|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
decarabas

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
cohen999
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: so leden 25, 2025 9:44 pm Předmět: |
|
|
TAK JÁ SI TADY VYPISUJI SVŮJ POHODOVÝ SOBOTNÍ DEN...
...a Carmelita zatím nemocná, nedoléčená, bolavá dorazila do Eagle Fitness a rozjela tam pěkné bomby!!
to je tak, když si člověk zapíše blbě termín do kalendáře... ale bylo mně to divný, že by tu soutěž dávali v neděli :/
na YT jsem dohledal nějaká videa (Doplnejch Cup 5, dřep začíná 28:40, benč začíná 26:30), ale kvalita záznamu mizerná + není tam všechno
dřep - 130 kg ooo, 135 kg xxx (nevím proč), a 140 kg bomba nástup, mlhostroj jel na plný výkon, atmosféra by se dala krájet... a pak to přeskočilo a neviděl jsem nic
benč - 60 kg ooo, 65 kg ooo, 70 kg ooo, a ještě jsem tam tak 5 kg rezervu viděl, u těch 70 pobavilo, když odehnala podávače, aby se mohla srovnat, asi jí tam něčím překážel :)
tah - nevím, nic, žádný záznam, škoda
sice nevím, jak to dopadlo, ale z toho, co jsem viděl, tam Carmelita vypadala suverénně jako nejsilnější girl, i když i ty ostatní holky byly překvapivě silné, naštěstí to byla jenom pohárovka, protože pokud bude trénovat tak, jak trénuje a konečně jí nějakou dobu vydrží zdraví, tak se mám (e) na co těšit! a Magumiho jsem aspoň slyšel povzbuzovat ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: ne leden 26, 2025 7:55 pm Předmět: |
|
|
26. ledna 2024, neděle
"MiB V" W3 D5/6, dřepy+benče, 4+, odpolední trénink, Form Factory Václavák
fáze I - kardio, nízká intenzita
chůze 3.56 km, tempo 10:09, prům. tep 102, čas 36:08, z domů do fitka, furt z kopce
fáze II - silový trénink
Dřepy: (high-bar, sbd, no belt)
3x 4x 130 kg, pauzy 2 min., první těžká jak barák, rezerva 1-2 opáčka
10x 130 kg, série 4+, proof-of-reserve, šestka tam měla být, tak jsem v hlavě nastavil deset
je to houby výkon, ale jak teď Pajasovi závidím ty trojky se 180 a tu desítku se 150, tak jsem si řekl, že musím zabrat a zase se k tomu dopracovat
Bench-press: (stopky)
3x 4x 105 kg, pauzy 2 min., těžké, ale jisté, menší rezerva
8x 105 kg, série 4+, proof-of-reserve, když padlo sedmé, muselo i osmé, narozdíl od dřepů je jedno, co si nastavím v hlavě, tady se strop pozná
Shyby: (naširoko, nadhmat)
4x 4x BW, pauzy 2 min., slabší závěry, ale celkem striktně
ovšem značně mě rozptylovalo, když tři metry přede mnou dělala bavlněná legína box squaty na koženou lavičku
Biceps: (velká činka, vestoje)
4x 4x 50 kg, pauzy 2 min., příliš velké ego, tohle už striktně nešlo, ono přihodit 10 kg ke 120 nebo ke 40 je rozdíl
čas 62 min., prům. tep 100 min.
zjistil jsem, že hodinky špatně chytají rychlý vzestup tepovky, třeba když dodřepuji, tak ještě 20-30 sekund ukazují snižující se tepovku než vyskočí na tu správnou.
v první fázi klesnou na poloviční tep, tj. měří třeba kolem 75, i když tam má být 150 a pak časem vyskočí na 135-145, když už tepovka klesá.
občas ovšem nevyskočí a dále klesnou na třetinový (!) tep, tj. měří mi 45-55, i když tam má být 135-165, a až pak vyskočí.
je to vidět i v grafu - ty vrcholy jsou vždy nástup "po" dokončení série, až se hodinky vzpamatují
- po dokončení 1. a 3. série se 130 kg tepovka padá na 1/2 reálné než vyskočí
- po dokončení 2. a 4. série se 130 kg tepovka padá na 1/3 reálné (zelené elipsy) než vyskočí
zkusím ještě nastavit vyšší přesnost měření, jestli to bude reagovat lépe.
fáze III - kardio, vysoká intenzita
Šlapadlo: (křeslo, TechnoGym)
2 min. 125 W, zátěž 6/12, rpm 75, zahřívání až na tepovku 140, po dnešním tréninku rychlé
7 min. 150-160 W, zátěž 7/12, rpm 75-80, funguje to, tepovka dále stoupá na 145, 150, 155 a pak pomalu až na 160
1 min. ?? W, zátěž 8/12, rpm 80-100, postupné zvyšování výkonu až do náhlé smrti a tepovky 165
1 min. cool down
10+1 min., prům. tepovka 149
skvělé, během deseti minut jsem toho odpracoval více než včera během půl hodiny, tudy vede cesta
potěšilo mě, že jsem nevěřil, že to na stupeň 7 tak dlouho vydržím, ale šlapal jsem, tepovka pořád rostla, takže bylo jasné, že to není udržitelné, ale pak už bylo 9 minut, tepovka 160 a to už jsem věděl, že minutu vydržím, tak jsem ještě přidal, abych ji na tu chvíli vyhnal co nejvýše.
ps: samozřejmě, pro všechny mlaďochy, kteří mají maximálku 200-220 t/m, se to může zdát úsměvné, ale počkejte, až vám to taky klesne, ta tepovka, vždy je potřeba přepočítávat vzhledem k maximu, což tedy uváděním absolutních hodnot nedělám, ale zase uvádět procenta je trochu abstraktní
fáze IV - sauna
sauna 15 min.
stačilo, dnes to nebyla taková zábava, tepovce se nechtělo nahoru, opět potvrzeno - když sedím rovně opřený, tepovka jde směle na 140, když se "zhroutím" a předkloním, tepovka padne na 110, takže jo, pomáhá to, snižuje to zátěž v sauně, ale krom toho tam bylo dnes i dusno, resp. když jsem vešel, tak tam byli dva kluci, kteří nevěří na sprchu před saunou, ale zrovna tihle by měli
fáze V - kardio, nízká intenzita
chůze 3.2 km, tempo 11:16, prům. tep 109, čas 36:20, nastoupáno 61 m, z Palladia domů, rovina a pak do kopce
už jsem byl unavený, ale měl jsem po tréninku dobrý pocit a navíc jsem si pořídil ty plavky :) nakonec jsem zjistil, že ani ta velikost L, kterou jsem si objednal, zase není ta velká, a když jsem to říkal ženě, že ty L-ka teď dělají nějaké menší, protože si vždy kupuji L, spodní prádlo, trička, svetry, bundy... tak dala hlavu na stranu, zkoumavě se na mě podívala, a pak mi řekla, že už mi asi deset let kupuje XL.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: ne leden 26, 2025 8:17 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | | ovšem značně mě rozptylovalo, když tři metry přede mnou dělala bavlněná legína box squaty na koženou lavičku |
A tak to má byť, to je znak zdravia a mladosti!
Inak páči sa mi to kardio, je super, že si to zaradil a verím, že ti to vydrží a budeš z toho benefitovať. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po leden 27, 2025 4:39 pm Předmět: |
|
|
27. ledna 2025, pondělí
"MiB V" W3 D6/6, tahy+tlaky, 4+, odpolední trénink, Form Factory Václavák
chůze 3.67 km, tempo 10:05, prům. tep 101, čas 37:00, z domů do fitka, z kopce
fáze II - silový trénink
Mrtvý tah:
3x 4x 150 kg, trhačky, rpe 8, pauzy 2 min., mírný dynamika, technicky
10x 150 kg, trhačky, proof-of-reserve, dvanáct bych nedal, ale aktuálně jsem i s desíti spokojený
Military press: (stopky na hrudi)
3x 4x 55 kg, rpe 7, pauzy 2 min.
12x 55 kg, proof-of-reserve, sice žádná váha, ale spoko, lepší než deset
Předkopky:
30x 18 kg, přihodil jsem, ještě pár bych vymáčk, ale pade ne, tak jsem to zabalil
Zákopky: (vsedě)
50x 22.5 kg, taky jsem přihodil a závěrečných dvacet byl rád, že se skrze sluchátka neslyším :)
Motýlek:
50x 28 kg, posledně jsem zapochyboval, dnes to dal, ale opět, závěrečných dvacet už pálilo všude
čas 48 min., prům. tep 104
měření tepovky jsem ještě neupravil a dnes to byla ještě větší katastrofa než včera u dřepů, po těch krátkých pracovních to nabíhalo až když už tep dost padnul a po tom závěrečném amrapu to dokonce minutu klesalo až někam k 55 než to vyskočilo lehce přes 120, nepoužitelné, přitom hodinky sedí dobře a pak na šlapadle měří kontinuálně dobře.
fáze III - kardio, vysoká intenzita
Šlapadlo: (křeslo)
6 min., 180 W, zátěž 8/12, rpm 75, prům. tep 150, max 163
1 min. cool down
krása, dneska jsem to sfouknul dokonce za 6 minut :) chtěl jsem tam dát zátěž 7, ale jak jsou to diody, tak jsem to netrefil a dal 8, zpočátku to šlo dobře, ale druhé tři minuty už jsem funěl jak lokomotiva. sice za 6 minut té vysoké aerobky není tolik, ale zase poměr cena/výkon vynikájící :)
váhovka 101.9 kg, začnu se zase vážit a zapisovat, protože chci vidět, jak nový režim funguje
| decarabas napsal: | | Inak páči sa mi to kardio, je super, že si to zaradil a verím, že ti to vydrží a budeš z toho benefitovať. |
taky jsem zvědavý, co to udělá, ale mám to měřené a na to já funguju ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po leden 27, 2025 4:48 pm Předmět: |
|
|
Tu tepovku mas tak vysoko normálně při zátěži? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po leden 27, 2025 5:49 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | Tu tepovku mas tak vysoko normálně při zátěži? |
teď nevím, při jaké zátěži myslíš, ale tepovka je přece důsledek zátěže a odpovídající zátěží není problém se na požadovanou tepovku dostat
výkonnostní rozdíly pak budou, jak dlouho takovou tepovku (80, 85, 90, 95 %) dokážeš držet
já s kardiem začínám a vo2max mám nízké, takže ne moc dlouho :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po leden 27, 2025 7:43 pm Předmět: |
|
|
Ja ae treba nedostanu pres 120 a to je cca 60% _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: út leden 28, 2025 8:02 am Předmět: |
|
|
Tepovka a jej meranie je zapeklita vec. Pri silovom treningu hodinky nikdy nestihnu ten nastup vykonu a ked sa spamataju, tak tep uz klesa, takze ani nevystupaju na realnu najvyssiu hodnotu. Takze pouzivam taku fintu, ze si ich otocim, aby snimali vnutorne zapastie, nie vonkajsie. A co funguje je, ze prilozim prst na krcnu tepnu, cim sa nejako zvysi echo alebo co a tep okamzite vystreli tam, kde ma byt.
Pri behu je to o nieco lepsie, avsak nastup pri intervaloch ci v kopcoch je stale o nieco pomalsi, nez realita. A este aj pristroj od pristroja je inak nakalibrovany, predosle polary merali v kludovom rezime o 10bpm viac ako nove polary... nastastie pri behu je to relativne ok a ma to byt len pomocka. Odbehnut to aj tak musim sam. A skusenosti mam nastastie dost na to, aby som vedel, ze bezim prilis rychlo. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út leden 28, 2025 1:29 pm Předmět: |
|
|
28. ledna 2025, úterý
odpočinkový den
chůze 3.15 km, z domů do práce, z kopce, volně
neměřeno, Garmin přes noc tajně aktualizoval hodinky, jak má ve zvyku, aniž by změnil verzi softwaru nebo dal jakoukoliv notifikaci, a cokoliv, co využívá GPS, okamžitě hodinky shodí, schází se to od rána z celého světa, lidé chtěli po ránu vyběhnout a... "blue screen", resp. modrý trojúhelník, není nad to udělat pro každou aktualizaci základní testy, nebo možná používají canary test a já patřím mezi těch 5 % "šťastných", kteří to měli možnost ověřit. proč to neposílají nejdříve beta testerům? lituji každého, kdo má dnes nějaký "ostrý" start, jak psal jeden uživatel, že to dnes zjistil před maratonem.
jako správný vývojář jsem už cestou do práce identifikoval, že to souvisí s GPS, resp. určováním polohy, po asi deseti restartech, takže jsem nakonec pro aktivity určování polohy vypnul a hodinky aspoň fungují, měří kroky a vzdálenost odhadují tak jako všechny obyč náramky bez GPS. jenom jsem tím přišel o ranní 3 km a půlhodinovou aktivitu a polovinu kroků.
fáze II - nic, opět to vypadá na selhání imunity
po ukončeném třetím tréninkovém týdnu jsem si plánoval volný den, možná nějaký wellness, nějaké krátké kardio, ale určitě odpočinek... a houby, ráno jsem probudil s menší bolestí v krku, ale hlavně jsem to opět cítil na průduškách. i kdybych dnes měl tréninkový den, tak bych ho zrušil, protože tohle se vylučuje s větší zátěží. dva týdny jsem byl "zdravý", i když žena poznamenala, že jsem ještě dlouho pokašlával, dva tréninkové týdny se podařilo přidat, a teď opět musím počkat, co z toho bude.
| cohen999 napsal: | | Takze pouzivam taku fintu, ze si ich otocim, aby snimali vnutorne zapastie, nie vonkajsie. |
dobrý tip, vyzkouším! že to nechytne nástup, budiž, ale že to postupně měří 1/2 tepovky a pak dokonce 1/3 tepovky - a celkem to sedí, takže to opravdu z nějakého důvodu počítá pouze každý třetí tep - a je s tím spokojený třeba minutu, tak to už je hodně. jak si pak vůbec troufá měřit a hodnotit anaerboní tréninky?
starý obyč náramek to během aktivity měřil tuším každou minutu, ale když už měřil, tak bral skutečnou tepovku a výsledná interpolace pak dopadla lépe než teď.
| Peter Ustinov napsal: | | Ja se treba nedostanu pres 120 a to je cca 60% |
a jak bys pak věděl, že máš maximálku kolem 200?
přece není problém se přes kardio vysoké intenzity - běh, kolo, veslování, trenažery... dostat na jakoukoliv tepovku, včetně maximální.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út leden 28, 2025 4:48 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | | Peter Ustinov napsal: | | uot;]Ja se treba nedostanu pres 120 a to je cca 60% |
a jak bys pak věděl, že máš maximálku kolem 200?
přece není problém se přes kardio vysoké intenzity - běh, kolo, veslování, trenažery... dostat na jakoukoliv tepovku, včetně maximální. |
220-vek=max
U me to problem je, moje klidová tepovka je pod 50, v noci 36 (min32) _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út leden 28, 2025 6:04 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | 220-vek=max
U me to problem je, moje klidová tepovka je pod 50, v noci 36 (min32) |
nižší klidovka, více práce, jinak je to úplně jedno ;) postaví tě na pás, nastaví ti komfortní rychlost, po minutě ti budou zvedat sklon a umřeš na brzdě s maximální tepovkou na hrudi
na čemkoliv, kde se dá regulovat zátěž, se dostaneš do požadované tepové zóny, zdravé srdce musí reagovat na zvýšenou potřebu kyslíku
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st leden 29, 2025 11:07 am Předmět: |
|
|
29. ledna 2025, středa , čínský Nový rok Hada
nemoc
dle včerejšího očekávání mě to sundalo, doufám, že jenom do konce týdne, příznaky jsou, jak jsem psal včera, podobné jako minule, zhruba jako by mi sedělo na hrudníku středně těžké zvíře, bezzátěžovou aktivitu zvládám, určitě chci zůstat u zdravotních procházek, ale představa naložené činky je teď mimo polední menu, letošní začátek roku mi tak trochu komplikuje tréninkové plány, ale to zase půjde
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st leden 29, 2025 1:58 pm Předmět: |
|
|
Ach jo, kamaráde, to mě mrzí. Snad se z toho brzy dostaneš, máš ten program moc pěkně rozjetý.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|