|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Wíťa
|
Zaslal: st leden 16, 2013 3:25 pm Předmět: Stagnace při shazování |
|
|
Zdravím,
rád bych zde našel odpověď na můj problém s hubnutím. Abych zde napsal snad všechny informace, zabere trochu času, takže rovnou díky kdo to dočte do konce
Na začátek se trochu představím:
Pohlaví: muž :-)
Věk: 27 let
Váha: 84 kg
Práce: celej den sedím za compem
Alkohol: vyjímečně
Kouření: ne
Tak nějak celej život bojuju s nadváhou i když si to někteří lidi kolem mě nemyslí, Já spokojenej nejsem. Rád sportuju (kolo, běh, squash, brusle) a taky mám rád dobrý jídlo. Před dvě lety (2011) jsem dost aktivně začal jezdit na kole, tím myslím tak 3x týdně do práce a z práce (25km) + vyjížďky s kámošem 100-150 km týdně. Chytlo mě to hodně  Do jídelníčku jsem nezasahoval a za necelý jeden rok, dá se říct za 1 sezónu cyklistickou jsem se dostal z původních skoro 91 na 82 kg. V roce 2012 jsem najezdil téměř stejný kilometry (7000 km/sezóna), ale hmotnost zůstala stejná. Forma se trochu zlepšila, ale měl jsem ke konci sezóny problémy s kolenem takže jsem nemohl moc trénovat. Do toho přišly Vánoce a váha šla zpět na 85 kg. Což mě dost naštvalo a chtěl jsem s tím něco udělat. Venku se moc jezdit nedá (zima + ráno je tma a když jdu z práce tak taky) takže jsem koupil permici do BBC kde mají velice dobrý rotopedy na spinning (možnost nastavení kola stejné jako u normálního biku) a od začátku roku chodím každý den krom neděle na 2h na kolo. Ideální tepová frekvence na redukci váhy je mezi 60-70% což dodržuji. Jídelníček jsem upravil tak, že mám celkově menší příjem. Po 14-ti dnech tohoto intenzivního cvičení nejsem schopen sundat váhu, jelikož bych měl rád na začátku sezóny pod 80 kg.
Zde je můj nejčastější jídelníček:
Snídaně: 60g musli s mlékem/ chleba s pomazánkovým máslem a šunkou/ 2 rohlíky s marmeládou nebo medem
Svačina: žádná nebo mandarinka
Oběd: kuřecí směs s rýží/ těstoviny s kuřecím masem/ salát s kuřecím masem
Svačina: žádná nebo sušenka, kousek čokolády
Večeře: obložený talíř (šunka, sýr, paprika, rajče, okruka, trochu pečiva)
Tekutiny: voda během dne (1-1,5litru), kavá 1x, při tréninku 0,5 litru isotonického nápoje
Takže bych od Vás zasvědcených rád slyšel, kde může být problém, proč nemůžu dostat váhu dolu. Je problém v jídle? Je ho málo nebo hodně? Je špatný nebo dobrý? Málo intenzivní trénink nebo hodně?
Díky za odpovědi.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Lada78
Anonymní
|
Zaslal: st leden 16, 2013 3:55 pm Předmět: |
|
|
Prijde mi nesmysl resit nejakou tepovou frekvenci a podobny veci, kdyz mas jidelnicek takovy jaky mas. Zacni s timhle. Co se tyce trenovani, tak kruhace, hodne kardia a makat, makat, makat, ale jidelnicek je zacatek, bez toho se nikam nepohnes. Na webu ronnie je asi 50 clanku co, jak a proc jist...
|
|
| nahoru |
|
 |
duke.dukem
|
Zaslal: st leden 16, 2013 4:12 pm Předmět: |
|
|
Prvni ceho jsem si vsiml je dost nizky prijem tekutin. Obecne se doporucuje pit postupne 2-3 litry vody denne a kdyz skoro kazdy den makas, tak o to vic bys mel pit. Taky ty svaciny typu "Svačina: žádná nebo mandarinka" nebo dokonce "Svačina: žádná nebo sušenka, kousek čokolády", tudy cesta (alespon dle me zkusenosti) nevede. Jinak souhlas s Ladou.
Co se treninku tyka, pokud se chces zamerovat pouze na ten rotoped (coz bych osobne taky nedoporucoval), tak bych alespon 2x tydne zaradil misto klasicke aerobky poradny intervalovy trenink. Nejenze tam stravis mene casu, ale urcite to bude takhle efektivnejsi, nez tam sedet 5x tydne 120 minut a usinat tam pri 60% MTF
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: st leden 16, 2013 4:27 pm Předmět: |
|
|
| Lada78 napsal: | | Prijde mi nesmysl resit nejakou tepovou frekvenci a podobny veci, kdyz mas jidelnicek takovy jaky mas. Zacni s timhle. Co se tyce trenovani, tak kruhace, hodne kardia a makat, makat, makat, ale jidelnicek je zacatek, bez toho se nikam nepohnes. Na webu ronnie je asi 50 clanku co, jak a proc jist... |
Myslim, ze sis to poradne ani neprecetl. On nepise jedine slovo o nejakem trenovani v posilovne jako takovem. jasne pise, ze nemuze kvuli pocasi na kolo, tak si koupil permici tam kde maj kola. Takze vubec nechapu co sem tahas nejaky kruhace... ohledne kardia jsi asi taky trosku mimo. jen pokud si teda myslis ze 120 min v aerobnim pasmu denne !! je malo.
Co se tyce jidelnicku, naprosto s tebou souhlasim.
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: st leden 16, 2013 4:44 pm Předmět: |
|
|
Fascinuje mi tvůj příjem a tvé nehubnutí. S tvým jídelníčkem jsem míval kolem 60 kg... Dneska bych (věk 26, váha kolem 75 kg) na něm hubnul tak na těch 68+- při nicnedělání... Ale ty opravdu nejsi ektomorf jako já... Skoro mi přijde, že máš tolik cardia a tak malý příjem, že se tělo brání shazovat jakékoliv tukové zásoby... sám jsem zvědav, co ti tu místní poradí, protože můj bratr je obdobný případ (také kolem 84 kg, také jí 3x denně, jezdí pořád na kole/koloběžce do práce/z práce kolem 20 km denně a to i v zimě a ve tmě) a váha mu dolů také vůbec nejde...
|
|
| nahoru |
|
 |
Wíťa
|
Zaslal: st leden 16, 2013 10:36 pm Předmět: |
|
|
Lada78: hodně kardia a makat? Přijde Ti 2 hodiny denně na kole jako málo kardia?
Duke.dukem: Ještě trochu upřesním to kolo. Není to tak, že bych celé dvě hodiny jel na 60% TF, ale jelikož chodím ve večerních hodinách tak je tam většinou spinning což tedy znamená, že jedu jednu hodinu spinningu a pak jedu svůj program další hodinu což je simulace jízdy venku se zvlněným terénem.
Zřejmě bude hlavní problém v té stravě. Musím se na to více zaměřit.
Ještě jsem zapomněl zmínit svojí výšku: 180 cm.
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: st leden 16, 2013 10:50 pm Předmět: |
|
|
Ten problém bude nejspíš v tom kardiu. Vypadá to že nevíš co s tím. Denně dvě hodiny jsou sice pěkné ale se spalováním o moc nekoresponduje - něco si o tom přečti a trochu to zreviduj, takhle se nespaluje.
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: st leden 16, 2013 10:53 pm Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: | | Ten problém bude nejspíš v tom kardiu. Vypadá to že nevíš co s tím. Denně dvě hodiny jsou sice pěkné ale se spalováním o moc nekoresponduje - něco si o tom přečti a trochu to zreviduj, takhle se nespaluje. |
a jídelníček tím pádem schvaluješ jo?
takhle by to fakt nemělo vypadat, nízký kalorický příjem (vzhledem k tvé váze a aktivitám) a 2h kardia denně, to nemůže dopadnout dobře
|
|
| nahoru |
|
 |
Wíťa
|
Zaslal: čt leden 17, 2013 1:04 am Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: | | Ten problém bude nejspíš v tom kardiu. Vypadá to že nevíš co s tím. Denně dvě hodiny jsou sice pěkné ale se spalováním o moc nekoresponduje - něco si o tom přečti a trochu to zreviduj, takhle se nespaluje. |
Nezlob se na mě, ale tenhle tip odpovědi vážně neuznávám. Ano, možná nevím co s tím a proto jsem chtěl poradit. Číst, že to dělám špatně at si to někde nastuduju je mi odpověd opravdu k ničemu. Můžeš být konkrétní, napsat co s tím, případně kam se podívat???
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: čt leden 17, 2013 3:21 am Předmět: |
|
|
nahradit rohliky celozrnym pecivem ,jist male porce cca kazde 2-3 hodiny ,cokolada je jasna pokud mas chut na sladke pij napr pepsi light,colu light ta mi pomohla vzdycky zahnat chut na sladke nebo treba ochucene zvykacky bez cukru a co se tyce toho jezdeni na kole tak urcite bych nejezdil 2 hodiny denne ale dal si treba 45-60 min stridavym tempem ja osobne kdyz sem drzel dietu tak mi ze zacatku stacilo rozdelit si porce jidla jak sem psal vyse jedl sem cca kazde 2-3 hodiny 3x tydne sem chodil do fitka a po fitku sem si dal 45 min rotoped a hubl sem pak se to zastavilo tak sem pridal 45 min rotoped i v netreninkove dny a zase se vaha pohla dolu ...na chvili.. zaradil jsem sacharidove vlny a pak to zase slo nejsem zadny vedec ale myslim si ze telo si zvykne na jakoukoliv zatez a i kdyz jezdis 2 hodiny denne na rotopedu a jis malo tak si telo po case zvykne a bude se snazit i z toho mala co si snedl udrzet si co nejvic.... muzes skusit sacharidove vlny nebo CKD dietu ty fungujou snad na kazdeho a urcite bych se neomezoval jen na ten rotoped je milion zpusobu jak spalovat kalorie a zaroven zpevnovat telo
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt leden 17, 2013 10:13 am Předmět: |
|
|
Nenene nedoporučuj tady někomu pít pepsi/colu LIGHT, ZERO apod  . Lidi, to je daleko větší svinstvo než obyčená cola s tunou cukru. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt leden 17, 2013 11:55 am Předmět: |
|
|
Wíťo,
tohle se evidentně opět zvrhne v klasiku typu:
A: "Běž dělat hardcore kruháče!"
B: "Žádný kruháče, musíš začít jíst ten či onen shake přesně 27 minut a 16 vteřin před tréninkem."
C: "Začni pít colu light"
D: "Jsi idiot, co se ptá na věci, o kterých nic neví. Nejdřív si ty věci zjisti a pak se na ně zeptej."
Takže v okamžiku, kdy k tomu něco řeknu, stane se ze mě pan E s dalším "protichůdným" názorem a Ty ve finále beztak nebudeš vědět, co z toho si vybrat. Vezmu to tedy velmi ve zkratce:
1. Nenech váhu, aby byla jediným indikátorem progresu! Přidej ještě nějakou další indikaci - procenta tělesného tuku, obvod pasu atd.
2. Shazování tuků je kombinace cvičení, stravy a odpočinku, kdy strava je jednoznačně nejdůležitější. Jez cokoli, co se pase, roste, kvete, létá, vyhni se věcem, které se prodávají v obalu. Pokud je ve složení víc než jedna věc, nejez to :)
3. Máš v té stravě strašně málo tuků. Přidej tuky ze zdrojů jako olivový olej, kokosový tuk, libovolné ořechy, tučné maso, vejce.
4. Pokud jezdíš 2 hodiny denně na rotopedu, potřebuješ k tomu nějaké kompenzační cvičení. Minimálně strečink kyčelních flexorů, ale spíš bych hlasoval pro nějaký komplexnější silový program, jinak Ti odejdou kyčle a záda.
Jo a na jednu věc jsem zapomněl, takže edit:
5. Potřebuješ kvalitní odpočinek. Nevím, kolik naspíš a jak máš stres v práci, ale nedostatek odpočinku a velká míra stresu = zapomeň na hubnutí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Insano41

|
Zaslal: čt leden 17, 2013 12:33 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | Nenene nedoporučuj tady někomu pít pepsi/colu LIGHT, ZERO apod . Lidi, to je daleko větší svinstvo než obyčená cola s tunou cukru. | ale narozdil od klasicky coca coly neobsahuje kalorie, coz se v diete hodi.. Obcas neuskodi, ale neprehanel bych to
|
|
| nahoru |
|
 |
Bomberguy
|
Zaslal: čt leden 17, 2013 1:09 pm Předmět: |
|
|
| Insano41 napsal: | | Frozz. napsal: | Nenene nedoporučuj tady někomu pít pepsi/colu LIGHT, ZERO apod . Lidi, to je daleko větší svinstvo než obyčená cola s tunou cukru. | ale narozdil od klasicky coca coly neobsahuje kalorie, coz se v diete hodi.. Obcas neuskodi, ale neprehanel bych to |
Jak psal Frozz, žádnou pepsi light, coca cola light, ani nějaký jiný sračky light. pij vodu..
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt leden 17, 2013 1:11 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | Nenene nedoporučuj tady někomu pít pepsi/colu LIGHT, ZERO apod . Lidi, to je daleko větší svinstvo než obyčená cola s tunou cukru. |
Zase to nedramatizuj. Pokud nebude chlastat 6 litru denne, tak se nic nestane. Do diety tyhle light napoje rozhodne vhodnejsi nez cukry narvane napoje.
edit: rozhodne bych ale na tom nestavel pitny rezim, sam jsem to drive chlastal ve velkem a uplne jsem si odvykl. Snad rok jsem nemel zadnou light colu a nechybi mne to. Voda je samozrejme zaklad a tohle bych bral jako zpestreni pitneho rezimu cas od casu. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|