Poprve do posilovny :D

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Poprve do posilovny :D  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Poprve do posilovny :D
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
XxDoOmInIkxX

PříspěvekZaslal: út březen 05, 2013 5:54 pm    Předmět: Poprve do posilovny :D Odpovědět s citátem

Ahoj všem už asi 2 roky doma posiluji a 8 měsíců dělám box ale tetka jsem se rozhodl začít chodit do posilovny . Ale nikdy jsem tam nebyl tak nevím jak to tam chodí a tak se chci zeptat na par věci co mně zajímají .
(1.)co si mam vzít sebou na 1. vstup
(2.)kolik asi stoji vytvořeni jídelničku
(3.)je dobré používat nějaký suplement (protein,gainer,creatin...) když mi je 16 let a pul
(4.)koho se mam zeptat na správnou techniku cvičení
(5.)jak udělat spravny posilovací plan ( za kolik , nebo za kým zajít )

Kdyby někoho zajímalo chci chodit do posilky ( pepa sport opava )
Ja vím že některé otázky jsou hloupé ale byl bych rad za radu .

(178 cm , 72kg , 16 let )
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
8Shade

PříspěvekZaslal: út březen 05, 2013 6:16 pm    Předmět: Re: Poprve do posilovny :D Odpovědět s citátem

XxDoOmInIkxX napsal:
Ahoj všem už asi 2 roky doma posiluji a 8 měsíců dělám box ale tetka jsem se rozhodl začít chodit do posilovny . Ale nikdy jsem tam nebyl tak nevím jak to tam chodí a tak se chci zeptat na par věci co mně zajímají .
(1.)co si mam vzít sebou na 1. vstup
(2.)kolik asi stoji vytvořeni jídelničku
(3.)je dobré používat nějaký suplement (protein,gainer,creatin...) když mi je 16 let a pul
(4.)koho se mam zeptat na správnou techniku cvičení
(5.)jak udělat spravny posilovací plan ( za kolik , nebo za kým zajít )

Kdyby někoho zajímalo chci chodit do posilky ( pepa sport opava )
Ja vím že některé otázky jsou hloupé ale byl bych rad za radu .

(178 cm , 72kg , 16 let )

1) vezmi si ručník, nějaké sálové boty, tričko, kraťasy/tepláky a vodu (ale je možné, že ta povolena nebude v daném fitku nebude a budeš si ji muset kupovat - nebo chodit pít do šatny), popřípadě ještě rukavice (nebo slabší molitany)
K ostatním bodům bych řekl to, že si rovnou zaplať trenéra, stojí kolem 300-500/h (záleží asi na lokalitě) a ten už ti s většinou toho poradí. Vyplatí se minimálně na ty dvě tři lekce (pokud nemáš moc peněz). Techniky cviků tě totiž běžní lidé v posilce naučí z 90% špatně nebo neúplně (neřeknou ti, na co si dávat pozor, čím začít, polohu loktů, ramen apod). Na trenéra se zeptáš přímo u pokladny.

Jinak spoustu toho vyčteš tady na ronnie, stačí hledat. Začni zatím bez suplementace a zaměř se hlavně na dodržování jídelníčku, o ničem jiném to ani není :)

EDIT: Peníze investované do trenéra místo do suplementace se ti vrátí mnohonásobně.

Naposledy upravil 8Shade dne út březen 05, 2013 6:25 pm, celkově upraveno 1 krát
seeya

PříspěvekZaslal: út březen 05, 2013 6:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trener je uplne zasadna vec ktora ti moze usetrit roky! Neefektivnych treningov...dnes by som nevahal ani sekundu. Zasadna vacsina ludi cvici aj ten najobycajnejsi bench uplne nahovno. A pritom ho cvici skoro kazdy. Ostatne ani nevravim..drep, mrtvola uhm
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: út březen 05, 2013 6:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Z hľadiska akého? Na ukázanie a korigovanie techniky je dobrý tréner veľmi fajn, človek sa poriadny bench, drep či mrtvolu nevie naučiť poriadne, aj keď si myslí, že hej
Čo sa týka zostavenia efektívneho tréningu, tam si myslím že neni treba trénera.

Inak niektorí tréneri Ti poradia aj sami od seba ak vidia, že cvičíš technicky zle. No je to skôr výnimka a väčšina trénerov Ťa z rôznych dôvodov nerieši. Záleží od konkrétneho človeka.
seeya

PříspěvekZaslal: út březen 05, 2013 6:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano o technike som pisal..
XxDoOmInIkxX

PříspěvekZaslal: út březen 05, 2013 6:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

OK díky aspoň sem si ujistil několik věci a nebudu ztrácet čas :)
XxDoOmInIkxX

PříspěvekZaslal: út březen 05, 2013 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A ještě se chci zeptat jestli si posilovací plán musím udělat sám nebo mi ho uděla ten trenér jak si koupím tu lekci 1hodinovou ?
Chuckis

PříspěvekZaslal: út březen 05, 2013 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trénink bývá jako samostatně koupitelná položka, většinou se cena pohybuje okolo 1000..
XxDoOmInIkxX

PříspěvekZaslal: út březen 05, 2013 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha tak to si už začnu promýšlet plán rači :D a at mi pak ukáže ty cviky co mam v plánu ne ?
Frozz.

PříspěvekZaslal: út březen 05, 2013 7:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

XxDoOmInIkxX napsal:
Aha tak to si už začnu promýšlet plán rači :D a at mi pak ukáže ty cviky co mam v plánu ne ?

Ty hlavně nic nevymýšlej, protože o tom nevíš nic.
XxDoOmInIkxX

PříspěvekZaslal: út březen 05, 2013 7:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na začátek bych měl hodit nějaký trénink na cele tělo na takové zesíleni že ?Jako ja na tom nejsem vůbec špatně ani fyzičkou ani postavou ale posílka je přece něco nového ne. Tak že bych jel 1.měsíc ten zesilovací trenink
2.trochu jen doladit objem ( mam těch 72kg tak dát na 80 kg cca )
3.rysovaní ?
XxDoOmInIkxX

PříspěvekZaslal: út březen 05, 2013 7:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja o tom něco vím ale jen na to abych se dokázal o tom pobavit s někým kdo mi poradí a nezíral jen o čem mluví :D
XxDoOmInIkxX

PříspěvekZaslal: út březen 05, 2013 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Alena začátek si přečtu ten topic od Cizopasníka pro začatečniky .

Rychle na stránku:

Přejdi na: