mrtvy tah by mal zacinat z mrtvej pozicie, cize cinka lezi na zemi
_________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
Tady je rozsah plný. Ale souhlasím, že konkrétně tady je důležitá otázka vhodnosti. Každý by si měl uvědomovat, že když něco modifikuje či se odchýlí od běžných postupů, měl by vědět proč to dělá a co tím chce dosáhnout.
mrtvý tah bez položení činky je rack pull a s odrazem je to jen cheatovanej mrtvý tah
diky za info .. v tom pripade mohu odpovedne prohlasit, ze "rack pull" je supr cvik, zvlaste, kdyz se dela dynamicky a ve vice opakovanich s primerenou vahou ..
mrtvý tah bez položení činky je rack pull a s odrazem je to jen cheatovanej mrtvý tah
Není rack pull prosté zvedání činky z konstrukce?
Činka se od země nemusí odrazit, nemusí se na ní položit, ale může se prostě země jen dotknout. Stejně jako u bench pressu se činka dotkne hrudníku.
p.s. Vím že tahle debata se někomu může zdát malicherná, ale každý má svobodu to nečíst.
RACK PULL
_________________ Tomi99: můžu sem hodit video, ve kterém dám několik reps se správnou technikou (50kg) a potom si naložím 100kg a dám jednu reps s fake technikou. (o MT)
ty v tom mas hokej, rack pull je proste tah z vyvysene pozice a mrtvola bez pokladani je touch and go deadlift kdyz budeme anglicky slovickarit.
Porad to je ale mrtvy tah... Pokud clovek udrzi tenzi (zpevnen stred tela) po celou dobu cviku, a nepraska s tim o zem a ma silnej stred tela a dobrou techniku, kterou neztraci ke konci serie, tak proc ho necvicit.
Ale intenzitu bych drzel niz, serie blizko maxima se mi vubec nelibi...
ty v tom mas hokej, rack pull je proste tah z vyvysene pozice a mrtvola bez pokladani je touch and go deadlift kdyz budeme anglicky slovickarit.
Porad to je ale mrtvy tah... Pokud clovek udrzi tenzi (zpevnen stred tela) po celou dobu cviku, a nepraska s tim o zem a ma silnej stred tela a dobrou techniku, kterou neztraci ke konci serie, tak proc ho necvicit.
Ale intenzitu bych drzel niz, serie blizko maxima se mi vubec nelibi...
To prve opakovanie ked činku odlepiš od zeme je najtažšie. A podla mna robiť takto par opakovani v serii je zbytočne zaťažovanie krížov (spodneho chrbta).
Napriklad pri hyperextenziach čo je ties čvik na spodny chrbat telo v spodnej polohe celkom neuvolnujes. To by si sa musel rozvaliť na zem a opetovne za zase zdvihnut :))
je zbytočne zaťažovanie krížov (spodneho chrbta).)
je to necelý měsíc...co mi říkal jeden chlap "to je cvik na co? na zkurvení zad?" ...... pak mi říkal, něco v tom smyslu, že je to veliký tlak na kříž a prý tam působí 8x větší tlak toho co zvedám...prý by mi mohl vyprávět o zkurvených zádech...raději by si prý dal hyperexten...
je zbytočne zaťažovanie krížov (spodneho chrbta).)
je to necelý měsíc...co mi říkal jeden chlap "to je cvik na co? na zkurvení zad?" ...... pak mi říkal, něco v tom smyslu, že je to veliký tlak na kříž a prý tam působí 8x větší tlak toho co zvedám...prý by mi mohl vyprávět o zkurvených zádech...raději by si prý dal hyperexten...
pán byl asi "velký znalec "
_________________ Tomi99: můžu sem hodit video, ve kterém dám několik reps se správnou technikou (50kg) a potom si naložím 100kg a dám jednu reps s fake technikou. (o MT)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru