Zaslal: st leden 16, 2013 4:00 pm Předmět: napor na CNS
Rika se, ze drepy a mrtvy tah jsou pri nabirani dulezite i z hlediska naporu na CNS (vertikalni tlak na pater). Ma vetsi vliv, kdyz treba budu jeden z tech cviku cvicit 3x tydne nebo kdyz je zaradim oba do jednoho treninku ale ten bude jen 2x tydne ? Tzn. jestli je efektivnejsi vickrat nebo vetsi zatez. No snad sem to formuloval dostatecne srozumitelne. Diky.
Nápor na CNS je nápor na CNS a vertikální tlak na páteř je vertikální tlak na páteř. Zcela jistě to spolu nesouvisí :)
Záleží na typu tréninku. Na takhle položenou otázku se nedá odpovědět.
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Nápor na CNS je nápor na CNS a vertikální tlak na páteř je vertikální tlak na páteř. Zcela jistě to spolu nesouvisí :)
Záleží na typu tréninku. Na takhle položenou otázku se nedá odpovědět.
To sou mi veci. Myslel jsem, ze vertikalni tlak na pater je nastroj jak vytvorit napor na CNS. No, lepsi nemyslet.
Konkretne mam namysli zamenu treninku z 3x tydne fullbody - kde kazdy trenink stridam bud drep nebo mrtvy tah - za "neco jako split", kde by se v pondeli odjel drep, mrtvola, bench, v utery pak kliky, cviky na biceps, triceps, hrazda, pritahy v predklony. den volna a pak znovu. Tzn. ze v prvnim pripade ten tlak na pater vytvarim 3x tydne ale ne tak intezivne, vtom druhem pouze 2x tydne ale intezivneji. Co z toho je efektivnejsi.
Prosimtě, kde jsi vůbec vzal tu informaci o tlaku na páteř spojenou s něčim pozitivním?? To slyšim naprosto poprvý a to čtu ledacos... uveď zdroj.. (osobně mi to přijde jako ptákovina řešit to z tohohle pohledu)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru