|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
MonstaMan
|
Zaslal: út květen 28, 2013 8:03 pm Předmět: Trenink |
|
|
Ahoj,chci se zeptat zkusenejsich lidi jestli je vhodne cvicit 2x denne....cvicim vzdy rozdilne partie s tim,ze kazda partie ma potom minimalne den pauzu na odpocinek.Snazim se zhubnout,trenink maximalne 60min a potom 30-45min kardio,diky za radu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út květen 28, 2013 8:09 pm Předmět: Re: Trenink |
|
|
| MonstaMan napsal: | | Ahoj,chci se zeptat zkusenejsich lidi jestli je vhodne cvicit 2x denne....cvicim vzdy rozdilne partie s tim,ze kazda partie ma potom minimalne den pauzu na odpocinek.Snazim se zhubnout,trenink maximalne 60min a potom 30-45min kardio,diky za radu |
neni
lepsi je podle me 3x tydne cele telo, celkove zvednout hladinu pohybu a jenom pravidelne zdrave jist
ale je to jenom soukromy nazor _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út květen 28, 2013 9:14 pm Předmět: Re: Trenink |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | MonstaMan napsal: | | Ahoj,chci se zeptat zkusenejsich lidi jestli je vhodne cvicit 2x denne....cvicim vzdy rozdilne partie s tim,ze kazda partie ma potom minimalne den pauzu na odpocinek.Snazim se zhubnout,trenink maximalne 60min a potom 30-45min kardio,diky za radu |
neni
lepsi je podle me 3x tydne cele telo, celkove zvednout hladinu pohybu a jenom pravidelne zdrave jist
ale je to jenom soukromy nazor |
Plně s ním souhlasím.
Monsta, uvědom si že v posilce se moc nehubne. Posilka slouží primárně k budování svalů a zpevnění těla, hubnutí je tak na třetím místě (na druhém je budování ega. No, dobře, pro mnohé na místě prvním ) . K hubnutí slouží aerobka a zejména strava.
|
|
| nahoru |
|
 |
Midnight
|
Zaslal: st květen 29, 2013 8:06 am Předmět: Re: Trenink |
|
|
| Mablung napsal: | | Peter Ustinov napsal: | | MonstaMan napsal: | | Ahoj,chci se zeptat zkusenejsich lidi jestli je vhodne cvicit 2x denne....cvicim vzdy rozdilne partie s tim,ze kazda partie ma potom minimalne den pauzu na odpocinek.Snazim se zhubnout,trenink maximalne 60min a potom 30-45min kardio,diky za radu |
neni
ale je to jenom soukromy nazor |
Plně s ním souhlasím.
Monsta, uvědom si že v posilce se moc nehubne. Posilka slouží primárně k budování svalů a zpevnění těla, hubnutí je tak na třetím místě (na druhém je budování ega. No, dobře, pro mnohé na místě prvním ) . K hubnutí slouží aerobka a zejména strava. |
Dovolím si nesouhlasit, podle mého názoru se naopak dá nejkvalitněji zhubnout právě v posilce, a to zvedáním těžkých vah a upravením jak složení stravy, tak i jejím načasováním.
Pokud to zvládneš uregenerovat, klidně můžeš ject 2x denně, ale je třeba si to nastavit tak, abys to zvládal. _________________ Each step I take
May it hurt may it ache
Leads me further
Away from the past
|
|
| nahoru |
|
 |
Marki

|
Zaslal: st květen 29, 2013 2:32 pm Předmět: |
|
|
jj, taky souhlasim. co jsem začala chodit do fitka ( do té doby běh, kolo, nebo aerobic), postava se komplet změnila- některé partie hubenější, některé objemnější, ale celkově tuk šel dolů! pokud máš stravu vychytanou, tak v posilce zarueně zhubneš, a myslím že i lepší volba, než pouze aerobkou, hlavně trvalejší.
To jídlo je fakt zálkad, vyházet sladkosti, kvalitní bílkoviny a sachry, pak pokud bude dost vitamínů, spánku a psychický pohody, klidně i 2x denně..to je ale moje zkušenost... Psychika je taky hoodně důležitá...! takže prvně jídlo, blbce kolem sebe pošli do kytek a cvič si, jak tě to baví
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: st květen 29, 2013 2:48 pm Předmět: |
|
|
určitě, už jenom tím že silovým tréninkem nabereš svalovou hmotu => vyšší bazální metabolismus _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st květen 29, 2013 4:59 pm Předmět: |
|
|
Stojím si za tím že samotné cvičení v posilovně má na hubnutí menší vliv než strava či aerobka. Nicméně, chození do fitka může být impuls ke změně životního stylu a tím pádem i k hubnutí.
Každopádně, je dobré dělat všechno, aby byl člověk komplexní. Strava je u hubnutí základ, na tom se asi shodnou všichni. Posilování (klasické posilování) ti zpevní tělo a vybuduje určitý svalový základ, nicméně bude ti chybět vytrvalostní kondička a trénink reflexů. To ti zase dá aerobní sport.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st květen 29, 2013 6:43 pm Předmět: |
|
|
Samozrejme pokud nekdo vyviji nejakou fyzickou aktivitu, spaluje energii, takze i cvicenim v posilovne muze k hubnuti prispet nehlede na to, ze po silovem treninku je nejakou dobu rychlejsi bazalni metabolizmus, ovsem souhlasim s tim, ze pokud ma byt hubnuti opravdu efektnivni, je treba do treninkoveho planu zaclenit i dostatek kardia. Osobne si hubnuti bez nej neumim moc predstavti. Nerikam,ze to nejde, ale kazdopadne kardio muze udelat hodne. Zaklad je, jak uz bylo receno, dieta, bez ni to opravdu pujde tezko.
Pokud se tazatel pta, jestli cvicit 2x denne, tak proc ne. Rano nalacno kardio (mne osobne funguje velmi dobre na spalovani) a v druhe casti dne silovy trenink. Druha moznost silovy trenink a po nem hned kardio, coz je take idealni doba na spalovani. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
MonstaMan
|
Zaslal: st květen 29, 2013 7:31 pm Předmět: |
|
|
diky vsem za komentare,stravu troufam si rict mam vyborne propracovanou s odbornikem,shodil jsem uz 30kg ale jeste je neco predemnou (byl jsem tluste prase :D)....posilovna me strasne bavi,nemam to rozdelene na kardio a cviceni mam vzdy cviceni a po cviceni kardio,rano i vecer....je to celkem zahul takze to urcite nebude kazdy den,pridavam k tomu spinning,florbal,chodim behat ven....a jde to :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: st květen 29, 2013 11:04 pm Předmět: |
|
|
| MonstaMan napsal: | | diky vsem za komentare,stravu troufam si rict mam vyborne propracovanou s odbornikem,shodil jsem uz 30kg ale jeste je neco predemnou (byl jsem tluste prase :D)....posilovna me strasne bavi,nemam to rozdelene na kardio a cviceni mam vzdy cviceni a po cviceni kardio,rano i vecer....je to celkem zahul takze to urcite nebude kazdy den,pridavam k tomu spinning,florbal,chodim behat ven....a jde to :) |
I když to fyzicky a díky stravě zvládáš uregenerovat tak doporučuju trénink zvyšovat postupně ,tělo si ještě na tak vysokou zátěž nemuselo dostatečně zvyknout díky tomu ,že si předtím měl nadváhu a nejspíše si vůbec nesportoval. Pak má člověk tendence ke svalovým zraněním kůli přetížení vazů ,šlach atd .
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: čt květen 30, 2013 6:00 am Předmět: |
|
|
| Marki napsal: | jj, taky souhlasim. co jsem začala chodit do fitka ( do té doby běh, kolo, nebo aerobic), postava se komplet změnila- některé partie hubenější, některé objemnější, ale celkově tuk šel dolů! pokud máš stravu vychytanou, tak v posilce zarueně zhubneš, a myslím že i lepší volba, než pouze aerobkou, hlavně trvalejší.
To jídlo je fakt zálkad, vyházet sladkosti, kvalitní bílkoviny a sachry, pak pokud bude dost vitamínů, spánku a psychický pohody, klidně i 2x denně..to je ale moje zkušenost... Psychika je taky hoodně důležitá...! takže prvně jídlo, blbce kolem sebe pošli do kytek a cvič si, jak tě to baví |
Pokud to takhle zafungovalo, tak jsi nejspíš zázrak přírody. A nebos to kardio neměla zvládnuté, což se dá pochopit, ovšem pak je otázkou nakolik máš teď zvládnuté cvičení.
Tvrzení že kolo nepomohlo je hezké, ale jak to kolo vypadalo? Vydalas třeba 4000 Cal a nebylo to pokryto z tuků ale z cukrů? Tomu se zdráhám uvěřit. Takže udělat závěr z toho, že nejspíš vlažné kardio ti nepomohlo ale usilovnější posilovna ano, je hezké, ale jako univerzální rada to není moc použitelné. A že je jídlo základ? Není. Vezmi si jak jedli vynikající sportovci v historii - to byly někdy docela hrůzy a přesto jim to šlo. Stravování nesmí být zásadně špatné a čím bude kvalitnější tím lépe ale samo o sobě to není pouhou cestou k úspěchu.
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt květen 30, 2013 6:05 am Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: |
Pokud to takhle zafungovalo, tak jsi nejspíš zázrak přírody. A nebos to kardio neměla zvládnuté, což se dá pochopit, ovšem pak je otázkou nakolik máš teď zvládnuté cvičení.
Tvrzení že kolo nepomohlo je hezké, ale jak to kolo vypadalo? Vydalas třeba 4000 Cal a nebylo to pokryto z tuků ale z cukrů? Tomu se zdráhám uvěřit. Takže udělat závěr z toho, že nejspíš vlažné kardio ti nepomohlo ale usilovnější posilovna ano, je hezké, ale jako univerzální rada to není moc použitelné . A že je jídlo základ? Není. Vezmi si jak jedli vynikající sportovci v historii - to byly někdy docela hrůzy a přesto jim to šlo. Stravování nesmí být zásadně špatné a čím bude kvalitnější tím lépe ale samo o sobě to není pouhou cestou k úspěchu. |
S tím, co je tučně, tak nesouhlasím.
Některé holky už si naštěstí uvědomují, že kardio dělat vůbec nemusí. Stačí jen správně jíst. A pokud je to baví, tak můžou i cvičit a výsledky budou rychlejší i hezčí.
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: čt květen 30, 2013 7:36 am Předmět: |
|
|
@Reichenberk: No, taky bych si dovolil nesouhlasit :)
1. pro HUBNUTI je strava naprosty zaklad => lze hubnout i bez sportu, jak pise guruhonza; sport hubnuti usnadnuje a urychluje, ale neni nezbytny; zato hlidani stravy nezbytne je!
2. pro pribirani SVALOVE HMOTY (kulturistiku) je strava stejne dulezita jako trenink => bez individualne perfektne zmaknute stravy i treninku nemas sanci (no, dobre, mas...prvni rok a pul nebo dva ci behem dospivani)
3. u siloveho treninku se proste na kvalitu stravy ve, vetsine pripadu, kasle (strongmani, powerlifteri); ale neni to tak, ze by nebyla dulezita! To vsak jen u tech sportovcu, kteri se nechteji vlezt do vahovky - vzperaci opet stravu dost resi, ze...
4. pro trenink vytrvalostnich sportu a sportu kde je nutno hodne dlouho, rychle ci presne premistovat sve telo (bojove sporty, gymnastika, atd.) je opet kvalitni strava nutnosti; takovy sportovec, byt amatersky, si nemuze dovolit pribrat napr. 8% zbytecne vahy na sve telo v podobe tuku nebo si dat pred 250km treninkem v kopcich na kole vepro-knedlo-zelo; taky je treba znova rict, ze pozadavky na stravu vytrvalcu se znacne lisi od pozadavku na stravu kulturistu
5. pro pribirani SADLA je strava naprosty zaklad, trenink netreba, spise je na obtiz
Takze co nam z toho plyne? Ze bezny cvicenec by mel proste vedet (prijde axiom :)), ze strava je NAPROSTY ZAKLAD, kterym se da neuveritelnym zpusobem ovlivnit jak postava, tak vykonnost a psychika. Z uvedeneho duvodu by se kazdy sportujici clovek mel snazit dozvedet a naucit se o strave co nejvice to jen jde a pak se snazit najit si tu svou vlastni cestu odpovidajici jeho konkretnim cilum a sportovnim aktivitam. Jo, je to narocne, ale jde to. Jen nesmi podlehnout prilisnym zjednodusenim nebo si udelat z jedne veticky dogma (vcera tu byl jeden s tim celkovym prijmem, predtim zase fanatik na GI, jini zase podlehnou herbalifu nebo akunde ci co to vsechno dneska existuje za podvodniky :)).
A jeste jeden dodatecek - nedivat se na "vynikajici" sportovce by bylo uplne nejlepsi! Jejich strava NENI v zadnem pripade zadna nahoda, jen to tak na prvni pohled muze vypadat. Na TdF pry nejaky cyklista snidal hranolky s vejci...jenze uz jsem se nikde nedocetl jak byly ty hranolky technologicky pripravene a co vsechno jineho mel k te snidani. Takze pozor na uplnost informaci :)
|
|
| nahoru |
|
 |
MonstaMan
|
Zaslal: čt květen 30, 2013 9:37 am Předmět: |
|
|
byl jsem 10 let aktivni hokejista,potom zlomenina nohy,celkem vazna a rok jsem nic nedelal,strasne jsem pribral ted to jde dolu....strava je podle me zaklad a vec cislo jedna,bez debat....kdybych nezasel k vyzivovemu poradci,neudelali by mi stravu presne na miru a trapil bych se....takhle jsem mel za prvni mesic -13kg a jde to i dale,ne tak rychle jako na zacatku ale jde to furt...takze strava zaklad,k tomu nejaky pohyb,nejaka sportovni aktivita a je to fajn
|
|
| nahoru |
|
 |
Marki

|
Zaslal: čt květen 30, 2013 8:25 pm Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: |
Tvrzení že kolo nepomohlo je hezké, ale jak to kolo vypadalo? Vydalas třeba 4000 Cal a nebylo to pokryto z tuků ale z cukrů? Tomu se zdráhám uvěřit. Takže udělat závěr z toho, že nejspíš vlažné kardio ti nepomohlo ale usilovnější posilovna ano, je hezké, ale jako univerzální rada to není moc použitelné. A že je jídlo základ? Není. Vezmi si jak jedli vynikající sportovci v historii - to byly někdy docela hrůzy a přesto jim to šlo. Stravování nesmí být zásadně špatné a čím bude kvalitnější tím lépe ale samo o sobě to není pouhou cestou k úspěchu. |
myslim,že to kardio jsem měla docela dost vychytaný- spinnig v aerobním pásmu (sporttester) a běh...průměrně 15 km denně ráno...dala jsem půlmaraton za 1 hod 40 min...bylo to fajn... a co my k tomu pomohlo? místo sladkostí ovoce, základ jídla na vločkách, těstovinách a masu...žádné zázraky, protein ani gainer...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|