Dneska jsme meli feiertag tak jsem šel protáhnout to co zanedbávám.
Ramena
Tlaky v sedě před hlavu na MP
5 x 6 opak. 90 kg PR
Z tohodle mam radost. Všechny opakování pod bradu a i v poslední sérii rezerva tak 1-2 opáčka. Jak se krásně cvičí, když nic neomezuje. Hlavně to nezakřiknout.
Přítahy VČ k bradě
3 x 10 opak. 40 kg
Upažování v sedě s JČ
3 x 12 opak. 13/13 KG
Biceps
VČ ve stoje
6 x 50 kg
6 x 60 kg
3 x 70 kg
3 x 80 kg
1 x 90 kg
Poslední 2 série spíš takový přemístění podhmatem. Kladiva ve stoje
3 x 10 opak. 20/20 kg
Zdvihy s JČ s oporou v částečném rozsahu
10 x 20/20 kg
5 x 30/30 kg
8 x 20/20 kg
21 s VČ
2 x 21 opak. 30 kg
Cau,90kg na biceps ? Rikal jsem si,ze az budu mit vsechno vyrizene kolem prace,tak bych zajel k vam na trening,ale asi si to rozmyslim .
Zdůř, já bych to na biceps viděl tak do těch 70 kil. Tohle jsem dal asi nohama, zádama a všim možným jiným jen ne bicepsem. Ale ten cvik to připomínalo.
Na trénink bys mohl přijet, to je dobrej nápad. Když se furt nemůžu dokopat já k Tobě.
Včera to šlo rychle. Pořádali jsme 3 závod Steel Pro Cupu v country crossu, takže jsem dostal funkci technickýho komisaře, starťáka, podržtašky, podržpiva atd. Od 7 do 17 na závodišti na slunci a x naběhaných kilometrů způsobilo, že jsem přijel domů a zjistil jsem že mám asi nákej úpal, což se hodinku po potvrdilo na tréninku. Motolice a totální nemohoucnost cokoliv zvedat. Sparing pro změnu celej den makal na baráku, tak jsme trénink ukončili po 2 rozcvičovacích sériích na dřepu.
Týden vynechání asi jen prospěje, protože jsem hodně cítil kolena a dost zatuhlá spodní záda od minulého týdne.
Dnes:
Benč
3 x 6 opak. 110 kg
Dotlaky v kleci z cca 15 cm z negativní fáze
3 x 110 kg
3 x 130 kg
3 x 150 kg
3 x 150 kg
3 x 150 kg Třetí opáčko jsem nedopnul lokty
Byl jsem dnes sám, tak jsem nemohl boardy. Tohle docela nezvyk a hlavně jak to leží dole, tak bylo první opáčko vždy takový na prd, než jsem trefil správnou polohu osy.
Bradla triceps
10 x
12 x
11 x
Docela dobrý. Už jsem je jel v minulém tréninku a zapoměl jsem je napsat. Nepouštím to teda úplně dolů, tam mě dost tahnou ramena, ale triceps z toho cítím hezky. Minulý trénink byl asi po 8 opáčkách. Dnes tak nějak stejně lehce 10. Až se dostanu na 15 opak. zkusím přidat zátěž. Jo a hned při první sérii mě pekně křuplo ve spodních zádech jak jsem se vyvěsil. Zatuhlost zmizela, tak snad se to definitivně odbloklo.
Byl jsem dnes sám, tak jsem nemohl boardy. Tohle docela nezvyk a hlavně jak to leží dole, tak bylo první opáčko vždy takový na prd, než jsem trefil správnou polohu osy.
Zrovna nedávno jsem si četl tipy na změny tréningu a něco v tomhle stylu tam bylo. Začínat bench a dřep ze spodní pozice, jako je tomu při mrtvým tahu. Takže vlastně něco jako stopky... Škoda, že v posilce nemáme klec. Určitě bych to časem zařadil do tréninků. Aspoň na vyzkoušení.
Zrovna nedávno jsem si četl tipy na změny tréningu a něco v tomhle stylu tam bylo. Začínat bench a dřep ze spodní pozice, jako je tomu při mrtvým tahu. Takže vlastně něco jako stopky... Škoda, že v posilce nemáme klec. Určitě bych to časem zařadil do tréninků. Aspoň na vyzkoušení.
Věřím tomu, že to nějaký přínos mít určitě bude, ale docela se bojím zranění ramen, protože při tom rozjezdu ze spoda jsem nikdy netrefil ideální dráhu, jak kdybych to spouštěl klasicky.
U toho dřepu jsem to nikdy nezkoušel a nejak si nedovedu představit, jak bych jako v sedě nabral činku.
Stejně tak už dlouho chci zkusit MT obráceně. Začínat z horní pozice. Když to tak jezdí Konstantinovs, tak to asi nějaký účinek mít bude.
U toho dřepu jsem to nikdy nezkoušel a nejak si nedovedu představit, jak bych jako v sedě nabral činku.
Nastavíš si záchranný tyče v racku na vejšku dolní pozice dřepu. Položíš činku a začneš.
citace:
Věřím tomu, že to nějaký přínos mít určitě bude, ale docela se bojím zranění ramen, protože při tom rozjezdu ze spoda jsem nikdy netrefil ideální dráhu, jak kdybych to spouštěl klasicky.
To bude určitě o zvyku. A když s něčím začínáš, tak tam nebudeš prát max. váhu, dokud nemáš zvládlou techniku.
Přínos to určitě podle mě mít bude už jenom proto, že to bude změna. Stejně jako ten obrácenej dl.
Ale určitě by to asi chtělo kombinovat s klasikama.
Mně se neomlouvej, já dělám spoustu chyb a ta spoustu chyb, co zvnikne od kluků v práci... kdyby se měl člověk pořád omlouvat, tak se kolikrát nic neudělá.
Já spíš myslel, že nevíš jak se k tak nízko položené čince máš poskládat.
Stejně tak už dlouho chci zkusit MT obráceně. Začínat z horní pozice. Když to tak jezdí Konstantinovs, tak to asi nějaký účinek mít bude.
To zni zajmave. A je na to nejaky stojan? Nebo to sundava z nejake podlozky a pak s tim couva? Takhle by slo pomalu zpoustet podstatne vetsi vahu nez bych zvedl a urcite by se po tom sililo.
Já tak mrtvý tah cvičím také, že začínám v horní pozici. Cvičím ho ve stojanu na dřepy. Nevím jestli to má nějaký vliv na zlepšení síly ale je to určitě pohodlnější už jenom z toho důvodu, že se při přidávání kotoučů nemusí člověk ohýbat a pracně je tam dávat zvlášť když mají všechny stejný průměr. I omotávání trhaček kolem osy je pohodlnější ve stoje .
taky zacinam s cinkou nahore, pro powerliftera to je asi naprd, protoze potrebuje trenovat to odpeleni od zeme, ale pro cloveka co to cvici jako cvik na zada a neresi nejake maximalky na soutezi je to uplne jedno.
Zkoušel jsem najít video toho Konstantinovse, ale svůj kanál na youtube poslední dobou nějak promazal a nikde jinde jsem to nenašel. Ale jel to taky z klece na dřepy a pamutuju si, že jel z horní pozice vždy cca o 20 kg víc než jezdil ze země. Tuším že tam šel jedno opáčko se 450, tuknutí, nahoru a zase to položil dolů. Takže takový jedno a půl opakování.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru