vitamin C

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vitamin C  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> vitamin C
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Máča

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 12:40 pm    Předmět: vitamin C Odpovědět s citátem

Zdravím, zajímal by mě váš názor na užívání vitaminu C v tabletách. Protože mám oslabenou imunitu a v zimě jsem často nachlazený, doporučila mě doktorka abych bral doslova mega dávky céčka po celý rok. Říkala klidně 2-3 gramy denně přes zimu, na jaro a v létě asi o něco míň. Co si o tom myslíte? Není to množství přece jenom trochu přemrštěné když je DDD 60mg?Vím, že přebytek bych měl přinejhorším vymočit a neměl by nijak uškodit, ale radši se ptám.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Luster

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

2-3g sou uplne v klidu, prebytek poznas tak, ze budes mit prujem..
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 12:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No lepsi je mit informace od vice treba i doktoru... nikdy se dva a vice "odborniku" neshodne.
Nevim jak je to s davkovanim C, ale prebytecne brani bude zahul na organy. A ani neni tak zdrave ho brat, bude byt i velmi skodlivy.
haino

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Beru 0,8g a zimu přečkám s krátkým rukávem,2-3g se mi zdají zbytečné.
Luster

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak ta potreba je samozrejme individualni a pro nekoho s oslabenou imunitou bude zrejme vhodnejsi vyssi mnozstvi..

Maca: zkus pohledat na netu a neco si o tom precist, nejdriv se dava vysoky mnozstvi na srovanani deficitu a pak postupne ubiras, az se dostanes na nejaky udrzovaci mnozstvi, pripadne cyklujes podle potreby
Pr!nc

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Před pár dny vyšla studie, která říká, že vysoký příjem vitaminu C může souviset s ledvinovými kaménky.
Oddo

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 2:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem od té doby co beru 1g po tréninku, a v netréninkové dny zhruba 1g rozložený do více dávek, nebyl nemocný, ani rýmečka - nic. Když je třeba mladá nebo spolubydlící nemocný dávám denně i 2-3g a taky uplně v pořádku
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Daemon

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1g ráno, 1g v poledne, 1g večer, vždycky jsem měl týden rýmu, do toho zánět spojivek, hnus, od té doby nic, celou zimu spím při otevřeným okně, a pohoda, že vysoký dávky vit. c způsobujou ledvinový kameny není nikde dokázaný, primáti a savci si syntetizují mega dávky vit. C ve vlastním těle, proto nejsou nemocní..., pacientům se intravenózně podávaly i dávky 0,5KG! vit. C, a žádný neg. důsledky to nemělo, naopak prý se začali uzdravovat z některých typů rakovin...
http://www.csfd.cz/film/267508-na-jidle-zalezi/
http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak porovnávat intravenózní příjem a orální je při hledání důsledků nadbytečného příjmu vitaminu C nevhodné.
Vysoké dávky ovlivňují vstřebávání vitaminu B12, jehož nedostatek se ale ihned neprojeví, protože tělo má dostatečné zásoby na několik let a pokud člověk není na vegetariánské stravě, tak se toho asi zřejmě nedočká; i když ruku do ohně bych za to nedal.
Dále vyšší dávky vitaminu C usnadňují vstřebatelnost Fe. Pokud to spojíme s vysokým příjmem železa každý den (což v jídelníčku každého, kdo bere cvičení vážně, není problém), může docházet k vyššímu ukládání Fe do tkání a tam způsobovat problémy.
Na téma oxalátové kameny v močových cestách je hodně studií, které si odporují. Jsou i mimo jiné studie, které se zmiňují o zvýšeném riziku rychlejšího vývinu aterosklerózy pri vyšších dávkách vitaminu C. Na druhé straně ale existují studie, které to nepotrvrzují.

Pokud člověk nebere zrovna suplementy s postupným uvolňováním, tak většinu vitaminu C z velké jednorázové dávky doopravdy vyčůrá, protože při překročení plazmatické koncetrace nad 85 μmol/l ledviny automaticky zareagují vylučováním nadbytečné kys. askorbové v řečišti.

Jelikož existuje hodně studí, které si navzájem odporují, dopady velkých dávek vitaminu C na organismus si budete muset zjistit sami ve svém vlastním životě.
m1ro

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 3:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ted pres zimu, jestli mas spatnou imunitu tak ber uplne s klidem 2-3g, pomaha to. Ja jsem ve zkouskovem obdobi a pri priprave na statnice bral denne 5-6g po dobu dvou mesicu a citil jsem se uplne skvele, zadnej problem. Jen je lepsi preventivne vic pit, hlavne cistou vodu a nemusis mit strach. Jinak ale bezne davkuju jak to prijde, treba tyden nic a pak jeden den 1g. Kdyz se citim trochu chciplej, tak tam behem jednoho dne poslu i 10-12g a dalsi den je mi fajn.

Doporucuju ti ale radeji koupit Cecko v praskove forme, nez ty tablety. Je to neporovnatelne levnejsi (100g cisteho Cecka stoji asi 60-70Kc) a navic tam nejsou zadny barviva a proste nic navic. Kdyz nechces kupovat z netu, tak jsem myslim ten v prasku videl i v DMku.

Jo a jeste neco, kdyz beres jakykoliv synteticky vitamin C, tak je vzdy nejlepsi ho zkombinovat s nejakym ovocem, vyuzitelnost by pak mela byt uplne jinde. Nejlip bude treba ten praskovej zamichat do nejaky cerstvy ovocny stavy treba z pomerancu apod. :)
MM-1

PříspěvekZaslal: pá únor 15, 2013 7:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Od te doby co beru 2-3g cecka denne jsem nebyl 4-5 let nemocnej. Predtim jsem byl po mononukleoze nemocnej za rok klidne 2-3x. Vysoky davky vitaminu C by z toho co jsem vycetl nemeli byt nebezpecny. Vysoky davky cecka propagovali i dva nositele Nobelovi ceny. Na netu je o vysokych davkach cecka dokonce cela knizka ktera ma okolo 400 stran a je ve slovenstine. Jsou v ni celkem dost zajimavy veci. Posilam odkaz.
http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf
Jenda66

PříspěvekZaslal: pá únor 15, 2013 7:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A kde kupujete ty Céčka ?
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá únor 15, 2013 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jenda66 napsal:
A kde kupujete ty Céčka ?

Drogerie DM, v prášku, asi 55kč, též beru.
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: pá únor 15, 2013 8:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nova doba, lide jsou zavisli na vitaminech
Luster

PříspěvekZaslal: pá únor 15, 2013 8:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja mam momentalne uz druhy baleni od JML 1g s postupnym uvolnovanim.. ciste z pohodlnosti
Vitamin C With Rose Hips | MAXXWIN
Vitamin C With Rose Hips s pozitivním vlivem na imunitní systém.
169 Kč
Vita-C 1000 mg | Extrifit
1000 mg vitamínu C s šípky v jediné tabletě!
189 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vitamin C Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: