|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Marki

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 3:04 pm Předmět: skříplej nerv alias ústřel |
|
|
Zdravím,
už od loňska mi zlobí skříplej nerv v křížový kosti, vystřelovalo mi to prvně do levý kyčle a nohy a od loňského léta mi to přešlo do pravé nohy...Léčili mi to rehabilitacema, dávali mi i baňky, akupunkturní jehličky, ale pořád to bolí ( taková bodavá bolest ). hlavně při běhu, teď už i na kole
nemáte někdo zkušenosti s léčbou, co by fakt pomohlo? ty rehabky jsou o ničem , hrozně mi to omezuje, bere to už i ze spaní..  u neurologa jsem byla včera a opět naordinoval rehabilitace...tak fakt nevím...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 3:46 pm Předmět: |
|
|
Fyzioterapeuta nebo chiropraktika jsi zkoušela? _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Marki

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 3:54 pm Předmět: |
|
|
právě že k fyzioterapeutovi chodím, ten mi to naordinoval...ale přijde mi, že ten ultrazvuk a elektroléčba moc nezabíraj, aspon subjektivní pocit je nula nula nic:- (
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
|
| nahoru |
|
 |
Arnold Strong
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 8:49 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Marki

|
Zaslal: so červen 01, 2013 8:18 am Předmět: |
|
|
hmm...tak nevím, asi je to individuální, nebo nevím, prostě žádné účinky po tom ultrazvuku ani po elektrodách necejtim...možná ale časem...? nerozumím tomu, jen hodnotím subjektivně jako nula nula nic a ztráta času...
|
|
| nahoru |
|
 |
Tsunami

|
Zaslal: so červen 01, 2013 8:41 am Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | | Arnold Strong napsal: | | Poman napsal: | | Marki napsal: | | právě že k fyzioterapeutovi chodím, ten mi to naordinoval...ale přijde mi, že ten ultrazvuk a elektroléčba moc nezabíraj, aspon subjektivní pocit je nula nula nic:- ( |
A co jinýho než ultrazvuk a elektorléčba? Páč to je jaksi nahovno
Ultrazvuk ti může při správný aplikaci (důležitý detail) uvolnit nějkej menší spazmus nebo trigger ale to je tak všechno. A většina druhý elektroléčby je krásná analgezie na půl hodinky tak... Nevidim čim tě léčej nikde... |
a jaká že by měla bejt správná aplikace ultrazvuku s elektroléčbou musím souhlasit |
To záleží na tom co jim chceš docílit a kde to chceš udělat a jaká je diagnoza...hezky se uč. Poděbradský má jen 2 díly a každej jen kolem 300 stran, hezkou zábavu |
Oba Poděbradský + manuál jsem se musela naučit i pozpátku :D :D a kdžy jsem na zkoušce řekla, že magnetoterapie nejspíš nefunguje, vyhodili mě :D . Ale k tomu ultrazvuku, na nějaký menší problémy je to pro mě nedocenitelné, pacienti si to hrozně chválí a já když mě bolí např. zápěstí taky. Ale na větší problémy se to samozřejmě jen doplňek, ne hlavní léčba.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marki

|
Zaslal: so červen 01, 2013 8:53 am Předmět: |
|
|
aha...mno a ta hlavní léčba...?to bych právě ráda věděla, co by mohlo být účinnější...aby to fakt zabralo, nemá někdo nějaký další zkušenosti třeba s akupunkturou nebo nevím co?
|
|
| nahoru |
|
 |
Tsunami

|
Zaslal: so červen 01, 2013 9:01 am Předmět: |
|
|
| Marki napsal: | | aha...mno a ta hlavní léčba...?to bych právě ráda věděla, co by mohlo být účinnější...aby to fakt zabralo, nemá někdo nějaký další zkušenosti třeba s akupunkturou nebo nevím co? |
No nevím, čím přesně trpíš (a jsem ještě studující - takže brát s rezervou), ale spíš nějaké cvičení, manipulace,... řekla bych.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marki

|
Zaslal: so červen 01, 2013 9:07 am Předmět: |
|
|
uáá, manipulace, to zní drsně  tož uvidím co ta rehabka, kdyžtak zajdu k maserovi, aby mi rozhýbal...díky za radu...
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnold Strong
|
Zaslal: so červen 01, 2013 10:15 am Předmět: |
|
|
a má někdo zkušenosti a akupunkturou pro a proti _________________ nechceme zde americké rakety chceme žít v míru a blahobytu
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: so červen 01, 2013 4:57 pm Předmět: |
|
|
| Marki napsal: | uáá, manipulace, to zní drsně tož uvidím co ta rehabka, kdyžtak zajdu k maserovi, aby mi rozhýbal...díky za radu... |
Manipulace se už nedělaj. A nevim co by jsi si představovala že si někam lehneš něco ti píchnou,zapnou a ono to přejde? A té poznámce o masáži se nevyjadřuju se,bo se rozčílim akorát.
Všichni by chtěli PASIVNÍ proceduru co je uzdraví,tak to ale nefunguje.
PASIVNÍ PROCEDURY JSOU NA HOVNO
Je potřeba dignostikovat primární problém-co ti to dělá ten odstranit. nejlépe cvičením-milion léčebnejch cvičebních metod, je celkem jedno jaká- použitelná většina při správný indikaci.
Nedávno jsem měl pacienta s prakticky stejnou iradiací ( teda takových pacientů mám tak 10 týdně), léčba je úspěšná podle toho jak se sami snaží a někdy trvá i dýl- ale třeba tady u toho jednoho stačilo uvolnit ze spazmu m. quadratus umborum a bylo po problému. Jidny je potřeba překovat celý držení těla,upravit dýchání, stabilizovat trup nebo upravit postavení chodidla- záleží co je primrní problém. To že tě bolej záda neznamená že máš nemocný záda. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnold Strong
|
Zaslal: so červen 01, 2013 5:22 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | | Marki napsal: | uáá, manipulace, to zní drsně tož uvidím co ta rehabka, kdyžtak zajdu k maserovi, aby mi rozhýbal...díky za radu... |
Manipulace se už nedělaj. A nevim co by jsi si představovala že si někam lehneš něco ti píchnou,zapnou a ono to přejde? A té poznámce o masáži se nevyjadřuju se,bo se rozčílim akorát.
PASIVNÍ PROCEDURY JSOU NA HOVNO
Je potřeba dignostikovat primární problém-co ti to dělá ten odstranit. nejlépe cvičením-milion léčebnejch cvičebních metod, je celkem jedno jaká- použitelná většina při správný indikaci.
Nedávno jsem měl pacienta s prakticky stejnou iradiací ( teda takových pacientů mám tak 10 týdně), léčba je úspěšná podle toho jak se sami snaží a někdy trvá i dýl- ale třeba tady u toho jednoho stačilo uvolnit ze spazmu m. quadratus umborum a bylo po problému. Jidny je potřeba překovat celý držení těla,upravit dýchání, stabilizovat trup nebo upravit postavení chodidla- záleží co je primrní problém. To že tě bolej záda neznamená že máš nemocný záda. |
a co že to pán dělal že měl m. quadratus umborum ve spazmu to měl velkou asymetrii části těla _________________ nechceme zde americké rakety chceme žít v míru a blahobytu
|
|
| nahoru |
|
 |
Tracey

|
Zaslal: so červen 01, 2013 6:20 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: |
PASIVNÍ PROCEDURY JSOU NA HOVNO |
Nemůžu než souhlasit, v lednu mě začala bolet záda a na klinice rehabilitace mě primářka poslala na elektroléčbu. Po měsíci, kdy to bylo ještě horší, mě poslala na CT, které odhalilo protruzi disku do páteřního kanálu a relativní stenózu. Tak mě šoupli do nemocnice, kapačky proti bolesti a na uvolnění svalového spasmu v levé půlce zad, následovaly trakce, obstřiky na neurochirurgii a vše bez výsledku. Tedy bylo to pořád horší. O tom, že mi neustále nakazovali klidový režim, se asi zmiňovat nemusím (cvičila jsem jen rehabilitační cviky, které mě tam učili).
Tak jsem v půlce dubna šla k soukromé fyzioterapeutce, která mi řekla, že to je to nejhorší, co můžu dělat - nedělat nic. Chodila jsem k ní měsíc dvakrát týdně na reflexní hloubkové masáže a začala zase normálně cvičit. Každý trénink přidávala další cviky a zkoušela, co už půjde a co ještě ne. A upřímně, co pomohlo nejvíc, byly mrtvé tahy. Po týdnu jejich zařazování jsem odložila bederní pás a dneska jsem poprvé dělala hluboké dřepy, i když jen s prázdnou osou, ale před pár týdny bych si nedokázala představit, že tenhle pohyb ještě někdy zvládnu. A jde to. Ale ne bez cvičení... _________________ Rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo (Sigmund Freud).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|