Kulturistický těžko-lehký split

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kulturistický těžko-lehký split  Úvodní stránka -> Trénink -> Kulturistický těžko-lehký split
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Sakhal

PříspěvekZaslal: ne únor 17, 2013 10:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,

od zejtra bych chtěl na tento trénink naject. Ale mám ještě pár nejasností a vy mi určitě s nima pomůžete

V úterý ( těžce ) mám ject MT - 6 sérií po 12, 8, 6, 4, 2, 1 opakováních a nemůžu přijít na to co je MT

Ve čtvrtek mám ject Benchpress na multipressu hlavou nahoru 30º bez propnutí loktů – 4 série po 15, 12, 10, 10 ... ale u náš v posilovně neni multipress, dá se to odcvičit třeba na normální lavici s jednoručkama ? Nebo vás napadá nějaká jiná varianta

V pátek mám ject Stahování horní kladky, ale v posilce kladku nemáme...Místo toho tam je stroj takovej jinej stroj na záda, rád bych sem dal odkaz na něj, ale to bohužel nejde...

A poslední věc, můžu místo výponů lýtek ve stoje jezdit ty výpony na stroji v sedě ?
Díky všem za reakce.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
8Shade

PříspěvekZaslal: ne únor 17, 2013 11:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sakhal napsal:
Ahoj,

od zejtra bych chtěl na tento trénink naject. Ale mám ještě pár nejasností a vy mi určitě s nima pomůžete

V úterý ( těžce ) mám ject MT - 6 sérií po 12, 8, 6, 4, 2, 1 opakováních a nemůžu přijít na to co je MT

Ve čtvrtek mám ject Benchpress na multipressu hlavou nahoru 30º bez propnutí loktů – 4 série po 15, 12, 10, 10 ... ale u náš v posilovně neni multipress, dá se to odcvičit třeba na normální lavici s jednoručkama ? Nebo vás napadá nějaká jiná varianta

V pátek mám ject Stahování horní kladky, ale v posilce kladku nemáme...Místo toho tam je stroj takovej jinej stroj na záda, rád bych sem dal odkaz na něj, ale to bohužel nejde...

A poslední věc, můžu místo výponů lýtek ve stoje jezdit ty výpony na stroji v sedě ?
Díky všem za reakce.

MT - mrtvý tah, jestli nevíš ani co to je, tak nejdřív pořádně nastudovat techniku
Místo BP na multipressu můžeš zkusit buď nakloněnou lavici s velkou činkou v dřepařskym stojanu nebo ty jednoručky
Výpony - samozřejmě že můžeš. Osobně doporučuju výpony na legpressu, cítim z nich ty lýtka daleko lépe.
Sakhal

PříspěvekZaslal: ne únor 17, 2013 11:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

8Shade napsal:
Sakhal napsal:
Ahoj,

Díky všem za reakce.

MT - mrtvý tah, jestli nevíš ani co to je, tak nejdřív pořádně nastudovat techniku
Místo BP na multipressu můžeš zkusit buď nakloněnou lavici s velkou činkou v dřepařskym stojanu nebo ty jednoručky
Výpony - samozřejmě že můžeš. Osobně doporučuju výpony na legpressu, cítim z nich ty lýtka daleko lépe.

Mrtvý tah jsem občas jezdil, ale jestli jsem dodržoval správnou techniku tím si nejsem vůbec jistej, ještě to nastuduju.
Každopádně díky za odpověď
anr

PříspěvekZaslal: čt květen 02, 2013 9:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je správně v těžký den pyramidu jet 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1 s náloží 60kg, 62, 65, 67, 70 a 72 kg? Což je přesně moje maximum pro daný počet anebo spíš 50, 55, 60, 65, 70.. s větším rozsahem ale s tím, že tam bude rezerva třeba ještě pár opakování (hlavně v prvních seriích) ?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt květen 02, 2013 9:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

anr napsal:
Je správně v těžký den pyramidu jet 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1 s náloží 60kg, 62, 65, 67, 70 a 72 kg? Což je přesně moje maximum pro daný počet anebo spíš 50, 55, 60, 65, 70.. s větším rozsahem ale s tím, že tam bude rezerva třeba ještě pár opakování (hlavně v prvních seriích) ?

rozhodne to druhe
jinak by jsi nemel kam pridavat dalsi tydny
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: čt květen 02, 2013 9:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

zaklad je snad max. rozsah a nijak to nešulit, ne?
blazen

PříspěvekZaslal: čt květen 02, 2013 9:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

předpokládám, že myslel rozsah opakování (tedy vyšší počet opakování)

ale samozřejmě technika (a tedy plný rozsah pohybu) by měla být na prvním místě
anr

PříspěvekZaslal: po květen 06, 2013 1:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslel jsem rozsah vah, že budu přidávat v sériích po 5kg místo po 2kg s tím, že první série budou docela lehké. Další týdny se snažím přidávat v každé sérii 1kg na každou stranu osy, no někdy to prostě už v těch posledních nejde (kdybych přidal 5 kg byl bych po 14 dnech na maximu a můžu přejít na další jinej trénink). Nebo když nejde už přidat závaží mám jet další trénink se stejnou váhou a přidat třeba opáčko v každé serii, nebo celou sérii..? Pořád se motám na stejnejch váhách
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po květen 06, 2013 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

anr napsal:
Myslel jsem rozsah vah, že budu přidávat v sériích po 5kg místo po 2kg s tím, že první série budou docela lehké. Další týdny se snažím přidávat v každé sérii 1kg na každou stranu osy, no někdy to prostě už v těch posledních nejde (kdybych přidal 5 kg byl bych po 14 dnech na maximu a můžu přejít na další jinej trénink). Nebo když nejde už přidat závaží mám jet další trénink se stejnou váhou a přidat třeba opáčko v každé serii, nebo celou sérii..? Pořád se motám na stejnejch váhách

pridaani s emuze vest ruznym zpusobem
1- prihodis zatez na cinku
2- pridas opakovani
3- zkratis prestavky mezi seriema
4- prodlouzis delku opakovani

takze pokud mas mezi seriema prestavky 2 minuty, zkus je zkratit na 90c a uvidis, jak to bude najednou tezsi
a pro prvni serie, ktere se ti zdaji lehke: zkus si pocitat 4 sec negaticni fazi opakovani, vterinu vydrze a pak dve vteriny pozitivni
ver mi, ze bude problem dokoncit i lehkou serii
mike scania

PříspěvekZaslal: po květen 06, 2013 5:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska jsem začal ten těžko-lehký split a musím říct že z toho mám divnej pocit. Ten první den ( TĚŽCE- dřep, bench, francouzy a výpony) jsem odjel asi za 45min, tak nevím jestli to nějak šulím nebo to tak taky máte. A ještě bych se chtěl zeptat, obměňujete některý cviky, třeba na biceps, abych furt nejle to stejný? Dík
Korny

PříspěvekZaslal: po květen 06, 2013 6:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1) objem není o tom ze svalu vymačkat všechno co v něm je, ale dát mi impuls a jít žrát :)
2) pokud jsi v dietě, můžeš cviky přidat, není problém...
3) pokud ti to přišlo lehký, tak přidej (víc v příspěvku nad tebou)
4) v tomto tréninku jde o to, aby byl jeden s těžšíma váhama a menším počtem op. a druhej s vyšším počtem op. a menšíma váhama, to je celý, není potřeba jet to přesně podle rozpisu, že prostě když tam Freimen napsal benč tak pojedu jenom benč protože to tam prostě je tak napsaný...on sám snad ke každýmu tréninku píše, že to je základní kostra jak by to mohlo vypadat, ale žádný dogma, takže pokud zachováš hlavní princip tréninku, můžeš klidně cvičit každej trénink úplně jiný cviky.
mike scania

PříspěvekZaslal: po květen 06, 2013 6:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže na tricpes můžu v poho přidat třeba přidat KICK-BACK atd..
Big Muscle

PříspěvekZaslal: po květen 06, 2013 7:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:

pridaani s emuze vest ruznym zpusobem
1- prihodis zatez na cinku
2- pridas opakovani
3- zkratis prestavky mezi seriema

Nevím, kde jsem dělal chybu, ale právě Freimenův těžko-lehký split byl jediný trénink, u které jsem musel dělat přesný opak - snižovat zátěž, snižovat opakování a zvětšovat pauzy. Jel jsem ho dvakrát - loni v dietě (tak jsem myslel, že to je nedostatkem energie) a letos v objemu. U žádného jiného tréninku se mi to nestalo, ale tady u toho jsou po 6 týdnech (loni i letos) moje maximálky o 10 kg menší než před tím
gajdarin

PříspěvekZaslal: po květen 06, 2013 9:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hodí se tento trénink pouze do objemu?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út květen 07, 2013 5:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

gajdarin napsal:
Hodí se tento trénink pouze do objemu?

treningy nedelim na objemove a rysovaci
objem i rysovani jsou hlavne zalezitosti jidelnicku
pro rysovani jsou dokonce doporucovany kratke a tvrde treningy, aby se udrzela hustota svalu a zbytecne nevycerpaval slykogen ze svalu

bic muscle: nechapu
podle me musela byt chyba nekde jinde

mike scania: jo pridat muzes, ale zrovna u bicepsu a tricepsu by to mohlo byt kontraproduktivni

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kulturistický těžko-lehký split Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: