|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
LiffEX
|
Zaslal: so květen 11, 2013 9:23 pm Předmět: LiffEX - cesta za lepším tělem! |
|
|
Zdravím všechny,
rád bych se představil. Jmenuji se Kuba, je mi 25let, měřím cca 183cm a vážím okolo 105kg.
Rozhodl jsem se založit tento blog zvláště proto, abych mohl "kontrolovat" svou snahu se svým tělem něco udělat. Rád bych, jak se říká, shodil do plavek. Tudíž bych rád shodil nějakou tukovouo zásobu a přibral na svalové hmotě.
Já a cvičení?!
S tímto už mám delší zkušenost, cvičím cca 3-4 roky s přestávkami. Ze začátku jsem byl obrovským nadšencem a naštěstí se mě to drží dodnes :)
Momentálně po měnší pauze, cca 4 měsíce jsem, jsem se rozhodl opět navštěvovat fitko u nás v Ostravě. Permice zakoupena, jediné co mi chybí je nějaký sparing.
Momentální stav?!
Vážím cca 105kg, bohužel nevím přesně, jelikož mi odešla osobní váha, takže bude třeba koupit novou. Na to kolik vážím, tak na to prý nevypadám, ale osobně se necítím 2x komfortně. Vždy jsem jel objemovky a nic víc. za ty roky jsem se přiučil novým věcem, pochopil souvislosti a to se snažím komponovat do cvičení.
Čeho hodlám dosáhnout?!
Rád bych shodil přebytečnou tukovou zásobu a nabral něco na svalové hmotě, přeci jen to vypadá na oko líp  . Rád bych váhu srazil na cca 95kg, teda pokud se povede, pokud ne, tak se nic neděje, ale je třeba shodit ty tuky, by´t jsou svaly těžší.
Jaký je tedy můj plán?!
Chtěl bych nastolit celkem přísný týdenní cvičební řezim+upravit jídelák tak, aby tělo bylo schopné hubnout.
3x fitko
2x insanity cardio ABS (břicho)+kardio ve formě orbitreku
2x Insanity workout
Jaký je stav režimu?!
Fitko pravidelně dodržuji, horší je to s dalšími aktivitami, kdy je dělám celkem nepravidelně (povinnosti, apod.), ale snažím se je zlepšovat.
jídelák?! Tak na něm pracuju, přestávám jíst různé jídla a snažím se jíst jen ty "zdravé", plus pitný režim je stavěn na čisté vodě.
Problémy?!
Ano jsou, pitný režim je mým velkým leakem, ovšam usilovně jsem na něm začal makat. Dalším problémem je sestavení jídeláku, protože v tom jsem trochu "fish". Ale pořád se něco učím.
Jak hodlám v blogu pokračovat?!
Rád bych nastínil stav svého cvičení, co a jak cvičím, případně nějaké ty váhy.
Taky bych rád co cca 4 týdny tréninky obměňoval, tak aby si tělo na to nezvyklo a nebojím se vyzkoušet i nové metody, prostě dodat ělu nové impulzy.
Co od blogu tady očekávám?!
očekávám, že se budu moci podělit s dalšími z Vás o nějaké zkušenosti rady, a´t už se jedná o jídlo případně cvičení. Samozřejmě beru jakoukoliv kritiku, protože z chyb se člověk učí!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
LiffEX
|
Zaslal: so květen 11, 2013 9:33 pm Předmět: DAY A - Prsa, Biceps, Triceps |
|
|
DAY 1:
----------------------------------------------
Benchpress 5x6-12
Tlaky šikmá jednoruč 3x6-10
Upažování rovná 3x6-10
Pullover 2x6-10
Bicepsový zdvih obouruč 3x6-10
Scott jednoruč 2x8-12
Kladivo 2x8-12
Biceps obouruč nadhmat 1x12-15
Triceps bench úzký úchop 4x6-10
Francouz v sedě 3x10-12
Stahování kladky stoj 3x10-12
kliky bradla 3x10 (BONUS s protizávažím)
Naposledy upravil LiffEX dne ne květen 12, 2013 8:31 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
LiffEX
|
Zaslal: so květen 11, 2013 9:56 pm Předmět: |
|
|
Začátek cvičení 15.4.2013
-------------------------------
Bench 12x20, 10x30, 10x40, 10x50, 10x60, 7x70
Tlaky 9x12,5 , 7x12,5 , 7x15
Upažování 9x5, 7x7,5, 10x7,5
Pullover 10x15, 10x17,5
Bic velká 10x20, 10x24, 10x28
Scott 10x7,5, 7x7,5
Kladivo 10x7,5, 8x10
Bic nadhmat 12x20
Bench tric 12x20, 10x30, 10x40, 6x50
Francouz 10x15, 10x20, 8x22,5
Stah kladky 12x20, 12x30, 10x35
Bradla 10x-45, 10x-40, 10x-35
Poslední cvičení 8.5.2013
----------------------------------
Začátek cvičení 15.4.2013
-------------------------------
Bench 12x20, 12x40, 12x60, 12x70, 10x74, 8x74
Tlaky 10x22,5 , 8x22,5 , 8x22,5
Upažování 10x10, 8x12,5, 8x12,5
Pullover 10x22,5 , 10x25
Bic velká 10x32, 8x34, 6x36
Scott 12x10, 11x10
Kladivo 11x12,5, 6x12,5
Bic nadhmat 12x20
Bench tric 12x20, 10x40, 10x50, 8x50
Francouz 10x22,5 , 10x27,5 , 10x27,5
Stah kladky 12x30, 12x40, 12x47,5
Bradla 7x-25, 7x-20, 7x-25 (bohužel jsem chytal křeč do stehna, když jsem se snažil držet balanc)
|
|
| nahoru |
|
 |
nemuke

|
|
| nahoru |
|
 |
LiffEX
|
Zaslal: ne květen 12, 2013 1:35 am Předmět: |
|
|
Ahoj, díky za návštěvu na blogu.
Pokud jde o maximální výkony, tak ty jsem osobně zkoušel asi 2x v životě před cca 1,5 roky. Tehdy to byli maximálka na bench a mrtvolu. Ale žádná sláva to nebyla a nemyslím si, že teď by to bylo taky něco světobornýho..
Ale určitě v brzké době do toho chci jít a chci to zkusit. Ale do toho bych rád šel ve chvíli, až bych měl sparinga, kterého stále hledám.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne květen 12, 2013 6:54 am Předmět: |
|
|
zdar
promin, ale budu jenom kritizovat
tvuj trening je na velke, cerne a zapachajici .....
cvicit jenom prsa a ruce povede ke zdravotnim problemum se zady
a i kdyby jsi zaclenil dalsi partie, tak je to porad nevyvazene
chce to uplne jiny trening _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
buvolii

|
Zaslal: ne květen 12, 2013 7:33 am Předmět: |
|
|
Musím jenom souhlasit s kolegou, s tohohle treningu by vážně jeden blil  Všechno špatně největší svalové partie ignoruješ (záda, nohy). Kámo vzal bych si tě do parády a to by v tom byl čert, aby to nešlo  P.S. Ještě ti napíšu pm (osobní zprávu), ted utíkám do fitka sportu zdar a hlavu vzhuru , když budeš chtít něco s tím provedem.
|
|
| nahoru |
|
 |
LiffEX
|
Zaslal: ne květen 12, 2013 1:17 pm Předmět: |
|
|
Pánové, toto nebylo celé, jen jsem neměl čas to dopsat :D Samozřejmě, že cvičím záda+ramena jako DAY 2. Dneska večer to sem přihodím. (budu v práci)+ tady hodím i jídelák ze včerejška.
Za kritiku budu vždy rád, aspoň vím, že je pořád co zlepšovat.
A jak jsem psal, tak nohy momentálně objemově nejedu, z důvodu zatížení na orbitreku a Insanity workoutu.
Jak jsme i předesílal, tak momentálně takto cvičím cca 3 týdny a co cca 4 týdny bych chtěl měnit tréninky, takže jsem pro každý návrh, který by zde padnul :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne květen 12, 2013 1:21 pm Předmět: |
|
|
| LiffEX napsal: | Pánové, toto nebylo celé, jen jsem neměl čas to dopsat :D Samozřejmě, že cvičím záda+ramena jako DAY 2. Dneska večer to sem přihodím. (budu v práci)+ tady hodím i jídelák ze včerejška.
Za kritiku budu vždy rád, aspoň vím, že je pořád co zlepšovat.
A jak jsem psal, tak nohy momentálně objemově nejedu, z důvodu zatížení na orbitreku a Insanity workoutu.
Jak jsme i předesílal, tak momentálně takto cvičím cca 3 týdny a co cca 4 týdny bych chtěl měnit tréninky, takže jsem pro každý návrh, který by zde padnul :) |
roc by ti mel vadit trening stehen a lytek?
4 tydny je docela malo na trening
tady je varianta treningu: http://kulturistika.ronnie.cz/c-6909-treninkova-poradna-17-2010.html
ale jidelnicek je zaklad, ja pekne hubnul i u Beara _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
LiffEX
|
Zaslal: ne květen 12, 2013 1:58 pm Předmět: |
|
|
Hodně čítávám, že je ideál to co cca 4 týdny měnit, tak ať si tělo nenavykne a nepřestane reagovat. Nebo se mýlím?!
A né, že by mi vadil trénink stehen a lýtek, jen nevím, jestli bych to "utáhnul". Tvrdě zamakat s dřepama a další den poskakovat u insanity.
Ustinov: ale to co jsi poslal ten odkaz nevypadá zle.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne květen 12, 2013 2:05 pm Předmět: |
|
|
| LiffEX napsal: | Hodně čítávám, že je ideál to co cca 4 týdny měnit, tak ať si tělo nenavykne a nepřestane reagovat. Nebo se mýlím?!
A né, že by mi vadil trénink stehen a lýtek, jen nevím, jestli bych to "utáhnul". Tvrdě zamakat s dřepama a další den poskakovat u insanity.
Ustinov: ale to co jsi poslal ten odkaz nevypadá zle. |
4 TYDNY je malo i na silovku, ta se jezdi kolem 8
a neboj, utahnul by jsi to, jenom by se ti panacku muselo chtit a ze zacatku by to bolelo
nevypada?
a podobnychj treningu najdes na netu desitky, jenom si dat tu praci _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
LiffEX
|
Zaslal: ne květen 12, 2013 2:12 pm Předmět: |
|
|
Tak ono s prací by nebyl problém, u toho jsem trávil taky nějakou tu hodku než jsem dal dokupy to co teď cvičím :D Tak nějak to na každou partii poskládat, aby to aspoň trošku fungovalo, neříkám, že se mi to povedlo na 100% :D
Mám práci, ve které toho moc nedělám, takže mám čas brouzdat a hledat.
4 týdny málo?! Já "myslel", že ono je to víceméně "jedno", jelikož to omběníš po 4 týdnech a jinak to seskládáš, prohodíš pár cviků a tělo na to může líp reagovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne květen 12, 2013 2:25 pm Předmět: |
|
|
| LiffEX napsal: | Tak ono s prací by nebyl problém, u toho jsem trávil taky nějakou tu hodku než jsem dal dokupy to co teď cvičím :D Tak nějak to na každou partii poskládat, aby to aspoň trošku fungovalo, neříkám, že se mi to povedlo na 100% :D
Mám práci, ve které toho moc nedělám, takže mám čas brouzdat a hledat.
4 týdny málo?! Já "myslel", že ono je to víceméně "jedno", jelikož to omběníš po 4 týdnech a jinak to seskládáš, prohodíš pár cviků a tělo na to může líp reagovat. |
http://kulturistika.ronnie.cz/c-8713-trenink-celeho-tela-neni-jen-pro-zacatecniky.html
http://kulturistika.ronnie.cz/c-7461-vysokofrekvencni-trenink.html
tak to jsi nepochopil princip zmeny
nemusis menit ani cviky, ale spis zmenis, intenzitu
napred pojedes treba 5x10, pak dalsi dva mesice 5x5, a potom 5x15 (ale jasne, ze pokazde jina vaha)
ale cviky muzou byt stejne _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
smik
|
Zaslal: ne květen 12, 2013 2:55 pm Předmět: |
|
|
Nota bene trénink se mění aby jsi dal svalům nový impuls k růstu. Za 4týdny určitého tréninku se nedostaneš do stagnace.
|
|
| nahoru |
|
 |
LiffEX
|
Zaslal: ne květen 12, 2013 8:28 pm Předmět: |
|
|
V tom případě jsem přesně nepochopil význam toho slova. Ale OK, díky za radu pánové :)
To by mohla být další změna.. Nový impuls k tvorbě nových svalových vláken.
Jak říkám, v tomto oboru se chvíli pohybuju, ale tak nějak mi občas dělají problém souvislosti, naštěstí tu jsou takový jako vy
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|