Kripl-Drejpr log

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 46, 47, 48  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kripl-Drejpr log  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Kripl-Drejpr log
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
madball

PříspěvekZaslal: pá květen 17, 2013 6:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

marzochi napsal:
Draper napsal:

No to je hezky, ze to mam tahat vodorovne, ale rekni mne jak to v BG udelat? a s zadnyma gumickama , pruzinama nebo podobnyma blbostma tam saskovat nebudu

taky sem řešil tenhle problem a nakonec to jezdím na klasickým "veslování" tedy dolní kladce vsedě, je to krásně vodorovně. Co myslíte, záleží na tom jestli se u toho stojí nebo sedí?

Na T-nation je video, kde Christian Thibaudeau ukazuje tuhle variantu + ještě variantu zaměřenou víc na rotátory.

Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Draper

PříspěvekZaslal: so květen 18, 2013 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

...

Naposledy upravil Draper dne st květen 22, 2013 5:37 pm, celkově upraveno 3 krát
seeya

PříspěvekZaslal: so květen 18, 2013 6:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mas nejaky specialny dovod nepouzivat obcas pri tlakoch jednorucky?
Draper

PříspěvekZaslal: so květen 18, 2013 7:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

seeya napsal:
Mas nejaky specialny dovod nepouzivat obcas pri tlakoch jednorucky?

divny pocit a jakasi nestabilita v rameni. Teda je fakt, ze jsem je zkousel nekdy pred mesicem naposledy, kdy rameno jeste bolelo mnohem vice, ted je to na 90% ok, tak zkusim, co to udela. Samozrejme mne tam ty JR chybi...
patrikdundych

PříspěvekZaslal: so květen 18, 2013 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím Drapere ,já mylsim že by pro tebe byli i ty jč lepší,krom procvičovanýho svalu to bere právě i ty stabilizační svaly okolo což je v tvym případě asi lepší než vč. ,ale je jasný že by smusel začít na menších vahách
Poman

PříspěvekZaslal: so květen 18, 2013 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

patrikdundych napsal:
Zdravím Drapere ,já mylsim že by pro tebe byli i ty jč lepší,krom procvičovanýho svalu to bere právě i ty stabilizační svaly okolo což je v tvym případě asi lepší než vč. ,ale je jasný že by smusel začít na menších vahách

nesmysl
patrikdundych

PříspěvekZaslal: so květen 18, 2013 7:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
patrikdundych napsal:

nesmysl

Ok beru z5 no já jen že sjme to někde nedávno četl btw . pomane proč se teda říká že jsou jč zdravější než vč?? Já si to právě spojoval i s timhle
Draper

PříspěvekZaslal: so květen 18, 2013 7:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikdo nevi, co v tom rameni mam (mel jsem? ) za problem, takze asi ne. Neco se tam zrejme urvalo a jak rikal Poman, jen tak samo to nesrostlo :D Neni to 100% ok, jen 90%, ale funguji s tim normalne a cvicim takove cviky, ktere mne problem nedelaji, coz jsou krome 3 vsechny (kdyz opomenu nohy).
Reichenberk

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2013 8:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Reichenberk by se o te aerobce mohl rozepsat v nejakem clanku, protoze jeho pristup je naprosto odlisny nez se bezne uvadi a troufam si rict, ze dosti profesionalni. Tohle by me opravdu hodne zajimalo.

Jinak objem jsem ted, jak jsem zacal cvicit, naopak dost snizil (z 2-2,5h denne na 1 hodinu denne), ale intenzitu ponechal (porad je to intenzita vysoka, okolo 80% MTF), ovsem jak uz jsem psal vyse, i presto ze intenzita je stejna, tak je to pro me mnohem narocnejsi na udychani. Tepovou frekvenci nezkoumam ani ranni klidovou ani zatezovou. Neberu to jako kardio za ucelem spalovani tuku, protoze zadny spalovat nepotrebuji, ale spise jako takovou prevenci, abych ten tuk drzel relativne nizko pri vyssim prijmu energie, ktery ted mam a take se u ni naprosto dokonale vypotim...
Krvni testy, co jsi zminoval, proc?

Vidím, že jsem zůstal dlužen odpověď, tak tady je.
A začnu od konce - tedy od těch krevních testů. Pokud tepovou frekvenci pojmeme zjednodušeně jako indikátor spotřeby kyslíku, tak nás musí zajímat i samotná schopnost krve ten kyslík transportovat k buňkám. A je potřeba dobře znát, jestli ten transportní systém je v pořádku, jestli ta krev má dostatečnou schopnost kyslík a kysličník uhličitý přenášet. A to může být sníženo nějakou nemocí, zánětem, přetížením. Takže znát hodnoty hematokrytu, hemoglobinu či erytrocytů je důležité, protože pak k zátěži neúměrně vysoká tepová frekvence může znamenat současně nějaký problém a trénink podle tepovky je potom na nic. A i to přetrénování do toho může promluvit - transportní schopnost krve není neomezená, krev se vyčerpává a pokud se nestačí rychle obnovovat tak je to stejný problém. Takže zbytečně intenzivní a dlouhé tréninky můžou paradoxně vést ke snižování výkonu.
Ranní tepová frekvence je zase důležitá ke kontrole intenzity tréninku - nejde jen o indikaci přetažení ale i o kontrolu jestli ten trénink třeba nebyl zbytečně vlažný - prostě ranní tepovka je výstupní informace která je zpětnou vazbou na zátěž a dá se podle ní trénink regulovat tak že není třeba zbytečně intenzivní a tím i kontraproduktivní a nebo naopak nedostatečný. Je to snadné, jednoduché a zadarmo.
Ohledně té intenzity - trénovat pořád dokola se stejnou intenzitou je dobré pro toho kdo se nepotřebuje zlepšit ale jinak je to trénink na nic. To že intervalový trénink s makrocykly a mikrocykly je jednoznačně lepší, je věc o které není třeba diskutovat - to je už naprostá klasika která funguje.
Kardio na spalování tuku je věc která mě taky nezajímá a ani jsem to takhle nemyslel, jde tu jen o to že delší zátěž prostě musí probíhat v tukovém metabolismu - ta se na cukry odjet nedá a proto je důležité ten tukový metabolismus natrénovat na vyšší výkon. Samozřejmě když se to obrátí tak to je cesta jak zhubnout ale to už nás nezajímá, to nechme jiným.
Takže když to vrátím na začátek tak zátěžový trénink musí mít hlavu a patu a dá se velmi dobře řídit podle tepové frekvence, jen je potřeba vědět, co ta srdeční činnost znamená, proč je taková jaká je a jak na ni reagovat.
A taky co skutečně znamenají pásma zátěže - zkalibrovat si je podle sebe, ne podle nějaké tabulky co kdosi kdysi vyrobil a nikdo si neláme hlavu s tím co znamená a jak ji vlastně číst. Je to jako kalibrace výškoměru v letadle - čísla mají pro přistání správou sdělovací hodnotu jen v tom případě kdy víme jak jsme vysoko nad zemí a ne jak vysoko jme nad mořem či jaký je tlak vzduchu.
A ještě k tomu přetrénování a jestli ho může indikovat ranní tepovka - to už je myslím pozdě a příznaky přetrénování už budou dávno jiné. Ale ranní tepovka může dobře indikovat přetažení - v tom je funkční.
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2013 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

patrikdundych napsal:
Poman napsal:
patrikdundych napsal:

nesmysl

Ok beru z5 no já jen že sjme to někde nedávno četl btw . pomane proč se teda říká že jsou jč zdravější než vč?? Já si to právě spojoval i s timhle

Kto to hovorí? Ja som počul, že napr. military press s veľkou činkou je výborný cvik z hľadiska zdravia ramien (okrem iného samozrejme). A čo sa týka stabilizačných svalov tak mne osobne pripadá cvičenie s veľkou činkou " stabilnejšie ", pri jednoručkách musím dávať väčší pozor na koordináciu=väčšie zapojenie stabilizačných svalov. Ale trebárs je to len o zvyku.
Luster

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2013 2:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak pravil BUH Poman, uznavana hvezda svetove fyzioterapie ne, vazne Pomane, kdyz uz napises takhle rezolutne NESMYSL, chtelo by to trochu rozepsat, proc je to PODLE TEBE tak moc spatne..
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2013 3:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sorry za spam Drapere, ale je to poměrně zajímavý...

Reichenberku nemohl bys sem hodit nějakej odkaz ohledně kontroly ranní tepové frekvence? Zní to celkem zajímavě

Jinak s tím ramenem si myslím, že právě když jsou oslabený stabilizační svaly, tak ty ruce pak vlajou na všechny strany a není to vhodný, protože stabilizační svaly nejsou nic velkýho a když to jde, tak funkci převezme velkej sval v blízkosti.
Draper

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2013 4:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Za zadny spam se netreba omlouvat, reste si tu co chcete, ja si vzdy jen v mezicase zapisu trenink , coz snad nikomu vadit nebude To, co tu psal Reichenberk, me osobne velmi zajima, protoze asi jako jediny na foru (a to nechci nikoho podcenovat) do toho vidi trochu hloubeji, coz uz pozoruji po dobu jeho pusobnosti tady.
Draper

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2013 5:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

19/5

I. faze: KARDIO

kolo: 60 minut (+5 minut warm up)

II. faze: ZADA, BRICHO, TRAPEZY

stahovani kladky na hrudnik
60kg x 12
70kg x 12
75kg x 10
80kg x 10
85kg x 10
90kg x 8 + 70kg x 10
80kg x 10
-prvni cvik a uz jsem nejak nemohl

pritahy VC
80kg x 10
90kg x 10
100kg x 10
110kg x 6
110kg x 6
110kg x 7
110kg x 8
100kg x 10
-preci jen jak to neni po mrtvole, tak je odjedu mnohem kvalitneji a taky mel jsem rovnou olympijsou osu, se ktere se mne tenhle cvik cvici nejlepe, s tema krivotinama uz neodcvicim pomalu nic poradne.

mrtvy tah (touch and go reps)
150kg x 10
150kg x 10
150kg x 10
150kg x 10
150kg x 10
-zada sice boli, ale pri samotnem cviku vubec, jen se nesmim zaklanet a dnes jsem si na to dal sakra pozor. Jinak po dlouhe dobe 10ky, sice docela masakr, ale CNS nejak moc neprotestovala. Vzal jsem si pasek, ale jeden jsem nedopl vubec, tam chybelo asi tak minimalne 15cm :D , druhej sice jo ale tak na fest, ze kdybych se z nej honem nevyprostil, tak by si cca za 2 sekundy mohli obsah meho zaludku podrobne prozkoumat ostatni navstevnici posilovny a treti, co tam byl, jsem zavrhl uz jen pri pohledu na nej, protoze kdybych se ho pokusil obepnout kolem obvodu meho pasu, tak by se ty dva konce ani nepotkali, takze jsem se na pas vy*ral a jel bez nej, stejne by to byla zbytecnost, jak jsem pozdeji zjistil. Urcite ale nejsem tlustej, jen to nejsou pasy pro chlapy, ale pro pro fotbalisty a pro holky :D

pritahy kladky v leze
80kg x 12
85kg x 10
90kg x 10
90kg x 10
95kg x 10
100kg x 8
105kg x 8 + 80kg x 10 + 70kg x 12
-posledni serka plnej knedl

stahovani provazu s napnutyma rukama
35kg x 15
35kg x 15
35kg x 16
35kg x 16
35kg x 15

pritahy spodni kladky (V adapter )
70kg x 12
75kg x 10
80kg x 10
85kg x 8
90kg x 8
95kg x 6 + 70kg x 10 + 60kg x 12

zkracovacky na mici
20
20
20
20

pritahy kolen v sede
20
20
20
20
20
20

predklony na stroji
50kg x 15
50kg x 15
50kg x 15
50kg x 15
50kg x 15

krceni ramen s JR
40kg x 20
40kg x 20
40kg x 18
40kg x 18
40kg x 18

-bal jsem se kvuli zadum, proto i trochu jine poradi cviku, ale pri samotnem cviceni zada uplne v pohode, jen to teda celkove byl masakr a nekolikrat jsem myslel, ze umru

-to je v prdeli, jsem ted tak ponoren do objemu, ze jsem zjistil, ze jsem uz asi docela tlustej na me pomery, ale nijak se mne nechce ubirat na jidle, tak nevim, co s tim :D . Mozna bych ale ta jidla mohl trochu vice roztahnout a jedno vynechat, coz bude pres 100g sachru a taky bych nemusel zrat pres kilo jablek denne. Stejne jsem ted porad plnej a pali me zaha, mozna by to chtelo nejake travici enzymy. Nejaky typ?

edit: Ale tak zase vzdycky si vzpomenu treba na Jariho v objemu a hned si reknu, ze je to jeste porad dobry
Korny

PříspěvekZaslal: ne květen 19, 2013 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

neser s fotbalistama

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kripl-Drejpr log Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 46, 47, 48  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: