|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Xaphan69

|
Zaslal: čt květen 09, 2013 12:52 pm Předmět: Rotator ramene - problem |
|
|
Ahoj,
kdysi jsem si, ne nijak vazne, zranil rotator praveho ramena pri tlacich s jednoruckama na sikme lavici, dal jsem tomu klid, uzdravil se, lae uz neni jak driv, chci se zeptat, zda jde nejakymi cviky posilit, protoze se mi vrati napr. pri upazovani v predklonu a obcas ho zlehka citim na benchi.
Zavodnik nejsem, jen takove tvrde kondicni cviceni. Suplementy neberu.
Dale jestli nekdo tu mel stejny, ci obdobny problem a vyresil ho, tak jestli by poradil.
Diky moc za info
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Judson

|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt květen 09, 2013 12:54 pm Předmět: |
|
|
Je tu někdo stejný, už rok to bolí a řešením bude nejspíš operace.
Z 40 kg jednoruček na ramena zvedám 7 kg a rameno cítím dost.
Posiluj ramenní rotátory, nepřetěžuj rameno, rozhodně nedělej to co já, že jsem se nechal ukolébat názorem jednoho z lékařů, který tvrdil, že to nic není a že za dva týdny to bude ok / ( březen 2012).
|
|
| nahoru |
|
 |
Xaphan69

|
Zaslal: čt květen 09, 2013 1:13 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Je tu někdo stejný, už rok to bolí a řešením bude nejspíš operace.
Z 40 kg jednoruček na ramena zvedám 7 kg a rameno cítím dost.
Posiluj ramenní rotátory, nepřetěžuj rameno, rozhodně nedělej to co já, že jsem se nechal ukolébat názorem jednoho z lékařů, který tvrdil, že to nic není a že za dva týdny to bude ok / ( březen 2012). |
Jako normalne to neboli pri tlacich. Jen kdyz jedu tezsi upazka tak to zacne. Proto jsem ej vynechal a nasel neco noveho na zadek.
|
|
| nahoru |
|
 |
Axipa
|
Zaslal: čt květen 09, 2013 1:54 pm Předmět: |
|
|
Manžela rotátoru... Chce to zajít na ultrazvuk, zda tam neni ruptura- pak jediné řešení operace a pokud ne, tak to bude zánět a chce tak klid, mazat, Priessnitzovy obklady, příp. elektro, nagnety atd. a potom začít posilovat postupně s malými váhami, jinak se toho nezbavíš... Řekl bych, když tě to tak moc neboli, že to bude druhý případ..
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt květen 09, 2013 2:24 pm Předmět: Re: Rotator ramene - problem |
|
|
| Xaphan69 napsal: | Ahoj,
kdysi jsem si, ne nijak vazne, zranil rotator praveho ramena pri tlacich s jednoruckama na sikme lavici, dal jsem tomu klid, uzdravil se, lae uz neni jak driv, chci se zeptat, zda jde nejakymi cviky posilit, protoze se mi vrati napr. pri upazovani v predklonu a obcas ho zlehka citim na benchi.
Zavodnik nejsem, jen takove tvrde kondicni cviceni. Suplementy neberu.
Dale jestli nekdo tu mel stejny, ci obdobny problem a vyresil ho, tak jestli by poradil.
Diky moc za info |
Nějak mi z toho nevyplývá jestli jsi byl vůbec u doktora.
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt květen 09, 2013 3:14 pm Předmět: |
|
|
Za předpokladu, že není třeba, aby to řešil doktor, posiluj manžetu rotátoru jako stabilizátor a ne jako hybač. Tlaky nad hlavu s volným závažím pomůže (lepší jednoručky/kettlebelly než VČ, protože si každá ruka může jít vlastní cestou), TGU na tohle funguje jako magie. Vyhni se strojům s předem definovanou dráhou pohybu - ty vypínají nutnost stabilizovat a proto si pak lidi často vyprasej stabilizátory, který fajrujou nekoordinovaně s hybačema.
No, long story ve třech bodech:
1) Pořeš to u doktora
2) Vyhni se strojům
3) Cvič TGU
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: čt květen 09, 2013 6:27 pm Předmět: |
|
|
| Axipa napsal: | | Manžela rotátoru... Chce to zajít na ultrazvuk, zda tam neni ruptura- pak jediné řešení operace a pokud ne, tak to bude zánět a chce tak klid, mazat, Priessnitzovy obklady, příp. elektro, nagnety atd. a potom začít posilovat postupně s malými váhami, jinak se toho nezbavíš... Řekl bych, když tě to tak moc neboli, že to bude druhý případ.. |
ale ne...
Při bolesti v upažení bych předpokládal útlak úponu supraspinatu.
To chce srovnat celý rameno jednoduše řečeno:) _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Merveill
|
Zaslal: čt květen 09, 2013 6:33 pm Předmět: |
|
|
Nejlepším řešením bude zajít si k lékaři a podstoupit vyšetření (sono, ...), jinak jak ti radí ostatní - posilovat manžety rotátorů. Pokus se vyjednat u lékaře rhb, kde tě právě naučí spousty cviků na stabilizaci a posílení. Především pak se to naučíš dělat správně. Z osobní zkušenosti vím, že není zase tak jednoduché provádět cviky zcela správně, zvláště, když se naučíš těch cviků velká kvanta (mnohé z nich se provozují s natahovací - posilovací - gumou). Čím dříve si tam zajdeš, tím lépe pro tebe.
Btw.. počítej s tím, že si na nějaký čas od posilování budeš muset dát pauzu, ale je to lepší, než skončit na operaci ;).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|