|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Tracey

|
Zaslal: st leden 09, 2013 10:49 am Předmět: |
|
|
Se mnou 6002. Jsou lidé, kteří s rozhodnutím prezidenta souhlasí, jsou takoví, kteří ne. Ale tak je to se vším, na každé rozhodnutí hlavy státu bude někdo nadávat, někdo za něj bude rád. Ať bude prezidentem kdokoli, časem na něj lidé začnou hledat negativa. A těch bude většina, protože média samozřejmě nebudou ukazovat, co udělal dobře, čím nás posunul dál, ale to, o čem si myslí, že lidé odsoudí. Potřebují přece trochu vzrušení, mít proč remcat. Stačí se podívat večer na zprávy a hned máme odraz našeho národa... _________________ Rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo (Sigmund Freud).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: st leden 09, 2013 12:35 pm Předmět: |
|
|
| Marky V. napsal: |
Můj názor je, že veškerý amnestie a milosti jsou feudální přežitek, který nemá v moderním právním státě co dělat . |
Názory na správnost amnestie mohou být různé. A jak to je obvyklé u názorů, jsou subjektivní a nelze nalézt objektivní pravdu. Nicméně, myslím že to Marky vystihl touto větou. Ať tato amnestie byla či nebyla správná, v moderním právním systému nemá co dělat. U milosti bych až tak přísný nebyl, protože sebelepší právní systém nedokáže zachytit veškeré nuance. Ale každopádně, o milosti by neměl rozhodovat jen jeden člověk.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mr. Muscle

|
Zaslal: st leden 09, 2013 1:36 pm Předmět: |
|
|
Amnestie je hnus. Dneska jsem jel v Brně mhd a nastoupila taková partička 3 lidí. V ruce krabičáky. Křičeli na celou tramvaj, jeden byl i agresivní. A říkal prej to je jedno že mě zavřou dostanu znova amnestii a budu znova venku. Hrozný. A když jsem slyel co říkal ten týpek v televizi... Strašný, strašný.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: st leden 09, 2013 1:37 pm Předmět: |
|
|
hlavni problem je ten, ze 90% lidi vlastne ani poradne nevi, co amnestie je  ( patrim mezi ne, tak proto se do toho nepoustim  )
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: st leden 09, 2013 1:47 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Marky V. napsal: |
Můj názor je, že veškerý amnestie a milosti jsou feudální přežitek, který nemá v moderním právním státě co dělat . |
Názory na správnost amnestie mohou být různé. A jak to je obvyklé u názorů, jsou subjektivní a nelze nalézt objektivní pravdu. Nicméně, myslím že to Marky vystihl touto větou. Ať tato amnestie byla či nebyla správná, v moderním právním systému nemá co dělat. U milosti bych až tak přísný nebyl, protože sebelepší právní systém nedokáže zachytit veškeré nuance. Ale každopádně, o milosti by neměl rozhodovat jen jeden člověk. |
Tohle je skutečně správný postřeh - v moderním státě, s moderním a správně fungujícím soudním systémem, s funkční vymahatelností práva a s kvalitními a respektovatelnými soudci, vynášejícími kvalitní rozsudky nejenom že amnestie nemá co dělat ale je ze samotného principu funkcionality zbytečná.
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: st leden 09, 2013 2:31 pm Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: | | Tohle je skutečně správný postřeh - v moderním státě, s moderním a správně fungujícím soudním systémem, s funkční vymahatelností práva a s kvalitními a respektovatelnými soudci, vynášejícími kvalitní rozsudky nejenom že amnestie nemá co dělat ale je ze samotného principu funkcionality zbytečná. |
ty nežiješ v ČR dlouho, že ne?
ale s tímto tvrzením nelze než 100% souhlasit
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: st leden 09, 2013 2:50 pm Předmět: |
|
|
Z pohledu veznenych (= pokud bych nekoho znal), tak bych si mohl rict "to je bozi vec ta amnestie, jde zpatky domu".
Z pohledu obeti a poskozenych - to asi nejde popsat jak ty se musi citit. Rekneme, ze "vytrit si s nima prdel" je to nejslusnejsi.
Z pohledu policajtu a dalsich, ktery je do toho kriminalu dostali, to taky musi byt krasny.
Takze si to shrneme - propustenim veznu dojde k uspore statu. Vetsina veznu se tam ovsem hned vrati zpatky a krome jinyho spousta jich ceka na nastup, takze se tam jen vymeni a zadna uspora nenastane. Krome toho nez se tam vrati stihnout spachat dalsi trestny ciny - at uz majetkovy nebo na zdravi nebo i horsi. Obcan plati dane, aby byl chranen statem, ktery si s nim vytre prdel a nechrani ho, navic mu zakazuje se chranit (mysleno muzu zastrelit zlodeje, ne nemuzu). Media prinasi denne zpravy o tom, jak ktery amnestovany opet neco spachal. Spachal by to kdyby sedel? NE!!!! Spachal by to po propusteni kdyz by si odsedel co ma? Nejspis ano. Ovsem pri logice, ze za to pujde sedet opet, tak by toho za zivot stihl spachat min, protoze delka zivota vs pobyt v kriminale, tim padem by clovek za svoje dane byl dele chranen od tehle smejdu.
Ze nekdo sedi nepravem? Od toho je milost.
Zatim jsem neobjevil jediny, opakuju JEDINY duvod, proc je amnestie potrebna (chapu amnestii politickych veznu, ale tohle to fakt neni) a proc v tyhle forme, ted, by s tim nekdo normalni mohl souhlasit. Souhlasit s tim totiz znamena i rikat, ze krast je normalni, ze trestat za to by se nemelo anebo melo, ale jen symbolicky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: st leden 09, 2013 3:48 pm Předmět: |
|
|
Pokud mají hodně vězňů, mají přitvrdit s tresty, používat víc alternativních trestů, pro mě za mě dělat s totálníma vyvrhelama výměnej pobyt v Brazilských věznicích... Oni by si to rozmysleli _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Einarr
|
Zaslal: st leden 09, 2013 5:16 pm Předmět: |
|
|
Consummatum est. Konečně si Klaus může ve svém deníčku napsat za privatizací velkou tečku. Amnestie, krásný způsob, jak očistit všechny své staré přátele. Bravo Vašku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: čt leden 10, 2013 9:46 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: čt leden 10, 2013 12:08 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | http://www.novinky.cz/domaci/289842-pavel-rychetsky-k-amnestii-jsme-svedky-neuveritelneho-diletantismu.html
Konečně názor od odborníka, hlavně že my jsme všichni zlblbý od médií, podle zdejších schvalovačů amnestie - proč ji vlastně tak schvalujete? ... |
Názor odborníka? Potrefená husa zakejhala.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: čt leden 10, 2013 12:37 pm Předmět: |
|
|
Amnestie je zlo.
Je to pouze gesto, které v důsledku víc škodí, než potěší. Devadesát procent propuštěných jsou šmejdi, kteří sedí oprávněně.
Jak mi byl Klaus sympatický, tímto u mě klesl na samotné dno. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt leden 10, 2013 3:06 pm Předmět: |
|
|
Fisher to podělal stejně jako Václav. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|