Cvičení do hubnutí - prosím o kritiku

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Cvičení do hubnutí - prosím o kritiku  Úvodní stránka -> Trénink -> Cvičení do hubnutí - prosím o kritiku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MSG

PříspěvekZaslal: út leden 22, 2013 11:21 pm    Předmět: Cvičení do hubnutí - prosím o kritiku Odpovědět s citátem

Ahoj,

nastává mi zase období hunbutí. Není to bohužel nějaké rýsování, ale dostat se ze stávajících 100kg na 80kg , které jsem měl cca před rokem a půl. Nemám ambice to nějak hnát, ale nějakých 10-15kilo bych rád do května dal dolů. Už jsem to jednou zkoušel, z 96 na 79, takže mimo mísu to není.

Ale zpátky k jádru dotazu. Vyhrabal jsem ze šuplíku tepmetr, dal do něj baterku a teď nastavuju tepovku na ježdění na spinneru. Co jsem prošel většinu fór, tak se uvádí 55-60% max. tepovky. Jinde zase ale někdo dosti sugestivně psal, že lepší je jet na 70-80% a to proto, že sice nižší tepovka je efektivnější na tuky, ale celkový objem spálené energie je menší. Ve výsledku se pak spálí víc tuků při těch 70-80% (za předpokladu správné výživy).

Mohl by se k tomu někdo vyjádřit?

--

Spinner plánuju cca 2x týdně á 50 minut. 2 týdně plánuji cvičit s činkama pro udržení kondice a taky nějaké to spálení špeku anaerobně. Obojí hodlám dělat ráno, na lačno (vize nízkého cukru v krvi - rychlejší pálení).

Je toto ok nebo spíš hloupost?

--

Předem díky moc za vaše rady!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Wíťa

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 10:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na internetu je milion článků z čehož se některý opakují a některé se liší. Už jsem narazil na ideální tepovou frekvenci v rozmezí 45-75% TF max. Další faktor je věk, tedy čím je člověk starší tím se tepová frekvence snižuje a ještě v tom hraje roli zda je člověk trénovaný nebo ne. Konzultoval jsem toto s několika lidma vč. cyklistů kteří závodí jelikož se taky dost aktivně věnuji cyklistice a většina se shodla na frekvenci mezi 60-70% TF max.
Při vyšší tepové frekvenci přestaneš pálit tuky a přichází na řadu cukry, kterých je mnohem méně v těle než tuků. Pokud se dostaneš za hranici ANP, jedeš na tzv. kyslíkový dluh.
Ideální je tyhle zóny tepové frekvence střídat ve prospěch těch 60-70% TF max. Pokud by jsi jezdil pouze při frekvenci 60-70% TF max bez intervalů tak si na to tělo rychle zvykne a začne být vůči tomu tak trochu imunní.
Obávám se, že 2x 50minutama týdně se ze 100kg na 80kg nedostaneš.
Z těch 96 na 79 jsi se dostal jakým způsobem?
MSG

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cílem není nějaká zimní kondiční příprava na závodní cyklosezónu, takové ambice nemám :-) aby to nebylo špatně pochopeno. Cíll je odpálit pár kilo tuku.

Co se efektivity spalování tuku týče, většina fór se shone na poměrně nízké tepovce cca 55-60% z TFmax. Tomu bych věřil.
Současně věřím, že "makat" takhle je málo, co se spálených Kcal týče, a vede k tomu že se sice tuky pálí efektivně (vůči cukrům), ale celkově málo. Sám taky vím, že se musím na spinneru dost držet a i tak mi to furt pípá, že "jedu" moc.
Típ pádem někdo spočítal kompromis - že nejde o efektivitu pálení tuků, ale jejich celkové spálené množství (prostě hrubá síla vítězí); podle něj na 70-80%.
Dotaz je, jestli tato teorie sedí. Ono na tom internetu je fakt ledacos a skoro bych řekl, že čím víc to člověk čte, tím víc v tom má chaos.

Čili navrhuješ to během jednoho cvičení střídat a jet třeba 60, pak 70 a pak 80%

Předtím jsem zhubnul tak, jako se chystám nyní. Akorád sem jezdil 5x týdně min. Teďka bych ale k tomu chtěl dát i cvičení s činkama, takže tím se ten spinner ubere. Samozřejmě tam byla úprava stravy, pak vlny i CKD, a trvalo to docela dlouho, asi půl roku. Pak jsem se vrátil ke starým zlozvykům....
BiancaRazza

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 1:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a čo hovoríte na moje cvičenie
cvičím 5-6 krát týždenne po dve hodiny z toho tak hodinu alebo pol hodinu kardio ostatné posilujem celé telo rovnomerne
kardio je buď bežiaci pás alebo stacionárny bicykel
cvičím poobede cca začínam o 17-18 hod. , cez víkend ráno okolo 9-11 hodiny začínam
Wíťa

PříspěvekZaslal: st leden 23, 2013 4:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MSG: Ideální je kombinace všech tepových zón. Pokud to budeš praktikovat při jednom tréninku, je to v podstatě jako spinning. Jelikož jezdím na trenažéru v BBC a vždycky se přimotám do hodiny spinningu tak se člověk dostává spíš na vyšší tepovku což u tebe není žádoucí. Dej si třeba v pondělí kolo 60-70% 1,5 hodinky. Ve středu jeď na 70-80% 1 hodinu a v pátek 1 hodinku zase na nižší frekvenci...

BiancaRazza: Co Ti na to mám říct? Že si to totálně zabila
BiancaRazza

PříspěvekZaslal: čt leden 24, 2013 8:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je veľmi konštruktívne sa niekomu posmievať.
Spashett

PříspěvekZaslal: čt leden 24, 2013 9:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

BiancaRazza napsal:
Je veľmi konštruktívne sa niekomu posmievať.

Urcite to nemyslel tak, ze by se posmival. Ale asi ho napadla stejna otazka jako me, kdyz jsem si precetl tvuj prispevek. Neco ve smyslu "a co my s tim mame jako delat? "...

Co bys mi schvalne rekla na to, kdyz bych se te zeptal " co si myslis o mem cviceni? Chodim 5x tydne, vetsinou od 17:00 a v sobotu spise dopoledne. " Vzdyt na to neni co rict.

Pokud se chces na neco zeptat je potreba se zeptat na konkretni vec, ktera te zajima.. Chces odbourat tuk, chces zpevnit telo, zlepsit cardiovaskularni funkce...?
Kazdopadne je fajn, ze cvicis
BiancaRazza

PříspěvekZaslal: čt leden 24, 2013 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Som v téme chudnutie tak je jasné ,že chcem odbúrať tuk.
Spashett

PříspěvekZaslal: čt leden 24, 2013 11:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

na prvni pohled to vypada velice dobre, ten hodne aktivni pristup - idelani pro spalovani tuku. Samozrejme dalsi vec je otazka stravy ale co je asi nejdulezitejsi.. FUNGUJE TI TO?? shazujes tuk nebo se ti drzi vaha stale na stejnem ukazateli?
BiancaRazza

PříspěvekZaslal: čt leden 24, 2013 11:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nie nefunguje. Keď som cvičila iba trošku schudla som cca 5 kg. za nejakú dva týždne teraz ledva -4 /váha mi stále kolísa/ za mesiac : ( ( ( (
Ale musím zlepšiť stravu - hlavne večer to viem. Ale pripadá mi čím viac cvičím tým menej chudnem ? Možno sa mi to len zdá fakt neviem. Cvičím dosť veľa a intenzívne. Dávam si pozor na tep, robím kardio aj posilujem, robím strečing. Všetko ako sa má. Dávam si karnitín pred cvičením.
Spashett

PříspěvekZaslal: čt leden 24, 2013 12:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus sem napsat tvuj denni jidelnicek.. v kolik a co jis..

Co se tyce toho creatinu, nebudu rikat ze je to blbost. Verim, ze creatin je funkcni vec ale je zapotrebi vedet, ze se pouziva predevsim v objemovych a silove zamerenych trenincich. Drive se dost poukzovalo na to ze creatin zadrzuje v tele mnoho vody, nevim jak moc je na tom pravdy, ja jsem to na sobe nikdy moc nepozoroval ale i ta by u tebe mohla poukazovat na vyssi vahu. Kazdopadne bych nebral vahu jako velke meritko ale spise miry. Jelikoz nejedes jenom kardio ale i posilovaci trenink, pravepodobne ti sval posiluje, zvetsuje se jeho objem. Tim padem se bude zvysovat jeho hmotnost... Ale jak rikam, pokud ti nejde o nejake silove vykony, creatin bych prestal pouzivat. Neni to nic spatneho, spis to nema efekt :)
BiancaRazza

PříspěvekZaslal: čt leden 24, 2013 12:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neužívam kreatin ale karnitin no chcem ho vysadiť lebo si idem kupovať tie spalovače čo sú termo...neviem čo ale chcela som silný spalovač a poradil mi Ronnie, že Compres Fever je ok ten som si našla sama a potom mi poradil ešte jeden tak ich idem skusiť. Mne na cene nezáleží ja urobím pre svoju postavu maximum.
Čo sa týka váhy to ma netrápi ale necítim ani na oblečení, že by som schudla. Váha mi kolísa každý deń až o tri či dve kg. Chcem nabrať svaly takže to, že mi nejde váha dole mi nevadí ale vadí mi ten tuk , že nejde.
No jem stále inak ale zhruba toto
raňajky : fitness celozrnné cereálie bez príchute a biely jogurt s medom alebo ochutený jogurt
desiata: dve mandarinky alebo proteinová tyčinka alebo musli tyčinka
obed: rizoto, alebo knekenbrot, šunka, zelenina, syr, alebo torteliny so syrom a kuracím mäsom cez víkend zjem aj čo mama navarí napr. čínu s ryžou a tak
olovrant : proteinová tyčinka, alebo ovocie
večera : vajíčka bez prílohy - omeleta, praženica, hemendex, alebo kuracie mäso so zeleninou
ale občas to poruším a sem tam zjem pečivo alebo niečo čo by som nemala : (
Spashett

PříspěvekZaslal: čt leden 24, 2013 1:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ah promin, cetl jsem creatin moje chyba. Jj znam tyle termo spalovace. Ja jsem zkousel Thermogenic Fair Power ale nemel jsem s tim moc dobre vysledky. To termo opravdu fungovalo, vnitrni teplota vyssi, mnohem vice jsem se potil ael i pri kardiu atd, se nakonec vaha vubec nepohnula Ta strava podle me taky vypada v poradku jen nevim jestli tam nemas malo sacharidu...pri tve kazdodenni aktivite je potreba ty sacharidy doplnovat, takhle jsi dost v minusu si myslim a tim se ti zpomaluje metabolismus... snad nekdo jiny poradi vice ..
BiancaRazza

PříspěvekZaslal: čt leden 24, 2013 1:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

málo ja som jedla ešte oveľa menej sacharidov ale dostala som sa do takej ketózy, že som bola strašne unavená , poobede ma bolela hlava, bola som agresívna a nervozna tak mi poradil jeden chalan, že si mám pridať sacharidy a mne sa zdalo, že ich jem hrozne moc práve som ich plánovala znížiť. Tak teraz fakt neviem
Inak mám tabletky čo spomaľujú metabolizmus /majú to uvedené priamo v návode / tie užívam už rok a musím ich užívať aj naďalej takže aj to je príčina, že to ide pomaly Každopádne už začínam byť dosť naštavaná, že sa snažím a výsledky malé.
Spashett

PříspěvekZaslal: čt leden 24, 2013 1:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono je to o tom najit spravny pomer prijmu sacharidu.. kdyz jich je o moc malo, telo se tomu dost brani a zpomaluje, kdyz jich je moc, uklada se jako zasoba energie ve forme tuku. Kdyz jich je presne tak se udrzoujes na svoji vaze.. tzn. ze musis mit o lehce mene .. ale tedka spis mluvim o celkovem kcal prijmu nez ciste o sacharidech. a ty prasky brat MUSIS ? jako neco s lekarem? kazdopadne to urcite komplikuje, tvoji snahu shodit tuk. ..

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Cvičení do hubnutí - prosím o kritiku Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: