|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Máča
|
Zaslal: čt únor 14, 2013 12:40 pm Předmět: vitamin C |
|
|
Zdravím, zajímal by mě váš názor na užívání vitaminu C v tabletách. Protože mám oslabenou imunitu a v zimě jsem často nachlazený, doporučila mě doktorka abych bral doslova mega dávky céčka po celý rok. Říkala klidně 2-3 gramy denně přes zimu, na jaro a v létě asi o něco míň. Co si o tom myslíte? Není to množství přece jenom trochu přemrštěné když je DDD 60mg?Vím, že přebytek bych měl přinejhorším vymočit a neměl by nijak uškodit, ale radši se ptám.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Luster

|
Zaslal: čt únor 14, 2013 12:55 pm Předmět: |
|
|
2-3g sou uplne v klidu, prebytek poznas tak, ze budes mit prujem..
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: čt únor 14, 2013 12:56 pm Předmět: |
|
|
No lepsi je mit informace od vice treba i doktoru... nikdy se dva a vice "odborniku" neshodne.
Nevim jak je to s davkovanim C, ale prebytecne brani bude zahul na organy. A ani neni tak zdrave ho brat, bude byt i velmi skodlivy.
|
|
| nahoru |
|
 |
haino

|
Zaslal: čt únor 14, 2013 1:08 pm Předmět: |
|
|
Beru 0,8g a zimu přečkám s krátkým rukávem,2-3g se mi zdají zbytečné.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: čt únor 14, 2013 1:21 pm Předmět: |
|
|
tak ta potreba je samozrejme individualni a pro nekoho s oslabenou imunitou bude zrejme vhodnejsi vyssi mnozstvi..
Maca: zkus pohledat na netu a neco si o tom precist, nejdriv se dava vysoky mnozstvi na srovanani deficitu a pak postupne ubiras, az se dostanes na nejaky udrzovaci mnozstvi, pripadne cyklujes podle potreby
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: čt únor 14, 2013 1:57 pm Předmět: |
|
|
Před pár dny vyšla studie, která říká, že vysoký příjem vitaminu C může souviset s ledvinovými kaménky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
|
| nahoru |
|
 |
Daemon

|
Zaslal: čt únor 14, 2013 2:43 pm Předmět: |
|
|
1g ráno, 1g v poledne, 1g večer, vždycky jsem měl týden rýmu, do toho zánět spojivek, hnus, od té doby nic, celou zimu spím při otevřeným okně, a pohoda, že vysoký dávky vit. c způsobujou ledvinový kameny není nikde dokázaný, primáti a savci si syntetizují mega dávky vit. C ve vlastním těle, proto nejsou nemocní..., pacientům se intravenózně podávaly i dávky 0,5KG! vit. C, a žádný neg. důsledky to nemělo, naopak prý se začali uzdravovat z některých typů rakovin...
http://www.csfd.cz/film/267508-na-jidle-zalezi/
http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt únor 14, 2013 2:58 pm Předmět: |
|
|
Tak porovnávat intravenózní příjem a orální je při hledání důsledků nadbytečného příjmu vitaminu C nevhodné.
Vysoké dávky ovlivňují vstřebávání vitaminu B12, jehož nedostatek se ale ihned neprojeví, protože tělo má dostatečné zásoby na několik let a pokud člověk není na vegetariánské stravě, tak se toho asi zřejmě nedočká; i když ruku do ohně bych za to nedal.
Dále vyšší dávky vitaminu C usnadňují vstřebatelnost Fe. Pokud to spojíme s vysokým příjmem železa každý den (což v jídelníčku každého, kdo bere cvičení vážně, není problém), může docházet k vyššímu ukládání Fe do tkání a tam způsobovat problémy.
Na téma oxalátové kameny v močových cestách je hodně studií, které si odporují. Jsou i mimo jiné studie, které se zmiňují o zvýšeném riziku rychlejšího vývinu aterosklerózy pri vyšších dávkách vitaminu C. Na druhé straně ale existují studie, které to nepotrvrzují.
Pokud člověk nebere zrovna suplementy s postupným uvolňováním, tak většinu vitaminu C z velké jednorázové dávky doopravdy vyčůrá, protože při překročení plazmatické koncetrace nad 85 μmol/l ledviny automaticky zareagují vylučováním nadbytečné kys. askorbové v řečišti.
Jelikož existuje hodně studí, které si navzájem odporují, dopady velkých dávek vitaminu C na organismus si budete muset zjistit sami ve svém vlastním životě. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
m1ro
|
Zaslal: čt únor 14, 2013 3:07 pm Předmět: |
|
|
Ted pres zimu, jestli mas spatnou imunitu tak ber uplne s klidem 2-3g, pomaha to. Ja jsem ve zkouskovem obdobi a pri priprave na statnice bral denne 5-6g po dobu dvou mesicu a citil jsem se uplne skvele, zadnej problem. Jen je lepsi preventivne vic pit, hlavne cistou vodu a nemusis mit strach. Jinak ale bezne davkuju jak to prijde, treba tyden nic a pak jeden den 1g. Kdyz se citim trochu chciplej, tak tam behem jednoho dne poslu i 10-12g a dalsi den je mi fajn.
Doporucuju ti ale radeji koupit Cecko v praskove forme, nez ty tablety. Je to neporovnatelne levnejsi (100g cisteho Cecka stoji asi 60-70Kc) a navic tam nejsou zadny barviva a proste nic navic. Kdyz nechces kupovat z netu, tak jsem myslim ten v prasku videl i v DMku.
Jo a jeste neco, kdyz beres jakykoliv synteticky vitamin C, tak je vzdy nejlepsi ho zkombinovat s nejakym ovocem, vyuzitelnost by pak mela byt uplne jinde. Nejlip bude treba ten praskovej zamichat do nejaky cerstvy ovocny stavy treba z pomerancu apod. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
MM-1
|
Zaslal: pá únor 15, 2013 7:16 pm Předmět: |
|
|
Od te doby co beru 2-3g cecka denne jsem nebyl 4-5 let nemocnej. Predtim jsem byl po mononukleoze nemocnej za rok klidne 2-3x. Vysoky davky vitaminu C by z toho co jsem vycetl nemeli byt nebezpecny. Vysoky davky cecka propagovali i dva nositele Nobelovi ceny. Na netu je o vysokych davkach cecka dokonce cela knizka ktera ma okolo 400 stran a je ve slovenstine. Jsou v ni celkem dost zajimavy veci. Posilam odkaz.
http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf _________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
|
|
| nahoru |
|
 |
Jenda66

|
Zaslal: pá únor 15, 2013 7:56 pm Předmět: |
|
|
A kde kupujete ty Céčka ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: pá únor 15, 2013 8:01 pm Předmět: |
|
|
| Jenda66 napsal: | | A kde kupujete ty Céčka ? |
Drogerie DM, v prášku, asi 55kč, též beru. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|