|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Moocha

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 10:18 am Předmět: |
|
|
Vypadá dobře. Ale čím víc se zajímám o windows RT, tím méně se mi do něj chce jít. Bude úplně závislý na windows storu a ten je prý zatím docela prázdný. A podpora windows RT prý končí v roce 2017. Co vy na to? Máte nějaké argumenty pro RT?
Kdybych získal důvěru v RT, tak mám vybráno.. Jinak bych musel šetřit na vivo tab s W8 a to bych se asi po*
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 10:30 am Předmět: |
|
|
Co s tím tabletem zamýšlíš dělat? Osobně bych šel do androidího transformeru, pokud ne kvůli držení se dál od RT tak minimálně jen kvůli tomu displeji. Mohli by už konečně výrobci pochopit, že 1366x768 je docela málo a oni to cpou dokonce do 15,6" notebooků, ale to je jiná debata. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 10:38 am Předmět: |
|
|
Rád bych ho používal jako učební pomůcku do školy. Dostanu z něj skladnost a výdrž baterie, kterou mi notebook nikdy nedopřeje. Potom určitě by měl být rychlý na internetu a přehrávat bez problému filmy.
Transformer je parádní, ale trochu se bojím pouhého 1GB v ramce.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 6:10 pm Předmět: |
|
|
Jestli to je na práci = i výměna souborů s kolegy, šel bych na 100% do něčeho kompatibilního s většinou = windows, bohužel, ale androida ti tady nedoporučím. Vytvořit solidní dokument bude pod windows řádově snažší než pod androidem. Pokud se nějak lišit a chceš mít krásnou mašinku, pak teda Macbook Pro :-) _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
smetak

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 6:17 pm Předmět: |
|
|
Jakym zpusobem nejlepe odstranim teplovodivou pastu z procesoru a chladice? Postaci technickej benzin? _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 6:19 pm Předmět: |
|
|
Obyčejnej olej, klidně stolní na smažení. Ty pasty jsou na bázi oleje. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: po leden 14, 2013 7:23 am Předmět: |
|
|
Jsem psal že se asi po*, jestli budu muset šetřit na vivo tab s W8 za 24, nechtěj si představit co bych dělal s macbookem za 30  jinak na tom transformeru jsou od asusu nějaký kancelářský programy co pracujou jako officy a měly by být i ve stejných formátech.
|
|
| nahoru |
|
 |
addaro
|
Zaslal: po leden 14, 2013 8:23 am Předmět: |
|
|
Pokud ti jde o prachy, tak se podívej na Acer W510. Za 15k je 64Gb varianta s dockem, plnohodnotné W8, má to ten "nový" Atom Z2760, takže na normální práci je to opravdu rychlé (v benchmarku rychlosti prohlížeče rychlejší, než iOS hračky), v tabletu baterka na 9h a v docku druhá baterka na 9h. Podle testů na YT to opravdu těch 16-18h vydrží. Já ho měl půjčený na den a byl jsem z něj nadšený, až tedy na ten vzhled. Jedou na něm všechny starší hry v pohodě, jedou tam office, na které jsem zvyklý, není oproti mému androidu o tolik tlustší a těžší a má USB port (myš, gamepad).
Další otázkou je velikost a hmotnost. Objevují se teď tablety i větší, než 10 palců a tam je to na zvážení, na co ho chceš. Co jsem viděl, tak s těma 11,6 se už opravdu hůře manipuluje, než s mým 10,1, co má 560 gramů...
No a poslední, pokud na něj úplně nespěcháš, tak v první polovině roku Intel konečně pustí na trh Haswell, který bude výkonem a spotřebou někde úplně jinde, plus snad výrobcům už dojde, že ty taby s W8 nemohou být o tolik dražší, než konkurence.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po leden 14, 2013 10:37 am Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | Rád bych ho používal jako učební pomůcku do školy. Dostanu z něj skladnost a výdrž baterie, kterou mi notebook nikdy nedopřeje. Potom určitě by měl být rychlý na internetu a přehrávat bez problému filmy.
Transformer je parádní, ale trochu se bojím pouhého 1GB v ramce. |
Podle mě jsou tablety jen hračka. Dá se na nich pracovat, ale mnohem hůře než na notebooku. Spíše než nad tabletem bych přemýšlel nad ultrabookem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po leden 14, 2013 11:06 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Moocha napsal: | Rád bych ho používal jako učební pomůcku do školy. Dostanu z něj skladnost a výdrž baterie, kterou mi notebook nikdy nedopřeje. Potom určitě by měl být rychlý na internetu a přehrávat bez problému filmy.
Podle mě jsou tablety jen hračka. Dá se na nich pracovat, ale mnohem hůře než na notebooku. Spíše než nad tabletem bych přemýšlel nad ultrabookem. |
JJ tablet je prokastinační hračka/čtečka internetu, efektivně pracovat se na tom nedá. Jenom opravdu nouzově na místech, kde nelze mít notebook a chce člověk poslat email jednou větou/post na twitter/facebook apod.
|
|
| nahoru |
|
 |
addaro
|
Zaslal: po leden 14, 2013 12:07 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Moocha napsal: | Rád bych ho používal jako učební pomůcku do školy. Dostanu z něj skladnost a výdrž baterie, kterou mi notebook nikdy nedopřeje. Potom určitě by měl být rychlý na internetu a přehrávat bez problému filmy.
Podle mě jsou tablety jen hračka. Dá se na nich pracovat, ale mnohem hůře než na notebooku. Spíše než nad tabletem bych přemýšlel nad ultrabookem. |
Pokud jsi viděl keynote Intelu z CESu, tak další generace ultrabooků nastupující Q2 2013 budou mít koncepci, jako mají současné taby s dockem. Proč tedy nejít už teď do takového tabu?
Pokud by to chtěl čistě na práci, tak samozřejmě nic nenahradí domácí 24 monitor, kde máš dvě celé A4 ve wordu zobrazeny najednou. Ale na práci + zábavu v terénu je tab s dockem špička (lehce přes kilo, 10 palců je pro mě osobně akorát, kolikrát jsem na letišti/hotelu/nebo prostě kdekoliv byl za něj rád). Ultrabook je přecejen méně skladný a těžší.
Má obrovský výběr, ať si ujasní, co přesně od toho zařízení očekává a pak už to jde samo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: po leden 14, 2013 12:11 pm Předmět: |
|
|
addaro: Takze bude brzy na trhu vetsi vyber tabletu s Win 8 (ne RT) a s aspon i3 procesorem s cenou pod 20k? Protoze atoma apod. netbookovske procesory nechci, chci mit tablet vykonove aspon zcasti jako nahradu PC a klavesnici k tomu neresim, bud dokovaci a nebo ty prenosne. Hlavne at jde z toho udelat tablet.
|
|
| nahoru |
|
 |
addaro
|
Zaslal: po leden 14, 2013 12:35 pm Předmět: |
|
|
| Seva98 napsal: | | addaro: Takze bude brzy na trhu vetsi vyber tabletu s Win 8 (ne RT) a s aspon i3 procesorem s cenou pod 20k? Protoze atoma apod. netbookovske procesory nechci, chci mit tablet vykonove aspon zcasti jako nahradu PC a klavesnici k tomu neresim, bud dokovaci a nebo ty prenosne. Hlavne at jde z toho udelat tablet. |
Heh, to ti nikdo neslíbí, ale Q2 2013 se mají objevovat nové modely s novou architekturou Haswell. Takže ano, RELATIVNĚ brzy se objeví mnoho nových modelů s W8 a budou muset jít s cenou dolů. Ostatně většinu určitě představí 25.-28.2. v Barceloně na MWC.
Jinak tab s i3 a i5 seženeš už dnes, ta i3 je pod 20k (Acer W700 - mají k tomu dock na stůl, bluetooth klávesku a parádní kožený obal), ale bohužel současná generace je ještě žravá, takže vydrží kolem 6 hodin, což je krutě málo. Ale zase jsem na té i5 viděl jet naprosto plynule Diablo3. A rozhodně bych bral model s dockovací klávesnicí.
Atom je na normální používání opravdu v pohodě. Doporučuju zajet si do nějakého obchodu si je prostě omrknout. Člověku se pak vykrystalizuje, co přesně chce. Pro mě je jasná volba podle velikosti a váhy, výdrže a výkonu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: po leden 14, 2013 12:44 pm Předmět: |
|
|
| addaro napsal: | | Seva98 napsal: | | addaro: Takze bude brzy na trhu vetsi vyber tabletu s Win 8 (ne RT) a s aspon i3 procesorem s cenou pod 20k? Protoze atoma apod. netbookovske procesory nechci, chci mit tablet vykonove aspon zcasti jako nahradu PC a klavesnici k tomu neresim, bud dokovaci a nebo ty prenosne. Hlavne at jde z toho udelat tablet. |
Heh, to ti nikdo neslíbí, ale Q2 2013 se mají objevovat nové modely s novou architekturou Haswell. Takže ano, RELATIVNĚ brzy se objeví mnoho nových modelů s W8 a budou muset jít s cenou dolů. Ostatně většinu určitě představí 25.-28.2. v Barceloně na MWC.
Jinak tab s i3 a i5 seženeš už dnes, ta i3 je pod 20k (Acer W700 - mají k tomu dock na stůl, bluetooth klávesku a parádní kožený obal), ale bohužel současná generace je ještě žravá, takže vydrží kolem 6 hodin, což je krutě málo. Ale zase jsem na té i5 viděl jet naprosto plynule Diablo3. A rozhodně bych bral model s dockovací klávesnicí.
Atom je na normální používání opravdu v pohodě. Doporučuju zajet si do nějakého obchodu si je prostě omrknout. Člověku se pak vykrystalizuje, co přesně chce. Pro mě je jasná volba podle velikosti a váhy, výdrže a výkonu. |
Diky za info, ja stejne musim prvni posetrit, me jen stve, ze ceny tech tabletu jsou prozatim strasne premrstene vuci cenam notebooku se stejnou konfiguraci, i proto jsem to zatim neplanoval koupit. Jinak o vykon mi docela jde, to je i duvod proc nechci atom. Na netbooku co mam, mam procesor Zacate e350, WoW to rozjede na skoro 20 fps , ale je to proste slabe. Tak diky, za priblizne urceni datumu, urcite pockam na nove generace.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po leden 14, 2013 12:52 pm Předmět: |
|
|
| addaro napsal: |
Pokud by to chtěl čistě na práci, tak samozřejmě nic nenahradí domácí 24 monitor, kde máš dvě celé A4 ve wordu zobrazeny najednou. Ale na práci + zábavu v terénu je tab s dockem špička (lehce přes kilo, 10 palců je pro mě osobně akorát, kolikrát jsem na letišti/hotelu/nebo prostě kdekoliv byl za něj rád). Ultrabook je přecejen méně skladný a těžší.
|
Váha půl kila už roli nehraje. Pokud má tab přídavnou klávesnici (na samotném tabletu se psát moc dobře nedá) a dá se připojit myš, tak ani periferie nebudou hrát roli. Takže končíme u monitoru. Pro zábavu je deset palců dostatek, ale pro jakoukoliv práci podle mě ne. Tudíž by si Moocha měl položit otázku zda to chce hlavně pro zábavu. Pak by byl tablet v pohodě. Pokud je to půl na půl, volil bych ultrabook.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|