Bolest hlavy

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bolest hlavy  Úvodní stránka -> Trénink -> Bolest hlavy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
stofan

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 2:39 pm    Předmět: Bolest hlavy Odpovědět s citátem

Dobrý den. Při tréninku mě po sérii dřepů na multipressu začala bolet hlava, myslel jsem ale že to bude v pořádku a pokračoval jsem s těžší zátěží (115 kg) , po dokončení série mě ale hlava hrozně rozbolela a nemohl jsem v tréninku už pokračovat. Nakonec jsem skončil ve špitále, kde mi dělali CT mozku a později jsem byl i na magnetické rezonanci. Naštěstí ale nic nenašli, akorát mi naměřili vyšší tlak, který se ale postupně zlepšil a dostal se opět do normálu. Dal jsem si týden oraz a opět jsem zkusil trénink. V tom kde nebyli zařazeny dřepy mě hlava trošku rozbolela při benchpressu ale bylo to docela v pohodě a po chvíli to přešlo. Další den už ale došlo k dřepům a bolest začala už při rozcvičování s 45 kg. Po odcvičení dvou sérií se 105 kg bylo jasné že je konec, hlava opět hrozně bolela a musel jsem trénink ukončit. Hlava mě bolela ještě celý den a doznívalo to ještě den potom a vrátilo se to i při dřepování bez činky.. Netuší někdo co by za tím mohlo být? Díky moc.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ntz

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 3:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to muze byt zpusobeno mnozstvim veci .. asi bych zkusil zajit nekam na nejakou masaz/fyzio a zameril bych se na krcni pater .. take bych zkusil z-auditovat stravu, jestli obsahuje dostatek vsech vitaminu a horciku ..

apropos: kouris ?
stofan

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ntz napsal:
to muze byt zpusobeno mnozstvim veci .. asi bych zkusil zajit nekam na nejakou masaz/fyzio a zameril bych se na krcni pater .. take bych zkusil z-auditovat stravu, jestli obsahuje dostatek vsech vitaminu a horciku ..

... Na stravu si dávám pozor, ale zkusím to radši zkontrolovat. Takže by se to mohlo spíš týkat toho, že těžká činka na zádech způsobila problém? Protože v nemocnici mě nic ohledně hlavy nenašli a na rezonanci taky ne.. Zeptat se jak přesně se to stalo nikoho nenapadlo, spíš to byly jenom kecy o anabolikách a o tom že to nesmím přehánět. .. Ne, nekouřím.
Charon_CZ

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 3:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

stofan napsal:
ntz napsal:

... Na stravu si dávám pozor, ale zkusím to radši zkontrolovat. Takže by se to mohlo spíš týkat toho, že těžká činka na zádech způsobila problém? Protože v nemocnici mě nic ohledně hlavy nenašli a na rezonanci taky ne.. Zeptat se jak přesně se to stalo nikoho nenapadlo, spíš to byly jenom kecy o anabolikách a o tom že to nesmím přehánět. .. Ne, nekouřím.

Hned na zacatku pises jednu podstatnou vec a to je problem s tlakem. Jak se to zlepsilo mas nasazene leky na snizeni tlaku nebo to odeznelo samo ale to pochybuju tlak je beh na dlouhou staci. Zkus se domluvit s OL at ti da zadanku na kardio kde ti daji na 24hod tlakovy holter popripade i EKG holter na monitoring. Bolest hlavy muze mit za pricinu jak vysoky tlak tak i jak je tu psane problemy s krcni pateri.
TTeDy

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj. Měl jsem skoro stejný problém, akorát mě nebolela ani tak hlava (celkově) jako spíš zátylek (prostě zadní část hlavy). Stalo se mi to v podstatě taky stejně, při těžké sérii dřepů to přišlo poprvé a pak jsem tu cítil už snad u všeho (včetně jedné činnosti, o které je mi tady trapné psát ). Když člověka pobolívá loket nebo něco, tak to klidně přehlédne, ale bolesti hlavy při cvičení podle mě smrdí průserem, tak jsem to vyřešil opravdu dlouhou pauzou, kterou jsem tenkrát potřeboval z více důvodů, a teď, když jdu jednou za uherák cvičit, tak bez problému. U doktorů jsem nebyl, takže doteď nevím, co to bylo (takže by se dalo spekulovat o přínosnosti mého příspěvku*a07*)

(Možná) důležitá informace: jsem kardiak, jako ty mám vysoký tlak a kromě toho arytmii. Navíc jsem v době, kdy se bolest poprvé objevila, nejspíš cvičil s neúměrně vysokými váhami.
stofan

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 3:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

TTeDy napsal:
Ahoj. Měl jsem skoro stejný problém, akorát mě nebolela ani tak hlava (celkově) jako spíš zátylek (prostě zadní část hlavy). Stalo se mi to v podstatě taky stejně, při těžké sérii dřepů to přišlo poprvé a pak jsem tu cítil už snad u všeho (včetně jedné činnosti, o které je mi tady trapné psát ). Když člověka pobolívá loket nebo něco, tak to klidně přehlédne, ale bolesti hlavy při cvičení podle mě smrdí průserem, tak jsem to vyřešil opravdu dlouhou pauzou, kterou jsem tenkrát potřeboval z více důvodů, a teď, když jdu jednou za uherák cvičit, tak bez problému. U doktorů jsem nebyl, takže doteď nevím, co to bylo (takže by se dalo spekulovat o přínosnosti mého příspěvku*a07*)

(Možná) důležitá informace: jsem kardiak, jako ty mám vysoký tlak a kromě toho arytmii. Navíc jsem v době, kdy se bolest poprvé objevila, nejspíš cvičil s neúměrně vysokými váhami.
.. Co se týče problému s tlakem, tak holter na 24 hodin jsem měl, ze začátku jsem tlak měl docela vysoký, ale postupem času se to zklidnilo a bylo mi řečeno že je to v pohodě.. řekl bych že hlavní důvod byl spíš stres, protože jindy jsem problémy s tlakem nikdy neměl a pobitu ve špitále jsem byl trošku na nervy .... Ano, i u té "činnosti" se mi to děje taky .. A jak dlouhou pauzu sis dal? .. Napadlo mě ještě potom co to odezní zkusit čelní nebo hacken dřepy, abych viděl jestli to fakt není spíš tím tlakem činky na páteř nebo tak něco, protože ani u mrtvol nebo legpressu se to nikdy nestalo.
ntz

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 3:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

https://forum.ronnie.cz/drobne-zdravotni-problemy-t32620.html

jinak ja mel neco podobneho taky ^^ .. do threadu jsem nenapsal jak jsem to vyresil, tak to napisu tady ..

- ohledal jsem ten svuj vitaminovy prijem a zlepsil ho
- zacal jsem denne min 10 minut a take pred treningem v ramci strecingu i uvolnovat a cvicit specialni veci na tu krcni pater .. problem u me sice pretrvava, a ackoliv se projevuje podezrelym pichanim v hlave, co pocitove s pateri nesouvisi, tak cviceni zcela zasadne pomohlo a ja verim, ze je to kvuli tomu ..

pri cviceni konkretne davam pozor, kam *rvu tu hlavu a snazim se to mit volnejsi .. eg davam si pozor jak zatinam krk treba u schybu ve vysich opak, u sedu lehu apod .. fakt to delam a da se s tim pracovat
ntz

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 3:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jo, a taky jsem v nejakem clanku (odkaz nemuzu najit) cetl, ze to souvisi s dychanim .. je to pravda, ja kdyz se hlidam tak pozoruji, ze mam obrovskou tendenci cvicit stylem potapec :D .. chvilku dejchas spravne a kdyz to prestane jit (eg bench 5te a dalsi opak), tak udelam potapece (nadechnu, zatlacim a jedu) ..

tohle stejny jsem delal s lezenim v tezkejch bouldrech a kdyz to tak pozoruju, tak to delam vsude .. v kazde technicke discipline ve finalni fazi (skok, hod, klidne drep kdyz jedu moc velkou vahu a treba jen 2 opak ..)
Charon_CZ

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 3:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

stofan napsal:
TTeDy napsal:

.. Co se týče problému s tlakem, tak holter na 24 hodin jsem měl, ze začátku jsem tlak měl docela vysoký, ale postupem času se to zklidnilo a bylo mi řečeno že je to v pohodě.. řekl bych že hlavní důvod byl spíš stres, protože jindy jsem problémy s tlakem nikdy neměl a pobitu ve špitále jsem byl trošku na nervy .... Ano, i u té "činnosti" se mi to děje taky .. A jak dlouhou pauzu sis dal? .. Napadlo mě ještě potom co to odezní zkusit čelní nebo hacken dřepy, abych viděl jestli to fakt není spíš tím tlakem činky na páteř nebo tak něco, protože ani u mrtvol nebo legpressu se to nikdy nestalo.

Jeste jedna vec jak pises ze se tito deje ciste pri zatezi :-D. Zkousel jsi jeste Zatezovy test ale na tohle potrebujes taky doporuceni od OL jako na vse v dnesni dobe :-D.
stofan

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 4:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

na ty vitamíny se zkusím určitě podívat.. provádím taky strečing krku, ale zkusím se na to víc zaměřit, snad to nějak pomůže.. u dýchání si pozor dávám, takže odtud to doufám není, ale budu se od teď snažit víc na to soustředit.. Díky všem za rady ... ještě mě čeká pár vyšetření, tak se to snad brzo vyřeší
stofan

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 4:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Charon_CZ napsal:
stofan napsal:
TTeDy napsal:

Jeste jedna vec jak pises ze se tito deje ciste pri zatezi :-D. Zkousel jsi jeste Zatezovy test ale na tohle potrebujes taky doporuceni od OL jako na vse v dnesni dobe :-D.
... No, myslel jsem spíš těžkou váhu na zádech, teď jak to třeba den po tom tréninku doznívá tak to bolí u hodně věcí, ne jenom při zátěži.
Olafekk

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 4:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě při těžkejch dřepech taky bolela hlava nebo se mi motala tak jako.. časem to přestalo, ale kamarádovi co se mnou cvičí se to děje pořád, údajně je to nedocukrováním, zkus přidat na sacharidech jestli se to zlepší.. :)
stofan

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olafekk napsal:
Mě při těžkejch dřepech taky bolela hlava nebo se mi motala tak jako.. časem to přestalo, ale kamarádovi co se mnou cvičí se to děje pořád, údajně je to nedocukrováním, zkus přidat na sacharidech jestli se to zlepší.. :)
.. To mě nenapadlo, začal jsem teď vynechávat gainer před tréninkem, zkusím ho zas dát a uvidím, díky :-)
ntz

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 4:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

stofan napsal:
Olafekk napsal:
.. To mě nenapadlo, začal jsem teď vynechávat gainer před tréninkem, zkusím ho zas dát a uvidím, díky :-)
my eyes are bleedin'.. : (
TTeDy

PříspěvekZaslal: út červen 11, 2013 5:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

stofan: No, asi tě to nepotěší, ale u mě ta pauza byla snad rok. Prostě jsem úplně přestal cvičit, našel jsem si jinej sport s tím, že se ke cvičení zas brzo vrátím, ale při tom jiným sportu jsem si brutálně zlomil ruku a do posilovny jsem se vrátil opravdu za dlouho, ale bez náznaku bolesti (všechno teď navíc cvičím až přehnaně striktně).

Co tu ale stojí za přemýšlení, je to dýchání, o kterým mluvíte. Když jsem tu kdysi založil thread, že mě bolí hlava při cvičení, tak první rady byly, ať se naučím dýchat... a je pravda, že jsem dělal onoho "potápěče", tj. zadržováním dechu jsem si jako by zvyšoval tlak v hlavě (tak jsem to subjektivně cítil). Čili jestli ti při dřepech lezou oči z důlku, jsi rudej jak krocan a žíly na krku vypadaj na prasknutí, tak možná zkusit dělat to nějak líp...

edit: aha, tak dýchání, jak píšeš, máš zvládnutý dobře. Nicméně ten strečink je taky určitě dobrý nápad, taky jsem s ním začal v souvislosti s těma bolestma a (opakuju) už ty bolesti nemám.

Rychle na stránku:

Přejdi na: