|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Freimen

|
Zaslal: pá květen 10, 2013 12:08 pm Předmět: |
|
|
Protoze si ze sebe umim udelat srandu a chci Vas minimalne aspon pobavit za vsechen cas a rady, ktere jste mi dali, tak se mi tu definici fordu podarilo rozsirit:
Fordem tam, Student agency zpatky.
Jakmile dojedu busem domu do Prahy k PC, napisu vse
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: pá květen 10, 2013 12:27 pm Předmět: |
|
|
Ford umí dělat kvalitně RSka, Mustangy a trucky, to je vše  . _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: pá květen 10, 2013 3:32 pm Předmět: . |
|
|
Tak chlapi, pojďme na to, snad se aspoň zasmějete  . Nejprve ze všeho bych Vám chtěl hodně poděkovat za celý topic a rady, byla tu sice reakce, že se to takto nedá dělat, ale popravdě bez tohoto topicu bych si přesně koupil nějakou vylítanou Audinu či BMW bez jakékoliv představy o tom, kolik do toho budu muset ještě nasypat a že to začne být u aut kolem 200 km a více pak asi obvyklá věc. Rozhodl jsem se tedy v úterý jít do toho Forda Mondeo 1,8 16 V, rok 2001, najeto 107 km, viz. http://www.autobauer.estranky.cz/fotoalbum/dnesni-nabidka/ford-mondeo-1.8-16v-81kw-duratec--r.v.-5-2001--cr-doklady--107-tis-km-prodano/
V úterý jsem si tedy ověřil v Chemnitzu ve Fordu, že ty údaje dle VIN sedí, počet km i fakt, že to ve čtvrtek prodali mistru Bauerovi. Ve středu ráno jsem se tedy vypravil Studentem (o nich bude ještě řeč  ) do Mostu, kam přijel z KV táta přímo s profíkem mechanikem od nich z firmy z Bosch car Service. Čili to pořádně prohlédl, motor, auto, projel to atd. Byl prý sám na to zvědavý, protože si myslel, že to je jen pěkně vyfocené a bude to ale někde nabourané nebo něco jiného. Sám byl překvapený, že vše v pořádku, stav vozidla opravdu výborný vzhledem k věku, tak říkal, že za ty peníze je dobré, zaplatil jsem zálohu s tím, že pán do zítra vše udělá na úřadech už na mé jméno. Opravdu udělal, auto dostalo STK, emise atd., takže v tomto směru ok. Táta měl včera večer v Praze jednání, tak mě nabral a hned jsme pro to večer jeli. Smlouva, zaplatil jsem, já samozřejmě nadšený, první auto, pořádně jsme to projeli z Mostu do KV, opravdu místy hodně na hranici a auto perfektní, sedí, drží, pěkně jede, paráda.
Dneska ráno ale pršelo a prší  ... Jen jsem si na magistát vyřídit přihlášení a zjistil, že v tom stejně nebudu moct jezdit takto na převozních značkách, protože schválení žádosti o udělání českého techničáku atd. trvá týden. Takže jak jsme byli dohodnutí s tátou, zavezl jsem k nim do firmy auto do servisu, aby se na to ještě podíval ten profík mechanik pořádně, dal to na zvedák, udělal diagnostiku apod. Auto pořád jelo super, krásně startovalo, vše ok, ale jak tak pršelo, tak vesnici před servisem najednou začalo celé auto cukat (jedoucí na stále stejné nádrži z pumpy Shell jako včera večer 100 km), rozsvítila se kontrolka motoru, auto nemělo výkon, bál jsem se, že na křižovatce se už nerozjedu atd. Nakonec jsem z posledních sil (přestával fungovat i posilovač řízení) opravdu dojel do servisu, kde na to hned vlítli, udělala se diagnostika apod. Ačkoliv jsem už viděl rudě, ale současně měl starost, že se mi to stalo 3 km před servisem a né dnes v pátek odpoledne na půlce cesty z KV do Prahy, mechanik to napíchl a říkal, že je překvapený, že i z pohledu diagnostiky to auto je relativně v pohodě, čekal prý víc chyb. Čili jde o to, že tam je problém v kabelech vedoucích z primární jednotky, které prostě na dešti zareagovaly, jsou z něčeho načaté a prý přijde jeden poškozený, až se najde či přímo všechny na výměnu. Dál v tom autě byly i po 107 km stále svíčky z továrny, nikdy neměněné, takže svíčky a samozřejmě mi rovnou udělají olej, olejový filtr atd.
Dál je problém s centrálem, nefunguje zamykání obou zadních dveří (jen přední a kufr) a současně přestal jít ještě včera při koupi klíč s dálkovým ovládáním, mistr Bauer říkal, že je potřeba jen koupit baterku. Hmm, baterkou to nebylo, takže budu stejně muset do Fordu udělat nový klíč.
Sečteno, auto za 64 000 Kč, potřeba dodělat kabely, svíčky, olej, filtr, opravit centrál zadních dveří, udělat nový klíč, jinak bez koroze a zdá se, že v poměrně slušném stavu. Nicméně při té cukavé, byť naštěstí krátké, jízdě a následné cestě busem se Student agency jsem si dnes uvědomil zásadní věc. Chci si koupit auto na výlety, na hory, na nákupy atd. Bez ohledu na to, jak to s ním teď dopadne a technik říkal, že se bát nemám a do kupy mi to dá, tak příští auto už na vážno si určitě koupím nové  Takže jestli jsem se dnes něco naučil, tak to bylo:
Fordem tam, Student agency zpátky.
V každém případě všem moc díky za cenné rady, zejména zkušeným chlapům
 , myslím si, že i s tím servisem to nakonec bude prima leštěnka do těch 80 000, nakonec to jste mi říkali od začátku. Takže jsem moc rád, že jsem si nechal říct, auto se mi moc líbí, absolutně bez kosmetických vad, jede perfektně (když neprší a jede  ) a má ohromný kufr, dobré sedačky, akceleraci a je moje
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: pá květen 10, 2013 3:38 pm Předmět: |
|
|
Gratuluji, vypada hezky, uz chapes proc ti kazdy rikal, ze radeji o 20% levnejsi auto, nez je tvuj maximalni rozpocet :-).
A prece jsou ty porekadla pravdive
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá květen 10, 2013 3:41 pm Předmět: |
|
|
takze ses na tom stejne jako ten jedlik kurat z jihu
oba mate auto na slunecne nedelni odpoledne
Gratuluju
preju hodne km bez nehod (a deste  ) _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
smetak

|
Zaslal: pá květen 10, 2013 3:52 pm Předmět: |
|
|
Tak to neni nic hrozneho, jestli tam je vetsina veci puvodnich. Nove auto nekupuj, spis zanovni. Pri dnesnich cenach aut, ktere jdou neuveritelne dolu je to nesmysl. Staci se podivat na ceny superbu a celkove vsech ostatnich znacek. Drzi se jenom veterani, popr. premiovky.
Ja si planuju koupit infiniti fx35, tenhle rok to doufam klapne. _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: pá květen 10, 2013 3:59 pm Předmět: |
|
|
| smetak napsal: | Tak to neni nic hrozneho, jestli tam je vetsina veci puvodnich. Nove auto nekupuj, spis zanovni. Pri dnesnich cenach aut, ktere jdou neuveritelne dolu je to nesmysl. Staci se podivat na ceny superbu a celkove vsech ostatnich znacek. Drzi se jenom veterani, popr. premiovky.
Ja si planuju koupit infiniti fx35, tenhle rok to doufam klapne. |
takhle, ona tam je originální i baterie, mechanik říkal, že jak se kdo staral se vždy pozná podle pneumatik, do jakých auto obouval, říkal, že se vždy pozná, že není něco v pořádku, když na Audi A7 jsou pneumatiky kumho a tady na tom autě jsou kvalitní a nové Micheliny, které by prý sám chtěl, takže auto je fakt vypíglované, nikde v interiéru není ani trhlinka, madla, ovladače na okýnka jsou vše nádherné.
Nové myslím tak, že prostě víš, co v tom máš, ale je jasné, že už jen tím, že si ho přivezeš domů tak má hodnotu o 50 000 míň. Ale na druhou stranu než podruhé přemýšlet nad všemi těmito možnými problémy od stočených kilometrů po skryté vady.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá květen 10, 2013 4:03 pm Předmět: |
|
|
Jasně, nové je nové, to je bez debat. Už jen tím, že si ho ku*víš sám a nemáš ho zku*vené po někom :-) _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Sei

|
|
| nahoru |
|
 |
smetak

|
|
| nahoru |
|
 |
hoju
|
Zaslal: pá květen 10, 2013 6:34 pm Předmět: |
|
|
velmi dobrá volba! přeji hodně kilometrů bez nehod. opravdu moc hezký vůz.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: pá květen 10, 2013 7:29 pm Předmět: |
|
|
| Freimen napsal: | | ...Nové myslím tak, že prostě víš, co v tom máš, ale je jasné, že už jen tím, že si ho přivezeš domů tak má hodnotu o 50 000 míň. Ale na druhou stranu než podruhé přemýšlet nad všemi těmito možnými problémy od stočených kilometrů po skryté vady... |
Ja zastávam názor, že nové kupujú len pracháči a laici. Kto do toho trošku vidí a berie auto ako spotrebnú vec, určite siahne po mierne jazdenom. Reči o " ojetých botách " sú úplne mimo misu
A gratulujem, v rámci možností to vyzerá ako celkom dobrý kauf
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: pá květen 10, 2013 7:30 pm Předmět: |
|
|
| Freimen napsal: | | mechanik říkal, že jak se kdo staral se vždy pozná podle pneumatik, do jakých auto obouval, |
Jo aha.. ja ted uz druhou zimu odjel na zadnich gumach, ktere jsem koupil na aukru obe za celkem 200kc i s diskama )
BTW, nejak to tu forum udrzujte, na podzim si nove nebo ojete auto budu kupovat ja.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá květen 10, 2013 7:35 pm Předmět: |
|
|
| Judson napsal: | | Freimen napsal: | | mechanik říkal, že jak se kdo staral se vždy pozná podle pneumatik, do jakých auto obouval, |
Jo aha.. ja ted uz druhou zimu odjel na zadnich gumach, ktere jsem koupil na aukru obe za celkem 200kc i s diskama )
BTW, nejak to tu forum udrzujte, na podzim si nove nebo ojete auto budu kupovat ja. |
co chces udrzovat?
vitez je jasnej, dotazeneho forda z nemecka, benzinovej motor _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|