Rotator ramene - problem

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rotator ramene - problem  Úvodní stránka -> Trénink -> Rotator ramene - problem
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Xaphan69

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2013 12:52 pm    Předmět: Rotator ramene - problem Odpovědět s citátem

Ahoj,

kdysi jsem si, ne nijak vazne, zranil rotator praveho ramena pri tlacich s jednoruckama na sikme lavici, dal jsem tomu klid, uzdravil se, lae uz neni jak driv, chci se zeptat, zda jde nejakymi cviky posilit, protoze se mi vrati napr. pri upazovani v predklonu a obcas ho zlehka citim na benchi.

Zavodnik nejsem, jen takove tvrde kondicni cviceni. Suplementy neberu.

Dale jestli nekdo tu mel stejny, ci obdobny problem a vyresil ho, tak jestli by poradil.

Diky moc za info
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Judson

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2013 12:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To jsi tu spravne, tady s mrzaky s problemovimy rameny jen hemzi
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2013 12:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je tu někdo stejný, už rok to bolí a řešením bude nejspíš operace.
Z 40 kg jednoruček na ramena zvedám 7 kg a rameno cítím dost.

Posiluj ramenní rotátory, nepřetěžuj rameno, rozhodně nedělej to co já, že jsem se nechal ukolébat názorem jednoho z lékařů, který tvrdil, že to nic není a že za dva týdny to bude ok / ( březen 2012).
Xaphan69

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2013 1:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Je tu někdo stejný, už rok to bolí a řešením bude nejspíš operace.
Z 40 kg jednoruček na ramena zvedám 7 kg a rameno cítím dost.

Posiluj ramenní rotátory, nepřetěžuj rameno, rozhodně nedělej to co já, že jsem se nechal ukolébat názorem jednoho z lékařů, který tvrdil, že to nic není a že za dva týdny to bude ok / ( březen 2012).

Jako normalne to neboli pri tlacich. Jen kdyz jedu tezsi upazka tak to zacne. Proto jsem ej vynechal a nasel neco noveho na zadek.
Axipa

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2013 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Manžela rotátoru... Chce to zajít na ultrazvuk, zda tam neni ruptura- pak jediné řešení operace a pokud ne, tak to bude zánět a chce tak klid, mazat, Priessnitzovy obklady, příp. elektro, nagnety atd. a potom začít posilovat postupně s malými váhami, jinak se toho nezbavíš... Řekl bych, když tě to tak moc neboli, že to bude druhý případ..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
Mablung

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2013 2:24 pm    Předmět: Re: Rotator ramene - problem Odpovědět s citátem

Xaphan69 napsal:
Ahoj,

kdysi jsem si, ne nijak vazne, zranil rotator praveho ramena pri tlacich s jednoruckama na sikme lavici, dal jsem tomu klid, uzdravil se, lae uz neni jak driv, chci se zeptat, zda jde nejakymi cviky posilit, protoze se mi vrati napr. pri upazovani v predklonu a obcas ho zlehka citim na benchi.

Zavodnik nejsem, jen takove tvrde kondicni cviceni. Suplementy neberu.

Dale jestli nekdo tu mel stejny, ci obdobny problem a vyresil ho, tak jestli by poradil.

Diky moc za info

Nějak mi z toho nevyplývá jestli jsi byl vůbec u doktora.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2013 3:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Za předpokladu, že není třeba, aby to řešil doktor, posiluj manžetu rotátoru jako stabilizátor a ne jako hybač. Tlaky nad hlavu s volným závažím pomůže (lepší jednoručky/kettlebelly než VČ, protože si každá ruka může jít vlastní cestou), TGU na tohle funguje jako magie. Vyhni se strojům s předem definovanou dráhou pohybu - ty vypínají nutnost stabilizovat a proto si pak lidi často vyprasej stabilizátory, který fajrujou nekoordinovaně s hybačema.

No, long story ve třech bodech:

1) Pořeš to u doktora
2) Vyhni se strojům
3) Cvič TGU
Poman

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2013 6:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Axipa napsal:
Manžela rotátoru... Chce to zajít na ultrazvuk, zda tam neni ruptura- pak jediné řešení operace a pokud ne, tak to bude zánět a chce tak klid, mazat, Priessnitzovy obklady, příp. elektro, nagnety atd. a potom začít posilovat postupně s malými váhami, jinak se toho nezbavíš... Řekl bych, když tě to tak moc neboli, že to bude druhý případ..

ale ne...

Při bolesti v upažení bych předpokládal útlak úponu supraspinatu.
To chce srovnat celý rameno jednoduše řečeno:)
Merveill

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2013 6:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejlepším řešením bude zajít si k lékaři a podstoupit vyšetření (sono, ...), jinak jak ti radí ostatní - posilovat manžety rotátorů. Pokus se vyjednat u lékaře rhb, kde tě právě naučí spousty cviků na stabilizaci a posílení. Především pak se to naučíš dělat správně. Z osobní zkušenosti vím, že není zase tak jednoduché provádět cviky zcela správně, zvláště, když se naučíš těch cviků velká kvanta (mnohé z nich se provozují s natahovací - posilovací - gumou). Čím dříve si tam zajdeš, tím lépe pro tebe.

Btw.. počítej s tím, že si na nějaký čas od posilování budeš muset dát pauzu, ale je to lepší, než skončit na operaci ;).

Rychle na stránku:

Přejdi na: