalo a teď jsem se dal dohromady s lidma, co ho dost (zřejmě)kvalitně, levně a v pro mě vyhovujících hodinách trénují.
Trojboji jsem v poslední době moc nedal, síla šla strašným způsobem dolů a cesta zpět bude krvavá - od léta jsem tak nějak neměl motivaci, teď se ale chci připravit na MČR juniorů a v kategorii do 93 kil podat výkon, který by neměl být moc vzdálený výkonům vloni. Aktuálně ale opravdu chybí síla a oblast nejspíš nestíhám.
Moc se mi nedaří kombinovat sport se školou a prací, teď je ale zkouškový a graf na leden mám ucházející, takže se do toho chci obout - fitbox jsem doteď stíhal v průměru jednou týdně, tuto frekvenci chci udržovat. K tomu bych si představoval 2x týdně posilku, jednou box a 2x mma . Pokud bude nějaký volný čas, rád bych si třeba zaplaval - v bazénu jsem vždy jen ležel ve vířivce, teď jsem si ale na kamarádčin popud zkusil kilometr plavání a naprosto v pohodě, bylo to docela příjemný, takže chci zkusit trochu delší trasu a třeba 3X - 4x do měsíce si zaplavat. Přes léto to pak asi nahradí nějakej běh, nebo jiný venkovní pohyb.
Strava doteď nebyla vůbec ideální , celkově málo jídla a na kvalitu jsem moc nedbal - tučného ani sladkého jsem nikdy moc nejedl, takže v tom problém není, časové rozvržení je ale už horší a chybí bílkoviny. To se teď bude muset změnit , pokud chci ještě 8 kilo shodit a přitom získat zpět alespoň většinu síly, co jsem měl, když jsem startoval ve 120ce. Nutno říct, že moje vysoká hmotnost mi sílu moc nedávala, takže by to problém být nemusel, i když vím, že jsem si vzal obrovské soustu a všechno skloubit nebude vůbec jednoduché.
Celá věc může dopadnout tak, že se dostanu do zápasové formy v boxu/mma a k tomu budu zvedat aspoň tolik, abych se při vzpomínkách na bývalé výkony nemusel stydět sám před sebou... nebo se taky může stát, že mi nadšení po chvilce opadne a vše se vrátí do starých kolejí... momentálně chci ale vytěžit maximum z toho, že mě to TEĎ baví.
Jedna aktuální fotka. Sdílím, i když moc nevypovídá o formě. Spíš se od ní datuje začátek mého mma, je to po koupi rukavic...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ondkor

|
|
| nahoru |
|
 |
SimsonCZ

|
Zaslal: st prosinec 28, 2011 10:43 pm Předmět: |
|
|
Trénink ze středy 28.12.
Mrtvý tah
rozcvička
3x6x130
1x3x140
1x3x150
Přítahy spodní kladky v sedě
5 sérií po osmi
biceps - mechanická scottovka
5x10
Tlaky ramen před hlavou - stroj na lýtka ve stoje
5x10
Tlaky VČ před hlavou
rozcvička
5x5x50
triceps - JČ za hlavou, každá ruka zvlášť
5x10
triceps-horní kladka za hlavou
6x12
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: st prosinec 28, 2011 10:47 pm Předmět: |
|
|
Zdravim, jsem rád, že jsi sem zase konečně zavítal
Mám ale jednu otázku, myslíš že zvládněš pwl, box a mma dělat tak, aby to všechno mělo alespoň nějakou úroveň? jestli toho nemáš trošku moc...?
ale zase je vidět že síla tam nějaká je, takže dobý
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: st prosinec 28, 2011 10:50 pm Předmět: |
|
|
plesata hlava a krutoprisnej vyraz, to je zaklad!  tak at se dari, snad to vse najednou zvladnes
|
|
| nahoru |
|
 |
SimsonCZ

|
Zaslal: st prosinec 28, 2011 10:54 pm Předmět: |
|
|
Děkuju za chválu rukavic, taky je mi Venum sympatickej, i když jejich ceny jsou šílený.
Je toho moc, vím to - na druhou stranu ani v jednom nechci být top... stačí, aby to mělo aspoň nějakou úroveň. Baví mě to všechno a vybírat si a něco zavrhnout nechci. Ale chápu ten dotaz, sám nevím, jak to půjde.
A tohle neměl být krutopřísnej výraz :p
|
|
| nahoru |
|
 |
Koutňa

|
Zaslal: st prosinec 28, 2011 10:58 pm Předmět: |
|
|
Osobně nevidím důvod, proč by to skloubit nešlo. Zvlášť, když nic z toho neděláš vrcholově. Naopak si myslím, že by si ty sporty navzájem mohly být přínosem... (samozřejmě pokud nepůjdeš boxovat den před trojbojovýma závodama apod.)
Co už je trochu horší, tak čtyřlístek škola-práce-trénink-spánek...  Ale kdyžs to zvládl doteď, tak to zvládneš aj pak. Jinak pěkný úbytek váhy, za chvilku z tebe bude fitnesska.  Tak ať se daří. _________________ Murphyho zákon: "Všechno si pečlivě zapisuj, vypadá to aspoň, že si něco dělal."
|
|
| nahoru |
|
 |
SimsonCZ

|
Zaslal: st prosinec 28, 2011 11:07 pm Předmět: |
|
|
| Koutňa napsal: | Osobně nevidím důvod, proč by to skloubit nešlo. Zvlášť, když nic z toho neděláš vrcholově. Naopak si myslím, že by si ty sporty navzájem mohly být přínosem... (samozřejmě pokud nepůjdeš boxovat den před trojbojovýma závodama apod.)
Co už je trochu horší, tak čtyřlístek škola-práce-trénink-spánek... Ale kdyžs to zvládl doteď, tak to zvládneš aj pak. Jinak pěkný úbytek váhy, za chvilku z tebe bude fitnesska. Tak ať se daří. |
Ta trojkombinace je takovej velkej kompromis - mít trojbojařskou bejčí sílu a zároveň bejt dynamickej jde jen hodně těžko, s boxem se to kombinuje fakt špatně. Z těch bojovejch sportů bych se chtěl ale víc zaměřit na to mma, tam se ta hrubá síla hodí - dělal jsem dřív judo a vždy jsem říkal, co bych dal za to, trojbojovat tenkrát. A judo je do mma supr...
S tím spánkem je to problém, hlavně kvůli tomu, že měsíčně udělám 180 hodin v noci... jediná možnost je nespat od noční do noční, ale ubrat třeba tři hodiny a jít před šichtou cvičit - 8 hodin spánku musí stačit.
Sám jsem na tenhle experiment zvědvej, aktuálně jsem strašně nabuzenej a chci hlavně sám sobě dokázat, že na to mám. Bohužel mě ale jednou za čas dožene únava z toho všeho fofru a pak to jen tak šolíchám, třeba jako trojboj v posledních měsících. Snad se to teď dlouho nestane :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Koutňa

|
Zaslal: st prosinec 28, 2011 11:15 pm Předmět: |
|
|
| SimsonCZ napsal: | | Koutňa napsal: | Osobně nevidím důvod, proč by to skloubit nešlo. Zvlášť, když nic z toho neděláš vrcholově. Naopak si myslím, že by si ty sporty navzájem mohly být přínosem... (samozřejmě pokud nepůjdeš boxovat den před trojbojovýma závodama apod.)
Co už je trochu horší, tak čtyřlístek škola-práce-trénink-spánek... Ale kdyžs to zvládl doteď, tak to zvládneš aj pak. Jinak pěkný úbytek váhy, za chvilku z tebe bude fitnesska. Tak ať se daří. |
Ta trojkombinace je takovej velkej kompromis - mít trojbojařskou bejčí sílu a zároveň bejt dynamickej jde jen hodně těžko, s boxem se to kombinuje fakt špatně. Z těch bojovejch sportů bych se chtěl ale víc zaměřit na to mma, tam se ta hrubá síla hodí - dělal jsem dřív judo a vždy jsem říkal, co bych dal za to, trojbojovat tenkrát. A judo je do mma supr... |
Jo to je jasné, že všecko nejde naplno... Něco prostě bude převažovat a budeš v tom lepší, to si vyber sám, co to bude. Dá se to přirovnat k trojúhelníku, kdy prostě nedáš všechny vrcholy do jedné roviny (to mám z atletiky, ty vrcholy tam jsou vytrvalost/ rychlost/ výbušnost :-) ). Jen jsem chtěla říct, že síla se ti bude hodit jak do boxu a mma, tak výbušnost a kondice může být výhodou v liftu (někdo řekne, že blbost, ale mě to při tréninku dost pomáhá...).
No a k té únavě, co tě dohání- dej si nějaký konkrétní a ne úplně lehce dosažitelný cíl pro tento rok a uvidíš, že to šolíchat nebudeš. _________________ Murphyho zákon: "Všechno si pečlivě zapisuj, vypadá to aspoň, že si něco dělal."
|
|
| nahoru |
|
 |
SimsonCZ

|
Zaslal: st prosinec 28, 2011 11:21 pm Předmět: |
|
|
to je těžký - nasadit cíl, kterej nebude úplně snadnej, ale zase nebude tak nedosažitelnej, aby mě to demotivovalo, když jsem naprosto na začátku a netuším, čeho můžu dosáhnout... Jinak jsi to ale shrnula a vystihla dost přesně a uvidíme, jakej progress a kterým směrem bude, Pokusím se ho zde zaznamenávat...
|
|
| nahoru |
|
 |
SimsonCZ

|
Zaslal: čt prosinec 29, 2011 6:29 pm Předmět: |
|
|
Dneska dost jsem se po noční luxusně vyspal až do 4 hodin, takže jsem plný síly :) Od pěti jsem byl na fitboxu , kterej byl dneska až překvapivě ostrej, od osmi jdu ještě na box , takže dnešek ve znamení aerobky a crossfitovejch cviků...
|
|
| nahoru |
|
 |
SimsonCZ

|
Zaslal: pá prosinec 30, 2011 5:39 pm Předmět: |
|
|
Trénink z pátka 30.12.
Předkopávání
6s
Zakopávání
6s
Bench
osa
1x10x50
1x8x70
3x6x80
1x5x80
1x10x60
Peck-deck
5s
Scottovka s EZ
4s
Mechanická scottovka
5s
Břicho na strojích
celkově asi 8, možná 10 sérií - 10-12 opakování
BAZÉN
750 metrů - chtěl jsem původně plavat kilometr a půl, ale vůbec mi to dnes nešlo, byl jsem ztahanej...
|
|
| nahoru |
|
 |
SimsonCZ

|
Zaslal: út leden 03, 2012 4:29 am Předmět: |
|
|
Moje shazování kil jde vždy skokově po pár kilech - všechno to začlo koncem léta změnou stravy a hned posun o 5 kilo. Potom k tomu trochu pohybu navíc a zase 5 kilo dole. Pak jsem zase přestal stravu tolik řešit, ale pohybu ještě přibylo a dostal jsem se na aktuální váhu. Teď jsem se rozhodl ještě víc si naložit a k tomu už zase začínám trochu víc řešit jídlo, takže jsem zvědavej na výsledek - moje představa je navážit 91 kilo na MČR juniorů, což by neměl být problém...
Teď jsem se 3 dny cvičit nedostal, ode dneška mám ale bohatej program:
odpoledne posilka
středa posilovna a mma
čtvrtek opět v posilovně
Vychází to blbě kvůli nočním, že se v úterý a čtvrtek jinam nedostanu a můžu si vybrat, jestli nedělat nic, nebo jít cvičit. Bude to záhul, ale zkusím ty tréninky trochu přizpůsobit a půjde to.
Pátek večer jdu prvně zkusit TRX. Jsem rád, že jsem potom celý víkend v práci a fyzicky si odpočinu, protože předpokládám, že z toho TRX buduminimálně do pondělí rozbitej...
Těším se ale na příští týden, budu mít mnohem víc času, takže ta skladba aktivit bude pestřejší. Navíc bude bude po výplatě, takže si s klidným svědomím dopřeju bazén, saunu...
Naposledy upravil SimsonCZ dne čt leden 05, 2012 1:39 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
SimsonCZ

|
Zaslal: út leden 03, 2012 4:43 am Předmět: |
|
|
mimochodem mám teď jednorázově zajímavou možnost mít tvaroh zadarmo... hodně tvarohu zadarmo. Řekněme, že 50 kilo by nebyl problém :) Vezmu si pár kilo a už teď přemýšlím, co s tím provedu - líbil se mi tu recept na tvarohové placky s vločkama, tak si asi napeču do mrazáku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Koutňa

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|