taky zacinam s cinkou nahore, pro powerliftera to je asi naprd, protoze potrebuje trenovat to odpeleni od zeme, ale pro cloveka co to cvici jako cvik na zada a neresi nejake maximalky na soutezi je to uplne jedno.
Pro powerliftera to není na prd stejně tak, jako nejsou naprd dotahy. Prostě doplňkovej cvik k mrtvole ze země. Jak psal prochm, tak v případě powerliftera nebude mít smysl to jet s pokládáním, ale touch'n go, protože na čince bude moct mít vyšší váhu, než by odlepil ze země.
Moc nadeji bych do toho nevkladal. Pokud budes moct jet tezsi vahu i tak neni vubec zaruceny, ze ti to neco prinese. To same je s dotahama. Pokud je budes schopny jet s vyrazne vyssi vahou nez ze zeme, neprinese ti to pravdepodobne temer zadny uzitek.
Nevim jestli tahas sumem nebo klasikou, ale mne napr. nic neprinesly dotahy z 20cm spalku (daval jsem 340x3). Oproti tomu dotahy z 10cm spalku, kde jsem daval tak o 10-20 kg vic nez ze zeme a mel jsem obrovsky problem cinku vubec utrhnout mi prinesly mnohem vetsi zlepseni v soutezni mrtvole....
Já ale taky nenapsal, že na dotahu musíš mít vyšší váhu, než při tahu ze země. Připadá mi celkem logický, že došlo k zlepšení výkonu na dl při dotahu, kde jsi zvedal menší váhu než normálně, protože jsi našel svoje slabý místo a zapracoval na něm.
Já bych viděl využití tohoto způsobu těsně před zkoušením maxek. Plácnu třeba 14 dní v kombinaci s klasikou. Ale to chce samozřejmě vyzkoušet v praxi.
Pro Drlifta: já mám třeba dotah z 10 cm (jak to říct slušně??) prostě v prdeli že mám vůbec problém odlepit to, co bych ze země zvedl s prstem v nose. Takže nevím jestli jsem divnej, nebo máme u nás divnou gravitaci.
Dnešní trénink:
Ramena
Tlaky v MP před hlavu
10 x 60 kg
6 x 80 kg
6 x 90 kg
2 x 100 kg a tady mě zas nějak píchlo v rameni a radši jsem se na to vybod. V plánu bylo 6 x 100 a aspon 4 x 110.
Předpažování s JČ
3 x 10 opak. 18/18 kg
Upažování ve stoji
3 x 10 opak. 15/15 kg
Zapažování v leže
3 x 10 opak. 13/13 kg
Na ramena jsem se dnes těšil a jsem z toho zklamanej. Měl jsem se na tlaky vybodnout hned na začátku, páč už při rozcvičení to bylo nějaký divný. Ale zvláštní je, že to cítím jen při tlaku nad hlavu. Při ostatních cvicích mě to nijak neomezuje.
Triceps
Bradla
4 x 10 opak. já
sparing
Pořídili jsme konečně foťák, tak teď budem točit každnou kravinu. Pro kontrolu techniky samozřejmě. Úzký benč
3 x 6 opak. 80 kg
Triceps kladka
Podhmat
3 x 15 opak. 25 kg
Nadhmat
3 x 6 opak. 45 kg
Pořídili jsme konečně foťák, tak teď budem točit každnou kravinu. Pro kontrolu techniky samozřejmě.
Radsi bud s tema ,,technickyma" videy opatrny,aby se ti nezacali hromadit reakce-nepoustis se dolu,nedotahujes nahoru atd. A nedej boze,kdyz zacnes nakladat vahy .
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru