|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 10, 2013 7:40 pm Předmět: |
|
|
| Freimen napsal: | | smetak napsal: | Tak to neni nic hrozneho, jestli tam je vetsina veci puvodnich. Nove auto nekupuj, spis zanovni. Pri dnesnich cenach aut, ktere jdou neuveritelne dolu je to nesmysl. Staci se podivat na ceny superbu a celkove vsech ostatnich znacek. Drzi se jenom veterani, popr. premiovky.
Ja si planuju koupit infiniti fx35, tenhle rok to doufam klapne. |
takhle, ona tam je originální i baterie, mechanik říkal, že jak se kdo staral se vždy pozná podle pneumatik, do jakých auto obouval, říkal, že se vždy pozná, že není něco v pořádku, když na Audi A7 jsou pneumatiky kumho a tady na tom autě jsou kvalitní a nové Micheliny, které by prý sám chtěl, takže auto je fakt vypíglované, nikde v interiéru není ani trhlinka, madla, ovladače na okýnka jsou vše nádherné.
Nové myslím tak, že prostě víš, co v tom máš, ale je jasné, že už jen tím, že si ho přivezeš domů tak má hodnotu o 50 000 míň. Ale na druhou stranu než podruhé přemýšlet nad všemi těmito možnými problémy od stočených kilometrů po skryté vady. |
Lukáši, to co popisuješ je sice patálie, ale svíčky od výroby to je překvapující a s tou baterií mi to příjde jako utopie. Mě baterka nikdy nepřežila pátou zimu. Kabely - klasika. Mě je na hyundai prožrala kuna...mrch:o)
S tím, že tam tak 15tku budeš muset nasypat - to je běžné a potom budeš mít spolehlivé auto (vzhledem k věku), které je prostorné jako málokteré jiné, v této ceně i bezpečné a nenáročné na servis.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Freimen

|
Zaslal: pá květen 10, 2013 7:44 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: |
Lukáši, to co popisuješ je sice patálie, ale svíčky od výroby to je překvapující a s tou baterií mi to příjde jako utopie. Mě baterka nikdy nepřežila pátou zimu. Kabely - klasika. Mě je na hyundai prožrala kuna...mrch:o)
S tím, že tam tak 15tku budeš muset nasypat - to je běžné a potom budeš mít spolehlivé auto (vzhledem k věku), které je prostorné jako málokteré jiné, v této ceně i bezpečné a nenáročné na servis. |
já to myslel tak, že baterie je tam originální (měněná samozřejmě) a gumy Michelin, že o to auto se někdo skutečně staral...naopak na ty svíčky všichni čuměli v dílně, přišel se na to podívat i majitel, ono to startovalo bez problémů, vše ok, ale až na mokru to začalo kuckat a přestalo jet, takže je tam problém v té kabeláži, tak to vymění a bude to snad v cajku...S těmi náklady počítám a opravdu doufám, že takto po velkém servisu, jak nařídil sám majitel, tátův kamarád, to bude dobře šlapat
Díky moc za rady, měl jsem 2 fordy, spokojený jsem byl, tak snad to bude i tentokrát a nikde mě nenechá
|
|
| nahoru |
|
 |
jari

|
Zaslal: pá květen 10, 2013 7:45 pm Předmět: |
|
|
No já jsem Lukáši zklamaný  už jsem tě viděl v kupéčku
Ne, vážně, vypadá to dobře a až to dáš do kupy tak by to mohlo být bez problémů.
Ještě ti chci poděkovat za čtivý topic, který nás všechny na pár dní nenechal v klidu
Tak ať autíčko slouží a ať jsi spokojený.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá květen 10, 2013 8:18 pm Předmět: |
|
|
Hezká koupě....že tam pár věcí je potřeba pořešit je prostě normální, tohle jsou navíc detaily, a proto ti taky každý říkal, že za auto max 70 a 10-15 dát stranou právě na tyhle věci.
Nové auto je fajn, pokud se ti nesere a pokud jej fakt odjezdíš. Pokud ne, tak je to vyhazování peněz, a pokud budeš mít "štestí", tak to auto může být v servisu podstatně častěji než bude to Mondeo:-)))). A pokud budou zdroje na sice nové, ale max nižší střední třída .... nu, uvidíš sám:-). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
CowsGiveUsMilk

|
Zaslal: so květen 11, 2013 4:05 pm Předmět: |
|
|
Jako uplnyho laika me dost zarazi, ze takovyhle krasny, na oko uplne novy auto, muzes mit za 80 tisic. Aspon vim na co setrit! :) _________________ Courage is not the lack of fear but the ability to face it.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: ne květen 12, 2013 7:21 pm Předmět: |
|
|
| CowsGiveUsMilk napsal: | | Jako uplnyho laika me dost zarazi, ze takovyhle krasny, na oko uplne novy auto, muzes mit za 80 tisic. Aspon vim na co setrit! :) |
To jo, na to že nový stojí přes půl mega :-) a 107k km je pomalu sotva zajetý auto.
Osobně moc nechápu lidi co často mění nová auta, kdybych si kupoval nový auto za půl mega, tak se o něj dobře starám a jezdím v něm dokud bude dobře sloužit, což musí být minimálně 10-20 let při nějakém běžném ročním nájezdu.
Pokud bych teda nebyl velkej pracháč.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: ne květen 12, 2013 8:18 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: |
Osobně moc nechápu lidi co často mění nová auta, kdybych si kupoval nový auto za půl mega, tak se o něj dobře starám a jezdím v něm dokud bude dobře sloužit, což musí být minimálně 10-20 let při nějakém běžném ročním nájezdu.
Pokud bych teda nebyl velkej pracháč. |
No vidíš, já to naopak chápu. Mám 2 a půl roku nové auto, asi 30k najeto, do max 2-3let ho chci dát pryč (i když ho miluju), prodat za pořád celkem vysokou cenu, s málo najetýma KM v dobrém stavu. Po 60-80km se začnou častokrát srát věci a je dobré se toho zbavit, do té doby je auto celkem bez zbytečných investic navíc. Můj názor...myslím, že se to takhle dělá i v Německu, lidi tam nemají nová auta dlouho dobu, dají to pryč a za získané peníze + přidají nějakou částku navíc, koupí nové auto bez investic. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: ne květen 12, 2013 8:29 pm Předmět: |
|
|
Vidím to podobně jako Frozz. Mám nové auto 2,5 roku, najeto nějakých 36 000 a taky už přemýšlím, že až vyjde z leasingu, tak pokud bych za něj dostal nějaké slušné peníze, tak ho pošlu dál a pořídím si něco trošku většího. S autem jsem spokojený, ale pokud člověk překročí určitou dobu a nájezd, tak už ta cena auta jde hrozně dolů a pak už to auto opravdu musí "dojezdit", což může a nemusí být to, co člověk zrovna chce a potřebuje. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: ne květen 12, 2013 8:30 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | Spazik napsal: |
No vidíš, já to naopak chápu. Mám 2 a půl roku nové auto, asi 30k najeto, do max 2-3let ho chci dát pryč (i když ho miluju), prodat za pořád celkem vysokou cenu, s málo najetýma KM v dobrém stavu. Po 60-80km se začnou častokrát srát věci a je dobré se toho zbavit, do té doby je auto celkem bez zbytečných investic navíc. Můj názor...myslím, že se to takhle dělá i v Německu, lidi tam nemají nová auta dlouho dobu, dají to pryč a za získané peníze + přidají nějakou částku navíc, koupí nové auto bez investic. |
Ja mam teda opacnou zkusenost, mam fiat punto naftak z 1996, po rodicich, uz asi 6 let a celkove ma najeto 240 tis. Za tech 6 let co ho mam jsem nedelal zadnou velkou opravu, nebo investii, nejvetsi byly 2x starter a este neco podobneho, ani nevim co, kdyby nebylo male, jezdil bych v nem za 5l na 100 dokud by se nerozsypalo.
Takze spis uvazuji o drassim ojetem, nebo dokonce novem aute vyhledove na minimalne 10 - 15 let, rocne udelam asi 20.tis kilaku.
BTW, nece nekdo koncem roku koupit to moje soucastne super auto ? )
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po květen 13, 2013 8:26 am Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | Spazik napsal: |
No vidíš, já to naopak chápu. Mám 2 a půl roku nové auto, asi 30k najeto, do max 2-3let ho chci dát pryč (i když ho miluju), prodat za pořád celkem vysokou cenu, s málo najetýma KM v dobrém stavu. Po 60-80km se začnou častokrát srát věci a je dobré se toho zbavit, do té doby je auto celkem bez zbytečných investic navíc. Můj názor...myslím, že se to takhle dělá i v Německu, lidi tam nemají nová auta dlouho dobu, dají to pryč a za získané peníze + přidají nějakou částku navíc, koupí nové auto bez investic. |
No problém je, že takhle měnit nové za nové je opravdu hodně drahé - aso mi nikdo nebude vymlouvat že první majitel na tom vždy tratí největší balík - protože s každým tím cyklem na tom tratíš min. okolo 200tis. (tedy každé ty 3 roky), pokud se bavíme o běžném autě za cca 500k.
To už je opravdu hodně velká údržba za tyhle peníze. A opravdu nechápu, co se může začít kazit na 3 roky starém autě, pokud se správně servisuje. (a jako nevim co by si za 200k servisoval na autě mladším než 10 let)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po květen 13, 2013 8:31 am Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | Vidím to podobně jako Frozz. Mám nové auto 2,5 roku, najeto nějakých 36 000 a taky už přemýšlím, že až vyjde z leasingu, tak pokud bych za něj dostal nějaké slušné peníze, tak ho pošlu dál a pořídím si něco trošku většího. S autem jsem spokojený, ale pokud člověk překročí určitou dobu a nájezd, tak už ta cena auta jde hrozně dolů a pak už to auto opravdu musí "dojezdit", což může a nemusí být to, co člověk zrovna chce a potřebuje. |
To bych řekl že je právě opačně, největší část ceny ztrácí auto, když je nové, pak už se ta křivka pádu ceny zpomaluje. (pokud se bavíme v procentech z původní ceny)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: po květen 13, 2013 9:10 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: |
No problém je, že takhle měnit nové za nové je opravdu hodně drahé - aso mi nikdo nebude vymlouvat že první majitel na tom vždy tratí největší balík - protože s každým tím cyklem na tom tratíš min. okolo 200tis. (tedy každé ty 3 roky), pokud se bavíme o běžném autě za cca 500k.
To už je opravdu hodně velká údržba za tyhle peníze. A opravdu nechápu, co se může začít kazit na 3 roky starém autě, pokud se správně servisuje. (a jako nevim co by si za 200k servisoval na autě mladším než 10 let) |
kazit se muze spousta veci i u noveho,stalo se mi ze jsem resil reklamaci kie ktera se nova behem 3 mesicu stala 4x nepojizdna,fakt jsem se v tom bal jezdit,napr pri 150 na dalnici se auto vyplo a neco si trisklo v motoru :D atd,prodejce po problemech,vymluvach a vyhrozovani soudy,penize vratil :D ale nove auto neznamena ze je bez problemu,osobne si myslim ze je nejlepsi koupit auto kolem dvou let (kdy ma auto nejvetsi pokles ceny) a nechat ho extra proklepnout a nebo koupit nejakou fakt nizkou tridu v novem, ktera tolik neztraci.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: po květen 13, 2013 9:10 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | To bych řekl že je právě opačně, největší část ceny ztrácí auto, když je nové, pak už se ta křivka pádu ceny zpomaluje. (pokud se bavíme v procentech z původní ceny) |
řekl bych, že to platí hlavně v případě aut s vyšší cenou. Já nekupoval prémiovku a navíc jsem ji měl tak výhodně, že se k tomu normální člověk neměl šanci dostat, tak jsem vzal v úvahu tenhle konkrétní případ. Ale jinak asi máš pravdu a to tím víc, čím dražší auto to bude. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po květen 13, 2013 9:32 am Předmět: |
|
|
| Peca napsal: | | kazit se muze spousta veci i u noveho,stalo se mi ze jsem resil reklamaci kie ktera se nova behem 3 mesicu stala 4x nepojizdna,fakt jsem se v tom bal jezdit,napr pri 150 na dalnici se auto vyplo a neco si trisklo v motoru :D atd,prodejce po problemech,vymluvach a vyhrozovani soudy,penize vratil :D ale nove auto neznamena ze je bez problemu,osobne si myslim ze je nejlepsi koupit auto kolem dvou let (kdy ma auto nejvetsi pokles ceny) a nechat ho extra proklepnout a nebo koupit nejakou fakt nizkou tridu v novem, ktera tolik neztraci. |
Já bych auto staré dva roky nekupoval, pokud bych si nebyl jistý původním majitelem. Neustále by mi vrtalo v hlavě, proč se někdo zbavuje takhle nového auta. Asi by to nebylo tím, že to je perfektní auto o které se chce podělit s ostatními . Podle mě, lidé kupující nová auta se jich obvykle zbavují tak po 4 - 5 letech.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|