Stravování 3x denně

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Stravování 3x denně  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Stravování 3x denně
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Najkl

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 1:55 pm    Předmět: Stravování 3x denně Odpovědět s citátem

Chtěl bych znát Váš názor ohledně snížení počtu jídel z běžně doporučovaných 6ti na pouhé 3 jídla.
Doposud jsem se stravoval 6x denně, jenomže jsem se cítil pořád unavený a plný. Takže jsem počet snížil.
Ptám se proto, že všude je doporučovány vysoký počet jídel rozložených během dne, omílaná pozitivní dusíková bilance a plno jiných věcí.
Plynou z nižšího počtu jídel nějaké nevýhody kromě objemnějších porcí?? Díky moc za vaše názory :-)
Moocha

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 2:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Výhody tam jsou. Tělo má daleko víc času a "klidu" na trávení. Tzn. pořádně stráví první jídlo a až pak tam šoupneš další. Další výhoda je, že se ti zpomalí metabolismus, když pořád nebudeš přikládat do pece.

1:30. 2 jídla denně.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
blazen

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 2:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nezkousels treba zmensit porce kdyz se citis porad plnej? Hlavne si tim ale nepomuzes, kdyz budes jist jen 3x denne, to budes muset jist velky porce abys nemel za 2 hodiny hlad a to se budes citit jeste plnejsi...
Najkl

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 2:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blazen napsal:
nezkousels treba zmensit porce kdyz se citis porad plnej? Hlavne si tim ale nepomuzes, kdyz budes jist jen 3x denne, to budes muset jist velky porce abys nemel za 2 hodiny hlad a to se budes citit jeste plnejsi...

Právě, že porce jsem nezmenšoval, ale zvětšoval, protože jsem pořád nemohl přibrat. Právě po přečtení článků: Mýty ve stravě , kde se autor zmiňuje, že pocit hladu je jen psychologického původu. Takže si myslím, že na tohle si člověk třeba po týdnu zvykne asi tak jak je tomu u Warrior diet a dalších.
Porce je mi jasné, že musí být dvojnásobné, oproti původnímu. Spíše než o najedenost mi jde hlavně o to, že po každém jídle se cítím unavený a malátný ne nějak přehnaně, ale rozdíl pociťuji. Dávám to za vinu hladině cukru, která vždycky vyskočí celkem solidně nahoru, proto bych to chtěl snížit a zajímaly mě nějaké nevýhody.
Navíc je určitě pohodlnější si do školy vzít jen jedno jídlo :-)
Moocha

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 2:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele, a jak si vůbec takový jídelníček představuješ? Zkus rozepsat jeden den, jak by to mělo vypadat.. Protože tady byl nejmenovaný adept, který si warrior diet představoval jako celodenní hladovku a k večeři buchtu od maminky
Najkl

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 2:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já, ale neříkal, že chci jet WD.
Takový příklad jídelníčku, v podstatě se jedná jen o sloučení jídel, které následujou za sebou.
hned po probuzení: malta+ protein
snídaně: 150g vejce
100g jáhly
100g eidamu
100g celozrnný chleb+ pár mandlí

oběd: 150g kuřecí maso
100g rýže

večeře: 100g ovesné vločky
250g bíly jogurt
100g hovězí
100g těstovin
Zeleninu nepíšu ta je ke každému jídlu aspon 300g za den
Spam

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 2:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U vrcholových/profesionálních sportovců je zcela běžné že se stravují 3x denně, na víc jídel ani nemají čas. Já sám jeden čas když jsem trénoval dvoufázově a to nemyslím ranní aerobku a večerní trénink, ale 2 tréninky za den jsem jedl 3x denně + nějaká mini svačinka jako banán atd... A z mého pohledu to bylo nejlepší stravování po všech stránkách. Ráno pořádná snídaně pak trénink, oběd, pak banán a další trénink a pořádná večeře. Nepociťoval jsem hlad a energie jsem měl dostatek. Hlavní je, že musíš teda ty jídla navýšit tak nějak o ty porce co vynecháš ---> abys na konci dne pokryl příjem živin jako kdybys jedl 5-6x denně.
Třeba jestli se chceš stravovat 3x denně a trénuješ normálně. Tak si dáš prostě pořádnou snídani, na které vydržíš celé dopoledne, oběd, pak bych já volil během dne nějakej vícesložkáč/MRP a pořádnou večeři po tréninku. Neviděl bych v tom žádnej problém.
MAST3R

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Furt lepší než se nutit do 6 jídel, hlavně (sice je to furt dokola), ale jedna věc je sníst xy toho a toho a druhá věc je to využít.
Najkl

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 4:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Furt lepší než se nutit do 6 jídel, hlavně (sice je to furt dokola), ale jedna věc je sníst xy toho a toho a druhá věc je to využít.

Právě v k tomuto případu jsem čekal, že někdo napíše své zkušenosti. Ale podle lidí co se zatím vyjádřili to vypadá, že žádné takové problémy nenastaly
Foresten

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 5:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja jsem tedka jedl 3x denne, ale hlavne kvuli toho abych to neprehanel s bilkovinama Treba v 7h snidane, 10h -12h trenink, 13h-14h obed, 7h jidlo. Kdyz je hlad tak nejaka mensi svacina nekde mezi.
kubaz

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 5:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jezte, když máte hlad, jednoduchá rovnice pánové
Arnoldisnumerouno

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 5:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já kdybych jedl jen 3x denně tak strašně uberu na váze a podle mě bych to ani nestihl zregenerovat ale jen můj názor
Najkl

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 5:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Arnoldisnumerouno napsal:
Já kdybych jedl jen 3x denně tak strašně uberu na váze a podle mě bych to ani nestihl zregenerovat ale jen můj názor

No to si nemyslím, teda pokud by jsi držel stejný energetický příjem jako při klasickém stravování

Jinak Kubazi ty jsi asi nečetl můj dotaz, že??
Midnight

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 6:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
...

Samotného by mě docela zajímalo, zdali existuje nějaká studie potvrzující, že jíst vícekrát denně zapříčiňuje zrychlený metabolismus. Zatím jsem takovou neviděl. Spíše bych se přikláněl k názoru, že je tato myšlenka velkým mýtem a že v tomto ohledu záleží jen a pouze na celkovém energetickém příjmu za určitý časový horizont.

Jinak jíst 3x denně je úplně bez problémů.
Away from the past
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 7:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsou studie, které vyvrací to, že při nižší frekvenci jídel se zpomaluje metabolismus. Někde na fóru tu leží, dával je sem Johny Hard.
Pokud je někdo schopen jíst 3x týdně a plnit si své stanovené cíle, tak v tom nevidím jediný problém. Popřemýšlel bych ale nad tím složením třech jídel, protože jenom posunout přesnídávku k snídani a svačinu k večeři nemusí být ideální (aneb plácáme páté přes deváté).

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Stravování 3x denně Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: