|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
freshman
|
Zaslal: út květen 07, 2013 9:46 am Předmět: |
|
|
Po jistych zkusenostech rozhodne doporucuju si vzit nejakeho dobreho automechanika sebou, nejlepe nekoho kdo navic rozumi, nebo se specializuje na danou znacku. Doporucuju prohlidku auta co to pujde, pokud je moznost vzit to na zvedak a mrknout na podvozek, zda neni neco poteceno od oleje atd.... Kontrola tlumicu, poradne projet kastli, zda neni rez, puchyrky- ono se muze zdat ze nejaka mala drbka bude v pohode ale casem se to pekne rozleze
Auto projet i delsi dobu, nekdy se urcite zavady muzou projevit az se auto zahreje, jindy muze byt ze prodavajici ktery vi o jiste vade ktera se deje za studena, tak auto zahreje, na to taky pozor (promackat kazde tlacitko, otocit kazdym koleckem), spousta lidi kdyz jde kupovat tak uz se vidi v novem aute a proste si tech veci tak nejak nevsima a zjisti chyby az po par dnech uzivani. Serviskam moc neverit, uz mockrat jsem cetl o svalsovanych serviskach, doplnenych tak aby to dobre vypadalo a ruzne upravene, dokonce jsem videl prodavat prazdne a kazdy at si doplni co chce
Pokud ma auto mechanicky tachometr zkontrolovat zda jsou cislice ve stejnem radku ( ne rozhazene jedno niz jedno vys) tim by se mohlo vyloucit pretoceni ( neni to ale 100%) U Pocitacovych kilometru teda nevim presne ale slysel jsem ze kdyz se to pripoji na pocitac lze urcit presne kilometry. Hlavne nepodcenovat, radeji ( pokud o to auto mam zajem) ho poradne prohlepnout, protoze pak se to mnohonasobne prodrazi.
Ja osobne bych se asi podival po autech v cizine, treba to Nemecko, alespon co se tyka cest, tak ty jsou tam v odost lepsim stavu takze by mel byt podvozek v lepsim stavu jako u nas ( po stejnem poctu najetych kilometru ). A tak nejak se tam min oje*ava.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kerber
|
Zaslal: út květen 07, 2013 9:48 am Předmět: |
|
|
Freimenu já už sem na to forum chodím nějaký ten pátek každý den a konrétně tebe sleduji už dlouho... Od náctiletého hádavého puberťáka, přes naše osobní setkání na srazu u Bary až po vysokoškolského učitele, který napsal knihu o přípravě na závody. Mimochodem pěkný progres :-)
Avšak už kdysi sem ti napsal, že pro mě není úspěšný ten, kdo dokázal vyhrát mistrovství republiky juniorů, protože sám mi určitě odstupem času potvrdíš, že to ti do života přineslo tak velké hovno, ani ten, který přednáší na seminářích za 500kč, ale přijet tam musí autobusem, ale ten, který se umí v běžném životě otáčet, umí využít svých vlastností a schopností k tomu, aby se dokázal prosadit ve společnosti a finančně se postaral o sebe a své blízké...
Celé to vlákno tady má dvě roviny. Jedna je vedena staršími zkušenými chlapy, které už život vyškolil a proto ti doporučují, co doporučují... a druhá je vedena mladými junáky, kteří nemají soudnost a rozdávají rady a ještě se drží máminy sukně...
Chápu i tebe, jsi mladý kluk, chceš hezké auto, zamachrovat trochu, sbalit nějaké roštěnky, atd... Ale pokud nevezmeš rozum do hrsti a rozhodneš se pro některé ty atypy, které tady postuješ, tak se připrav na to, že budeš litovat...
A nemůžeš machrovat, když na to nemáš... sory... prostě pokud máš 60tis na auto, tak z toho leštěnku nevykouzlíš...
Mysli rozumem a vem si s sebou aspoň toho mechanika...
|
|
| nahoru |
|
 |
Nutrie
|
Zaslal: út květen 07, 2013 10:00 am Předmět: |
|
|
| Peca napsal: | jj uz to vidim,benzin je daleko lepsi volba,to propojeni fordu je tedy zajimave,ono by to nejspis dohledat slo,asi zalezi kdo se jak snazi a kazda znacka to ma jinak,me to delal kdysi velmi dobry kamarad,takze nasel vse co jsem chtel vedet,tenkrat o dvojkove oktavce,byl jsem nemile prekvapenej, rok a pul stary auto melo nalitano 150000 i u jinych znacek nebyl problem s vinem a vyhledanim,ale je fakt ze jsem se zajimal o auta do stari tri let,jinak myslim ze kdyz to neklapne,mel by ses divat po nizsich tridach aut,je fakt rozdil servisovat 12 let stare auto ktere stalo trictvrte mega nebo kolik a nizsi tridu,kde je max druhy majitel a najeto 50000.A HLAVNE NEZ KOUPIS AT TO OMRKNE PROFIK,je lepsi dat pred koupi 2000 za typka co tomu rozumi nez narvat 40000 behem roka |
Konkrétně Ford se skutečně prověřit nedá...
|
|
| nahoru |
|
 |
Nutrie
|
Zaslal: út květen 07, 2013 10:02 am Předmět: Re: . |
|
|
| Freimen napsal: | Tak jsem volal do Německa do Chemnitzu do Autohaus Pichel a to auto je pravé, paní byla nesmírně hodná a potvrdila mi, že to je pravé, že poslední záznam ze servisní knihy je skutečně se 100.000 km a skutečně ho minulý týden prodali.
/ |
Jestli je to fakt pravda tak tam budu dneska odpoledne
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út květen 07, 2013 10:11 am Předmět: Re: . |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: út květen 07, 2013 11:38 am Předmět: |
|
|
kerber to shrnul pekne bez medu a sedi to...na druhou stranu frei je student porad myslim,takze na to ma narok a vzdy byl ochotny vsem odpovedet,kdyz jsem se ho na neco ptal hned odpovedel,ale nikdy nebyl ochotny moc naslouchat :D...freimen uvazuje stejne jako kluk co vydela prvni prachy pak vidi A6 z 2005 za 180000 a rekne si za ty penize super auto,ale uz nevidi tech milion chyb ktere vyjedou po zapojeni na pc,uz nevidi to ze se neco posere,byt jen naraznik a nedoplati se,proste chce co nejkrasnejsi auto za co nejmensi penize a to je jeho zakladni chyba..frei je proste mechanik zabijak,omlouvam se neber ve zlem,ale s rezervou
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: út květen 07, 2013 12:06 pm Předmět: |
|
|
kdyz uz je tu tolik odborniku :-) kolik stoji slusny ojety golf benzin, menso obem, 2002-5 vyroba? jen cca
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út květen 07, 2013 12:15 pm Předmět: |
|
|
| micus6 napsal: | | kdyz uz je tu tolik odborniku :-) kolik stoji slusny ojety golf benzin, menso obem, 2002-5 vyroba? jen cca | 30 000 - 150 000
ale za Freimenovych 80 najdes _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út květen 07, 2013 12:23 pm Předmět: |
|
|
Že když Ford, zejména starší, tak ne diesel, to podepíšu kdykoli.
Že to Mondeo z Reichu vypadá slušně a ten motor je taky dobrá volba...ne vyloženě raketa, ale jezdily slušně a nesraly se. Kamarádka jej kdysi měla ve služebním Focusu a bez problému.
Že to s sebou chce mechanika je pravda, a když ten zrovna není, tak najít na netu nějaký Ford servis poblíž a domluvit si u nich prohlídku...většina servisů tohle za celkem rozumný peníz dělá.
Na druhou stranu je potřeba trochu brzdit ty nároky....kupuješ auto za max 70 tisíc (těch deset si nechat bokem je nutnost, lepší by bylo i víc:-). Korun, ne éček:-))). Předpokládat, že bude jak ze žurnálu a navoněné jak funglofka Lexus za 2 mega je blbost. Takže jít po podstatných věcech, co když se vyserou tak stojíš, nebo za ně dáš raketu. Že je něco někde odřené nebo kousek plastu prasklý nebo ošoupaný, na to kašlat. Kupuješ 10 let staré auto. Navíc když je to extrémně naleštěný, tak můžeš mít kliku...fakt to měl nějaký joooo pořádný soudruh...ale taky to někdo vyblejskal jak psí koule aby kupujícího zblbnul, a ten si pak nevšiml nějaké zrady. Pokud je tam nějaká kosmetická nebo drobná závada, tak se spíš snažit o nějakou rozumnou úpravu ceny, než kvůli tomu zbytečně pustit mechanicky ok auto.
Prostě rozum, klidnou hlavu a nadhled, je to jen auto...těch ještě budeš mít:-). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
smetak

|
Zaslal: út květen 07, 2013 12:29 pm Předmět: |
|
|
V cem je problem se starsim fordem v dieselu? _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: út květen 07, 2013 1:48 pm Předmět: |
|
|
Ford Mondeo vidím ako rozumnú voľbu. Za pár korún sa slušne povozíš, avšak treba strpieť nejaké tie muchy, predsalen to neni prémiová značka. Je to dosť podceňované auto a tie cenovky potom aj tak vypadajú, no v tomto prípade je to výhoda.
Či je daný cenový strop dostatočný nebudem riešiť lebo nemám ani páru koľko stojí slušné Mondeo Mk3.
Pokiaľ sa rozhodneš pre toto auto s naftovým motorom, preferoval by som motor s označením TDCi, ale pozor na staršie kusy (tuším 2003 a nižšie) vybavené vstrekovačmi značky Delphi.
|
|
| nahoru |
|
 |
freshman
|
Zaslal: út květen 07, 2013 2:13 pm Předmět: |
|
|
Jeste dodam ze kolega z prace mel Forda mondeo v nafte, rok neco kolem 2003 a vymenil tam uz vsechny vstriky, celkem ranec penez, ve Fordu mu rekli ze to odchazi tusim ze neco kolem 160 000km
|
|
| nahoru |
|
 |
Nutrie
|
Zaslal: út květen 07, 2013 2:43 pm Předmět: |
|
|
| smetak napsal: | | V cem je problem se starsim fordem v dieselu? |
Vstřikovače od Delphi náchylné na horší naftu. Nové nestojí zase tak moc, tuším okolo 5 jeden a jsou 4, i když v tomto případě je to čtvrtina auto - pokud by bylo v naftě - což není.
Benzínová 1,8ka s nájezdem 107 tisíc je absolutně v pohodě, skutečně se občas najde kus, který majitel provozoval takhle málo. Na tom autě celkem není nic, co by se mělo kazit, jenom prostě spotřební materiál jako jsou brzdové destičky, pneumatiky, tlumiče atd. Ale na Mondeo se dá koupit všechno i v náhradě z druhovýroby, takže žádné horentní sumy nečekat.
Mondeo je vůbec vděčná kára, je jich obrovský výběr, ale v poslední době bohužel hlavně v naftě, což je pro našince nesmysl, jakožto soukromé vozidlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út květen 07, 2013 3:30 pm Předmět: |
|
|
Držím Lukášovi palce ve výběru a doufám, že tento topic "udělá" alespoň 25 stran, což by byl na BB forum docela unikát:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: út květen 07, 2013 3:56 pm Předmět: |
|
|
mondeo miluju ale fordy diesel ee,, mondeo v benalu si myslim ze jedna z nej koupi za penize ktere mas
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|