|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Grimley

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Filip Vaško

|
Zaslal: so květen 04, 2013 8:25 am Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | já si beru pásek i na 110kg :) nepotřebuju se ve 23 letech zmrzačit jen kvůli tomu, že to není cool cvičit s páskem
edit : teď jsem si všiml, že na něm máš pěkně napsáno Filip Vaško |
|
|
| nahoru |
|
 |
Mravenec1

|
Zaslal: so květen 04, 2013 9:43 am Předmět: |
|
|
Judson ten pásek myslel spíš na benč. Jinak nadhmat nerad vidim vždycky...výkon slušnej.
Ten dřep máš s rezervou..taky pěknej výkon.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: so květen 04, 2013 10:07 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: so květen 04, 2013 10:31 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Filip Vaško

|
Zaslal: so květen 04, 2013 10:40 am Předmět: |
|
|
| Mravenec1 napsal: | Judson ten pásek myslel spíš na benč. Jinak nadhmat nerad vidim vždycky...výkon slušnej.
Ten dřep máš s rezervou..taky pěknej výkon. |
Judson myslel ten pásek kvůli tomu že tam mám napsané svoje jméno, ale to je mimo
Myslíš u benche ten bezpalcovej úchop? Já už to ani jinak držet neumím, příjde mi že si tam blokuju palce. ( sem celej nějakej zdeformovanej )
Díky díky díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: so květen 04, 2013 10:43 am Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: |
já posilování nemám jako svoji hlavní činnost, chodím běhat, potřebuju bejt pohyblivej a schopnej pohybu co nejdýl ... to, že nemám excelentní techniku dřepu a beru si opasek i při menších vahách neberu jako ostudu, ale jako moudrý řešení |
ale prave proto bys mel drepovat bez pasku! a kdyz neumis drepovat dobrou technikou, tak proc vubec drepujes? pises jak chces bejt pohyblivejsi atd, nakonec ses vojak a nejde ti za kazdou cenu o nejaky brutal objemy.. takze se prvne nauc poradne techniku (a zacni klidne s bw) a pak pomalu prechazej na drep se zatezi, nevidim zadnej smysl v tom drepovat blbe a tu blbou techniku si jeste pro sichr fixovat paskem.. kdyz budes nekde v "akci", tak se taky prece neobalis paskem..
| Grimley napsal: | | mě baví sledovat, jak tu každej druhej týpek co zvedal "pořádný váhy" má vyhřezlou plotnu, nebo bolesti zad :)) ... |
jenze to neni chyba drepu, ale preceneni svejch moznosti a/nebo spatna technika _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: so květen 04, 2013 10:49 am Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | | Grimley napsal: |
já posilování nemám jako svoji hlavní činnost, chodím běhat, potřebuju bejt pohyblivej a schopnej pohybu co nejdýl ... to, že nemám excelentní techniku dřepu a beru si opasek i při menších vahách neberu jako ostudu, ale jako moudrý řešení |
ale prave proto bys mel drepovat bez pasku! a kdyz neumis drepovat dobrou technikou, tak proc vubec drepujes? pises jak chces bejt pohyblivejsi atd, nakonec ses vojak a nejde ti za kazdou cenu o nejaky brutal objemy.. takze se prvne nauc poradne techniku (a zacni klidne s bw) a pak pomalu prechazej na drep se zatezi, nevidim zadnej smysl v tom drepovat blbe a tu blbou techniku si jeste pro sichr fixovat paskem.. kdyz budes nekde v "akci", tak se taky prece neobalis paskem..
| Grimley napsal: | | mě baví sledovat, jak tu každej druhej týpek co zvedal "pořádný váhy" má vyhřezlou plotnu, nebo bolesti zad :)) ... |
jenze to neni chyba drepu, ale preceneni svejch moznosti a/nebo spatna technika |
No jde mi o to, že techniku snad nemám zlou, ale nejsem žádnej profík, co si může dovolit říct, že občas nezatáhnu jinak, než se má ... a nerad bych pak jedním blbým zatažením přišel k vyhřezlý plotně úplně zbytečně, když prostě dřepy (a posilka vůbec) nejsou mým hlavním cílem... Netvrdím, že si nemůžu udělat nějaký zranění kdekoliv jinde, na překážkovce, během výcviku, kdykoliv, ale rozhodně by mě míň nasralo zlomit si nohu během výcviku, než mít vyhřezlou plotnu kvůli posilce jako koníčku :)) ...tak jsem to myslel.... ne, že vím, že mám na hovno techniku, přesto tam peru co nejvíc zvednu a jistím to opaskem.... ten opasek beru na těch 110kg, který jsou pro mě momentálně max co dám, na menší váhy opasek neberu...
PS.: zezačátku mě z dřepu pobolívaly spodní záda, pak se to už zlepšílo, ale pokud chci druhej den normálně fungovat, je lepší si na ty pro mě těžší váhy opasek vzít a předejít tak možnýmu zranění :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: so květen 04, 2013 11:03 am Předmět: |
|
|
teda robíš presne to isté, čo kritizuješ u " tých týpkov, čo zvedali veľké váhy" - ono veľká váha je relatívny pojem, pre teba je to teraz práve tých 110kg atd. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: so květen 04, 2013 11:05 am Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | teda robíš presne to isté, čo kritizuješ u " tých týpkov, čo zvedali veľké váhy" - ono veľká váha je relatívny pojem, pre teba je to teraz práve tých 110kg atd. |
Právě že nedělám to samý, já se nebojím vzít si opasek i na 110 kg (což je pro mě velká váha), chápu, že někdo, kdo cvičí dřepy se 160kg bude používání opasku při 110kg odsuzovat .... _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: so květen 04, 2013 11:08 am Předmět: |
|
|
Je s podivem, že tahle ,,móda" chození všeho bez pásku a neustálýho omýlání internetovýma guru, že jeho používání je vlastně špatně je tu až posledních pár let, víceméně právě s rozmachem internetu.
Začínal jsem cvičit v Domažlicích v době, kdy tu žádné komerční fitko nebylo a kdy jsem musel ještě čekat na dovršení 15 let a podpis od rodičů, že můžu začít chodit do oddílu kulturistiky a silovýho trojboje. Už tenkrát nám tloukli do hlavy, že opasek je tu hlavně jako zdravotní pomůcka, prevence proti zranění. I nejvíc vytrénovanýmu borci se tu a tam stane, že mu prostě ujede technika, vlivem mnoha faktorů, nesoustředění, únava atd. a v tu chvíli opasek zachrání moc. Každej jsme jinej a nikdo nemůže říct člověku, kterýho nikdy neviděl, že používání opasku je vyloženě na hovno. Každej má svý slabý místo a když dotyčnej cítí, že to je střed těla, tak proč by ho nemohl používat preventivně už od menších vah? Při správným tréninku a jeho používání střed těla rozhodně neoslabí. Nikdo ze starý gardy kulturistů, trojbojařů nebo vzpěračů, neřekne proti používání opasku jediný špatný slovo. Proč to tak je? Protože to jsou chlapy, kteří mají desítky let praxe a dřív nebo později se záda u těžkých cviků začnou ozývat každému. Člověk není stroj a už naši dědkové si při nošení pytlů s obilím stahovali pupky řemenem.
Rozhodně souhlasím s používáním opasku u základních cviků. _________________ I love Bůček!
Naposledy upravil Tom.K. dne so květen 04, 2013 11:39 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: so květen 04, 2013 11:22 am Předmět: |
|
|
Ale opasek neni prece svetospasny. Ulitnout plotenka ti muze i s nim. A verim, ze statistiky nebudou vylozene hovorit v jeho prospech. Kdyz nekdo bude srat na stred tela, spravne dychani a techniku, tak na to pozdeji stejne jednou doplati, at uz s paskem nebo bez nej. Ono je treba i umet ho pouzivat, pokud to nekdo dotahne nadoraz a spoliha jen na nej, tak je to vetsi pruser, nez ho nemit a spravne dychat do bricha a udrzovat v nem tenzi. Ja si ho beru dejme tomu od 80% intenzity, ale tak, ze si ho nedotahuju na max, necham si tam rezervu, je mi "volnej".. A nadechnu se do bricha a zaroven se pupkem o nej opiram, tak citim nejvetsi podporu a zaroven nezapominam ten drill o udrzeni tenze. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: so květen 04, 2013 11:23 am Předmět: |
|
|
Já měl třeba daleko větší problémy se zádama, kdy jsem jezdil dřív vše s páskem už od malých vah (teď mluvím zejména o mrtvole). Až po jedné nemoci, kdy jsem si řekl, že pojedu všechno raw a začal jsem od malých vah znovu bez pásku se mi už bolesti zad nikdy neobjevili a to už je tak dva roky. Rozhodně jsem pro používání pásku při ježdění maximálek nebo v několik závěrečných sériích, kdy už je člověk unavenej a mohl by se zbytečně zranit. Nemyslím si ale, že používání pásku od první série při malé váze je dobrý nápad.
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: so květen 04, 2013 11:25 am Předmět: |
|
|
| magion napsal: | | Ale opasek neni prece svetospasny. Ulitnout plotenka ti muze i s nim. A verim, ze statistiky nebudou vylozene hovorit v jeho prospech. Kdyz nekdo bude srat na stred tela, spravne dychani a techniku, tak na to pozdeji stejne jednou doplati, at uz s paskem nebo bez nej. Ono je treba i umet ho pouzivat, pokud to nekdo dotahne nadoraz a spoliha jen na nej, tak je to vetsi pruser, nez ho nemit a spravne dychat do bricha a udrzovat v nem tenzi. Ja si ho beru dejme tomu od 80% intenzity, ale tak, ze si ho nedotahuju na max, necham si tam rezervu, je mi "volnej".. A nadechnu se do bricha a zaroven se pupkem o nej opiram, tak citim nejvetsi podporu a zaroven nezapominam ten drill o udrzeni tenze. |
Tohle je podle mě výborná myšlenka díky za ni
K tématu: Pak je tu ta kategorie cvičenců 50+ kteří si s ním stahují pupek aby zapůsobili na místní kočky
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: so květen 04, 2013 11:32 am Předmět: |
|
|
nepisu, ze je pasek celkove k hovnu (svy misto urcite ma, ale jak pro koho a za jaky situace), ale mluvim konkretne k Grimley (mu), kde je proste k nicemu.. ale at si kazdej dela co chce _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|