|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Freimen

|
Zaslal: pá duben 26, 2013 12:28 pm Předmět: . |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá duben 26, 2013 12:37 pm Předmět: Re: . |
|
|
pokud se ti libi, tak do nej jdi
ale napred si procti vsechno mozne, at te pak treba neprekvapi spotreba (podle me bude nemozne se s necim takovym dostat nejak moc pod deset litru) _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 26, 2013 12:46 pm Předmět: |
|
|
To žere trávu kolem silnice...focus bude mít spotřebu v 1,6ce benzínu tak cca 6,5-7 l v pokud nejsi prase a nedupeš na to.
Chrysler bude zcela jistě za deseti litry... Průměrnou spotřebu dle TP má 10,6 l / 100 km - tedy v laboratorních podmínkách .realita tak někde mězi 1ě-14 l / 100 km, tj.
2x dražší náklady na 1 km
2x dražší pojistka kvůli motoru
minimálně 2x dražší díly...to je mimo.
Lukáši, z toho cos tu napsal vol:
benzín - nejlépe do 1850 ccm3 - kvůli pojistce (optimálně právě 1,6 fordu, která je lepší než 1,6ka v golfu).
také servis je u benzínu levnější
kup auto, které má i díly z druhovýroby - třeba takový výfuk na hondu accord, to je palba.
Zapomeň na vylítané audi, bmw...a hlavně peugeota 607...krásné auto, ale jak se poláme, nezaplatíš to...stejně tak běžný provoz.
Prostě ber, že máš 80 000 na to auto a tomu přizpůsob svůj výběr. Tj. nehledal bych v top class, pokud nechceš být potom nešťastný - nejedná se jen o opravy,, ale i provoz je dražší.
např. já teď dělal rozvody a komplet přední brzdy (vysypaly se až ve 156 tis. km, což považuji za zázrak)na citroen C5 a stálo mě to v no name servisu 16000 Kč...v citroenu, tak 25 000 kč - a to je "blbý" citroen. Na volvo apod. zapomeň. mám kamaráda, který si kupuje stará volva v automatu a chvíli je nadšený a pak v zápětí nasraný, že odešlo turbo, aut. převodovka apod.
Prostě čím dražší auto původně bylo, tím předpokládej vyšší náklady na servis ( tedy přibližně). Zrcátko může stát na hyundai 1200 kč, ale taky desítku pokud má integrovaný blinkr a je to mercedes.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: pá duben 26, 2013 12:49 pm Předmět: |
|
|
Nemáte někdo praktickou zkušenost se spotřebou Octávie s motorem 1,6 benzín 100 koní?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá duben 26, 2013 12:49 pm Předmět: |
|
|
no a ted to muzete s klidem zavrit
nic lepsiho uz sem nikdo napsat asi nemuze _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: pá duben 26, 2013 12:51 pm Předmět: . |
|
|
Vy mě snad překecáte na ten Focus, našel jsem tenhle a příští víkend jedu s tátou do vinařství na Moravu..jako tenhle je opravdu vymazlený.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/ford/focus/12296406?goFrom=list
Nicméně s tím chryslerem máte pravdu, mám samozřejmě jako mladý kluk sklon k tomu koupit starší auto ve vyšší třídě, které je luxusní, ale s těmi díly pak an to máte pravdu, ono pokud to auto stojí 50k s 200km, tak je asi pravda, že pak každá oprava bude stát jako půlka auta
|
|
| nahoru |
|
 |
ignasov
|
Zaslal: pá duben 26, 2013 12:52 pm Předmět: |
|
|
no nechcem vam kazit radost, ale ten vyber co je v ramci finalizacie, tak to je na 90 % tragedia...
tu prvu skupinu rovno vyrad celu... jedine ten hjundaj, ale mas tam 1,6tku, bude to slabe ako caj a ma sa to tvarit na sportove coupe...
tie vyjadzene 2,5 tdi a 1,9 tdi rovno zabudni... precitaj si nieco o 2,5 tdi, co sa tyka audi a3 1,9 za tu cenu to bude vrak takych rozmerov, ze to radsej pustis z kopca do jazera... nikto sudny ti take auto v dobrom stave za taku cenu neda...
tie hondy tych by som sa nebal, 2,3 Vtec su kvalitne motory, nie su to auta velmi zaujimave pre mladeznikov ani taxikarov, spotreba bude v ramci noriem... treba si ich pozriet a uvidis.. xedos moze byt tiez zaujimava volba, len V6 ti aj nieco spapa... kludne aj 12 do priemeru.
golf 1,4 je klasicke vozitko, standard. nejde to az tak tragicky, je to ale slabe, je to proste golf.. tiez by som sa nebal.
vybyhaj sa ak je to mozne automatickej prevodovke... 13 rocny automat potrebuje znacnu udrzbu, pravdepodobne aj repas, ak to nebude cukrik, to ti znacne zdvihne naklady...
kedze sa do aut nevyznas, tu audi a8 by som ani nepozeral... ten motor nie je vobec zly, ale take auto je uz skor pre garazmajstra, ktory si polku veci oservisuje na kolene...
volva osobne nepoznam, ak bude dobry stav, tie benziny by nemali byt spatne, ja osobne k tymto autam nemam vztah....
radil by som ti pri takto starych vozoch kupovat auto s minimom elektriky... kazda elektricka vymozenost po 13 rokoch je akurat polozka na opravu...
|
|
| nahoru |
|
 |
ignasov
|
Zaslal: pá duben 26, 2013 12:56 pm Předmět: |
|
|
a estejedna vec, uvedom si podstatnu vec. naozaj si to uvedom. tie auta co pozeras, ked kupis, po dvoch rokoch, sa ich velmi, ale naozaj velmi velmi tazko zbavis.
kazda koruna, co das do servisu toho auta, ti ide do straty. takze sa ti velmi lahko moze stat to co mne, ze kupis auto za dobru cenu, lenze do toho nasypes kopec penazi na udrzbu a potom to nepredas. bude ti stat na dvore nejaky stary pezot ako latrina...
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 26, 2013 12:57 pm Předmět: |
|
|
A to je Lukáši právě asi nejlepší volba tedy hned po tom co bys kupoval auto v rodině nebo od dobrých známých.
Je to autosalon, tedy pravděpodobně tam koupeno nebo vloženo na protiúčet při koupi nového vozu. Není to nějaký Pepa z horní dolní..samozřejmě, prodejci jsou různí ,ale raději bych kupil tam kdes dal odkaz než v AAA.
Jinak - focus má tvrdší sportovnější podvozek, není to žádný měkký francouz se všemi výhodami i nevýhodami. Zatáčky v Beskdydech jsem s tím jezdil jako s žádným jiným. Stejně tak na dálnici není 160 km hod. dlouhodobě žádný problém (jsem četl - já tak samozřejmě nejezdím:o) Oktávka je podobná, mě ten focus přišel mrštnější..a taky motor 1,6 zetec dělala pro ford honda:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
ignasov
|
Zaslal: pá duben 26, 2013 1:01 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá duben 26, 2013 1:01 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | A to je Lukáši právě asi nejlepší volba tedy hned po tom co bys kupoval auto v rodině nebo od dobrých známých.
Je to autosalon, tedy pravděpodobně tam koupeno nebo vloženo na protiúčet při koupi nového vozu. Není to nějaký Pepa z horní dolní..samozřejmě, prodejci jsou různí ,ale raději bych kupil tam kdes dal odkaz než v AAA.
Jinak - focus má tvrdší sportovnější podvozek, není to žádný měkký francouz se všemi výhodami i nevýhodami. Zatáčky v Beskdydech jsem s tím jezdil jako s žádným jiným. Stejně tak na dálnici není 160 km hod. dlouhodobě žádný problém (jsem četl - já tak samozřejmě nejezdím:o) Oktávka je podobná, mě ten focus přišel mrštnější..a taky motor 1,6 zetec dělala pro ford honda:o) |
ted jsme trochu mimo, Frei postoval 1,8 TDCi
ale jinak souhlas, z toho, co vsechno jsi zatim poslal vypada nejlip _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: pá duben 26, 2013 1:05 pm Předmět: . |
|
|
Ok, Ok, díky, tohle je pro mě nesmírně cenná diskuse, která mi asi ušetří hodně nervů a peněz  On můj tatínek totiž moc autům, resp. nákupům moc nerozumí, některé ty linky na podezřele výhodná auta (A3,PEugeot) mi posílal on, čili moc děkuju za tyhle připomínky.
Vidím to tedy zpátky nohama na zemi, buď tedy to kupátko Hyundai, toho golfa v bezvadném stavu a nebo fakt toho černého focuse, ten vypadá hodně dobře, to je pravda.
Ono kamarád, který autům naopak dobře rozumí mi říkal, že není ostuda ani pěkná Octavia, ale já bych opravdu rád takové auto jakoby pro mladého kluka, neokoukané, pěkné
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá duben 26, 2013 1:13 pm Předmět: Re: . |
|
|
| Freimen napsal: | Ok, Ok, díky, tohle je pro mě nesmírně cenná diskuse, která mi asi ušetří hodně nervů a peněz On můj tatínek totiž moc autům, resp. nákupům moc nerozumí, některé ty linky na podezřele výhodná auta (A3,PEugeot) mi posílal on, čili moc děkuju za tyhle připomínky.
Vidím to tedy zpátky nohama na zemi, buď tedy to kupátko Hyundai, toho golfa v bezvadném stavu a nebo fakt toho černého focuse, ten vypadá hodně dobře, to je pravda.
Ono kamarád, který autům naopak dobře rozumí mi říkal, že není ostuda ani pěkná Octavia, ale já bych opravdu rád takové auto jakoby pro mladého kluka, neokoukané, pěkné |
GOLFa ma kazdy
Oktavku v dobre stavu za tyhle prachy nesezenes, ale jinak by to byla moje prvni volba
jednu jsme mel a prestoze to nebyl kombik, odvezl jsem v ni i postel
k tomu velkolepy vnitrni prostor (ale jsem prcek 175/75)
u kupatka si dej bacha, je realny predpoklad, ze bude "vylitane"
u Focuse me negativum takhle na dalku nenapada _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 26, 2013 1:19 pm Předmět: |
|
|
1,8 TDci je slušný motor - musí být ale poslušném řidiči - je citlivý na kvalitu nafty. Vyhl bych se TDDi. Tam je šance na špatný kus větší.
Jinak - určitě kus s ABS (ESP asi v této cenovce nebude), určitě airbagy, určitě klimu - to je tak v rychlosti výbava, bez které bych auto nechtěl, bez hliníkových kol se dá žít - bez klimatizace v létě a ABS v zimě a dešti už při krizovém brždění hůř.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 26, 2013 1:23 pm Předmět: |
|
|
...a ještě - auta se v bazaru nekupují za cenu, kterou mají uvedenou na cedulce:o)
Vím, že to je jasné, ale pro jistotu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|