|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
drlift_
|
Zaslal: st říjen 05, 2016 6:28 am Předmět: |
|
|
| Berserk_Grom napsal: |
Na ktorej skole sa musite na matiku bifllovat poucky?
|
Pamatovat si poucky a ruzne vzorce podle mne potrebujes i na matiku. Pochybuju, ze si dokazes rychle vse odvodit a vypocitat.
Matiku jsem mel za totality na gymplu a pamatovat si neco proste bylo nutny (coz byl pro mne problem, protoze jsem si s bidou pamatoval co se delalo na minule hodine :) ).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
TTeDy

|
Zaslal: st říjen 05, 2016 9:36 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | TTeDy napsal: |
A vubec, kolem matiky se v ocich verejnosti vznasi nejaka tajemna aura, ze to je disciplina, na kterou clovek musi byt bud talentovanej, nebo je v prdeli, ale je to naucitelny jako vsechno ostatni (za predpokladu, ze clovek nema nejakou prokazatelnou "disabilitu" (nevim, jak se to rekne cesky :D)
Jen nekdo si spoustu veci uvedomi sam a nekdo se musi hodne ucit, ale to "biflovani" na urcitym levelu nemine nikoho imo. |
Vše je naučitelné, do určité míry, ale platí jako všude, že učením můžeš rozvinout jen základ/vlohy, které máš. Pokud nemáš vlohy na matematiku, budeš to rvát přes závit, bude ti to trvat delší dobu a narazíš na mantinely toho co můžeš dosáhnout mnohem dříve než ti talentovanější. Já bych se třeba také naučil malovat či zpívat, do míry, že by bylo rozeznat co jsem napatlal a můj zpěv by nezabíjel posluchače. Ale jsou prostě lidé, co k tomu mají talent. |
Jo, s tim vsim souhlasim. Spis jsem reagoval na to, ze tady nekdo rekl (a obecne to lidi s oblibou rikaj), ze "na matiku je/byl hloupej" a berou jako nevyhnutelnou neprizen osudu, ze s matikou budou mit vzdycky problem. Pritom na to ve skutecnosti spis serou.
Takze tvrdim, ze takova ta "bezna" matika, se kterou se clovek za zivot setka (pokud nejde studovat primo matematickej obor na VS), je naucitelna (s ruznym stupnem usili). A melo to byt jakoze povzbuzeni, ze az nekomu prijde dom decko s tim, ze je "na matiku uplne blby", tak verim, ze kdyz se na to poradne podiva, tak to driv nebo pozdeji pochopi.
(Pokud si teda rodic od nejakeho odborníka nevyslechl variaci te vety z Forresta Gumpa: "Paní Gumpová, váš syn je jiný.")
|
|
| nahoru |
|
 |
JPS1
|
Zaslal: st říjen 05, 2016 2:21 pm Předmět: |
|
|
| JPS1 napsal: | | naproti tomu se teď čísly živím. |
Co delas, jestli to neni tajne?[/quote]
není. NASA.. teda leasingovka. _________________ Mluvil jsem s Všemohoucím, říkal že mě z toho vyseká, ale TY jseš prý v hajzlu !
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st říjen 05, 2016 2:27 pm Předmět: |
|
|
| drlift_ napsal: | | Berserk_Grom napsal: |
Na ktorej skole sa musite na matiku bifllovat poucky?
|
Pamatovat si poucky a ruzne vzorce podle mne potrebujes i na matiku. Pochybuju, ze si dokazes rychle vse odvodit a vypocitat.
Matiku jsem mel za totality na gymplu a pamatovat si neco proste bylo nutny (coz byl pro mne problem, protoze jsem si s bidou pamatoval co se delalo na minule hodine :) ). |
Něco si pamatovat musíš, nemůžeš v algebře při počítání každé rovnice hledat vzorec čemu se rovná a+b na druhou...
|
|
| nahoru |
|
 |
riker

|
|
| nahoru |
|
 |
bestial

|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st říjen 12, 2016 10:57 am Předmět: |
|
|
Hmm, člověk bych neřekl, spíš monstrum. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: st říjen 12, 2016 12:36 pm Předmět: |
|
|
Tak to je slusna prace za 4 mesice, tohle je tvoje top forma nebo uz jsi vypadal podobne i driv? _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
bestial

|
Zaslal: čt říjen 13, 2016 10:01 am Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | Tak to je slusna prace za 4 mesice, tohle je tvoje top forma nebo uz jsi vypadal podobne i driv? |
Byl jsem uz takhle velkej a byl jsem uz takhle seklej ale vzdy v uplne jine casy, ted poprve mam svuj maximalni objem v rozumne kvalite
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: so říjen 15, 2016 5:37 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
jnerez
|
Zaslal: ne říjen 16, 2016 9:49 am Předmět: |
|
|
Včera suprovej trénink v brněnském gymu Blue sun .
Suprový fitko.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: po říjen 17, 2016 2:39 am Předmět: |
|
|
Po necelych 5ti letech pobytu se me a me rodine konecne podarilo zaskat povoleni k trvalemu pobytu v Australii.
|
|
| nahoru |
|
 |
Humanic145

|
Zaslal: po říjen 17, 2016 10:26 am Předmět: |
|
|
Tak to mi udělalo vážně radost :)
[/img]
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|