Kliky

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kliky  Úvodní stránka -> Trénink -> Kliky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
magion

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2012 10:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

8Shade napsal:
jelikož podle mě u kliku nepracuje tolik stabilizačních svalů jako u čistýho benche.

snad naopak ne? u benche nepracuje tolik svalu jako u kliku (stred tela, serratus, castecne vrsek zad)

a klik by mel zhruba odpovidat 40-45% benche...

jinak souhlas chces zlepsit bench cvic bench, ale da se namakat i pridavnou zatezi na klikach (kde bys ale potreboval velkou pridavnou zatez abys zvedl bench, a to je dost nepohodlne na provedeni).
Alak1234

PříspěvekZaslal: so červenec 14, 2012 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

zdravim mam jeden dotaz. Us asi dve roky mam doma bradla tak cvicim nanich dost casto, urobim 50op najviac aj ked dam naseba rupsak a vnej je cinka tak ties viem urobit 50op cez to sa us neviem dostat a to je prvi dotaz, ako mam prejst tu hranicu 50tich opakovani, abo ma us genetika nepusti cez 50op ?

a druhy dotaz, jak cvicim tie kliky na bradlach tak som prestal robit obycajne kliky na siroko abo na usko ale vcera som si len tak zaklikoval a zistil som ze som dal najviac v prvej seri 40op a ma zaujima jakto ze na bradlach dam 50op aj zo zatazou a obycajne kliky bez zataze iba 40 myslel som ze kliky na bradlach su tahsi cvik a pracuje sa tam s visou vahou tela ako pri normalnych klikoch a pritom zaberaju tie iste svali ramena triceps prsia nemal by som vediet dat viac obycajnich klikov nez klikov na bradlach ? dik
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Foresten

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 12:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak je to s lopatkama ? Tlacit je k sobe nebo je mit v prirozene poloze ? Narazil jsem totiz tak akorat na rozporuplne nazory :)
ntz

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 2:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Svalík napsal:
Chtěl bych se zeptat jak je možné, že když se v kliku opřu o váhu tak mám
61kg a kliků udělám 30 až na zem bez zadýchání, ale v posilce na bench zvednu sotva 35kg.

Prosím nepište o tom jak je tento dotaz blbej

děkuji

hmm .. tak to ty kliky asi nedelas moc poradne .. tohle co jsi rekl si odporuje .. nemelo tam bejt 53 na bench spis, to uz by davalo smysl kdyz das 30 kliku bez zadejchani ?

jinak znovu se opakuju:

klik jde delat 30ti zpusoby !! ten obycejnej je nejmene ucinnej

staci mit jako zaklad tyhle 4 varianty:

- powerklik .. co nejprirozenejsi postaveni rukou, nahoru pokazdy vybusne do vyskoku (jako na tlesknuti, ale tleskat neni potreba)
- diamantovej klik - desitky videi na youtube
- dlane od sebe spickama prstu v uhlu 180 .. co nejvetsi rozpazeni .. muzes chodit stridave k jedne a druhe ruce
- zadni kliky s patama na lavici .. muzes si dat na stehna kotouc
- kliky na bradlech
- rtx (provazky, kruhy) kliky .. to za to stoji

hint: klik je diky vetsinou antagonickemu pohybu idealni do superserie se shybem ..
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 6:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ntz napsal:
...... kýbl nesmyslů o kliku .....

Já jen doufám, že si tohle nikdo nevezme k srdci. A rád bych si poslechl, proč je "ten obyčejnej" klik tak strašně neúčinnej.

Forestene,

Lopatky drž v přirozené poloze a zpevni podpaží (latissimus) - ramena zabalená, co nejdál od uší.
krosař

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 6:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když už se tu diskutuje o kliku mám otázku taktéž...

Kliky dělám tak že jdu torsem na zem..tzn. ramena vlastně jdou pod větší úhel než 90stupňů..něco jako když se dělají hand release kliky...má nějaký valný smysl provádět klik takto namísto "bežného" locknutí ramen/loktů v 90ti stupních? Případně může to mít negativní vliv na vazy v ramenou atd? Ne že bych měl ramena nějak špatná ale občas si v nich lupne atd.

Taky přemýšlím nad různými variacemi kliků a jako ještě kvalitní modifikaci vidím klik s výskokem při pohybu nahoru nicméně tak aby to zbytečně neodnášelo zápěstí...

Kliky ná úzko tzv. diamond řekl bych se my dost neosvědčili protože my přišlo, že převádí přiliš velký tlak práve na ramena ..
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Krosaři,

pokud udržíš ramena zapakovaná (co nejdál od uší) v celém rozsahu pohybu, pak není problém chodit do propnutých loktů a hrudníkem k zemi (naopak, je to žádoucí).

V plyometrickém kliku nevidím žádný výrazný přínos, zato jednorukému kliku nebo kliku ve stojce dávám dva palce nahoru!
krosař

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 7:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za odpověď..
ntz

PříspěvekZaslal: so únor 02, 2013 6:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
ntz napsal:
...... kýbl nesmyslů o kliku .....

Já jen doufám, že si tohle nikdo nevezme k srdci. A rád bych si poslechl, proč je "ten obyčejnej" klik tak strašně neúčinnej.

Forestene,

Lopatky drž v přirozené poloze a zpevni podpaží (latissimus) - ramena zabalená, co nejdál od uší.

omg, mila koule, co na to rict .. snad Ti jen doporucuji, poradit se pred podobnymi posty s nejakym dospelym ;)

jinak normalni klik neucinnej neni, samozrejme ze to je dobrej cvik, nicmene cvicit take jine varianty v odpovidajicim pomeru je nutnost az povinnost ..
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: so únor 02, 2013 7:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ale nemuzes mezi kliky davat kliky na bradlech a zadni kliky....teda fajn, řadit je tam muzes ale pokud mu de o procviceni prsou na zemi tak ,.... snad chapes
Frozz.

PříspěvekZaslal: so únor 02, 2013 10:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ntz vůbec nevíš s kým mluvíš....ale to je jedno.
Novic

PříspěvekZaslal: so září 07, 2013 4:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kliky (klasický) jsou dobrá věc, osobně jezdím 3 série (10-15) po celým tréninku hrudníku/tricepsu...
Eror

PříspěvekZaslal: so září 07, 2013 9:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja rád cvičím napríklad spiderman push ups.
Slovak Panther

PříspěvekZaslal: ne květen 04, 2014 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dunnoWayne napsal:
Draper napsal:
dunnoWayne napsal:
Popravdě jsou kliky tak vynikající cvik že je až zarážející že je nikdo nic moc necvičí.
Tím myslím po tréninku prs na zemi, mezi lavicemi atd.

moskyto, porad lepsi kliky nez nic ne?

Si mě asi špatně pochopil, se mi zdá.

JJ urcite te spatne pochopil. Sice klikuji ted kratce, ale mam pocit, ze jsem objevil svaty gral. Muj bracho cvici vic jak dva roky a na jednorucky vytlak zveda tak 26 kg na jednu ruku. Ja delam kliky, kde kdyz je delas spravne, tak tlakujes cca 80% svoji vahy. V Mem pripade je to 45-48kg, takze na jednu ruku to vychazi minimalne 22 kg. Jenze bracho je prudce komercni, tkaze same proteiny
kraviny a nevim co jeste. Tak k cemu to je?? Ja jsem jen zacal. Po mesici a vic budu schopnej unest takovou vahu, jakou on ted tlakuje. Ti, ktori tvrdia, ze kliky su doplnok, urcite nevedia, co je to klik, alebo si to zamienaju s kulturistikou. Lenze my nie sme kulturisti, ako vacsina typkov, co cvicia ako kulturisti, ale kulturistami nikdy nebudu..Inak je to celkom zabavne... :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: ne květen 04, 2014 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Slovak Panther napsal:
dunnoWayne napsal:
Draper napsal:
dunnoWayne napsal:
Popravdě jsou kliky tak vynikající cvik že je až zarážející že je nikdo nic moc necvičí.
Tím myslím po tréninku prs na zemi, mezi lavicemi atd.

moskyto, porad lepsi kliky nez nic ne?

Si mě asi špatně pochopil, se mi zdá.

JJ urcite te spatne pochopil. Sice klikuji ted kratce, ale mam pocit, ze jsem objevil svaty gral. Muj bracho cvici vic jak dva roky a na jednorucky vytlak zveda tak 26 kg na jednu ruku. Ja delam kliky, kde kdyz je delas spravne, tak tlakujes cca 80% svoji vahy. V Mem pripade je to 45-48kg, takze na jednu ruku to vychazi minimalne 22 kg. Jenze bracho je prudce komercni, tkaze same proteiny
kraviny a nevim co jeste. Tak k cemu to je?? Ja jsem jen zacal. Po mesici a vic budu schopnej unest takovou vahu, jakou on ted tlakuje. Ti, ktori tvrdia, ze kliky su doplnok, urcite nevedia, co je to klik, alebo si to zamienaju s kulturistikou. Lenze my nie sme kulturisti, ako vacsina typkov, co cvicia ako kulturisti, ale kulturistami nikdy nebudu..Inak je to celkom zabavne... :)

Blbost blbost blbost
Pri vaze cca 65-68 mi vaha ukazuje pri kliku 45-54kg (vrchni-spodni pozice) . Kliku zvladnipu peknych 60, odrbanych i 100. ....avsak, 60x 45kg na bench nedam ani nahodou...natoz 60x 25kg tlaky s jednoruckama....:D to fakt ne

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kliky Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: