|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 7:55 am Předmět: |
|
|
| Máča napsal: | Měl bych klasický dotaz: jak se zlepšit ve shybech?
Četl jsem o žebřících i fighter pull ups programu a zajímalo by mě, jestli jsou to fakt takový zázraci, nebo prostě ani tak nezáleží na tom systému, ale prostě stačí shybovat a shybovat a není až tak podstatné jestli jedu nějaký program nebo jako třeba teď dám 10 sérií po čtyřech opakováních apodobně-prostě jedu série a opáčka podle momentální nálady a pocitu. Mám maximum 6 shybů nadhmatem, přičemž ten šestý už je na krev a rád bych se zlepšil, ale ustrnul jsem na mrtvém bodě. Nebo je taky dost dobře možné, že už jsem prostě naplnil svůj shybovací potenciál na maximum a dál se to prostě nepohne ani kdybych na hrazdě i spával :-).
Budu vděčný za všechny postřehy a rady díky. |
me nejvic pomohlo (zlepsi z dvaceti shybu na nejakych 27) delat shyby systeme, zacit asi s ctvrtinou nebo i petinou toho co dam ( zacal jsem po peti nebo osmi, uz presne nevim) a delat od den spoustu serii s ruznyma prestavkama denne cca 30 serii
a kazdy tyden pridat opakovani
koncil jsem u serii po 13 a ve vysledku jsem v jednom zatahu udelal tech 27 striktnich shybu _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
smik
|
Zaslal: ne duben 21, 2013 8:03 am Předmět: |
|
|
To Máča:
Předem upozorňuju, že jsem tento topic nečetl.
Přidám můj laický názor.
Podle mě i shyby jsou o rozvoji síly. Pokud na bench dáš 3x150kg tak s 80kg uděláš třeba 20opakování. Podobné to myslím bude i u shybů.
Posílil bych svalové skupiny které u shybů zatěžuješ a pak asi i ty shyby cvičil silově.
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 9:37 am Předmět: |
|
|
| smik napsal: | To Máča:
Předem upozorňuju, že jsem tento topic nečetl.
Přidám můj laický názor.
Podle mě i shyby jsou o rozvoji síly. Pokud na bench dáš 3x150kg tak s 80kg uděláš třeba 20opakování. Podobné to myslím bude i u shybů.
Posílil bych svalové skupiny které u shybů zatěžuješ a pak asi i ty shyby cvičil silově. |
Cviky s vlastni vahou a cviky s cinkou - je to trochu rozdil a moc bych nedoporucoval na take cviky valit co nejvetsi zatez a jet silove, kvuli zraneni, ale treba se pletu - muj nazor. Tezke bradla pro bencare budiz.
jinak pro autora topicu bych doporucoval negativni spousteni z klasickych shybu. (nejak se dostat nahoru a pak co sila staci se nejpomaleji spoustet dolu, udelat to tak 8x ve 2-3seriich a nebude trvat dlouho a udelas sam par klasickych shybu.
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 9:49 am Předmět: |
|
|
nie je to len o sile. To je ako keby si povedal ze sprinter musi dobre zabehnut maraton pretoze ma super cas na 100m
|
|
| nahoru |
|
 |
smik
|
Zaslal: ne duben 21, 2013 9:56 am Předmět: |
|
|
| seeya napsal: | | nie je to len o sile. To je ako keby si povedal ze sprinter musi dobre zabehnut maraton pretoze ma super cas na 100m |
Myslím, že ten stejný sprinter dokáže slušně zaběhnout 200m. Nepleť hrušky s jabkama.
Tady se bavíme o zlepšení z 6-ti opakování a to mi na maraton moc nepřijde.
Něco jiného je, jak psal Peter Ustinov zlepšení z 20ti opakování a bude to chtít jiný typ tréninku.
Ale jak říkám, co já vím.
|
|
| nahoru |
|
 |
jiroos
|
Zaslal: ne duben 21, 2013 10:15 am Předmět: |
|
|
1.nejdulezitejsi je delat je max. ciste netahat to rukama a soustredit se na to aby vas nahoru tahaly jen zada
2. zacinat z vlastni vahou pokud udelate aspon 5-8 opakovní cistejch!!! pokud ne tak na stroj
3.ja zacinal tak ze jsem delal serie dokud jsem neudelal souctem 50 opakovani pak 60 takze posledni serie jsem jel po 4-5
4.dostal jsem se na 20-25 bez zavazi a 5-7opkovani s 15KG NAVIC
chce to jen maknout a soustredit se na cisty provedeni ...
cau...
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 10:37 am Předmět: |
|
|
| Máča napsal: | Měl bych klasický dotaz: jak se zlepšit ve shybech?
Četl jsem o žebřících i fighter pull ups programu a zajímalo by mě, jestli jsou to fakt takový zázraci, nebo prostě ani tak nezáleží na tom systému, ale prostě stačí shybovat a shybovat a není až tak podstatné jestli jedu nějaký program nebo jako třeba teď dám 10 sérií po čtyřech opakováních apodobně-prostě jedu série a opáčka podle momentální nálady a pocitu. Mám maximum 6 shybů nadhmatem, přičemž ten šestý už je na krev a rád bych se zlepšil, ale ustrnul jsem na mrtvém bodě. Nebo je taky dost dobře možné, že už jsem prostě naplnil svůj shybovací potenciál na maximum a dál se to prostě nepohne ani kdybych na hrazdě i spával :-).
Budu vděčný za všechny postřehy a rady díky. |
zebriky i FPP mam vyzkouseny, FPP rozhodne prinos ma, kdyz sem ho jel prvne, tak sem se asi z 5 dostal na 9 opakovani (jo je to bida, ale taky se shybama dlouhodobe bojuju:), ale neni to zadarmo, je urcite lepsi si enchat ze zactaku vetsi rezervu, protoze jestli si nachylnejsi k bolestem loktu atd., tak se k tomu muzes v tezsich seiich o vyssim poctu opakovani snadno dopracovat (v tomhle programu je rposte treba splnit urcity pozadavky na predepsanej pocet reps)
zebriky - ty mi nevyhovovaly vubec, zacal sem se slusnou rezervou a presto sem na nich hodne brzo zacal stagnovat (spouste lidem, ale fungujou, chce to proste najit si, co vyhovuje tobe..)
aktualne jedu takovou volnejsi GTG metodou (3-4x do tejdne) a zatim mi ze vsech programu vyhovuje nejvic
podstatny je, jak uz sem nekde psal, nejit ani nahodou do selhani, ale VZDYCKY si nechat rezervu a spis nez se ridit poctama je lepsi poslouchat svy telo a delat rposte tolik shybu, kolik ti aktualne v ten den pride vhodny, naco silove mas a pri cem dokazes kontrolovat techniku, nebo jeste lip zlepsovat ji.. kdyz to nekdy nepude podle predstav, tak dat klidne lehci den a jenom si "hrat" s provedenim, ridit se pocitem.. ja vim, nekdy je to tezky a ego tam chce proste narvat vic (sam s tim mam taky problem)), ale ver mi, ze se vyplati to nehrotit a pomalicku budes i tak postupovat a navic te to i bude bavit
ps: sry za chyby, nechce se mi to opravovat _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marvq
|
Zaslal: ne duben 21, 2013 10:42 am Předmět: |
|
|
Decela rozsahlej clanek o zlepseni poctu opakovani + strategie treninku + komenty lidi co uz to jeli.
physicalliving.com/how-to-rapidly-increase-your-pullup-numbers-in-3-months-or-less/
|
|
| nahoru |
|
 |
Humanic145

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 12:21 pm Předmět: |
|
|
Z vlastní zkušenosti bych doporučil cvičit shyby se zátěží pro 6-8opakování. Nikdy sem necvičil u shybů velký počet opakováni,spíš na sílu a šířku,ale zároveň jich nebyl problém dát kolem 30ti.
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 12:44 pm Předmět: |
|
|
| smik napsal: | | seeya napsal: | | nie je to len o sile. To je ako keby si povedal ze sprinter musi dobre zabehnut maraton pretoze ma super cas na 100m |
Myslím, že ten stejný sprinter dokáže slušně zaběhnout 200m. Nepleť hrušky s jabkama.
Tady se bavíme o zlepšení z 6-ti opakování a to mi na maraton moc nepřijde.
Něco jiného je, jak psal Peter Ustinov zlepšení z 20ti opakování a bude to chtít jiný typ tréninku.
Ale jak říkám, co já vím. |
Prave to ze sa bavime o 6 opakovaniach...neviem o akom treningu "na silu" si teda pisal? Prislo mi to z tvojho prispevku ze by mal prinajmensom pridavat zavazie a robit 3 zhyby namiesto 6 :)..asi sme sa len trochu nepochopili, v tejto faze je 6 opakovani urcite na silu tak ci tak :)
|
|
| nahoru |
|
 |
smik
|
Zaslal: ne duben 21, 2013 1:12 pm Předmět: |
|
|
| seeya napsal: | | v tejto faze je 6 opakovani urcite na silu tak ci tak :) |
souhlas
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: čt duben 25, 2013 3:08 pm Předmět: |
|
|
necetl jsem cele vlakno (jen par poslednich odpovedi), ale absolutne souhlasim s petrem ustinovem .. ano, je dobre mit denne co nejvic serek a klidne si par shybu delat Xkrat za den i mimo trening .. po nejake dobe bude vysledek kolosalnejsi nez se tomu venovat v ramci treningu 3x30min (v tom lepsim pripade) tydne ..
shyb je strasna mrcha cvik protoze je do nej zapojeno hrozne moc svalu a spousta lidi co shybuje to dela spatne a taha to rukama a sviha nohama apod ..
jedina moznost na zlepseni shybu je delat co nejvic variant shybu (nebudu rozepisovat) s tim, ze 50% (tzn ten zaklad) je peknej cistej shyb nadhmatem se sirokym uchopem ..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|